Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
1CMC Groep 7

Week 10

Het was een zeer hectische week. Tijdens deze week moesten we voor zowel CC, als PRV taken inleveren. Voor de taak van CC moesten we GB bezoeken. Deze storecheck was goed gepland door mij en Noémie. Noémie had haar digitaal fototoestel bij en ik had de nodige informatie over de producten van het merk Bic op internet opgezocht. We zijn wel een keer  terug moeten gaan, omdat we bepaalde informatie vergaten te noteren. Voor de taak van PRV hadden Yannick en ik het bedrijf De Koninck bezocht. Ons verslag hebben we die week afgemaakt. Ook taak 1 van Prv is tot een goed einde gekomen.

Dankzij onze goede voorbereiding en samenwerking hebben we al onze taken tijdig kunnen inleveren.

 

Liesbeth

15:29 - 4/5/2009 - comments {0} - post comment

Week 9

Ook groep 7b had in deze week een bedrijfsbezoek gepland. Yannick en ik hebben het bedrijf De Koninck bezocht. Het was een zeer leerrijke en interessante ervaring. Na ons bedrijfsbezoek hebben we met z'n allen samengezeten en de nodige informatie over het bezoek uitgewisseld, zodat iedereen op een efficiënte manier een stukje kon schrijven voor PRV.

Ook de persoonlijke taken worden niet vergeten, de nodige voorbereidingen voor historische inzichten en medialeer werden ook getroffen.

Liesbeth

14:55 - 4/5/2009 - comments {0} - post comment

bedrijfsbezoeken 7a

Voor het vak PR&V moesten we een bedrijfsbezoek gaan doen. Dit was in de groepjes per 3. Met groep 7a (Sanne De Block, Valentin Van Bree en Birgit Paulussen) gingen we op bezoek bij de CocaCola Company in Wilrijk op woensdag 22 april. We kregen eerst en vooral uitleg over Coca Cola van vroeger tot nu, daarna  een voorstelling van het hele assortiment van Coca Cola en dan nog een kleine quiz over hoe milieubewust het bedrijf is. Na dit alles begon het echte rondleiding door de fabriek. We hebben elke afdeling bezocht van levering tot afhaling.

Met groep 7a hadden we  nog een tweede bedrijfsbezoek gepland bij Jupiler. Dit zou een zeer handig bedrijfsbezoek zijn aangezien wij Jupiler ook als merk hebben voor Commerciële Communicatie. Het bedrijfsbezoek was gepland op maandag 27 april. Dit bedrijfsbezoek is niet doorgegaan omdat het bedrijf te ver weg was en we hadden geen auto als vervoer. We hebben toch nog genoeg informatie kunnen vinden over Jupiler voor het werk van Commerciële Communicatie.

12:51 - 4/5/2009 - comments {0} - post comment

Paasvakantie week 2

De paasvakantie begon aan zijn tweede week en de deadlines kwamen stilaan dichterbij. De ideale tijd dus om ons voor te bereiden op de drukke weken die ongetwijfeld zouden volgen eens de lessen opnieuw zouden hervatten.

De deadline voor een pak taken van Public Relations &Voorlichting was vastgelegd op week 10, dus dit explogedeelte kreeg voorrang tijdens de paasvakantie. We schreven onze analyses van het FARO-magazine, een persbericht van FARO en een jaarverslag van de Erfgoedcel Hasselt. Rond deze tijd verschenen ook de eerste folders over de door FARO georganiseerde Erfgoeddag, en dus hebben we ook een analyse geschreven over de Erfgoeddag-programmabrochure. Ten slotte moest er nog worden nagedacht over welk bedrijf we gingen bezoeken.

Van Commerciële Communicatie was een consultatie verzet tot de dag na de paasvakantie. Omdat er nog wel wat werk aan de winkel was voor dit explogedeelte, hebben we ook hier aandacht aan besteed tijdens de tweede vakantieweek. Zo hebben we besprekingen gemaakt van een aantal marketingcommunicatie-instrumenten en hebben we de zgn. "storecheck" uitgevoerd en deels al uitgeschreven.

Al bij al is het een behoorlijk productieve "vakantie"-week geworden.

Yannick

15:40 - 30/4/2009 - comments {0} - post comment

Paasvakantie

Door de paasvakantie loopt alle communicatie in onze groepjes wat moeizamer.
Op voorhand zijn er alwel enkele afspraken gemaakt met wie wat gaat doen in de vakantie en wanneer alles ongeveer moet worden doorgestuurd naar de rest.
Dordat sommigen op reis zijn geweest of nu op reis zijn, verloopt de communicatie nog moeilijker doordat antwoorden op vragen pas een week later worden beoordeeld.
Het laatste weekend zullen we al onze werkjes naar elkaar doorsturen en weten we ineens wie wat ongeveer heeft gedaan.

Sanne

10:55 - 16/4/2009 - comments {0} - post comment

28/03

Een vrij rustige week, dinsdag geen les gehad dus meer tijd om aan onze opdrachten te werken.

Ik kon er niet altijd zijn maar de groep heeft zijn deel wel gemaakt en we proberen samen te werken zelfs als we niet altijd elkaar kunnen zien.

Maandag hadden we een consultatie voor Engels om half 9 en het was goed volgens de leerkracht, we moesten zeggen waarom "Match Point" en we hebben allemaal kunnen antwoorden met een affirmatieve et ambitieuse stem, maar nog steeds veel werk om alles te voorberijden voor de show.

 

Valentin.

18:53 - 29/3/2009 - comments {0} - post comment

week 6

Week 6 was een relatief rustige week.

Dinsdag hadden beide groepjes een consultatie voor het onderdeel PRV. Bij beide groepen was de leerkracht matig enthousiast over de stand van zaken. Wat we hadden was in orde, maar er moest nog gewerkt worden aan het verdere verloop van de opdrachten.

Naast onze consultatie van medialeer werd ook de persoonlijke opdracht van medialeer uitgelegd. Elk groepje moest een kaartje trekken waar op stond aan welk soort magazine men in de toekomst gaat werken. Groep 7 heeft de mannenbladen als onderwerp getrokken. Iedereen is hier enthousiast over.

De rest van de week moesten we geen opdrachten afgeven en niet naar consultaties gaan. Dit betekende niet dat we niet meer werkten aan onze opdrachten van explo! Beide groepen hebben nog hard gewerkt aan de opdrachten van explo, zodat we in de toekomst zeker een goed resultaat behalen.

Het was een productieve week!

 

Liesbeth

1CMC Groep 7

11:49 - 22/3/2009 - comments {0} - post comment

zaterdag 14 maart

Deze week was de presentatie van medialeer. We hadden de powerpointpresentatie de vorige week al gemaakt. Iedereen moest de krant bespreken waar ze zelf het werkje van hadden gemaakt. De presentatie verliep niet zo vlot als verwacht, we hadden misschien beter moeten voorbereiden. Na de presentatie zei de leerkracht dat het een vreemde presentatie was, waar wij toch wel van opkeken. We hadden de functies niet genoeg aan bod laten komen, maar al bij al was het nog net voldoende om erdoor te zijn.

Dinsdag hadden we ook consultatie van commerciële communicatie. Voor dit vak zijn we onderverdeeld in 2 groepen. Groep A heeft Jupiler en groep B heeft Bic. De leerkracht zei bij beide groepen dat er nog wel wat werk aan de winkel was, maar dat we in de goede richting aan het gaan waren.

Op dinsdag was het werkcollege van Historische Inzichten, in deze les moest iedereen zijn/haar ideeën vertellen over de explo-opdracht. Deze les was maar voor enkele leden va onze groep aangezien de klas verdeeld is in 3 groepen. De leden van onze explogroep hadden al enkele ideeën en 1 ervan was goed. We moeten nog hard zoeken, maar deze opdracht is ook nog maar net op gang gekomen.

20:56 - 14/3/2009 - comments {0} - post comment

Week 4

Met enige vertraging hier het verslag van week vier (2 tot 6 maart).

 

De maandag na de krokusvakantie diende de taak van medialeer te worden ingeleverd. Met als gevolg dat hier 's zondags nog volop aan gewerkt werd. Gelukkig is de taak nog tijdig afgeraakt en ingeleverd en konden we ons volledig concentreren op de presentatie die de week erna voor medialeer moest gegeven worden.

 

Op het einde van week vier stond er nog een andere deadline op de agenda: voor Nederlands (taalvaardigheid) een advertorial en website van een overheidsinstelling bespreken. Voor deze taak werd er per twee gewerkt, maar de duo's werden wel binnen het explogroepje gevormd. Doordat deze taak doenbaar was qua omvang en het werk gemakkelijk onder twee te verdelen viel, heeft iedereen deze deadline zonder problemen gehaald. We kunnen alvast uitkijken naar de volgende.

 

Yannick

16:29 - 11/3/2009 - comments {0} - post comment

zaterdag 28/2

Deze week is tamelijk hectisch geweest. Voornamelijk omdat ieder groepslid andere plannen had. Donderdag hebben we elkaar ontmoet in Antwerpen om samen aan het groepswerk van medialeer te werken. Helaas was niet iedereen er. Birgit was ziek, Yannick heeft blijkbaar een vrijstelling en Valentin verwittigde Liesbeth dat hij voor 4 dagen in Amsterdam zat samen met zijn verloofde.. Dus het waren Noémie, Sanne en Liesbeth die er waren. Nu is het zaterdag en normaal zou iedereen een groot deel van zijn werk gedaan moeten hebben. Sanne is aan het werk, dus dat komt wel in orde. Noémie en Liesbeth hebben ook al een heel groot deel af, en Birgit heeft haar bijdrage ook geleverd. Van Valentin hebben we nog niets gehoord. We hopen voor hem dat hij zich inzet voor het team.

17:22 - 28/2/2009 - comments {0} - post comment

1e Exploweek, 2e semester

Een nieuw semester en dus ook nieuwe explogroepjes.
Met 4 leden van ons vorige groepje en twee nieuwe leden begonnen we met volle moed aan de exploweek. Met ons land Burkina Faso in het achterhoofd begonnen we te brainstormen over wat we ermee gingen doen en werden er afspraken gemaakt voor de teambuildingsopdracht en alle andere explo-opdrachten; dinsdag wordt onze vaste dag om samen te komen.

Aan ons 3D werkje werd vanaf woensdag hard gewerkt en het begon dan ook stilletjes aan op een echt Burkinees dorpje te lijken.
Op het einde van de week werd ons doordachte en goed afgewerkte werkje dan ook beloond met de hoofdprijs. Nu kunnen we zeer gemotiveerd aan de rest van het nieuwe semester beginnen.

Sanne

13:06 - 21/2/2009 - comments {0} - post comment

Description
Dit is de weblog van Sanne De Block, Yannick Degand, Noémie Jamar, Liesbeth Lenaerts, Birgit Paulussen en Valentin Van Brée

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Week 10
- Week 9
- bedrijfsbezoeken 7a
- Paasvakantie week 2
- Paasvakantie

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer