Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Onze weg naar een 2e wonder! Home | Profile | Archives | Friends

We are having a GIRL!!!15/2/2014

Dit was de week van ons 3 jarig huwelijks jubileum, van Valentijnsdag EN het was de week waarin we hopelijk zouden horen wat het geslacht van ons kindje is. We hebben er een compleet dagje uit van gemaakt met z'n 2en. We zijn naar een specialiste gereden in Belgie en al gelijk toen de echo aanging keken we tussen de beentjes. De echoscopiste keek, keek nog eens en zei toen volledig overtuigd van wat ze had gezien: "Het is een meisje". Mijn intiutie heeft mij wederom niet in de steek gelaten. Het sterke gevoel dat ik opnieuw zwanger ben van een meisje bekroop mij rond 8 weken zwangerschap en dat gevoel werd met de dag sterker. Nu is het bevestigd en toen ik vroeg hoe zeker het is zei ze: 99,99%. Dat wordt dus roze shoppen, Kyara's kleertjes hergebruiken en een meisjes naam verzinnen. Alhoewel, ik denk dat we daar al redelijk uit zijn. Toen ik het kindje zag en hoorde dat het een meisje is, kwam deze naam in mijn hoofd op en dat voelt goed. We zullen zien wat we uiteindelijk kiezen en hoe ons 2e prinsesje eruit ziet. Een 2e zomer meisje op komst... We kunnen ons geluk niet op!!!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

5e echo, de 12 weken check6/2/2014

Vandaag ben ik precies 12 weken zwanger en we hebben weer een echo bij de verloskundige, om het kindje volledig te bekijken. Alles zit erop en eraan en de nekplooi is mooi dun. Stiekem zijn we al enorm benieuwd naar het geslacht, maar hier is het helaas nog wat te vroeg voor. We zullen wat dat betreft dus nog even geduld moeten hebben, maar wat zijn we blij met dit wonder in mijn buik. Hij of zij is meeeeeeeeeeeer dan welkom!!!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

4e echo, op mijn verjaardag!29/1/2014

Woensdag 29 januari. Mijn verjaardag en de dag van de officiele termijn echo. Ik heb een hele gezellige ochtend met Jef en Kyara en om 15.00 uur zijn we bij de verloskundige. Zodra het echoapparaat aangaat zien we gelijk ons prachtige kindje in beeld!!! Wauw, wat is hij/zij gegroeid! We zien het druk bewegingen maken, er zitten 2 armpjes en 2 beentjes aan. Wat zijn we gelukkig, dit wondertje groeit zo goed!!! De officiele uitgerekende datum wordt bepaald: donderdag 21 augustus! Een echt zomerkindje dus, net als zijn/haar grote zus Kyara (22 juni). Dolgelukkig sluiten we deze dag af, wat een verschil met hoe we er vorig jaar bij zaten...

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

3e echo bij 8w4 dagen zwangerschap14/1/2014

Vandaag gaan we voor het eerst  naar de verloskundige. Uit de fertiliteitkliniek zijn we defeinitief ontslagen, omdat zij verder geen zwangerschapscontroles doen. Bij de verloskundige zien we weer ons prachtihge kindje in beeld en dit keer veel duidelijker, omdat de echo apparatuur van de verloskundige veel scherper is. Wauw, wat ziet het er mooi uit en ons kindje doet het goed, want het loopt nu ineens 3 dagen voor in groei!!! Het hartje klopt, het kindje groeit en ik voel me prima (op alle standaard zwangerschapskwaaltjes na). Elke dag wordt dit een beetje echter voor ons, elke dag gaan we een beetje meer geloven dat we er een kindje bij krijgen in Augustus. Op mijn verjaardag, woensdag 29 januari, hebben we de officiele termijnecho bij de verloskundige en dan wordt mijn definitieve uitgerekende datum bepaald en vastgelegd. We zien er nu al naar uit om ons kindje dan weer even te bewonderen!!!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

2e echo bij 8 weken zwangerschap10/1/2014

Vandaag hebben we al om 9.00 uur 's ochtends de 2e echo. Gisteravond heb ik via een thuis dopler het hartje van ons kindje horen kloppen (zooooo bijzonder en wat vroeg!!!) maar het blijft een spannend moment, de echo. Gelukkig zien we gelijk dat ons kindje goed is gegroeid en het hartje klopt prachtig!!! Wel zien we een tweede (lege) vruchtzakje, waaruit we kunnen opmaken dat ik in eerste instantie zwanger was van een eeneiige tweeling. Vanaf de positieve zwangerschapstest had ik al sterk het gevoel dat ik zwanger was van een tweeling en mijn gevoel wordt met deze echo bevestigd. Even een klein beetje een verdrietig momentje om het kindje wat er nooit zal komen, maar de blijdschap, opluchting en het geluk om het kindje wat wel zo goed zijn best doet, overheerst! Wat zijn we verliefd, wat is het toch een wonder wat plaats vindt in mijn buik. We zijn zo dankbaar voor dit nu al eorm geliefde kindje!!! Dinsdag 14 januari mogen we alweer voor een echo bij de verloskundige, we zien er nu al naar uit!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

1e echo bij 7 weken zwangerschap3/1/2014

Vandaag is het dan eindelijk zover, het is de dag van de 1e echo! De weken tussen de positieve test en de echo gingen redelijk snel voorbij, maar de laatste dagen werd de spanning met de dag meer. Vandaag zelfs met het uur... Net voordat we aan de beurt zijn is de spanning bijna ondraaglijk. En dan, dan zien we op het beeldscherm voor het eerst ons kindje! Het hartje klopt en de vruchtzak ziet er normaal uit (dit was bij mijn 1e miskraam een probleem, toen was het te klein, wat kan wijzen op afwijkingen). Wat een opluchting, wat een geluk!!! Opnieuw positief nieuws en we mogen over een week nog een keer terug komen naar de kliniek om opnieuw naar ons kindje te kijken. Vrijdag 10 januari om 9.00 uur, ik ben dan 8 weken zwanger!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Test uitslag13/12/2013

En toen was het vrijdag de 13e... DE dag waarop ik een zwangerschapstest mag doen. 2 Weken heb ik op deze dag gewacht en nu is het zover. Wat zal er op de test te zien zijn? De spanning is om te snijden als de test zijn werk doet... En dan, dan staat er duidelijk 'zwanger' op de digitale test van Clear Blue. Zwanger, IK BEN ZWANGER!!! Jeetje wat een emoties, wat een blijdschap, wat een spanning voor de komende weken. Vrijdag 3 Januari ben ik 7 weken zwanger en mag ik om 14.00 uur in de kliniek zijn voor de eerste echo. We zullen dan hopelijk te zien krijgen dat ons kindje op de juiste plek groeit (in mijn baarmoeder) en dat het hartje klopt! 3 Weken wachten, pfff wat spannend! Maar voor nu overheerst de blijdschap om het baby'tje wat in mijn buik groeit!!! 'Met geen pen is te beschrijven hoe welkom jij bent, lief klein kindje'.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

IUI29/11/2013

Vandaag hebben we de IUI gehad en nu kunnen we niets anders doen dan wachten... 12 Miljoen zaadjes zijn hoog in mijn baarmoeder achtergelaten en in gedachten heb ik ze allemaal aangemoedigd om de goede kant op te zwemmen ;-) Vrijdag de 13e kan ik een test doen... Zou deze dag ons gelukbrengen? We wachten, hopen en denken positief!!!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

2e echo; het wordt plan B27/11/2013

Vandaag om 11.15 uur stond de 2e echo gepland en zoals ik al had verwacht, waren er geen follikels bijgekomen. De follikel die rechts te zien was zondag, is iets groter geworden, maar de snelheid waarmee dat is gebeurd, is minimaal. Het is nu wel veilig om te concluderen dat de maximale hoeveelheid Puregon die ik 9 dagen heb gespoten, 0,0 effect heeft gehad op de follikelgroei. Hoe de situatie nu is (1 follikel van 17mm doorsnee op cyclusdag 12) is precies hoe het er in mijn natuurlijke cyclus ook voor zou staan. Heel apart en bijna niet te geloven met zo'n stoot aan hormonen, maar het is wel de realiteit voor mij, nu. Gisteren heb ik met mijn behandelend arts al een 'Plan B' besproken en die gaat bij deze in werking. In plaats van een punctie en een ivf procedure in het laboratorium, gaan we nu voor iui (intra uteriene inseminatie). Het is een veel minder ingrijpende manier om te proberen een zwangerschap tot stand te brengen en het is een prima alternatief om de gerijpte follikel die er zit, toch zo optimaal mogelijk te gebruiken! Het is even een behoorlijke wijziging van de plannen, maar wel 1 met een kans van slagen, dus wij gaan er voor!!! Vanavond om 22.00 uur spuit ik Pregnyl, een medicijn wat er voor zorgt dat 36-40 uur later de eisprong zal plaatsvinden. Vrijdag om 11.30 uur is dan de iui, spannend!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

1e Echo, 1 follikel?24/11/2013

Na 6 dagen stimuleren met het hormoon Puregon, heb ik vandaag de eerste echo. Nu gaan we eindelijk zien hoeveel follikels in mijn eierstokken aan het rijpen zijn. Ik heb zo goed als geen last van bijwerkingen of een pijnlijke buik. Opzich is dit natuurlijk fijn, maar ergens geeft het mij het gevoel dat de medicatie wellicht niks doet... Nou ja, positief proberen te blijven en pas conclusies trekken als de echo is geweest. Om 13.00 uur ben ik aan de beurt en al snel zien we in mijn rechter eierstok 1 groot follikel zitten en 2 ini mini's. Mijn rechter eierstok werd gezien als de 'slecht werkende', dus alsnog 1 follikel aan die kant vind ik toch wel fijn! Dan is mijn linker eierstok aan de beurt, de kant waar ik al mijn hoop op heb gevestiigd. Maar helaas, hoe erg de arts het ook probeert, de eierstok is niet in beeld te krijgen. Dit probleem heb ik vaker, maar we hadden verwacht nu wel wat te kunnen zien, aangezien er nu wat activiteit zou moeten zijn. Jammer genoeg is dit blijkbaar nu niet het geval, de eierstok is onzichtbaar en de kans is enorm groot dat daar dus niks groeit... KLAP! Weer een tegenvaller die we even moeten verwerken... Ik ga er gelijk vanuit dat de poging gecanceld wordt en dat er dus geen punctie plaats zal vinden. De arts wil echter dat ik nog een paar dagen blijf stimuleren en dat ik woensdag nogmaals kom voor een echo. We verwachten er zelf weinig van, maar woensdag om 11.15 uur staat de 2e echo gepland. We zijn heel benieuwd wat daarop te zien zal zijn en hoe we met dat resultaat dan verder gaan. Wordt vervolgd...

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

2 Prikken in 1 buik18/11/2013

Vanavond heb ik zowel de Decapeptyl, als de Puregon gespoten en het gaat goed! De vloeistof prikt wat en mijn buik vertoont 2 rode plekken als ik klaar ben, maar de eerste dosis stimulerende hormonen is binnen en ik kan niet wachten tot ik zondag hoor wat voor uitwerking dit heeft op de follikel groei!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Puregon start en eerste echo afspraak17/11/2013

Vanochtend bel ik met het MCK om te vragen op welke dag ik mag beginnen met het spuiten van het stimulerende hormoon Puregon. Gelukkig mag dit morgen (maandag) al en dat betekend automatisch dat ik over 7 dagen de eerste echo heb. We plannen dit op zondag 24 november om 13.00 uur, spannend!!!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

We zijn gestart!16/11/2013

Vandaag, zaterdag 16 november 2013, ben ik ongesteld geworden en dit betekend dat wij vanaf vandaag officieel van start gaan met ons ivf traject! Om 21.00 uur zet ik de eerste spuit Decapeptyl in mijn  buik en het prikken gaat me opvallend goed af! Als ik de vloeistof er langzaam in spuit voel ik het wat prikken, maar that's it. Wauw, vandaag is de eerste dag van een hele nieuwe stap in ons leven. Hopelijk brengt het ons dat zooo gewenste 2e kindje!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Uitslag chromosomen onderzoek12/11/2013

Vanmorgen heb ik contact gehad met het ziekenhuis waar wij zijn begonnen met de eerste onderzoeken. Er is toentertijd ook onderzoek ingesteld naar de herhaalde miskramen, o.a. chromosoom controle (hierbij kijken ze of je geen verkeerde mutaties hebt op je chromosomen, wat herhaalde miskramen kan veroorzaken). Vaak komt hier niks uit en zo ook bij ons, gelukkig maar! Uiteraard blijft dan de vraag hoe het komt dat ik al 2x een misrkaam heb gehad, maar dit kan zowel onder de noemer 'pech' vallen, als toegeschreven worden aan het feit dat mijn eicellen wellicht van verminderde kwaliteit zijn en daarom de kans op een slechte celdeling en miskraam groter is. We zullen er niet achter komen denk ik, we hopen alleen heel hard dat ons het verdriet van nog een miskraam in de toekomst ons bespaard blijft!!!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Medisch Centrum Kinderwens (Blog 3)10/11/2013

Door een beetje geluk hebben we 1 oktober 2013 al een intake gesprek bij de kliniek die wij hebben uitgekozen; het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Het is een relatief kleine kliniek, volledig gespecialiseerd in vruchtbaarheid behandelingen. Het ziet er zeer professioneel uit en het is geen ziekenhuis, dus het voelt op de een of anderen manier minder beladen. De arts die we spreken is een verademing ten opzichte van de arts uit het Spaarne. Ze neemt de tijd voor onze vragen en ze probeert ons enigszins gerust te stellen. Een FSH waarde van 10 is inderdaad iets hoger dan wat het zou moeten zijn op mijn leeftijd, maar het is marginaal verhoogd en zij verwacht dat spontaan zwanger worden nog tot de opties behoort. Zeker gezien het feit dat dit tot nu toe al 3x is gelukt. Wel wil ze nogmaals bloed laten controleren en dan specifiek op de AMH waarde. Deze waarde is volgens haar alleszeggend wat betreft mijn eicelreserves. Op22 oktoberlaat ik bloed prikkenen 29 oktoberkrijg ik al de uitslag via de telefoon (dit was niet geheel de bedoeling, ik zat op dat moment ook alleen, maar ik ben toch blij dat ik zo snel hoorde hoe ik er voor sta). Helaas is de uitslag niet goed, mijn AMH waarde is 0,3 terwijl het tussen de 0,9 en 2,0 zou moeten zijn op mijn leeftijd. Concreet betekend dit dat ik nog maar weinig eicelreserves heb en dat de eitjes die er nog zijn, wellicht verminderd van kwaliteit zijn. Ook zal ik zeer waarschijnlijk vervroegd in de overgang komen (wat normaal rond je 50e gebeurd). Een enorme klap in ons gezicht en door deze uitslag zijn wij aangewezen op ivf. (Als je niet weet wat ivf is, Google dit dan even, het is te lang om hier uit te leggen). Zondag 17 november verwacht ik mijn menstruatie en op die dag begin ik met het spuiten van medicatie in mijn buik. Een paar dagen later komt daar nog een ander medicijn bij, wat ik ook in mijn buik moet spuiten. Het zal een emotioneel en lichamelijk zware periode worden, waarin we dagelijks bezig zijn met onze kinderwens. De medicijnen die ik moet gebruiken zijn zwaar en ze kunnen als bijwerking hoofdpijn, buikpijn, gerriteerdheid, emotionele schommelingen en vermoeidheid geven. Uiteraard is elk mens anders en we zullen zien hoe ik hier op zal reageren. Feit blijft dat er een zware tijd voor ons ligt waarin onze relatie onder druk kan komen te staan. Jef en ik hebben echter heel veel over voor dat ow zo gewenste 2e kindje, dus we gaan er voor!!! Wordt vervolgd...

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Naar de gynaecoloog (Blog 2)10/11/2013

Als we bij de gyn komen voor een intake gesprek, voelt het alsof we niet echt serieus worden genomen. De arts raffelt het nogal af en komt op ons niet erg patientvriendelijk over. Ze stelt echter wel alle standaard onderzoeken in werking en de komende weken kom ik een paar keer in het ziekenhuis voor bloedonderzoek en ik krijg een echo om te zien of er geen afwijkingen zijn aan mijn baarmoeder en/of eierstokken.

4 Weken na deze intake komen we terug om de uitslagen te bespreken. We verwachten te horen dat alles goed is en dat we vooral een gezonde dosis geduld missen. Helaas loopt dit gesprek heel anders dan gedacht. Mijn FSH waarde is 10 en dit is net iets te hoog voor mijn leeftijd. Het kan iets zeggen over mijn eicelreserves en dat zegt dan weer iets over mijn vruchtbaarheid. De dokter in het Spaarne ziekenhuis pakt het rigoureus aan, ze stuurt ons door naar een ivf kliniek, omdat ze "geen eicellen onnodig wil verspillen aan iui behandelingen die wellicht niks opleveren". We krijgen de opdracht opzoek te gaan naar een gespecialiseerde kliniek, zodat onze gegevens daar naartoe gestuurd kunnen worden. Ik neem het informatieboekje over ivf/icsi in ontvangst, vraag of ik de bloeduitslagen geprint mee kan krijgen en we lopen de deur uit.

Nog voordat we bij de auto zijn breek ik en ik moet heel hard huilen. "Ik wil nog een kindje!" snik ik, "ik wil nog een kindje!" Onze wereld op zijn kop, dit hadden we totaal niet zien aankomen! Het is 26 september 2013

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

We willen een 2e kindje! (Blog 1)10/11/2013

22 Juni 2011; Kyara wordt geboren. Ze is het mooiste, liefste en meest perfecte meisje wat we ooit hebben gezien. En het beste van alles... ze is onze dochter en wij zijn zo enorm gelukkig met haar!!!

22 Juni 2012; Kyara viert haar eerste verjaardag en wij hebben besloten dat we heel graag nog een kindje willen! Ik neem die dag mijn laatste pil en we hopen dat het snel raak zal zijn. 6 Maanden later heb ik dan die felbegeerde positieve zwangerschapstest in handen en we kunnen ons geluk niet op. Helaas wordt dit bij 7w2d een missed abortion en uiteindelijk onderga ik op 25 januari een curettage. Dit kindje zal nooit in ons gezin opgroeien en dat doet heel veel pijn, maar we gaan verder. 2 Maanden later heb ik opnieuw een positieve test in handen, maar dit gaat nog een stuk sneller fout, al bij 4w4d. Daarna word ik niet meer zwanger en het gevoel dat er iets mis is met mij bekruipt me steeds meer. Ik wil naar de gynaecoloog voor wat standaard onderzoeken en 29 augustus 2013 is daar dan de eerste afspraak in het Spaarne ziekenhuis...

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer