Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

10 leeuwen sterk


Ervaringen van een bijzonder gezin

Home | My Profile | Archives | Friends

Knuffelen

Posted at 14:54 on 5/1/2014

Maura knuffelt!!! Twee mollige armpjes om mijn nek en lekker friemelen aan mijn haar. Ze drukt zich stevig tegen me aan. s' Ochtends in bed maakt ze er zelfs een geluidje bij (eh-he). Dan rolt Maura op haar zij en begraaft ze haar hoofdje in mijn hals. Maar ze kan ook neuzen als een eskimo. Voorzichtig steekt Maura haar neusje in mijn richting of die van Michel. Tot dat ze onze neus voelt en dan... gaat ze met haar hoofdje van links naar rechts. Net als zo'n hondje op de hoedenplank in de auto. En kusjes geven heeft ze ook opnieuw ontdekt. Een tijdje terug maakte ze vooral het geluidje, smakkend met haar mondje. Nu doet Maura haar mond echt open en wacht totdat ze onze mond voelt en doet hem dan weer dicht. Ze duwt heel pittig als een echte kus haar kinnetje iets naar voren.

Het lijkt zoiets kleins, maar voor ons als ouders is het groots. Een mooier kado had Maura ons niet kunnen geven afgelopen Kerst. Natuurlijk was ze altijd lief en vrolijk. Echt een kind om van te houden. Als we Maura kwamen ophalen bij het kinderdagverblijf of bij Heliomare dan herkende ze onze stem en moest ze lachen, soms zelfs gepaard met een vreugdekreetje. Maar dat Maura ons nu op eigen initiatief en doelgericht een echt gemeende knuffel geeft, is onbeschrijflijk. We zijn plots van verzorgers echte ouders geworden. Het geeft zo'n warm gevoel.

Gelukkig voor ons krijgt nog niet iedereen een knuffel. Het is nog even ons voorrecht. En dat van de baby op komst natuurlijk. Want ook mijn 7 maanden zwangere buik wordt stevig omhelsd door Maura. Dat belooft nog veel goeds voor haar broertje of zusje!  

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Wie zijn wij?

Posted at 17:35 on 1/1/2014

Dat is bijna een filosofische vraag en daarom lastig om te beantwoorden in een stuk tekst. Ik begin daarom maar even met wat feiten. Michel (1976) en ik (1977) kennen elkaar sinds 1996 en we wonen praktisch sinds die tijd ook samen. We hebben op 2 plekken in Alkmaar gewoond voordat we in 2007 naar Stroet (Sint Maarten) verhuisden. Michel werkt met cijfers en ik werk met woorden. Of eigenlijk moet ik zeggen werkte, want vanaf 1 januari 2014 ben ik werkloos. We houden allebei van: sportief bezig zijn, naar dance feesten gaan, verre reizen maken en motorrijden.

In maart 2011 is Maura in ons leven gekomen, onze dochter. Nadat we de eerste zes maanden na haar geboorte op een roze wolk hadden gezeten, donderden we daar in september met een schok vanaf. Ze zag niet goed, was wel erg slap en liep dus achter in haar ontwikkeling. Vele onderzoeken en twee jaar later weten we dat Maura een zeer zeldzame genetische afwijking heeft (een mutatie op het KIF1-A gen). Iets waar niets tegen te doen is en waar geen prognose aan gekoppeld kan worden. Maura ontwikkelt zich met kleine stappen en zit nu op het niveau van een baby van 9-12 maanden.

Intussen verwachten we ons tweede kindje in maart 2014. We weten, dankzij de diagnose bij Maura en een punctie bij mij, in ieder geval zeker dat deze baby niet heeft wat Maura heeft. Verder hopen we vooral dat het gezond is. Makkelijk gezegd door alle ouders met een baby op komst, maar voor ons meer dan een vurige wens. Omdat er sommige dingen zijn die we wel kunnen weten, dat er altijd dingen blijven die we niet kunnen weten, hebben we besloten dat er ook iets moest zijn dat we niet willen weten. Of het een jongen of meisje is, zullen we pas over ongeveer 2 maanden gaan ontdekken.

In dit blog beschrijf ik wat wij als gezin de komende tijd meemaken. Ook kijk ik terug op de roerige tijd die wij sinds 2011 hebben doorgemaakt. Het gaat over alledaagse dingen die bij ons leiden tot groot verdriet, extreme vermoeidheid, gepaste trots, hevige frustraties, teleurstelling, nieuwe inzichten, een apart soort humor, veranderde persoonlijkheden, en af en toe ook weer: klein geluk. Kortom, de achtbaan die ons leven is.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer