Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

40 dagen zonder Facebook

Dag 3

10:34, 23/10/2013 .. 0 comments .. Link

Mijn eerste dagen zonder Facebook verliepen niet geheel vlekkeloos. Als je eenmaal verplicht zonder Facebook zit, dan kom je er pas echt achter hoe verslaafd je eigenlijk wel niet was. Zo had ik Facebook op mijn telefoon, iPad, als startpagina, ik heb ze allemaal de eerste dag direct verwijderd. Ik merkte dat de verleiding verschrikkelijk groot was, zeker op mijn telefoon. Ik had mijn telefoon zo ingesteld dat ik veel berichten van Facebook ontving, geen goed idee dus. Hopla, weg ermee!

De eerste ochtend stond geheel in het teken van het doorbreken van mijn normale dagelijkse patroon. Wat zijn er voor andere activiteiten die je kunt dien als je wakker wordt, ipv Facebook checken? Mijn hoofd werd gek, overal verscheen het Facebook teken. Elke website die ik bezocht had wel een Facebook like teken, aaaargh! Gelukkig was het me gelukt om de verleiding te weerstaan. Ik had de eerste ochtend overleefd! Nu op naar mijn werk, daar zou ik er vast geen moeite mee hebben, dacht ik althans!

Eenmaal op het werk logde ik in op de computer om in te lezen. Direct kwam er een collega naar me toe met de vraag of ik haar grappige filmpje had gezien Facebook. Nee, dat had ik niet en toen ze direct een poging deed om op mijn computer Facebook te openen, duwde ik haar opzij. Geschokt keek ze me aan, want dat had ze niet verwacht. Toen ik haar opbiechtte dat ik 40 dagen zonder Facebook ging proberen schoot ze in de lach en wenste ze me veel succes. Gelukkig heb ik haar daarna niet meer over dat filmpje gehoord, want de verleiding was echt te groot!

Mijn tweede dag verliep beter. Hoewel k mezelf er op betrapte dat ik op het toilet naar mijn telefoon greep en teleurgesteld was dat ik geen berichtjes had. Als automatisme zocht ik mijn Facebook app op om te kijken of er iets mee aan de hand was. Pas toen ik erachter kwam dat ik die bewust verwijderd had ging er weer een lampje branden. Maar goed dat ik dat ding eraf had gegooid, anders was ik dag twee al door de mand gevallen. Hoe verslaafd kun je zijn?

Inmiddels bevinden we ons op de derde dag. Die ben ik gestart zonder al teveel problemen. Pas na het ontbijt toen ik mijn iPad pakte voor een taak die op me te wachten lag, begon ik te merken dat dit geen geheel probleemloze dag zou worden. Het zweet brak me uit. Jawel hoor, de ontwenningsverschijnselen begonnen te komen. Mijn hoofd dacht alleen maar in Facebook termen, tot ik er gek van werd. Zelfs tijdens het maken van een afleidende wandeling ging Facebook met me mee. Ik schoot wat mooie foto's van de omgeving en kon er alleen maar over denken of die foto wel of niet facebookwaardig zou zijn. Aaaaaaaaaargh!!!!

Ik mis Facebook overduidelijk, maar de vraag is natuurlijk mist Facebook mij ook?

xx J.Dag 2

11:01, 22/10/2013 .. 0 comments .. Link

Dag 2

Als ik op internet ga doe ik meestal de volgende handelingen Ik check meestal eerst mijn email, dan check ik facebook, dan check ik het nieuws en daarna ga ik kijken op uitzendinggemist. Aangezien het zo`n standaard rijtje is en  een automatisme is om het te doen typte ik na het checken van mijn mail in de adres balk: www.fa.... toen gebeurde er iets in mijn hoofd: Er ging een alarmbel af, mijn hartslag ging omhoog, ik kreeg zweethanden, begon te trillen, en iets in mij zij dat er iets fout was en toen bedacht ik dat ik er helemaal niet op mocht, en dat deze actie veelzeggend is.

Gelukkig kon ik mij op het juiste moment inhouden. Het was niet zo zeer dat ik zelf zo nodig op facebook wilde kijken, maar dat facebook misschien zo`n onderdeel in mijn leven is geworden, dat het er standaard bijhoort. Netzoals tandenpoeten of je wassen en aankleden. Iets waar ik niet bewust bij stil sta, totdat er iets in de situatie veranderd, waardoor je er anders over gaat na denken. Het niet zonder iets kunnen, afhankelijk zijn van iets waarvan je niet afhankelijk wilt/moet zijn, duidt welzeker op een verslaving.

De 40 dagen zonder facebook zijn bedoelt om de tijd anders in te delen en met belangrijkere zaken bezig te houden.Ik betrap mij er zelf op dat ook zonder facebook ik uren lang achter de pc blijf zitten, totale nutteloze acties doe...dit komt omdat ik misschien facebook mis, of misschien is er wel een andere oorzaak.Dag 1

21:08, 21/10/2013 .. 0 comments .. Link

Eerste dag Facebookloos en dat geheel gepland!
anders dan voor sommige die dankzij de wereldwijde facebook storing
problemen hadden met Facebook.Facebook mist ons blijkbaar.

Het is even wennen zonder facebook, maar nog geen echte afkickverschijnselen,
wel het gevoel dat ik "iets" mis,maar wat dat "iets" dan is weet ik niet.

Een aantal mensen heb ik vertelt over 40 dagen zonder Facebook.
De reacties liepen uit een.. van een "Waarom doe je dit, ik zou het nog geen dag volhouden"
"Ben beniewd of je het volhoudt" tot "Het is nog geen pasen" alsof je dit alleen voor pasen zou doen..

Nu maar hopen dat ze mij niet gaan spammen...


tot zover S.De vooravond van onze 40 dagen

19:55, 20/10/2013 .. 0 comments .. Link

Hallo, wij zijn Simone & Jelly. Twee vrienden met een jammerlijke Facebook verslaving. Daar willen we vanaf, dus daar hebben we wat op gevonden. Eens kijken of we het redden 40 dagen zonder Facebook. Een dapper besluit, want het zal lastig zijn voor ons beiden. Vanavond om 0.00 uur zullen onze 40 dagen in gaan. We zijn benieuwd, zullen we uiteindelijk op deze manier van onze Facebook verslaving af kunnen komen?

Nu hebben we deze weblog aangemaakt om elkaar en anderen op de hoogte te houden van onze strijd tegen Facebook en de verslavende werking ervan. Onze strijd, maar ook de positieve dingen die we hieruit halen zullen we hier delen.

Daar zitten we dan. Besluit genomen, weblog aangemaakt. Nu snel nog even Facebook checken, want over vier uurtjes mag het voor 40 dagen niet meer. Hoezo verslaafd?

Natuurlijk zitten er wel een aantal voorwaarden aan vast, want wat nu als het ons niet lukt om die 40 dagen vol te houden? Daar hebben we wat op gevonden, namelijk consequenties. Daar zullen we later nog wel op terug komen. Voor nu nog snel even onze verslaving voortzetten, want vanaf morgen wordt het afkicken geblazen!

Wish is luck ;)About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dag 3
Dag 2
Dag 1
De vooravond van onze 40 dagen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer