Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Cursus digitale fotografie (HERFST)

Glow_2

14:32, 21/11/2011 .. 0 comments .. Link

De tijd, de plaats, de sfeer, de drukte... Ja alles staat hier wel zo'n beetje op.

Glow Einhoven

14:02, 21/11/2011 .. 0 comments .. Link
Leuke avond gehad met de club. Maar wat was het druk in Eindhoven. Niet te geloven, we zijn een stukje tegen de stroom in gelopen maar dat was niet te doen. Met dit mooie herfstweer waarbij de lucht lekker vochtig is kun je lichtstralen beter zien door de reflectie van de kleine waterldruppeltjes in de lucht. Mijn plan was om die in beeld te brengen maar het is me niet gelukt. Wel verschillende andere mooie foto's gemaakt.

Haar

11:32, 21/1/2009 .. 0 comments .. Link
Bijna griezelig al dat haar, maar wel leuk om er mee bezig te zijn. Leuk om eens een thema bij de hoorns te nemen. Hoe meer ik denk aan haar (en dan bedoel ik niet mijn vrouw en ook niet een ander...) hoe meer ideeën ik krijg.De volgende ideeën ga ik uitwerken. De portretjes van het haar van mijn dochters; "haar haar", dan het thema scheren en knippen; 'cut', een thema over het haar wat ik tegen kwam; "ik kom haar overal tegen' en tenslotte; "de borstel en de kwast".

Druk, druk, druk.

20:06, 11/1/2009 .. 1 comments .. Link
Hoewel de krediet crisis veel bedrijven in problemen brengt, zijn er ook bedrijfjes waar het werk je als het ware om de oren vliegt. Gelukkig heb ik zo'n bedrijfje. Nadeel is dat ik alleen werk en het daarom soms erg druk heb. Afgelopen periode was er zo één. Nu de rust is wedergekeerd kan ik weer wat tijd aan mijn foto hobby besteden. Lang geleden op de cursus bespraken we een fotograaf die een tentoonstelling met het thema 'haar' hield. Onze opdracht werd toen om ook zo'n serie te maken. Ik heb gisteren bijna de hele dag besteed om hier wat moois van te maken. Het leek me wel wat om met mezelf te beginnen en had daarom een paar dagen mijn gezichtshaar laten staan om de stoppels vast te kunnen leggen. Daarna het scheren (het valt niet mee om jezelf te fotograferen in de spiegel zonder het fototoestel in beeld te hebben) met de 'time shift' functie van de camera. Daarna een fietstochtje door de sneew gemaakt om wat foto's bij de kapper te maken. De mensen die er genknipt werden wilden liever niet herkenbaar op de foto daarom heb ik close-ups gemaakt van bosjes opgeveegd haar, fohnen en wassen van haren. Best leuk geworden toen de snorharen van het konijn gefotografeerd en wat haar dat in de gaas is blijven hangen. Verder heb ik het haar van mijn dochters gefotografeerd en mocht ik de pony van mijn vrouw knippen. Leuke woordspeling in dit geval omdat ik tijdens het knippen (van het haar) ook foto's heb geknipt. En na het kippen van haar in het doucheputje en mijn scheerapparaat tenslotte nog een serie foto's gemaakt van kwast- en borstelhaar. Als ik alles heb gefotoshopt ben ik voornemens wat op internet te publiceren en hier een link te plaatsen.

Herfst

14:17, 2/11/2008 .. 0 comments .. Link
Een paar dagen geleden zag ik 's-morgens bij het wegrijden een mooie vliegenzwam staan pronken naast een perenboom bij ons voor het huis. Thuis gekomen wenkte mijn vrouw, "kom eens kijken wat voor moois er voor ons huis groeit". En toen kon ik er niet meer onderuit.. Hiervan moet een foto genomen worden. Met een fijne laagstaande zon in de zij en de knikzoeker (zodat ik mijn fototoestel ongeveer op de grond kan houden en van boven af door de lens kan kijken) op mijn toestel heb ik een prachtig resultaat weten te bereiken. Een mooie (3:2) foto, om ze geschikt te maken voor de achtergrond van de titel van deze blog heb ik de foto gespiegeld zodat ze breed genoeg werd om deze landscape uitsnede te maken.

Telelens

00:34, 24/9/2008 .. 0 comments .. Link
Vanavond op de tweede cursusavond heb ik een goed idee gekregen van wat de aanduiding op een telelens betekend. Ik had al wel ooit iemand horen zeggen: "hier heb ik een 75 - 300 lens gebruikt." Nu weet ik dat het hier gaat om de afstand in milimeters van de lens tot de beeld chip.
Vanmorgen op weg naar Brussel lag daar zomaar een werkschoen op het grijze en gescheurde beton. Het deed me denken aan een filmpje wat ik vroeger ooit heb gezien over een boterbloempje dat uit een scheurtje van een met asfalt bedekt plein groeide en zowaar tot bloei was gekomen. In mijn gedachte zag ik in die schoen al een vetplantje groeien (Bij ons in de tuin worden oude schoenen voor dit doel ingezet).
Ook dit moment is voorbijgegaan en slechts hier neergeschreven zonder moeite genomen te hebben (als dat langs de snelweg mogelijk geweest zou zijn) om even uit te stappen en dit beeld te bevriezen op de beeld chip van mijn camera. Hoe anders vergaat het deze schoen dan de boterbloem die overigens wel aan het einde van de film werd omver gereden maar ondanks dit tragische einde wel door een (video)camera werd vereeuwigd.

Verlichting

00:52, 23/9/2008 .. 0 comments .. Link
Op weg naar huis naderde ik de rotonde te Gemert aan de doorgaande weg van Helmond naar 's-Hertogenbosch. Het fotomoment zat hier in de herhaling van straatlampen die de weg beschenen. Door een flauwe bocht in de weg en de lichte motregen was een lijnenspel te zien van trapezevormige lichtbundels die elkaar telkens een stukje overlapten. Midden op de rotonde stond daar een reusachtige paal fier bovenuit met een veel krachtiger lichtbundel die zo breed uitwaaierde dat ze de hele rotonden in één keer kon belichten. Vooral die motregen had hier de funktie van de rook die wel in theaterzalen of popconcerten wordt gebruikt om de lichtbundels van de spots zichtbaar te maken. Prachtig! Ik heb er geen foto van gemaakt maar wel besloten voortaan mijn fototoestel een plekje te geven in de (bestel)bus zodat ik in elk geval kan uitstappen voor een foto.

Mist

22:20, 19/9/2008 .. 0 comments .. Link
Op weg naar Tilburg zag in aan beide zeiden van de A50 een anderhalve meter dikke deken van mist. Vanuit mijn hoge zit -ik reed in een Peugot Boxer bestelbus- kon ik over de deken heen kijken alsof je door een raampje keek van een vliegtuig wat net door de wolken heen gevlogen is. De nog laag staande zon - het was net zeven uur geweest- maakte met haar verblindende reflextie en zacht grijze schaduwen van de mist een wollige zachte deken waar je zo in zou willen duiken om accut in een diepe dromerige slaap te vallen.

Klaar in Tilburg en op weg naar Roermond kwamen we langs een rommelig maar gigantisch volkstuinencomplex wat nog het meest deed denken aan een slordig samengesteld patchwork deken waar geen enkel patroon in te herkennen is maar waarvan elk afzonderlijk lapje met liefde en presiezie is geborduurd. Vele malen ben ik hier lang gereden zonder dit afzichtelijke stuk stadsrandvervuiling een blik waardig te keuren. Nu viel het op vanwege de opdracht: fotografeer vokstuinen! Dat worden dan veel close-ups dacht ik...

Beukenblad

21:53, 18/9/2008 .. 0 comments .. Link
Tijdens filmopnamen tegen de avond op het terrein van LNV te Ede viel de lage ondergaande zon nog net op de bovenkant van de blaadjes van een statige beukenboom. De bijna horizontale zonnestralen vormden een prachtig lijnenspel onder de bomen waarvan de bladeren als je -die vanonder bekeek- bijna fluoriserent oplichten. het leken hele tere nieuwe lente blaadjes die door een briesje rustig heen en weer zwaaiden zoals de koninging een paar dag eerder vanuit de gouden koets met haar hand gedaan moest hebben. Geen fototoestel bij maar wel in mijn hoofd opgeslagen om er hier verslag van te kunnen doen.

Shift lens

21:21, 17/9/2008 .. 0 comments .. Link
Vandaag is de cursus digitale fotografie begonnen. Ook bedoeld voor de mensen die nog graag in een doka vertoeven om hun eigen analoge zwart wit foto's af te drukken. Chemie is niet mijn sterke kant daarom ga ik voor de digitale doka en hoop enorm veel te leren. Vanavond heb ik in elk geval geleerd wat een shift lens is. Het blijkt een lens te zijn die je ten opzicht van je beeldchip kunt verschuiven zodat vervormingen kunnen worden gecorigeerd. We kwamen hierop na beoordeling van een foto van een prachtige kathedraal waarvan het leek alsof de toren naar je toe viel. Een ervaren fotograaf gaf daarop het commentaar hier zou ik een shift lens hebben ingezet. (Mijn budged laat zon lens nog niet toe dus ga ik maar eens kijken of ik een Photoshop zo'n foto ook recht zou kunnen zetten. Een andere cursiste is n.l. grafisch ontwerpster hen zet wel eens wat bedden recht voor advertenties van BeterBed waardoor de bedden er wat groter en robuuster uit gaan zien.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Website 2xp

Categories


Recent Entries

Glow_2
Glow Einhoven
Haar
Druk, druk, druk.
Herfst

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer