Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

3ZMK: Zeldzame Zeikerd (met knipoog)


Heerlijk, zeuren, gelardeerd met een relativerende toon. Een portie positiviteit zal geserveerd worden met een licht zuurtje. Al met al een blog vol speelfouten voorzien van een knipoog.

Home | My Profile | Archives | Friends

Ik ben zo moe

Posted at 07:04 on 2/8/2011

De wereld is moe, zo moe, dat gapen gelukkig niet het enige is wat er nog gebeurt. Maar om mij heen zie ik en hoor ik alleen maar mensen die moe zijn. Ik moet bekennen dat ik mij hier ook schuldig aan maak.

"Hoe kan het?" , vraag ik mijzelf af. En waarom zijn mensen zo moe. Ik slaap goed, de mensen om mij heen ook maar toch is iedereen moe? Ik denk dat het komt door de maatschappij. De turbulentie in de wereld. Iedereen zeurt over dat het allemaal zo druk is. En iedereen hoopt op de lotto of de loterij! Wij zitten in een tijdperk dat mensen liever niet meer willen werken. Ja me hoela! Ik wil ook niet meer werken, maar het moet.

Wij moeten met elkaar dag in dag uit werken. Werken voor onze centen. Maar de grap is dat we altijd moeten werken. We kunnen natuurlijk massaal stoppen, maar dan zullen wij het met plagge hutten moeten kunnen doen en iedere dag blaadjes sla. En 's winters ingelegde en ingepekelde rommel. Onzuiver water. ...Volgens mij werken wij dan ons pas het rambam! De moestuin, oogsten die misluken, het koken van voedsel, de vraag of je schaap of geit wel eetbaar is. Alle ziektes die er ontstaan omdat we geen medicatie meer hebben. Ja, onze luxe kost geld heel veel geld en dat moeten wij verdienen.

Maar de moeheid zit hem denk ik in dat iedereen de reden kwijt is waarom er gewerkt moet worden. Waarom we actief ons moeten inzetten. Wij komen steeds verder van onze basis te staan. Werken voor eten en om te (over)leven. Maar tegenwoordig moeten we van alles. Sporten, hobbieklussen, freubelen met theezakjes en fotocursus iedere dinsdagavond. Bridgen of bingo, punniken of golfen, kunstschilderen of de serie op tv. We moeten bijna iedere avond wat. We zijn nooit meer thuis of zitten lekker thuis. Dan voelen wij ons bijna een nietsnut, een nul, een looser zonder 'iets interessants', ja de agenda moet bomvol, het liefst zetten we er dubbele afspraken in zodat we kunnen melden dat we een dubbele afspraak hebben en of die ook verzet kan worden, dat is pas leven!

Wauw mensen, geen wonder dat we moe zijn. We lopen volgens mij massaal onszelf voorbij in dit chique hippe leven waarin wij denken gelukkig te zijn. Ik kom zelf uit de hogere klasse van de middestanders als ik mijzelf zo uberhaupt mag omschrijven. Ik haat het om mijzelf in te delen, maar het geeft een beeld. En ik zie hoe hoger je op de gecreeerde ladder staat, hoe armer je wordt qua persoonlijke en emotionele beleving, een uitzondering daargelaten.
Daar en tegen zie ik de onderste laag van de bevolking ook niet zo gelukkig zijn. De middemoters lijken het meest flexibel, maar willen massaal nijgen naar de hoogste treden...

Ik roep iedereen graag op om te blijven ontwikkelen, te blijven knokken, te blijven werken. MAar zoek werk wat je leuk vindt en blijf in die middemoot hangen. Vergroot de middemoot, verbind met elkaar, stel je open voor elkaar en weest aardig. Praat met elkaar en heb elkaar lief. Laat de jaloezie en onevenredige strijdvaardigheid los. Wees jezelf en leef niet met het idee hoe de ander je zal vinden. Maar heb vooral je mensen om je heen lief en wil ze niet de ogen uitsteken met de moraal "kijk mij eens goed zijn" . Blijf je inzetten en verbeteren, blijf leren en ontwikkelen, maar vergeet nooit dat als de wereld echt instort en er is geen geld meer, fabrieken sluiten, benzine is op, dan hebben wij elkaar weer nodig. En dan is de vraag... wat doe je met al die rijkdom?

Okay, nu niet gelijk je geruite broek in de boom hangen, want dat ziet er ook gelijk weer zo raar uit en ga nu ook niet ineens als een natuurfreak doperwtjes planten in de hoop dat er een boom uit zal groeien. En stop ook niet met je dieet omdat je denkt dat een vetreserve nu wel van pas zal komen. Nee, blijf gewoon leven zoals je leeft, maar misschien een ietsje bewuster? Iets minder druk en iets meer tijd om gewoon lekker te relaxen en te ontspannen? Heerlijk toch, wijntje erbij van de Lidl, Aldi of de Gall&Gall voor niet te veel, even een halfuurtje laten ademen en 1 kaarsje erbij... zoek iemand waarmee je dit kunt doen zonder gelijk ermee in bed te willen duiken en geniet gewoon van de eenvoud van met elkaar praten en genieten. Kom tot elkaar en neem minder afstand van iedereen.

Groet gewoon weer eens!

Fijne dag en geniet van al het echte.

3ZMK

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

De eerste keer

Posted at 12:39 on 26/7/2011

Een eerste keer, voor alles is een eerste keer. En ik ga Bloggen...hoe is het mogelijk.

Ik ben helemaal geen blogger, maar om een beetje mee te doen in de maatschappij blog ik mij maar in het blogleven. Eigenlijk wil ik helemaal niet meedoen met deze hippe bedoening, maar ja.. je moet wel.
Wil ik nog een beetje meekomen is het natuurlijk wel de bedoeling om goeie dingen te schrijven.


Waarom?! Terwijl mijn creative brein mij dwingt tot schrijven. Ik wil het liefste deze eerste blog gaan schrijven over Noorwegen, Amy Winehouse, Ronald Koeman en de flater die Griekenland heet maar dat de VS een nog veel grotere bedreiging is wat het financiele stelsel betreft... en dat Griekenland als afleidingsmanoevre wordt gebruikt voordat de hele wereldeconomie in zal storten.

Maar nee, ik moet mijn eerste blog schrijven. Dus inhoudelijk zal het wel 3x ruk zijn, stel je voor dat ik positief ben.

Ik ben een vrolijke ziel die gevangen zit in het wereldbeeld. Eigenlijk loop ik het liefst zingend en hard lachend over straat, en als het warmer is dan 30 graden loop ik het liefst naakt met een paraplu. Maar ja.. dan word ik opgepakt wegens het schenden van de openbare orde...terwijl wij allemaal in een keurslijf zijn gepropt. Dus doe ik maar mee met deze gekke gewoonte die aankleden heet.

Het liefst ben ik slank en zie ik eruit als een goddelijk model uit een of ander hip blad, met waterspetters op mijn lijf en een horloge aan mijn pols. Maar ja ik heb een uitgezakt lui dik lijf maar ik ben wel heel knap.. alleen dat zie je niet. En dat komt omdat al het eten zo lekker is. Ik ben gewoon een natuurmens, ik eet als er eten voorhanden is... eigenlijk heel logisch vanuit de mensenlijke historie gezien... Maar ja, ik ben dik en doe aan dieeten om de commercie maar weer te spekken! Ik blijf erin.

Mijn eerste blog gaat echt werkelijk nergens over als ik het zo lees. Maar het valt ook niet mee om jezelf voor te stellen. Want ik ben niet voor 1 gat te vangen. Ik ben meer dan woorden, meer dan mijn lijf, meer dan de wereld meer dan de mensen. Ik ben mijzelf en blijf mijzelf. Wat een ander ook vindt, want dat mag nu volgens de rechter, want Wilders zet niet aan tot haat, dus mag ik zijn wie ik ben.

Wie weet komt bij de volgende blog een echt onderbouwd statement, maar bovenaan mijn lijst staat dat ik klaag, zeur en zanik. Ik ben 3ZMK de ZeldZame Zeikerd Met Knipoog! 

Mopper lekker met mij mee en doe negatief waardoor je altijd dat bergtopje blijft zien en nooit kunt terugvallen vanuit grote hoogte naar de diepe dalen. Klaag mee en zeur vooral heel veel, want dan blijf je in balans. Als je teveel hebt genoten, gewoon weer even klagen... want zelfs als je blij bent klaag je! Het is echt waar! Je schoenen zijn niet goed of je haar zit scheef. De auto stinkt en als het de auto niet is, dan is het wel de buurvrouw op de verjaardag van je moeder. Maar je bent wel een blij en positief mens!

Oh, en dan het lieve nieuwe hondje van 3 maanden waar je zo blij mee bent. Dat mormel heeft net voor de verandering op het tapijt gepoept. Je bent zo blij met je beestje dat je boos wordt op het lieve dier. KUT BEEST, waarom kak je niet buiten! Tja... zo zijn wij nou eenmaal, blij, maar toch ook klagen. En ik ben geen Ratelband die een leugen verkoopt voor veel geld. Nee, of liever gezegd, JA, ik ben mijzelf en ik zeur zoveel als ik kan. En als ik zeur, dan ben ik een gelukkig mens. Als ik als Hollander niets te zeuren heb, dan gaat er pas echt iets mis!

3ZMK

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer