Weblog van 1jouSb, groep 7

Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Weblog van 1jouSb, groep 7

Verslag dag 6 - 13/05/2008

16:13, 13/5/2008 .. 0 comments .. Link

Na een lang weekend konden wij samen nog eens overlopen wat iedereen dit weekend had gepresteerd. Tomas deed zijn interview op vrijdag en hij heeft het in het weekend volledig uitgetypt en bekeken wat de belangrijkste bemerkingen waren. Dit heb ik (Peter) ook gedaan. Bart heeft ondertussen een torenhoge telefoonrekening van over en weer te bellen, gelukkig met resultaat. Vanavond heeft hij een interview met een criminoloog. Jammer dat we geen weerwoord van een politieke partij hebben op criminaliteit.org, maar als de politieke wereld massaal besluit Bart te negeren kom je natuurlijk niet ver weg.

Vandaag hebben we dan een gesprek gehad met onze begeleidster waarbij we hebben overlopen hoe we best onze kranten- en tijdschriftartikels invullen. Dit is allemaal vlot verlopen.
1. Interview met F. Bastiaenssens: Artikel in GVA: politie probeert meldingsdrempel te verlagen
2. Interview met Mr. Buyzen: Artikel in Libelle: 'Help, ik werd beroofd' (over de werking van slachtofferhulp)
3. Interview met B. De Bie: Ja/nee artikel in Knack: criminaliteit.org... een goed initiatief? Mening van B; De Bie en weerwoord van Commissaris F. Bastiaenssens.
4. Interview met R. Leys: Artikel in De Morgen: evolutie in het veiligheidsgevoel.
De concrete invulling voor deze artikels (opmaak) gaan we vanavond individueel maken. Morgen overlopen we de resultaten, passen we aan waar nodig en voegen we ze toe aan ons dossier.

Vandaag hebben we ook de definitieve vormgeving van ons uiteindelijke werkstuk besproken en afgewerkt. Nu is het enkel nog de bedoeling dit document op te vullen.
Sam en Bart gaan zich verder bezighouden met de verwerking van alle posts op het blog. Tomas gaat de krantenartikels verwerken, om ze nadien ook in het werkstuk te voegen. Peter gaat een recent gevonden wetenschappelijke studie rond het (on)veiligheidsgevoel nader bestuderen.

We hebben dus nog wat werk voor de boeg, maar normaal gezien zijn we morgen vlotjes voor de deadline klaar met ons dossier... Dat hopen we tenminste

 Verslag dag 5 - 9/5/2008

18:48, 12/5/2008 .. 0 comments .. Link
Eerst en vooral mijn excuses omdat het blog zo laat is geüpdate maar ik had het nogal druk dit weekend met een communie en bovendien vond mijn webbrowser het nodig nogal hard tegen te werken.
Maar goed, hier het verslag van vrijdag:

Vandaag zijn we om 11 uur samengekomen voor een vergadering met mevrouw Sterck. We hebben onze invalshoek nog wat bijgesteld en nog wat ideetjes opgedaan voor de uitwerking van ons project, iets voor 12 zijn we dan aan de slag gegaan. We vonden op internet een onderzoek over veiligheid in Antwerpen, het onderzoek was gepubliceerd door Optimit en na wat onderzoek bleek dat het hoofdbureau van Optimit vlak bij de school was, Peter werd op pad gestuurd om daar een kijkje te gaan nemen.
We kregen ook een mail van mevrouw Sterck over een artikel dat in Humo stond. We zochten wat meer om over Mathias De Clercq, de man met wie er een interview was gedaan over de website van het Vlaams Belang, Bart heeft hem gecontacteerd om eventueel een interview te regelen.
We hebben ook enkele experts van de universiteit gecontacteerd per e-mail, om zo de mening van enkele experts te horen.
We hebben ook nog krantenartikels met betrekking tot ons thema opgezocht.
Ondertussen bleven we sukkelen met ons 4de interview, Bart had nog steeds geen interviewee en dus besloten we naar het stadhuis van Antwerpen te gaan om eens te kijken wat ze daar kunnen doen. Tomas was ondertussen zijn interview gaan doen.
Op het stadhuis hebben ze ons doorverwezen naar de kantoren van de politieke partijen, blijkbaar zijn die vlak naast het stadhuis, we hadden dus geluk.
Maar eens aangekomen in die kantoren was het geluk blijkbaar al gekeerd, er was bijna niemand aanwezig en de persoon die ons moest verderhelpen was behoorlijk negatief en arrogant tegenover ons, volgens hem hebben de medewerkerd van zo'n partijen wel wat beters te doen dat studenten verder helpen.
Maar dinsdag mogen we terug gaan, hopelijk hebben we dan meer geluk.

Afspraak dinsdag om half 10.

Groeten
Sam

Verslag dag 4 - 8/5/2008

11:17, 8/5/2008 .. 0 comments .. Link

De dag begon om 9u30 met een gesprek met onze mentor. We hadden afgesproken om al onze vragen voor de interviews al te maken zodat we deze zouden kunnen laten lezen door onze mentor. Zij  gaf commentaar op onze vragen, zodat we deze konden aanpassen. Onze mentor bracht ook een nieuw aspect naar voor, jeugdcriminaliteit. Nadat we dit idee besproken hadden beslisten we om geen apart interview te doen over jeugdcriminaliteit, maar wel in al onze interviews vragen te steken die dit aspect belichten.

 

Na het gesprek begonnen we direct met het werk van de dag:

 

Sam: vragen aanpassen (interview met slachtofferhulp om 15u)

Bart: vragen aanpassen, interview verder regelen

Peter:vragen aanpassen

Tomas: vragen aanpassen, verslag maken

 

Als we hiermee klaar waren hadden we onze dagelijkse vergadering.

We werkte onze probleemstellingen beter uit:

 

1)      Wekt de website www.criminaliteit.org een onveiligheidsgevoel op bij de burgers?

2)      Is de huidige werking van de politie voldoende om Antwerpen veilig te maken?

 

We maakten ook een schets over welke interviews in welke kranten/tijdschriften komen:

 

Kwaliteitskrant: De Standaard (politie)

Populaire krant: Gazet van Antwerpen (Bart Debie)

Vrouwenboekje: Feeling (slachtofferhulp)

Kwaliteitsmagazine: Knack , Ja/Nee column ( sp.a tegenover VB over criminaliteitswebsite)

 

Als laatste beslisten we nog wie wat gaat doen ter voorbereiding van het dossier:

 

Onderzoeksfasen en argumentatie: Bart en Sam

Samenvoegen en refereren van teksten (bronnen): Peter en Tomas

Inleiding + conclusies + besluit: heel de groep

 

Tot morgen,

Tomas

 Foto van de dag:


Het station van Antwerpen Zuid waar Sam naartoe moest voor zijn interview en verloren liep alvorens het interview af te nemen.Verslag dag 3 - 7/5/2008

09:25, 7/5/2008 .. 0 comments .. Link

Woensdag 7 mei,

Vandaag hebben we met de hele groep de verschillende vragen opgesteld die we gaan stellen. Het is dan ook de bedoeling dat we deze vragen aan onze begeleider gaan voorleggen alvorens het interview af te nemen. De interviews zijn nog niet allemaal geregeld, Bart heeft naar de partijtop van zowel VLD als sp.a gebeld en gemaild, hij heeft afspraken proberen te maken, morgen belt sp.a terug en ik heb een nummer doorgekregen van VLD, jammer genoeg namen ze niet op, morgen kan ik nog eens proberen, ik heb geprobeerd tot 18u. Ik (Bart) ga ook vandaag het verslag in het blog schrijven, wat ik nu dus aan het doen ben. Ook ga ik alle werkjes van de bundel verzamelen en in 1 bestand zetten, zo is het overzichtelijker voor iedereen. Ik heb vandaag ook de standpunten van sp.a en VLD opgezocht. Zo kan ik het interview beter afstemmen op hun standpunten. Lijst Dedecker heb ik ook gebeld maar het probleem is dat het hoofdkantoor in Gent is, ik heb hen gemaild maar ze mailen me niet terug en als ik bel nemen ze niet op. Sam ging zijn interview regelen vandaag alsook zijn vragen voorbereiden voor het interview.

Ikzelf heb de standpunten van Lijst Dedecker geparafraseerd. Tomas heeft een overzicht gemaakt waar criminaliteit nu juist voor staat. Peter heeft de cijfers van de criminaliteit verwerkt. Sam heeft de standpunten van sp.a opgezocht in verband met veiligheid.

Tomas heeft de standpunten van Vlaams Belang verwerkt. Dingen over Bart De Bie opgezocht en in vragen gegoten.
Verslag dag 2 - 6/5/2008

10:05, 6/5/2008 .. 1 comments .. Link

Vandaag zijn we eigenlijk echt goed van start gegaan. We zijn de dag begonnen met een gesprek met onze begeleidster die ons goede tips heeft gegeven. Vervolgens zijn we nog even met vieren samen gaan zitten om onderling de taken van de dag te verdelen.


Tomas: De site van het Vlaams Belang uitspitten op zoek naar informatie over politie en veiligheid + misdaadstatistieken opzoeken
Sam: De site van de sp.a onderzoeken + recente krantenartikels die relevant zijn voor ons thema opzoeken in Mediargus
Bart: De site van Lijst Dedecker onderzoeken + samen met Peter naar de politie gaan om informatie te vragen
Peter: De site van open Vld onderzoeken + samen met Bart naar de politie gaan om informatie te vragen
Nadat iedereen zijn taken had volbracht besloten we naar huis te gaan om afzonderlijk onze interviews te regelen.

Twee van de vier interviews die we uiteindelijk gaan moeten doen liggen voorlopig al vast.
1. Sam: interview met medewerker slachtofferhulp
2. Tomas: interview met webmaster van www.criminaliteit.org
De twee andere moeten nog geregeld worden
3. Peter: interview met verantwoordelijke van de politie (krijgt morgen telefoon of het in orde is of niet)
4. Bart: interview met vertegenwoordiger van sp.a of LDD

Vandaag hebben we ook onze probleemstelling geformuleerd, namelijk:
Hoe belangrijk is de goede werking van de politie voor het veiligheidsgevoel van de Antwerpenaar.
Het is uiteraard mogelijk dat deze vraagstelling nog zal worden bijgepast.

Morgen hebben we terug om half tien afgesproken om er terug volledig tegenaan te vliegen. Hopelijk hebben we dan onze vier interview vastgelegd, anders gaan we misschien wel in de problemen komen. We moeten ook de informatie rond politie die we gevonden hebben eens deftig overlopen, omdat die nuttig zal zijn bij de voorbereiding van onze interviews en voor ons eigenlijke werkstuk

Ik groet u

PeterVerslag dag 1 - 5/5/2008

15:15, 5/5/2008 .. 0 comments .. Link
De projectweken zijn weer begonnen.
Vanmorgen om 9h15 kregen we de nodige informatie om van start te gaan. In de werken van collega-studenten vonden we onmiddellijk een goede invalshoek voor ons thema, politie.
We besloten de relatie tussen Comité P en de Antwerpse lokale politie te onderzoeken. Peter telefoneerde naar het hoofdkantoor van Comité P om te vragen of ze geen kantoor in Antwerpen hebben, na 1 keer met de fax verbonden te zijn kreeg hij een negatief antwoord op die vraag, voor een interview met Comité P zullen we dus naar Brussel moeten reizen. Ondanks veel overleg kwamen we toch niet tot een specifiekere invalshoek. Tijdens het middageten bracht Tomas www.criminaliteit.org ter sprake. We zijn vervolgens naar het kantoor van het Vlaams Belang gegaan op initiatief van Bart om meer informatie te krijgen over de site en over de standpunten van het VB tegenover de politie. We kregen de informatie die we wilden en onze invalshoek leek beslist. We besloten naar huis te gaan en daar nog wat research te doen over verschillende partijen die wat te maken hebben met deze invalshoek. Zelf heb ik de taak op mij genomen om de blog aan te maken. Deze gaat iedere dag door een ander groepslid verzorgd worden. Morgen leggen we alles wat we tot nu toe al hebben voor aan onze begeleider en bespreken we hoe we dit verder uitwerken.

Samenkomst morgen is om 9h30 gepland.

Poster: Sam

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Verslag dag 6 - 13/05/2008
Verslag dag 5 - 9/5/2008
Verslag dag 4 - 8/5/2008
Verslag dag 3 - 7/5/2008
Verslag dag 2 - 6/5/2008

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer