Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

1 CMD Groep 6


Dit is het weblog van: Olivia Hendrickx, Kelly Van den Langenbergh, Caroline Devers, Britt Bierque, Celine de Boes en Céline Verhaeren.

Home | My Profile | Archives | Friends

Aanslag Apeldoorn

Posted at 11:53 on 6/5/2009

Aanslag Apeldoorn boezemt Nederlanders geen angst in

De tragedie op Koninginnedag in het Nederlandse Apeldoorn wekt nauwelijks gevoelens van angst op onder de Nederlanders. Eén op de twintig voelt zich bedreigd door de aanslag, die door de meesten wordt gezien als eenmansactie en daarom niet als algemene dreiging voor de samenleving. Dat concludeert onderzoeksbureau Brainjuicer op basis van een steekproef onder vijfhonderd Nederlanders.

Verdriet en walging
Gevoelens van verdriet overheersen, met 44 procent van de reacties. Ook walging (28 procent) en woede (15 procent) worden veel gevoeld. Bijna twee op de drie ondervraagden (63 procent) denken dat Koninginnedag door de gebeurtenissen in Apeldoorn nooit meer hetzelfde zal zijn. Toch vindt tachtig procent dat de nationale feestdag volgend jaar niet moet worden aangepast en als vanouds moet plaatsvinden met de koninklijke familie als middelpunt. (novum/sam)
06/05/09 06u59
Dit is om even stil te staan bij het leed dat mensen mekaar soms kunnen aandoen....
Celine
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Week 10

Posted at 12:46 on 1/5/2009

Deze week moesten we een aantal taken afgeven, waaronder twee voor PRV en één voor CC. Ook hebben we dinsdag nog een consultatie gehad van sociologie.

Maandag hebben er een aantal van de klas (hierbij horen om. Céline Verhaeren, Celine De Boes en Olivia) hun presentatie voor engels moeten doen. De volgende maandag moet de rest van ons groepje hun uitvinding voorstellen.

Vervolgens heb ik met mijn groepje (Céline Verhaeren en Olivia Hendrickx) aan onze talkshow verder gewerkt. Ook hebben we even nagedacht over onze posterpresentatie voor taak 4 van PRV.

Afgelopen donderdag moest onze groep niet naar de les van multimedia gaan. Onze groep is volgende week aan de buurt voor een praktijkles ivm filmen. Ook kregen we de kans tijdens het uur beeldtaal om te tonen aan de lector welke foto's we al hadden gevonden voor het fotodossier. Aangezien deze taak op veel punten staat voor het exaam, was het nuttig om feedback daarover te krijgen.

Met week 12 in zicht, zullen we in de loop van volgende week, nog regelmatig samenkomen voor aan onze taken verder te werken. We hebben alvast de taak van Frans afgemaakt ruim voor de dateline.

Nu, dit tempo aanhouden...

Kelly Van den Langenbergh

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Week 9

Posted at 13:44 on 25/4/2009
Afgelopen week was een tamelijk drukke week.. Het was de eerste week na de paasvakantie en hierdoor hadden we gelukkig wat tijd om aan taken te werken. Dinsdag hadden we voor het eerst consultatie van economie. We moesten tonen wat voor artikels we al gevonden hadden in verband met het vak. Dit veel al goed mee en sommigen hadden dit al bijna af. Verder hebben we vooral gewerkt aan commerciële communicatie omdat er al een eerste taak maandag moet worden afgegeven. Kelly en Olivia hebben ook verder gewerkt aan het verslag van het bedrijfsbezoek bij Janssen Pharmaceutica en ik hou me dit weekend bezig met het opstellen van het verslag van de store check voor het vak commerciële communicatie. Deze week was er ook een consultatie voor het vak beeldtaal in verband met ons fotodossier. Dit was echter maar voor de eerste helft van de klas, de volgende helft komt volgende week aan bod. Hier kan je dan vragen stellen over het te maken fotodossier. De komende weken zullen we het nog druk hebben met week twaalf dat bijna in zicht. Daarbij zijn het ook bijna examens... Veel succes kunnen we wel gebruiken! Celine Verhaeren
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Week 8

Posted at 12:02 on 3/4/2009

Deze week hadden we verschillende afspraken met ons groepje van 3. Zo hebben we consultatie gehad voor PRv en Commerciële Communicatie en moest onze taak voor Multimedia, het stripverhaal, afgegeven worden. Met ons zessen moesten we voor Frans langsgaan.

Voor ons groepje (6B) hebben we positieve commentaar gekregen over de info die we al verzameld hadden. Ook over ons werkje van Frans kregen we tot nu toe enkel positieve commentaar, dus hopelijk kunnen we dat zo houden. Intussen is die taak ook bijna volledig afgewerkt.

Verder hebben we nagedacht over hoe we onze talkshow rond de film "Yes Man" gaan aanpakken. Jim Carrey is een zeer grappig persoon en om net even grappig te zijn is al grappig, laat staan in een andere taal. Dat wordt nog een moelijke opdracht!

Zoals eerder gezegd hebben we deze week ook ons stripverhaal moeten inleveren. Het was een stressvolle taak, want de pc waarop de foto's stonden en het eigenlijke stripverhaal (dat zo goed als af was) crashte. Eind goed, al goed, want we hebben ons stripverhaal op tijd kunnen inleveren en het zag er tof uit, al zeg ik het zelf!

Ik ben nu bezig met het werk voor CC, rond Vedett, en hoop dit vandaag af te kunnen werken. Verder moet sociologie op punt gesteld worden en moet ik nog een deeltje van Frans afmaken.

Hierbij wil ik mij dan ook excuseren bij mijn andere groepsleden, omdat ik het hen nogal moeilijk maak door weinig naar school te komen. Maar ik wil jullie wel ineens geruststellen: het is niet omdat ik niet lijfelijk aanwezig ben, dat ik niet mijn best doe voor de taken! Ze zullen op tijd af zijn én de moeite waard zijn, beloofd :-).

Celine DB

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

week 7

Posted at 10:01 on 26/3/2009

Deze week hebben we met ons hele groepje al de eerste taak van sociologie afgemaakt. Ook hebben we al het schriftelijk deel van Frans bijna af voor onze eerste consultatie in week 8. Mijn groepje, 6b, heeft in deze week ook al verschillende afspraken en taken gemaakt. Vandaag, donderdag, gaan we de foto's trekken voor onze strip voor multimedia en voegen we de laatste woorden toe aan het eerste deel van de talk show voor Engels. Voor deze talkshow hebben we de film ' Yes man' gekozen met Jim Carrey, omdat deze film een interessant en grappig onderwerp is voor onze talkshow. Voor commerciële Communicatie hebben wij (Celine, Caroline en ik) de nodige documenten al verzameld en voor PRV hebben we een bedrijfsbezoek gepland. Deze week hebben we ook niet veel met ons volledige groepje van 6 samengewerkt omdat bijna alle taken in groepjes van 3 zijn en de deadlines beginnen te naderen.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Flash tv

Posted at 15:39 on 20/3/2009

Deze keer in Flash:

Blote borsten mogen de straat niet meer op. Het nieuws sloeg bij Celia in als een bom, en daarop ging ze spontaan al wenende op het strand zitten om daar openlijk te protesteren. Het lijkt de actie van een fatalistische moraalridder, maar er kan wel eens getwijfeld worden aan haar goede bedoelingen. Want op haar CV staan blijkbaar toch een paar onjuiste dingen beschreven. Zo heeft ze bijvoorbeeld ooit gewerkt als operazangeres in een winkelcentrum in Nieuw-Zeeland om daar jongeren weg te jagen, maar ook als cinema-uitbaatster met veel te dure prijzen en ook nog als tango-lerares bij Calamartes op de Universiteit Antwerpen…

Het filmpje kan teruggevonden worden op: http://flashtvplantijn.wordpress.com/

 

Olivia Hendrickx
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Week 6

Posted at 15:31 on 20/3/2009

Deze week hebben we goed gewerkt. Maandag zijn we met heel de groep samengekomen om sociologie te maken. We bespreken het tijdschrift 'Dag Allemaal'. De opdracht van dit groepswerk is om al de advertenties in het tijdschrift te bespreken in verband met de genderrol. We hebben de artikels verdeeld onder ons zessen. Iedereen was verantwoordelijk voor zijn artikels. Dinsdag hadden we consultatie over dit werkje. Omdat we bijna geen vragen hadden ging dit heel vlot. Dinsdag hebben we ook wat gewerkt aan onze communicatie-instrumenten van Durex. Dit voor het werkje van Commerciële Communicatie. Voor ons werkje van Engels hebben wij, Kelly, Céline en ik, de film 'Notting Hill gekozen'. Hiervoor hebben we reeds al de algemene informatie gevonden. Ook hebben we al een groot deel van de luisteroefeningen gemaakt. Woensdag hebben wij, Kelly, Céline en ik, ook al aan onze strip gewerkt voor multimedia. We moeten een verhaaltje maken aan de hand van zelfgetrokken foto's. Ons verhaaltje heeft als titel 'Een dag uit het leven van Céline'.

We hebben dus tot nu toe al heel goed gewerkt voor onze explo-opdrachten en zijn bijna klaar!

Goed gedaan meisjes!

 

Olivia Hendrickx

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Twee schattige girafjes

Posted at 17:49 on 19/3/2009
Giraffebaby
Een Giraffejong in de Belgische dierentuin 
Twee giraffen geboren in België
vrijdag 6 maart 2009

In één dag heeft een dierentuin in België er twee giraffen bij! Vannacht kreeg giraf Barbie een jonkie en gisteren kreeg Diamant al een jong.

Een giraf bevalt van een jong terwijl ze rechtop staat. De baby'tjes vallen van een hoogte van bijna twee meter op de grond als ze geboren worden! Het zijn de allereerste girafjes die in de Belgische dierentuin Planckendael zijn geboren.

Het Belgische Jeugdjournaal Karrewiet maakte een reportage over het eerste giraffenjong. Bekijk het hier:

 

Zijn ze niet schattig?
Kelly
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Sociologie

Posted at 20:12 on 17/3/2009

Hej meiden,

Vandaag hebben we allemaal flink gewerkt voor sociologie!

Ik wil jullie nog even zeggen dat iedereen zijn deeltje naar Céline DB moet doorsturen, zij zal het tot één geheel verwerken.

En misschien dat we vraag B ook eens moeten bespreken.

 

Kelly

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Gecrashte reuzenmus

Posted at 14:45 on 13/3/2009

Gecrashte reuzenmus schrikt voorbijgangers Meir op

13/03 Vele mensen die vrijdagochtend langs de Antwerpse winkelstraat Meir passeerden schrokken zich allicht een hoedje. Het leek er immers op dat er aan warenhuis Inno, ter hoogte van de Otto Veniusstraat, een gigantische huismus was neergestort.

Het was voor velen even schrikken toen ze een blik wierpen op de reuzengrote dode mus die grotendeels bedekt was met een wit laken. De rode bloedvlekken op de straatstenen lieten echter niets aan de verbeelding over. De goede verstaander begreep echter al snel dat het om een kunstproject gaat.

Beluister een interview van Thomas De Ridder van Stampmedia met kunstenaar Benjamin Verdonck:
Pechvogel

De actie 'pechvogel' kadert in het project 'Kalender', van Toneelhuismaker Benjamin Verdonck. Eerder werd de aandacht van de nietsvermoedende Antwerpenaar getrokken door onder meer de lege reclameborden aan het station van Berchem en de reuzengrote appel en ei op het dak van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten (KMSKA).

Bijgeloof

"Vrijdag de 13de wordt traditioneel geassocieerd met ongeluk en mislukking. De ongelukkig gecrashte mus speelt in op dit bijgeloof", motiveert Yasmina Boudia van het Toneelhuis de keuze voor de actie.

"In de 'stadschoreografie' rond het tragische ongeval, gaat men, zoals het spreekwoord zegt, zich letterlijk 'druk maken om een dode mus'. Voor Kalender is de pechvogel een uitbeelding van de angst en het ongemak in de maatschappij. Een kleinigheid is voldoende om onrust en spanning te veroorzaken."

Onaangekondigde acties

'Kalender' loopt van 3 januari 2009 tot 2 januari 2010 in Antwerpen en bestaat uit een honderdtal, hoofdzakelijk onaangekondigde acties in de publieke ruimte.

De Kalender-acties worden geënt op feestdagen, naamdagen, gedenkdagen, op herinneringen aan kleine en grote gebeurtenissen, individuele en collectieve rampen.

Voor meer informatie over de 'Kalender'-acties: www.kalender09.be.

Olivia Hendrickx

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

week 4

Posted at 09:37 on 6/3/2009
Deze week zijn we met ons groepje van zes weinig samen gekomen. Dit komt voornamelijk doordat we aan andere opdrachten hebben gewerkt die we niet met de hele groep moeten maken. Zo heb de twee groepjes binnen onze groep deze week eerder afzonderlijk gewerkt. Met mijn groep (Céline V.-Olivia-Kelly) hebben we voornamelijk aan taak 1 van PRV gewerkt. Verder hebben alle groepsleden aan de taak van Nederlands "screening advertorial en website" gewerkt. Deze taak hebben we voorbije donderdag ingeleverd. Ook hebben we bij de les Sociologie afgesproken welk magazine we gaan bespreken voor de opdracht Sociologie (Dag Allemaal). Als laatste hebben we met de groep afgesproken dat we volgende dinsdagnamiddag  gaan werken aan de opdracht van Frans. Dit is een opdracht die voor de hele groep geldt.
Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Explo week 3

Posted at 17:00 on 19/2/2009
Deze week was er de start van de exploratieweek van het tweede semester. Het was een drukke week en er werden heel wat taken uitgelegd, dus we weten wat doen de komende weken. We hebben onze groep van zes voor sommige vakken moeten opsplitsen in groepjes van drie: Caroline, Britt en Celine DB. zitten samen in groep B en Kelly, Olivia en Céline V. zitten in groep A Deze week hebben we vooral gewerkt aan onze teambuildingsopdracht over “ het festival van de onbekende landen”. Wij moeten onze opdract maken over het land Bhutan – het land van de donderende draak. Dinsdag zijn we op een eerste consultatie geweest bij de leerkracht multimedia en daar hebben we wat bijsturing en feedback gekregen over ons werkje. Op dinsdag hadden we ook een lezing die gegeven werd door mevr. Hellemont over “Seks in de reclame.” Hier moeten we individueel een verslag over schrijven voor het vak Nederlands. Woensdag hadden we een lezing over het bedrijf Hill & Knowlton voor het vak Public Relation & Voorlichting en nog een lezing over Kellogg’s Mini Breaks voor het vak Commerciële communicatie. Donderdag zijn we een laatste keer op consultatie moeten gaan voor onze teambuildingsopdracht. We hebben positieve commentaar gekregen van de 2 lectoren. Vrijdag zullen we onze teambuildingopdracht presenteren en wordt deze door een jury besproken en gequoteerd…
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Welkom

Posted at 10:15 on 16/2/2009
...
Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer