Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

1ste Jaar Communicatiemanagement

Week 12

14:31, 14/5/2009 .. 0 comments .. Link

Exploratieweek, Week 12

15:47, 11/5/2009 .. 0 comments .. Link

Week 12

Vandaag, maandag 11 mei, is de laatste exploratieweek ingezet.                                            We hebben al een zware dag achter de rug.   

Zo zijn we de week gestart met een presentatie van Engels.                                                      De opdracht hiervan was dat we  een talkshow moesten voorbrengen.                                           We zijn in groep een film moeten gaan kijken en we hebben deze moeten bespreken.                Wij hadden gekozen voor de film Valkyrie, onze meningen over de film waren in het begin nogal verdeeld dus we hebben wel wat tijd moeten steken in ons werkje. Maar we kunnen zeggen dat het eindresultaat er wel mocht zijn. 

De rest van de week die nog gaat volgen zal ook nog wel zwaar zijn.                                            Want nu moeten we verschillende taken in orde maken en afgeven en natuurlijk enkele presentaties doen.       

Morgen moeten we een presentatie van sociologie en frans voorbrengen.                                   Voor sociologie hebben we reclame artikels moeten bespreken van het tijdschrift Feeling.      Tijdens de presentatie moeten we onze bevindingen hiervan vertellen.                                      Voor het taalvak hebben we twee PR instellingen moeten onderzoeken en hetgeen wat we gevonden hebben voorbrengen.

Woensdag moeten we op consultatie voor het vak multimedia.                                                 Daar moeten we onze ideeën voor onze verkiezingscampagne voorleggen.                           

Donderdag moeten we op consultatie bij mevrouw Jespers daar worden we over onze economische artikels ondervraagd, die we hebben moeten zoeken en bespreken.                                         

Vrijdag wordt er van ons verwacht dat we ons fotodossier van Beeldtaal afgeven.                         En diezelfde dag moeten we nog op consultatie bij de leerkracht van commerciële communicatie.

Dit is een korte samenvatting van onze drukke en vermoeiende week.

Kathleen CuytWeek 11

20:03, 7/5/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo

In de loop van deze week hebben wij de exploplanning gekregen. Hieruit konden we zien welke taken direct afgemaakt moesten worden.

Zo begon groep 5 A met het plannen van de laatste werken.  Voor public relations kozen we een campagne die ons erg interessant leek te zijn. Zo hebben we de campagne “maak jezelf niets wijs” gekozen om deze laatste taak uit te voeren. Met de gevonden informatie is het de bedoeling dat we een poster maken.

Voor commerciële communicatie bestond de opdracht uit het maken van een moodboard. Dit is een soort van collage waarop de doelgroep van een bepaald merk wordt afgebeeld. Gisteren hadden wij al materiaal verzameld om deze opdracht te maken.  Dit ging echter niet door omdat het karton waarop de moodboard gemaakt wordt, nog bij mevrouw Meerts lag. Zij was op deze dag afwezig, waardoor we onze opdracht niet konden uitvoeren.

De talkshow die we voor het vak engels maandag moeten presenteren, werd vandaag afgemaakt. Zo hebben we een paar filmpjes gemaakt die we dan maandag laten zien als afsluiter van onze presentatie.

Beetje bij beetje geraken al de taken tijdig af. Zo kunnen we met veel moed binnen een paar weken aan de examen beginnen.

Groetjes!!

 Reenaeinde week 10

16:46, 4/5/2009 .. 0 comments .. Link

Bij deze sluit groep vijf week tien af. Hoewel we vrijdag een dagje vakantie hebben maakte de exploratie  er een zware week van. Het einde komt namelijk ook in zicht en vele taken moeten worden ingeleverd.

Gedurende de gehele week werden taken één en twee van Public relations afgewerkt. Deze taken werden donderdag ingeleverd. In de eerste groep waar ik toe behoor waren er enkele strubbelingen omtrent de 3de tak van PR, het bedrijfsbezoek. Zo was er veel discussie over wat nu wel en wat gaan pr was. Voor duidelijkheid te creëren zijn we toen extra informatie gaan vragen aan de lector.

Ook de taak van economie begint vorm te krijgen na deze week. Zo zijn de meeste artikels reeds gevonden en besproken. Wel moet alles nog in één geheel worden gegoten.

Voor Frans zijn werd er gewerkt aan een powerpoint. Deze powerpoint zal onze presentatie in week 12 onderbouwen. Deze powerpoint is nog niet af en er is nog veel werk aan.

We hebben deze week ook een consultatie gehad met de lector van sociologie. Deze consultatie was twee dagen voor dat we de definitieve taak moesten afgeven. Dat was dus de perfecte aangelegenheid om nog enkele laatste vraagjes te stellen. Deze taak werd gisteren dus ook ingeleverd. 

Volgende week zullen we verder bespreken hoe we de talkshow van Engels zullen aanpakken. Deze talkshow zal worden opgevoerd gedurende week 12 en moet dus ook dringend uitgewerkt worden.

We merken dus duidelijk dat we aan het einde van de exploratie zitten omdat we heel veel werk hebben. Een probleem binnen onze gehele groep is dat we niet kunnen beginnen met leren omdat we zoveel werk hebben aan de explotaken. Ons doel is nu dus om al de taken zo snel mogelijk af te werken.

Seppe DoggeBijna exploratieweek!

14:19, 3/5/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal

De laatste week voor de grote exploratieweek is in zicht. Dit betekent dat we er bijna vanaf zijn, maar we zullen ons ook de laatste dagen zeer hard moeten inzetten om alles vlot te laten verlopen.

De laatste loodjes wegen meestal het zwaarst, maar als we deze week (week 11) onze laatste taken verder afwerken, moeten we in week 12 niet stressen. Ons doel is tijdens de exploratieweek ons te kunnen focussen op het presenteren van onze werkjes en niet de afwerking ervan.

Dus laat ons met  z'n allen verder doen zoals we bezig zijn en we kunnen ook deze laatste exploratieweeek tot een goed einde brengen.

Vergeet niet, een beetje gezonde stress kan nooit kwaad ;)

Tatjana1 mei

11:54, 1/5/2009 .. 0 comments .. Link

Hey groepsgenoten,

Hopelijk zijn jullie goed van het verlengde weekend aan het genieten (misschien en beetje voor school werken) en natuurlijk ook van het zonnetje dat aan het schijnen is.

Ik wou jullie nog even melden dat ik de bronnen in het document van Sociologie ben aan het zetten. Als de taak volledig klaar is zal ik jullie deze mailen. Ik zal de taak ook printen en meenemen naar school maandag. (Het is trouwens maandag geen multimedia, dit is verschoven naar de twee laatste lesuren op donderdag, het is maar dat jullie het weten moesten jullie de mail niet gelezen hebben).

Voor het groepje 1CMF5B wil ik nog even iets zeggen over de taak van economie.
Normaal gezien zou Max tegen maandag zijn artikels ook besproken hebben. Maar we moeten de taak met artikels erbij afgeven. Ik stel voor dat ieders zijn 3 artikels 3 maal kopiëert (1 voor zichzelf en 2 voor de anderen van elk artikel). Dan kunnen we de artikels ook zelf bekijken en leren. De bespreking kan het best gewoon via mail gestuurd worden.

Geniet nog van het verlengde weekend, ik ga dat ook doen!

groetjes Anouk (1CMF5)week 10

14:58, 29/4/2009 .. 0 comments .. Link

Deze week is druk druk druk! Enkele taken moeten deze week nog afgegeven worden.

Dinsdag moesten alle groepjes op gesprek bij de leraar van sociologie. Tijdens deze consultatie kregen wij te horen dat de taak pas volgende week  maandag moet ingeleverd worden.  De reden hiervoor is dat we deze week veel taken moeten afwerken.

Taak 3 van commerciële communicatie moest iedereen vandaag tijdens de les indienen. Dit werk  werd gemaakt in groepjes van 3. In groep A was dit werk niet van een leien dakje gelopen, maar hieruit hebben we geleerd dat we op tijd aan de opdrachten moeten beginnen. Het is ons uiteindelijk gelukt om de taak tijdig af te maken.

Morgen worden  taak 1 en 3 van public relations afgegeven. Hier heeft iedereen hard aan gewerkt. Toch was het niet evident aangezien de leerkracht pas vorige week weer les had gegeven na haar auto-ongeluk. Tijdens de les gaf zij nieuwe informatie waardoor we niet meer wisten of we onze opdrachten voor exploratie goed hebben uitgevoerd. Uiteindelijk hebben enkele de taak toch nog veranderd met de hoop dat dit het gewenste resultaat zal zijn.

Een nadeel van al deze taken voor exploratie is dat we minder tijd hebben om te studeren voor de examens die naderen.  Wij hebben geen vakantie meer om onze lessen voor te bereiden. Dit is vaak frustrerend omdat we nog steeds een groot aantal taken moeten afwerken.  

Deze week is een drukke week, maar door de samenwerking wordt het werk lichter en raken de taken hopelijk op tijd af.

Reena

 

 Week 9

15:22, 23/4/2009 .. 0 comments .. Link

In week 10 moeten we verschillende taken afgeven, daarom moeten we deze week nog taken afwerken.

voor Sociologie moesten we advertenties van het magazine Feeling bespreken, ook moeten we gaan kijken naar de socioliserende factor van media, de link tussen de redactionele context van het magazine en de advertenties bekijken,...

Voor deze taak hebben we allemaal 2 advertenties besproken, de andere bijkomende opdrachten hebben we ook onderling verdeelt.

De artikels worden dan naar mij verzonden zodat ik ze in een document kan samenzetten. Voor week 12 moeten we een presentatie doen voor de klas, over onze bevindingen. Als we de taak volgende week hebben afgegeven kunnen we hieraan beginnen werken.

Ook in onze groepjes per 3 is het druk. De besproken prv- en cc instrumenten worden in een document gezet en verder afgewerkt. Ook dit zijn taken tegen volgende week.

Kortom deze week is een drukke werkweek.

anouk 1CMFPaasvakantie

14:33, 14/4/2009 .. 0 comments .. Link

Hey

De paasvakantie is bijna afgelopen, nog enkele dagen en we moeten terug naar school. Ik hoop dat iedereen zich momenteel al heeft geamuseerd en nog van de laatste dagen zal genieten. Toch mogen we onze taken niet uit het oog verliezen.

Enkele dagen geleden heb ik een planning doorgestuurd naar jullie mailadres. Daarin staat alles nog eens duidelijk vermeld hoe we de taken verder gaan aanpakken. Kijk dus zeker jullie mails na ;)

Zoals in de mail staat vermeld vliegen we er dinsdag 21 april al helemaal in. Die namiddag gaan we aan de slag met de taak van PRV. We zullen dan onze gevonden PRV-instrumenten samen evalueren.

Ik zou jullie er ook nog aan willen herinneren dat we sociologie niet uit het oog mogen verliezen, want daar is toch nog wel wat werk aan. Met de andere taken zijn we goed bezig :)

Groetjes TatjanaWeek 5

19:01, 13/3/2009 .. 1 comments .. Link

In week 5 hebben we weer hard ons best gedaan! Alle informatie die we in de voorbije weken opgezocht hebben, legden we deze week bij elkaar.

 

Voor Frans maken we vorderingen. Eerst was het even schrikken omdat de leerkracht niet helemaal akkoord was met de campagnes die we wilden bespreken. We hebben dan een andere oplossing gezocht binnen dezelfde organisatie. Nu zoekt iedereen ijverig voort naar de informatie voor de puntjes die hij/zij moet doornemen.

 

Voor het vak Engels zijn we vrijdagmiddag samengekomen om de opdrachten te bespreken. Ieder groepje moest thuis 1 luisteropdracht maken en die hebben wij samen verbeterd. Na een paar onderlinge verschillen, hebben we besloten om de luisteroefening nog eens opnieuw te doen.

Vrijdagmiddag hebben we ook nog afspraken gemaakt rond de taken in de talkshow. Wie het script tot 1 geheel maakt en wie nog een paar vragen kon verzinnen over de film ‘Valkyrie’. Zondag sturen we alles naar iedereen door en dan zal het grootste deel van het werk af zijn!

 

Deze week hebben we hard gewerkt aan de taken die we voor Engels moeten maken. Alles wat we besproken hebben, leggen we dinsdag voor aan de leerkracht.

 

ReenaWeek 4

15:39, 8/3/2009 .. 0 comments .. Link

Week 4 is ook weeral voorbij.
Deze week hebben we besproken wie wat doet voor bepaalde vakken.

Volgende week bespreken we onze talkshow voor Engels. We gaan toch de film 'Valkyrie' gebruiken als onderwerp . Onze luisteropdracht gaan we in week 5 ook overlopen zodat we al een heel deel gedaan hebben voor Engels.

Voor Frans hebben we ook alle onderdelen die besproken moeten worden verdeeld. Al is het niet altijd even eenvoudig om de juiste informatie te vinden. Maar we geven niet op!

Voor vakken zoals PRV en CC zijn we nu ook volop, in onze groepjes per 3, informatie aan het verzamelen en bespreken.

Deze week hebben we ook de uitleg over de opdracht van Sociologie gekregen. Voor dit vak moeten we de genderrol van de reclameboodschappen uit een tijdschrift bespreken. Wij gaan de reclame in het tijdschrift ‘Feeling’ bekijken.

Deze week was dus vooral een week waarin we apart informatie opzochten. Volgende week zal de gevonden informatie en de gemaakte opdrachten overlopen worden.

AnoukValkyrie

15:24, 26/2/2009 .. 0 comments .. Link

De krokusvakantie is bijna afgelopen, maar we profiteren nog van de laatste dagen. Natuurlijk verliezen we onze opdrachten niet uit het oog.

Gisteren zijn we samen naar de cinema geweest voor de exploratieopdracht van Engels. Ja, de plannen waren veranderd. Het ging dus niet meer door bij Seppe thuis, maar het is wel gezellig geworden.

Na veel wikken en wegen hebben we besloten om Valkyrie te zien. Niet echt een ontspannende film voor in de avond, maar wel eentje om van wakker te blijven.

Na afloop van deze film waren de meningen in de groep verdeeld. Sommige vonden het een goede film, terwijl anderen er een dubbel gevoel bij hadden. Zouden we deze film wel nemen voor de talkshow van Engels?

Indien je interesse hebt in de film, ga dan zeker eens een kijkje nemen bij onderstaande link: http://valkyrie.unitedartists.com/

 Tatjana

 Eerste week

10:05, 20/2/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag is de eerste vermoeiende eplo-week voorbij.

Ons eerste project voor ons landenfestival viel niet echt in de smaak van onze projectbegeleiders. 3 uur geknutseld voor bijna niets. Ze gaven ons een nieuw concept om meer in de hoogte te werken zodat het meer 3-dimensionaal. Nog eens een namiddagje hard knutselen en ons eindresultaat mocht er zijn. Onze projectbegeleiders vonden het geslaagd, wat tot grote jolijt zorgde bij ons.

Vandaag begint de vakantie eindelijk.

Maar dat wil niet zeggen dat we niets gaan doen. Voor het vak Engels moeten we gezamenlijk een film zien. Daarom gaan we woensdagavond naar Seppe om een film te zien en al ideeën op te doen. Misschien kunnen we onze luistertest ook al doen.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Week 12
Week 11
einde week 10
Bijna exploratieweek!
1 mei

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer