Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

BODY ART

21/1/2006 - Orlan

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/1/2006 - Mc De Waal

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/1/2006 - MC de Waal

Regisseur en kunstenaar MC de Waal tast in zijn werk de grenzen van zijn eigen persoonlijkheid af. Als fotomodel is hij gefascineerd door de communicatiemogelijkheden die zijn uiterlijk hem biedt. Zijn werk, dat voortdurend balanceert tussen echt en onecht, roept vragen en verwarring op.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/1/2006 - Orlan

Deze Franse kunstenares gaat het verst in thema's als medicalisering of maakbaarheid van het lichaam. Haar werkterrein is namelijk haar eigen gezicht. Door middel van plastische chirurgie laat zij haar hoofd modelleren tot een levend kunstwerk.
Na een aantal operaties -live gefilmd- lijkt haar gezicht opgebouwd uit onderdelen van het gelaat van vrouwelijke iconen uit de kunstgeschiedenis: Venus, Mona Lisa, Psyche, Diana etc.
Sinds 1990 heeft Orlan 10 keer op de operatietafel gelegen. De operatie zelf werd ook betrokken bij haar kunstwerk. De Chirurgen waren gekleed in haute couture van Paco Rabanne of Issay Miyake. De plaatselijk verdoofde kunstenares las tijdens het "preppen" teksten voor over bijvoorbeeld de onderdrukking van de vrouw.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/1/2006 - Body Art

Body  art is een brede term voor alle vormen van kunst waarin het lichaam actief ingezet wordt.  Bij body art kun je ook denken aan lichaamsversieringen en body modifications, zoals: tatoeages, piercings, pocketing, branding, tongue splitting, scarafication maar ook minder permanente vormen zoals het gebruik van henna op het lichaam.

Lichaamsversieringen zijn al zo oud als de mens bestaat. Op het meer dan 5000 jaar oude gemummificeerde lijk Otzi zijn ook tatoeages gevonden evenals op Egyptische mummies.
Vroeger waren er diverse redenen om je te laten tatoeëren. Het kon bijvoorbeeld deel zijn van een religieuze rite of bedoeld zijn om boze geesten te verdrijven. Ook gold het tatoeëren als camouflagemethode tijdens de jacht en als wijze van identificatie.
De oude stam Picten kerfden tekeningen in hun vlees, wellicht hebben ze hun stamnaam dan ook ontleend aan het Engelse "pictures". Veel oorspronkelijke stammen pasten vormen van tatoeeren toe. Sommige stammen gebruikten doornen om wondjes te maken en wreven die daarna in met roet en bessensap.

 
Permanent Link

About Me

kunst en lichaam

Recent Posts

Orlan
Mc De Waal
MC de Waal
Orlan
Body Art

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer