Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

De crisis is voorbij

De crisis is voorbij

14:48, 15/12/2012 .. 0 comments .. Link

De Crisis, het meest besproken thema van de laatste jaren, niet alleen in Europa en Amerika maar praktisch de hele wereld.

De crisis is nu voorbij, sterker nog, de “crisis” heeft in werkelijkheid nooit bestaan!
HET WAS DÉ DE MEEST SLUW BEDACHTE MARKETING STUNT OOIT.
Deze zogenaamde crisis bestond namelijk alleen in onze gedachte en werd in stand gehouden door ANGST, Angst om te verliezen, er niet bij te horen, te kort te komen.

Kijken we terug op de afgelopen 3 jaar dan kunnen we concluderen dat er per saldo slechts één ding veranderd is.
We zijn meer harder gaan werken voor minder geld.

Het ontstaan en de verspreiding van de negatieve boodschap.
In 2009 werd er in de MEDIA, waar wij als goedgelovige mensen van denken dat  het allemaal waar is wat er voorgeschoteld wordt, een boodschap verspreidt dat het niet zo goed ging met onze economie en dat we aan de vooravond stonden van “EEN CRISIS”.
Het gevolg van deze boodschap was dat vele mensen uit voorzorg (lees ANGST) reserves gingen opbouwen. Hierdoor werd en steeds minder geld uitgegeven. Hierdoor verloren mensen hun baan, hierdoor gingen andere mensen voor minder geld werken, hierdoor gingen mensen meer uren werken. Het crisis virus nestelde zich steeds verder in ons hoofd.

Waar we bang voor waren gebeurde, we kregen allemaal minder maar hadden niet door dat we het zelf aanwakkerde en in stand hielden.

Wanneer bepaalde mensen minder krijgen betekend dit automatisch dat andere meer krijgen.
In de praktijk betekende dit dat de mensen die minder hebben nog minder kregen en die veel hadden nog meer kregen. Men kan dus concluderen dat de “crisis” enkel en alleen een voordeel was voor een kleine groep mensen aan de top, de machthebbende.

De top had er dus baat bij om “de crisis” in stand te houden en verspreide volop negatieve berichten in de media om de angst te stimuleren.

Dat er een top en een onderlaag is betekend dat “onze economie” een piramidevormig stelsel is.
Dit systeem is zo sluw bedacht dat de geldstroom altijd richting de top vloeit.

Hoe kan zo’n systeem stand houden als de negatieve feiten zo duidelijk zichtbaar zijn?
Dat doen we zelf. Dit heeft te maken met het karakter van de mens, onze drang om ERBIJ te horen of beter gezegd, onze ANGST om er niet bij te horen en de ANGST om tekort te komen.

Economen zeggen dat een economie moet groeien anders functioneert deze niet en is het gevolg een crisis waardoor we allemaal minder te besteden hebben.

Laten we dit eens verkleinen en vertalen naar de situatie hoe het vroeger zou zijn gegaan om goed te kunnen begrijpen hoe dit functioneert;
In een dorp leven 100 personen.
Om deze 100 mensen van eten te voorzien bakt de plaatselijke bakker dagelijks 50 broden.
Gedurende het jaar worden er 20 baby’s geboren en sterven er 10 dorpsgenoten.
Per saldo wonen er opeens 110 personen in hetzelfde dorp.
Dit betekend dat de bakker het aankomende jaar 10% meer brood moet bakken, omdat er meer mensen zijn is het geen probleem om dit extra werk te verzetten.
Er moeten echter ook meer grondstoffen komen, dus meer werk voor de boeren uit het dorp, geen probleem want we hebben meer mensen. Maar om meer grondstoffen te creëren/produceren moet er meer grond worden beplant, zolang er voldoende ruimte is binnen het dorp is ook dit geen probleem.

Maar hoe ziet deze situatie er 10 jaar later uit?
Ieder jaar zijn er 10% meer bewoners bijgekomen, er wonen nu 236 mensen in hetzelfde dorp.
Door deze natuurlijke ontwikkeling is de behoefte aan grondstoffen om iedereen te voorzien van eten, onderdak etc. meer dan verdubbeld.

Men zou zeggen dat dit geen probleem hoeft te zijn omdat de aarde groot genoeg is.
Maar ondanks dat de aarde erg groot is kan iedereen begrijpen dat wanneer er niets veranderd er in de toekomst ongetwijfeld een moment van schaarste ontstaat.

In onze huidige economie proberen wij dit op te lossen door de prijs van schaarse producten op te voeren zodat men er minder verbruikt wordt. Het oneerlijke aan dit systeem is dat mensen die veel hebben nog steeds kunnen beschikken over deze producten en armere mensen genoegen moeten nemen met minder of niets.

SLAAF VAN HET SYSTEEM
Als we het huidige systeem handhaven worden we op deze manier steeds meer afhankelijk van de personen die meer hebben, dit moet stoppen!

De enigste juiste oplossing voor het schaarste probleem is efficiency en  efficiency ontstaat door  innovatie.

Daarom is het zo belangrijk dat we in deze tijd juist meer geld investeren in onderwijs zodat onze kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en manieren kunnen bedenken waarmee we het schaarste probleem kunnen oplossen.

50 jaar geleden had niemand voor mogelijk gehouden wat er vandaag de dag technisch mogelijk is. Als we onze focus verleggen naar innovatie t.b.v. efficiency zullen we nooit een tekort hebben aan grondstoffen ongeacht het aantal mensen op aarde.

Heb vertrouwen in de natuur, en kijk niet op tegen mensen met “veel geld” want dit zijn juist degene die deze ontwikkeling remmen, zij doen dit uit ANGST om minder te hebben en ANGST om macht te verliezen, deze macht hebben wij ze gegeven en ook wij kunnen ze deze macht ontnemen.

HOE VERDER?
De machthebbende doen er alles aan doen om degene die probeert het huidige systeem te veranderen de kop in te drukken. Het heeft geen zin om de confrontatie aan te gaan. De geschiedenis leert ons dat dit altijd fout afloopt en alles uiteindelijk bij het oude blijft.

De oplossing is om onze denkwijze te veranderen en mensen met veel geld die niets bijdragen aan het welzijn van de samenleving te negeren. Nu worden mensen met “veel geld” op een voetstuk geplaatst, dat is fout, we zouden juist de meeste waardering moeten hebben voor de mensen die problemen oplossen i.p.v. vergroten.

Laten we ons als doel stellen om een positieve bijdrage te leveren door;
Te produceren, creëren, innoveren en te entertainen en ons niet meer bezig houden met het aan de man brengen van producten en het in stand houden van illusies.

Een voorbeeld, we betalen 150 euro voor een paar schoenen die zo goedkoop mogelijk geproduceerd worden onder erbarmelijke omstandigheden in landen als India en China.
Deze schoenen vinden we na een jaar niet meer mooi of zijn dan al versleten, opnieuw gaan we naar de winkel om het laatste model aan te schaffen omdat we op TV hebben gezien dat ons Sport idool deze schoenen ook draagt.

Hoe mooi zou het zijn om een uniek handgemaakt paar schoenen te kopen voor de helft van de prijs, gemaakt door een lokale ondernemer die er alles aan doet om er speciaal voor jou  iets moois van te maken met materialen van de hoogste kwaliteit?
Dit paar schoenen gaat drie keer zo lang mee, zit veel beter omdat het voor jou voet is gemaakt en is ook nog eens uniek.

We willen allemaal bijzonder zijn maar toch kopen we allemaal hetzelfde en dat alleen om erbij te horen?

Het wordt tijd dat we onze ogen openen en zelf iets bijdragen om een verandering tot stand te brengen.  Het belangrijkste is dat deze boodschap verspreid wordt en hiertoe hebben we nu nog de middelen. Haast is geboden want ook Internet zal  over niet al te lange tijd aan banden worden gelegd als we niet snel iets ondernemen.

Daarom verzoek ik iedereen dit bericht leest om het zoveel mogelijk te verspreiden.
Het enige wat je hoeft te doen is op “vind ik leuk”  te klikken, wanneer iedereen dit doet is de verspreiding niet meer te stoppen.

Voor de lezers die zich actiever willen inzetten, vertaal dit bericht, vul het aan, schrijf een lied, maak een video en help zo de boodschap dat de crisis voorbij is sneller te verspreiden.
Spaar niet langer al je geld op maar ga leuke dingen doen, heb geen angst, het komt allemaal goed, heb vertrouwen!

Ik wens iedereen een fijne, ouderwets gezellige en vooral zorgeloze kerst!
About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

De crisis is voorbij

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer