Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

3vision


Dit is de weblog van 3vision, het interculturele communicatiebureau van de derderjaarsstudenten Public Relations aan de Plantijnhogeschool: Eline, Julie, Jasmina, Yves, Sara en Annelies o.l.v. Helga Van den Bulck.

Home | My Profile | Archives | Friends

De laatste week gaat in...

Posted at 09:49 on 25/3/2007

En er is nog zoveel te doen!

Ik zal van start gaan met het goede nieuws. Els Van de Mieroop heeft onze affiche van de eerste keer goedgekeurd. Mits enkele kleine aanpassingen, kan hij onmiddelijk gedrukt worden.

Nu de vooruitzichten:

-Iedereen maakt zijn deelrapporten tijdens het weekend zodat Sara verder kan met de projectbundel.

-Het logo voor Optiek Steegmans moet nog verder uitgewerkt worden

-Maandag is er een presentatie voor de tweedejaarsstudenten

-Woensdag is er een daguitstap gepland naar Duitsland

-en de projectbundel moet nog gemaakt worden

 

Dat is nog een hele boterham, maar wij zijn het super 3vision-team en we klunnen alles aan!

Annelies

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Planijntje het konijntje

Posted at 15:18 on 23/3/2007

Welwel, eindelijk heeft het kind een naam: ons konijn heet vanaf nu PLANIJN, democratisch beslist.

 

Zoals gewoonlijk wegen de laatste loodjes het zwaarst. We hebben nog nooit zoveel gedaan in één week. Woensdag was er de informarkt voor de tweedejaars. Tijdens de infomarkt zijn we nog foto's gaan nemen van vrouwen voor de affche want de deadline voor de affiche was vrijdag!!

 

In contrast met die afwisselende woensdag stond donderdag: bureauwerk-dag. Tegen vijf uur in de namiddag zag iedereen scheel van de hele dag achter het computerscherm te zitten.

 

Sara werkte dapper verder aan de bundel voor Van de Mieroop. Annelies probeerde die kronkel van een inhoudstafel op te lossen. Jasmina heeft prachtige presentaties ineengestoken. Yves zijn sterkste punt is de SWOT. Julie en ik werkten aan de affiche: we kunnen geen vrouwen van 25 tot 64 jaar meer zien!! De affiche is nu klaar om voor Van de Mieroop aangepast te worden. Tussendoor heeft iedereen nog wel wat kleinere dingen gedaan en besproken.

 

Straffe mannen die 3visioners want ondanks de berg werk verliezen we noch de moed, noch de spirit. Ondanks de extra presentatie voor maandag - wat maakt dat we volgende week 3 presentaties gaan geven - zien we de trip naar Duitsland nog zitten.

 

We blijven gaan, zelfs tijdens het weekend, voor de deelrapporten en procesevaluaties!

 

Niet vergeten te ontspannen!!

X Eline

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

infomarkt

Posted at 19:40 on 21/3/2007

Vandaag stond er een hele hoop werk op ons lijstje. Allereerst moesten we ervoor zorgen dat onze infomarkt werd opgesteld. Dankzij het grote pak je koffer spel hadden ook wij veel nieuwsgierige studenten. Aan onze infostand stond ook een ideenbus, hier konden de creatievelingen onder de Plantijnstudenten een naam droppen voor onze mascotte. Er waren meer dan 50 inzendingen. De winnaar is Planijn geworden.

Tussen de drukte tussendoor zijn we ook nog meer foto's gaan nemen op de Meir voor onze affiche ter preventie van baarmoederhalskanker. De zon scheen en er waren weer veel vrijwillige modellen aan het shoppen.

We hopen dat de oprecht geïnteresseerden ook werkelijk 3vision in 2008 zullen verder zetten.

Sara

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Dinsdag 20 maart 2007

Posted at 16:27 on 20/3/2007

Stress maakt zich meester over ons team. De projectbundel moet op tijd af, maar ook het bezoek aan Duitsland moet erbij en daar gaan we pas woensdag naartoe... De bundel voor Els VDM maakt Sara af, maar de inleidingen en slots maken haar zenuwachtig. Zoals steeds krijgt ze het wel voor elkaar... Annelies, Eline en Julie werken volop aan het logo van Steegmans. De uitnodiging is af en zeer artistiek!! Wow!! Yves, Julie en Annelies zijn volop gaan flyeren voor de "geef ons konijn een naam"-actie. We horen hier en daar al speculaties... Benieuwd wat er uit de bus zal komen. Jasmina heeft alles afgewerkt voor de infomarkt morgen. Hopelijk komen er vele geïnteresseerden een kijkje nemen...

Benieuwd naar morgen, een nieuwe dag!!

Groetjes,
Jasmina.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

The pink rabbit

Posted at 22:19 on 19/3/2007
Jaja, woensdag is het zover, dan worden de namen voor ons roos konijn verzameld. De vakjury zal beslissen welke naam het origineelste is. De winnaar krijgt een leuke prijs: 2 cinematickets..
Waarom doen we dit? Om even de lolbroeken uit te hangen? Neen, deze ludiek acties kadert in het verder bekend maken van 3vision naar de tweedejaars toe. Enkel wat informatie geven aan onze infostand lijkt ons een beetje te droge kost, zodoende hebben we het nuttige gekoppeld aan het aangename..

We zijn alvast benieuwd welke naam uit de bus komt vallen. ( ik ga voor konijn Eddy)
Uiteraard werken we ook verder aan het project. Eline en Julie houden zich bezig met de affiche verder uit te werken voor het PIH. Sara en Annelies hebben een mooie flyer gemaakt en stortten zich ook op de extra opdracht voor optiek Steegmans.. Ons Jasmina heeft op haar eentje de foto's en ander didactisch materiaal netjes op de (wederom) roze zuilen geplakt, die we gaan gebruiken op de infomarkt. Tenslotten heeft Yves de SWOT van gans het project op papier gezet..

Iedereen had dus vandaag zijn/haar handen vol!

Bis Morgen

mvg
Yves
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Het einde is in zicht...

Posted at 19:51 on 18/3/2007

... maar eerst moeten er nog imense bergen beklommen worden. De hoop van het werk wordt met de dag groter en groter. Maar reeds bewees het 3vision-team dat weinig hen nog afschrikt. Ik ben ervan overtuigt als we er met onze dagelijkse goede moed invliegen, we zo bovenaan de berg staan. Enkele dingen moeten we daarbij wel in acht nemen: efficientie, goede samenwerking en duidelijke communicatie. Maar ook deze termen zijn 3vision al lang niet meer vreemd en kan ik dus nu al stellen dat ons project een succes is!!!!

Groetjes Annelies

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

een lange donderdag

Posted at 14:45 on 16/3/2007

Deze dag was goed gevuld:

 • Onze opdrachtgeefster Els Van de Mieroop kwam naar Plantijn voor de pretestresultaten.
 • Jasmina en Julie gingen voor de laatste keer pretesten in Sité.
 • Sara en Annelies werkten verder aan de huisstijl en uitnodiging van Optiek Steegmans.
 • Yves is begonnen met het ontwerp van de affiche van de campagne PIH
 • Eline en Julie werden op pad gestuurd om foto's te nemen van tweedejaars.
 • Vele studenten werden '3visionised'.
 • Deze foto's werden al ineens on line gezet.
 • Jasmina zorgde ervoor dat de panelen van de Infomarkt vorm kregen.
 • Om half 5 was het tijd om het redactielokaal te verlaten... iedereen was namelijk moe, suf en inspiratieloos... dieje smog toch...


  Groetekes, Julie
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Ik krijg er zowaar webbers van!

Posted at 11:58 on 16/3/2007

Beste webbertjes,

 

Het is gelukt om de website te webben op het internetweb. De foto's zijn gewebt en zien er opperwebst uit!

Webste groetjes en vergeet het niet: de web to be is www.3vision.be.

 

Bijgewebt enkele foto's van het nieuwe lid van 3vision België.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

wafels, wafels en konijn

Posted at 18:39 on 14/3/2007

Vandaag was onze tweede wafelverkoop. Het was een dubbel succes: de zon scheen en we hebben weer alle wafels verkocht. Kort samengevat was het een leuke maar vermoeiende dag. In de vroege voormiddag besloten we ook dat onze projectgroep een mascotte nodig had. Jasmina en ik gingen op zoek en keerden terug met Konijn, het zevende en felroze lid van 3vision. Vanaf nu zijn we onafscheidelijk!!! Het enige wat er hij/zij nog mist is een naam. Aangezien wij geen inspiratie meer hadden, besloten we het over te laten aan alle Plantijnstudenten. Maar hierover laten we snel meer weten.

groetjes Sara

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Dinsdag 13 maart 2007

Posted at 16:43 on 13/3/2007

Vandaag hebben we een hele dag in het redactielokaal doorgebracht. Julie en Annelies hebben verder gewerkt aan het logo van optiek Steegmans. Sara en Jasmina hebben gepretest in het CVO aan de Sudermansstraat. In totaal hebben ze 14 vrouwen van verschillende nationaliteiten kunnen interviewen. Yves en Eline hebben 's morgens gepretest bij Moeders voor moeders en in de namiddag hebben ze hun interviews verwerkt. 's Namiddags hebben Annelies en Julie het wafeldeeg gemaakt voor de dag erop. Yves en Eline hebben na hun pretest enzo de website in orde gebracht.

Donderdag hebben we een afspraak met Els VDM om onze pretestresultaten voor te leggen.

Morgen op naar een dag vol wafels, slagroom, bloemsuiker enzo... Njammie!!

Groetjes,
Jasmina.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Nog 3 weken alles uit de kast!!

Posted at 22:20 on 12/3/2007
Het beloven nog lange werkdagen te worden. De campagne voor baarmoederhalskanker moet nog afgewerkt worden, de infomarkt en andere communicatie naar de tweedejaars moet nog aan gewerkt worden, de eventuele tweedaagse moet nog georganiseerd worden, en nog zo veel meer.

Het lijkt veel, maar zoals geweten kan het 3vision team elke uitdaging aan. We hebben afgesproken om van nu af aan een dagplannig uit te stippelen, zodat we iets meer efficientie aan de dag kunnen leggen.
Als we ons hier aan kunnen houden, dan kunnen we nog een extra opdracht volbrengen, nl: een nieuw logo en huisstijl ontwikkellen voor Optiek Steegmans ( aangebracht door Annelies)

Deze week zullen we ons vooral bezighouden met de prestesten en de tweede wafelbak. De eerste keer was zo een succes dat voor herhaling vatbaar is..

mvg

Yves
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Werk, werk, werk, werk, werk,...

Posted at 16:58 on 11/3/2007

Van alle kanten wordt het 3vision-schip bestookt met extra werk. Maar zoals goede zeemanslui dat betaamd worden de taken duidelijk verdeeld en weet iedereen wat zich te wachten staat. Nog even de stormen doorstaan. Maar als we dit blijven doen op onze eigenste 3vision-way dan komen we er zonder bronkstukken vanaf. Nog heel veel werk voor de boeg...

Groetjes Annelies

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

nog een D-day (Pretest-day)

Posted at 18:36 on 8/3/2007
Om 38 minuten na 10 opende voorzitster Jasmina de vergadering van een zonnige donderdag.
Er moest nogal wat besproken worden: wafelbak, folder, pretesten, contact Nederland, affiche, bijkomende opdracht, ...
Na de vergadering werd er nog wat gesleuteld aan de folder en de site.

In de namiddag verlieten 4 3visioners het kamp EMI om op het veld te gaan onderzoeken: wat vindt onze doelgroep van onze superduidelijke, moderne, jonge, kleurrijke folder met de oooh-zo mooie modellen op de voorpagina?
3vision kreeg namelijk van de oppelbevelhebster de opdracht ons product te pretesten.
Eline en Yves werden uitgestuurd naar Moeders voor Moeders. Jasmina en Julie liepen via de loopgraaf 'de Leien' naar het Sité.
Annelies en Sara moesten het kamp verdedigen in het EMI. Ze hebben gebeld naar nog organisaties om ons legioen op af te sturen. Bovendien hebben ze al het videomateriaal (er werd gefilmd in Nederland en op de wafelenabk) tot hier toe verzameld en beginnen te monteren.

schip Ahoi !

Jule
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

wafelbak

Posted at 20:02 on 7/3/2007

Bakken, bakken, bakken!                                                                                                                                           Dat was onze job voor vandaag. Om 9 uur stonden we parat om van start te gaan. Het deeg was volledig gerezen, tot spijt van Annelies en haar "propere" keuken, de Tefal wafelijzers waren ingevet en de pijlen werden opgehangen zodat de studenten ons zeker zouden vinden. De start verliep vlot, zelfs vlotter dan verwacht. Geen enkele wafel aangebrand en al snel stond er een rij wachtende en hongerige studenten aan te schuiven. Om 15uur was onze laatse shift gepland. Tot onze verrassing waren we om 12.30uur al volledig uitverkocht!

Balans van vandaag: we zijn weer een stapje dichter in het dichten van onze onkostenput.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

het water loopt ons al in de mond..

Posted at 19:06 on 5/3/2007
.... want woensdag is het wafeldag!!
Maar voor het zover is moeten we natuurlijk nog wat werk verzetten. Maandag zullen we eens overlopen wat we allemaal moeten doen en dan kunnen we nog de kleine dingetjes doen, zoals bijvoorbeeld: de folders afdrukken in 3 verschillende soorten kleurengebruik, de website verbeteren en foto's er invoegen, alles in orde maken voor de trip van dinsdag naar Nederland, enz..

Zoals gezegd vertrekken we dinsdag naar Eindhoven om dit project voor te stellen aan de Nederlanders. Een verslag hiervan zal binnekort op deze blog verschijnen.
Woensdag is volledig besteedt aan het wafelbakken. Donderdag gaan we naar organisaties die samenwerken met allochtone vrouwen. We moeten immers de folder pretesten bij onze doelgroep en hopelijk zal de folder in de smaak vallen bij de allochtone vrouwen, zodat Els Van de Mieroop geen twijfels meer heeft of de folder al dan niet geschikt is

regenachtige groeten

Yves
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Rust na de storm

Posted at 11:47 on 5/3/2007

Dit weekend hebben we even kunnen bekomen van de vorige week die een al emotie was. Zijnde positieve (creatieve) als negatieve ( de feedback van Van de Mieroop). We kunnen toch besluiten dat we weer een hele week hard hebben gewerkt en dat we weer een mooie vooruitgang hebben geboekt.

Nu moeten we onze batterijtjes opladen voor de drukke en intensieve week die ons te wachten staat!!!
Maar we hebben al wel wat hevigere watertjes doorzwommen dus nu zullen we ook niet verdrinken!!

Go go go 3 vision we gaan ervoor!!!!

Groetjes Annelies

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Donderdag, goededag

Posted at 12:46 on 2/3/2007

De voldoende kritiek van onze opdrachtgeefster maakte onze donderdag niet stuk. Van waar al die inspiratie en energie? Heeft het smullen van enkele paaseitjes er misschien iets mee te maken? Tja, vijf vrouwen en chocolade... (Yves is van die verslaving gelukkig vrijgesteld.)

De website heeft nu vorm gekregen, mét linkjes! De Plantijn studenten worden vanaf nu 'geteast' door de mooie ogen van 3vision. 3vision is watching! De folder is aangepast. De finale van de dag was het bloemetje op de achterzijde van de folder, maar misschien kunnen we daar best nog eens over nadenken. De boem van creatieve ideeën was tegen dan ineengezakt denk ik :-)

We kunnen nu met voldoening genieten van het weekend. Even alles laten bezinken om maandag weer met volle krachten de spetters er weer van af te laten vliegen.

x van de ik-kan-niet-wachten-op-het-pretesten-van-de-wafels-Eline

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

De queeste is nog niet over

Posted at 14:35 on 28/2/2007

Vandaag heeft de gevaarlijke draak roet in het eten gestrooid. Hare jonkvrouwe Eline, deed haar best om onze t-shirts te bedrukken. Het vuurspuwende monster dacht daar echter anders over! Het kunstwerk bleef mislukken. Maar de vriendelijke onderdanen van de vierde verdieping hebben haar uiteindelijk op de goede weg geholpen.

Naast deze zoektocht werd ook de queeste verdergezet naar de schat van de tweedejaarscampagne. De website krijgt vorm, de stickers zijn gedrukt en de ook de teaser is zo goed als klaar. Het enige wat ons rest is de finale afwerking en de goedkeuring van Prinses Van Praet

Er kwam een varkentje met een lange snuit en die blies het verhaaltje van vandaag weer uit!

xxx sara

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Op een creatieve dag...

Posted at 22:30 on 27/2/2007

Waren er eens 5 meisjes en een jonge knaap. Omdat zij zulke harde werkers waren, besloten ze nog een extraatje te doen voor het lopende 3vision project. Op de vergadering in de voormiddag kreeg de campagne gericht op de tweedejaarsstudenten stilaan vorm. Ze wilden niet enkel een saaie affiche en folder maken, maar kozen er ook voor om de tweedejaars te bestickeren! Zo trachten ze de allerjongste knaapjes naar hun gloednieuwe website te lokken, net als de heks Hans en Grietje lokte met haar peperkoekenhuisje. En deze website is niet zomaar een website! Aangezien niemand van de jonkvrouwen en heer het vak webdesign volgt, is dit een hele, creatieve en professionele uitdaging. We zullen de grote snurkende reus eens laten verschieten!

Aan dit sprookje komt nog geen einde, morgen vertellen we jullie meer.

Oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker

Slaapzoen Jasmina

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

mondaymorning...

Posted at 11:34 on 26/2/2007

De meisjes hebben in de voormiddag een sollicitatiegesprek voor de lessen Spaans, waardoor de vergadering opgeschoven wordt naar 12.00 uur.

In afwachting op een antwoord van Els Van de Mieroop zullen we alvast onze posters uithangen, die de wafelslag op 7 en 14 maart moeten aankondigen. 

3vision zal eveneens beginnen met het uitwerken van een "teaser" voor de campagne om 2de jaars studenten warm te maken voor dit project. Hiervoor zal er de nodige "brainstormkunde" aangewend moeten worden om een origineel concept te bedenken.

mvg

Yves

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer