Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
EVSS

Description

Dit is het logboek van Estephe Truyen


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Week 11 Explo: 27/04 - 01/05

Week 11 stond helemaal in het teken van PRV. We hadden immers een groot probleem! Ons bedrijfsbezoek naar de schoonheidsschool had immers duidelijk gemaakt dat er hier weinig over te bespreken viel in verband met PR- en marketing communicatie. We moesten dus op zoek naar een nieuwe opendeurdag, heel last minute ... Ons oog viel op de VUB in Brussel. We bezochten dus in het weekend deze school en gelukkig was er hier veel meer over te vertellen.

Bovenop het verslag van het bedrijfsbezoek moesten we ook opdracht 1 afgeven. Dit was de opdracht die bij ons handelde over Oxfam. Over deze organisatie moesten we alle PRV-instrumenten analyseren. Gelukkig hadden we deze opdracht al afgemaakt dus moesten we alleen nog even controleren & verbeteren.


Posted: 11:45, 5/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 10 Explo: 20/04 - 24/04

Maandag 20/04 werden we terug op school verwacht na de paasvakantie. Dit was een drukke week ... Donderdag hadden we immers een grote test van Frans.

Voor economie besloten we deze week al artikels te zoeken. In week 12 werd immers verwacht dat we onze taak afhadden. In week 10 waren we dus vooral te vinden in het EMI om kranten uit te pluizen op zoek naar economische artikels!


Posted: 11:41, 5/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 8 & 9 Explo: 06/04 - 18/04

Week 8 en 9 van de explo opdrachten vielen in de paasvakantie. Een uitgelezen moment om te evalueren wat we nog allemaal te doen hadden.  Week 13 kwam immers dichterbij en dit is de week waarin we alles moeten afgeven ... En dat is heel wat! We brainstormden vooral over de posterpresentatie omdat dit toch een grote opdracht is.

Verschillende van ons groepsleden gingen ook op vakantie in deze 2 weken dus was het niet altijd gemakkelijk om af te spreken. We spraken dan ook af dat we vooral onze individuele taken gingen afmaken zodat we na de vakantie ons terug konden concentreren op de taken in groepsverband, vooral dan de explo taken.


Posted: 11:36, 5/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 7 Explo: 30/03 - 03/04

Woensdag 1 april hadden we om 12u een afspraak met onze lector van Frans. We moesten tonen wat we al gevonden hadden voor onze explo taak. De opdrachten bestaan uit een bedrijf / organisatie bespreken (in ons geval L'Oréal) en twee campagnes bespreken.

In de namiddag bezochten we de schoonheidsschool te Antwerpen voor de opdracht van PRV: het bedrijfsbezoek. Hiervoor hadden we de dag ervoor een laatste consultatie gehad met onze lector. Er werd ons uitgelegd dat we de PR- en marketingaspecten van ons bedrijf naar keuze moesten bespreken en hierover een levendig verslag moesten schrijven.

De rest van de week hielden we onze bezig met de fotoreportage voor multimedia; een stripverhaal in elkaar steken. Vermits onze groep erg multicultureel is, ging ons verhaal over de conflicten die religies kunnen uitlokken. Deze opdracht was erg leuk om te doen !


Posted: 11:29, 5/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 6 Explo: 23/03 - 27/03

Deze week hebben we ons volop geconcentreerd op Engels. We hadden dan ook wat werk voor de boeg gezien het consult vrijdag was. Ieder maakte individueel 3 luisteroefeningen die we vergeleken hebben. Verder kozen we een film uit 'Sex & the city: The movie', hierover moesten we informatie zoeken. We zochten recensies, interviews, .. op. We staken ook al de koppen bij elkaar om de loop en de personages van onze 'talk-show' te bespreken.

Woensdag gingen we naar de consultatie van PRV. Onze lector was tevreden over het aantal informatie dat we al hadden en gaf onze een paar tips om de opdracht verder af te werken.

We vonden eindelijk ook een geschikt bedrijsfbezoek: zaterdag 28/03 gaan we naar de opendeurdag van Het Koninklijk Ballet. Hiervoor moeten we de PR- & marketing communicatieinstrumenten bespreken.


Posted: 12:44, 27/3/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 5 Explo: 16/03 - 20/03

Dinsdag 17/03 hadden we om 13 uur een consult voor Sociologie. We toonden de artikels die we al hadden en hadden besproken. Helaas hebben we Menzo als magazine, vermits dat een mannenblad is, is dit moeilijk om te bespreken. De advertenties zijn immers niet echt algemeen maar echt op mannen gericht. We kregen dus de opdracht om ons te concenteren op de volgende uitgave begin april, misschien hebben we met deze editie meer geluk.

Voor PRV hebben we als organisatie Oxfam gekozen. Voor de nodige jaarverslagen, ledenbrieven, .. gingen we naar de Oxfam winkel op de Sint-Jacobsmarkt en zochten we nog andere informatie op.


Posted: 12:27, 27/3/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 4 Explo: 09/03 - 13/03

In deze week zijn we begonnen met de eerste hand te leggen aan onze taak van Engels vermits we voor ons eerste consult ook een groot deel moeten klaar hebben. We begonnen met de luisteroefeningen af te leggen (individueel) en dan onze bevindingen te vergelijken om zien of er verschillen waren.

Posted: 13:34, 18/3/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 3 Explo: 02/03 - 06/03

In deze week maakten we een bespreking van een advertorial en website voor Nederlands. De advertorial vonden we in een magazine en bespraken we aan de hand van notas uit de klas. Als openbare website gebruikten we de site van De Post en bespraken deze aan de hand van het handboek.

We hebben ook gezocht naar een bedrijf voor de taak van PRV maar geen bedrijven waar wij iets mee te maken hebben was wat er verwacht werd (Bedrijven die geen echte marketing campagnes voeren).


Posted: 13:28, 18/3/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 2 Explo: 23/02 - 27/02

In de Krokusvakantie hebben we onze agendas naast elkaar gelegd en afgesproken wanneer wat moet worden afgehandeld. We hebben rondgebeld naar verschillende bedrijven voor een bedrijfsbezoek maar helaas was het antwoord steeds negatief.

We zijn samengekomen voor onze opdracht van sociologie over het tijdschrift Menzo. We hebben de artikels eruit gehaald en besproken. Het eerste deel dat moest klaar zijn voor de 1e consult is dus al afgehandeld.


Posted: 12:59, 18/3/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Week 1 Explo: 16/02 - 20/02

Op maandag 16 februari begon onze dag met de intro van de explo week. We kregen uitleg over wat er van ons verwacht werd en welke taken we moesten afmaken. De grootste opdracht met een korte deadline was een onbekend land voorstellen, bij ons het eiland Anguilla. Na het krijgen van ons land hebben we research gedaan en gebrainstormd over hoe we ons land wouden representeren.

Dinsdag kregen we de opdracht om ons eerste gastcollege te volgen; 'Seksisme in de reclame' voor het vak sociologie. Hiervoor moesten we een synthese maken voor het vak Nederlands. We hadden ons ook het 1e consult voor Beeldtaal, hier legden we uit welke richting we uit wilden met de voorstelling van ons eiland. Hierna hadden we een beter beeld en gingen we inkopen doen in een hobbywinkel. We vonden het geschikte materiaal en begonnen aan onze voorstelling in grote lijnen.

Woensdag hadden we twee gastcolleges op het programma: een lezing over 'Kellog's' en 'Hill & Knowlton'. Hiervoor moesten we een synthese maken van ieder 1 blad. We werkten vooral verder aan onze voorstelling van Anguilla en woensdag namiddag was onze presentatie bijna af.

Op donderdag hadden we ons definitieve consult voor beeldtaal. Ons idee werd goedgekeurd, dus legden we de laatste hand. We gaven ons individueel verslag af voor Nederlands en verdeelden onze groep voor CC en kozen hiervoor een onderwerp.

Vrijdag begon de dag met onze presentatie van beeldtaal. Hierna gingen we naar de consultatie van PR en kozen een onderwerp. Als laatste maakten we deze blog.


Posted: 12:37, 20/2/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer