Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

explo groep 3


Dit is het weblog van Stephanie Aerts, Ciska Bosschaerts, Lies De Borger, Elien Leys en Evi Verswyvel.

Home | My Profile | Archives | Friends

Week 12 - Exploratie week

Posted at 20:34 on 12/5/2009

Het zit er bijna op!

We zijn al halfweg in de exploratieweek maar hierna hebben we heel wat werk voor onze examens. Dus iedereen heeft het druk druk druk.

We moeten deze week met onze explo groep heel wat taken inleveren of voorstellen. Maandag moesten we een Talk show organiseren en voorstellen voor Engels. We moesten ons baseren op een film. Wij kozen voor Slumdog Millionaire. De presentatie ging vlot en onze leerkracht was tevreden dus wij ook.

Dinsdag hadden we twee voorstellingen nl. voor Sociologie en Frans. Voor Sociologie moesten we een presentatie geven voor de klas over de advertenties in Maxim. Voor Frans moesten we ook weer een presentatie geven. Hiervoor moesten we twee campagnes voorstellen en vergelijk. Wij kozen voor iDA en Happy Body. Deze twee presentaites zelf zijn goed verlopen maar de dag ervoor zijn er enkele communicatie problemen voorgevallen. Maar dit hebben we als een groep kunnen oplossen ondanks alle stress.

We hebben heel de dag hard gewerkt, vooral aan onze taak voor Mulitmedia. Helaas wou de printer niet meewerken waardoor ons concept een beetje werd 'geruineerd'.

Woensdag hoeven we alleen maar naar een consultatie voor Mulitmedia en Beeldtaal. Maar dat wil niet zeggen dat we niets te doen hebben.

Economie staat op donderdag in onze agenda's geschreven. Het zal wel moeilijk worden om dit te leren maar hopelijk gaat alles goed. Naast Economie zullen we ook terug heel hard moeten werken voor de deadlines voor vrijdag.

Vrijdag is een zéér drukke dag. Terwijl alle andere klassen uit 1CM een rustige vrijdag hebben, hebben we een hele drukke afsluiter. We moeten onze portfolio voor Nederlands en fotodossier voor Beeldtaal inleveren.

Wij hebben vrijdag drie presentaties. We moeten onze campagne voorstellen voor PR, onze moodboard presenteren voor CC en onze verzonnen politieke partij verdedigen voor Multimedia. Daarnaast moeten we een ook bezoekjes brengen aan Mevr. Van Os. Zij zal ons beoordelen op de reader teksten.

Zoals je dus kan lezen hebben we het druk gehad en zal het nog stukker worden.

 

Wij hopen dat jullie met plezier onze blog hebben gevolgd want dit is waarschijnlijk onze afsluiter. Het academiejaar 2008-2009 komt stilletjes aan op zijn einde. We hebben er met volle teugen van genoten hoewel we ons wel afvragen of de veranderingen op Plantijn Hogeschool al optimaal zijn.

 

Groetjes Ciska en mijn collega's

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

week 11

Posted at 18:58 on 4/5/2009

een zonnige namiddag beste bloggers

 

Een nieuwe week is weer van start gegaan en een heleboel deadlines moeten weer gehaald worden. Vandaag hebben we op tijd het groepswerk van sociologie ingeleverd tegen vrijdag zien we dat onze taken voor economie in orde zijn. Ook mogen we niet vergeten het dossier personnelle van Frans volledig af te maken.

 

Op school zelf is er ook heel wat aan de gang. Dinsdag is er een pannenkoeken verkoop georganiseerd en woensdag kunen we genieten van een ijsje. Degenen die geen les hebben op woensdag namiddag kunnen eens een kijkje gaan nemen op de stadswaag hier in Antwerpen. Want daar vind het jaarlijkse gratis festival plaats: "Antwerp on stage". Met andere woorden er valt heel wat te beleven op en rond Plantijn.

 

We genieten nog even van het goede weer en op sommige momenten van wat rust, want volgende week staat er voor ons weer een stressvolle exploratieweek klaar.

 

groetjes

Stephanie & de rest van het powerteam.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

week 10

Posted at 16:47 on 29/4/2009

Alweer een drukke week achter de boeg. We zullen blij zijn dat het vrijdag is, dan is het een feestdag en kunnen we eens lekker uitslapen :)

 

Deze week hadden we onze laatste consultatie voor sociologie. Maandag moeten we dit dan volledig inleveren. Maar dit werk is eigenlijk al volledig af. We moesten vandaag; woensdag ook al onze storecheck voor CC inleveren en morgen; donderdag moeten we taak 1 en 3 van PR inleveren. Ook voor beeldtaal is er morgen nog een laatste contactmoment. Dan kan je je foto's tonen en nog eventuele vragen stellen.

 

Zoals je merkt lopen alle taken op zijn einde.. Dit wil ook zeggen dat week 12 eraan komt en dat we onze presentaties moeten beginnen afronden. Deze week hebben we dus ook al aan onze talkshow voor Engels gewerkt en de powerpoint van Frans moet binnenkort ook ingeleverd worden.

 

Zoals je ziet, zitten we nog steeds niet stil en blijven we voortwerken tot de eindstreep behaald is :)

 

Oké vriendjes en vriendinnetjes tot volgende week alweer! ;) Groetjes Evi en haar team

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Week 9

Posted at 16:17 on 24/4/2009

Na twee weken paasvakantie zijn we er weer! En ik kan jullie verzekeren, het was geen vakantie. Hoewel het mooi weer was, hebben we allemaal flink gewerkt aan onze taken. We hebben dan ook vorderingen gemaakt. Niet alle taken zijn al volledig klaar, maar we zijn goed bezig.

 


Deze week moesten we geen taken inleveren, dat staat op het programma voor volgende week. Er moeten 2 taken van PRV klaar zijn, de taak van sociologie en we moeten een filosofische vraag oplossen over Kant. Nog wat werk voor de boeg dus. Ik hoop dat week 10 goed eindigt, maar dat zal wel geen probleem zijn, zeker niet met een dagje verlof. Tot volgende week!

 


Elien en groepsleden

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

week 8

Posted at 16:08 on 4/4/2009

Zo, we hebben er weer een enorm drukker periode opzitten!

 

Op dinsdag hadden we consultaties voor Frans, PRV, Economie en feedback Nederlands. Dit zijn heel wat afspraken op één dag! Dinsdag was er dan weer een consultatie voor CC.

 

Niet enkel de exploratieopdrachten kregen onze aandacht. Maandag moesten we voor multimedia een fotostrip inleveren. Een stripverhaal met minstens 9 verschillende foto's die we zelf hadden genomen. Donderdag was er de presentatie van Engels. Deze telt mee voor het examen dus best een belangrijke taak. De opdracht bestond eruit een product uit te vinden en op een originele manier te komen voorstellen. Ten slotte was er vrijdag met een test van Frans op het programma.

 

Tijd voor wat welverdiende rust!!! Lang zal het niet duren want het is de bedoeling deze twee weken toch al wat te leren en samen te vatten voor het examen. Ook moeten alle taken afgerond zijn tegen week twaalf, de vierde week na de paasvakantie. Dit is niet meer zo lang en er moet nog heel wat gebeuren! Communicatieinstrumenten voor PRV en CC bespreken, advertenties uit Maxim becommentariëren voor sociologie, artikels zoeken en beoordelen voor economie, een fotodossier voor beeldtaal aanleggen, een storecheck en bedrijfsbezoek verwerken,... .

 

Binnen twee weken zijn we er weer!

Lies and the ladies.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

week 7

Posted at 17:51 on 28/3/2009

Beste bloggers

 

Vorige week was een redelijke drukke week want volgende week hebben we heel veel consultaties in onze agenda staan.

 

We hebben voor sociologie de geschikte advertenties uit 'Maxim' gekozen en verdeeld. We hebben zelf een deadline opgesteld zodat we de taak tijdig kunnen afronden en het werk niet blijft opstapelen.

 

Woensdag 25 maart hadden we een afspraak met onze leerkracht engels. Ze zou controleren hoe ver we al stonden met onze talkshow en ons verder helpen als we met problemen zaten. Naast de explo opdracht moeten we ook een spreekoefening geven over een invention. Deze punten zullen meetellen voor ons examen. Hier hebben we dan goed voor gewerkt maar de tijd begint te dringen, we zullen het tempo moeten opdrijven.

 

Voor PR&V moeten we een bedrijf of school bezoeken tijdens een opendeurdag. De opendeurdag is inmiddels al gepasseerd en we hebben voldoende informatie om onze taak te maken.

 

Voor de taak van CC hebben we een storecheck gedaan. Dit nam niet zoveel tijd in maar het uitschrijven van de storecheck zal wel wat meer tijd in beslag nemen. Maar hier hebben we wel nog even de tijd voor.

 

Het voorlaatse waar we aan gewerkt hebben deze week is voor het vak Multimedia. We moeten een fotostrip maken waarbij we verschillende cameratechnieken en standpunten gebruiken. Deze taak heeft veel tijd gekost maar ik ruim op voorhand tot een goed einde gebracht.

 

Het laatste waar we deze week aan gewerkt hebben is voor Economie. Hier hebben we niet zoveel tijd aan besteed maar we hebben wel een paar kranten door genomen op zoek naar de geschikte artikels.

 

Zoals je kan zien hebben we veel werk verricht maar het zal waarschijnlijk nog drukker worden volgende week.

 

Tot de volgende keer, Ciska en co

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

week 6

Posted at 17:34 on 18/3/2009

Beste bloggers

 

Weer een nieuwe week vol uitdaginen, deadlines en energie is van start gegaan. Ook de zon schijnt buiten waardoor iedereen al een heerlijk lentegevoel krijgt.

 

We hebben jullie reeds verteld dat we voor Engels een film moesten zien ( Slumdog millionaire) en dat we de inhoud ervan moeten verwerken in een talkshow. De rollenverdeling ziet er als volgt uit.

 

* de presentator van de talkshow
* een journalist
* de hoofdrol Jamal Malik
* de eeuwige liefde van Jamal: Latika
* en de auteur van het boek waar de fillm op gebaseerd is.

 

Verder geef ik jullie nog een korte inhoud van de film weer.

De 18 jarige Jamal leeft in de sloppenwijken van Mumbai. Hij staat op het punt om 20 miljoen roepies te winnen in de Indische versie van het programma «Who Wants To Be a Millionaire ? ». Hij is nog maar één vraag van de overwinning verwijderd wanneer de politie hem aanhoudt omdat ze hem verdenken van vals spel. Jamal vertelt hen over zijn leven op straat, zijn familieperikelen en zelfs over het meisje waarop hij verliefd werd, Latika. Stap voor stap zien we hoe hij alle antwoorden op de vragen wist.

 

Het is een echt " feelgood movie met een happy end " voor het hele gezin. Kortom heeft de film niet voor niets acht oscars gewonnen, een echte aanrader dus.

 

tot volgende week
Stephanie Aerts & co

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Verslag week 5

Posted at 17:23 on 13/3/2009

Hoi bloggertjes!

 

Ook deze week hebben we niet stil gezeten. We hebben onze campagnes voor Frans gekozen. Ook hadden we het magazine 'Goedele' gekocht omdat we voor sociologie de reclamecampagnes hierin moesten bespreken. Ondertussen hebben we al wel een ander boekje gekocht, Maxim, omdat er in Goedele niet genoeg bruikbare advertenties stonden.

 

Voor Engels hebben we ondertussen allemaal de film, 'Slumdog Millionaire', gezien en samen hebben we een luisteroefening gemaakt.

 

Verder hebben we goede artikels voor economie gezocht en foto's voor het fotodossier van beeldtaal. Voor pr hebben we echter niet meer zoveel gedaan omdat mevrouw Robijns afwezig blijft na een ongeval. Zo krijgen we geen feedback over de taak waardoor we niet verder kunnen. Maar we zitten niet stil want er zijn genoeg andere taken om onze aandacht op te vestigen.

 

Zoals jullie kunnen zien hebben we ons ook deze week weer niet verveeld !

Groetjes Evi en co.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Einde van week 4

Posted at 17:02 on 6/3/2009

Dag bloggertjes allemaal.

 

Er is weeral een week voorbij. De belangrijkste deadline van week 4 was die van Nederlands. Er moest een advertorial en een webtekst besproken worden tegen donderdag. Dit hebben we tot een goed einde gebracht, nu wachten op de resultaten.

 

Verder hebben we deze week ook nog een film gekozen voor onze explo opdracht van Engels. We hebben gekozen voor 'Slumdog millionnaire'. Deze film moeten we bespreken aan de hand van een talkshow. Maar dat zijn zorgen voor de volgende weken.

 

Voor de explo-opdrachten van CC en PRV hebben we nog wat opzoekingswerk verricht. Daar gaan we volgende week mee verder.

 

Op naar week 5 !

Elien en company.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Week 3 zit er op!

Posted at 17:01 on 23/2/2009

Beste bloggers,

 

Onze teambuildingsopdracht hebben we tot een goed einde gebracht! We hebben zelfs de laatste dag voor oplevering nog veel aangepast en verbeterd. Nu is het enkel wachten op onze punten want die hield meneer Van Varik liever nog even voor zichzelf. Spannend!

 

Deze week is het vakantie!! Wat niet wil zeggen dat we het werk stilleggen. Voor Nederlands moet er een website en advertorial gescreend worden. Er moet informatie gezocht worden voor PRV en Commerciële Communicatie. Aan de exploratieopdrachten van Frans en Engels moet aandacht besteed worden. Met andere woorden: werk aan de winkel!

 

Na de vakantie meer nieuws!

Lies De Borger en co

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Week 3

Posted at 17:53 on 17/2/2009

De exploratie is weer begonnen! Nieuwe vakken, nieuwe groep, nieuwe taken, ... EEN NIEUWE START!

 

Deze week staat voornamelijk in het teken van de teambuildingsopdracht waarbij we het (onbekende) land Grenada moeten presenteren.

 

Ook deze weblog aanmaken behoort tot een van de taken gedurende deze week. Hier kunnen jullie onze vorderingen tijdens dit semester op de voet volgen.

 

Om alles in goede banen te leiden maakten we enkele afspraken waaronder: deadlines respecteren, op tijd komen, beloftes nakomen, elkaars mening aanvaarden, ...

 

 

Wordt vervolgd...

Stephanie, Evi, Elien, Ciska en Lies

 

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer