Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Preventie naar Gezinnen

Het ondernemersgezin

09:51 AM, Wednesday 22 January 2014 .. 0 trackbacks .. Link

Bevrijding naar een nieuwe toekomst

Een familiebedrijf is van oudsher een traditie geweest. In de huidige maatschappij wordt het steeds moeilijker zo iets dergelijks als familiebedrijf standvastig te houden.
Zo probeerde ik ook mijn kinderen in de zaak te betrekken, naast mijn vrouw die al werkzaam was in de zaak.
Op een goed moment leerde ik echter nog een zakenpartner kennen die ons op dat moment (vooral financieel) kon ondersteunen naar de vernieuwingsplannen van de onderneming.
De plannen hadden daardoor een versnelde werking voor de toekomst, echter verliep de communicatie stroef tussen het gezin, mijzelf en de zakenpartner.

Wat te doen?

Makkelijker gezegd dan gedaan. Kiezen tussen de onvoorwaardelijke liefde van je gezin of de financiële afhankelijkheid van je zakenpartner.

Waar ligt de focus?

De focus ligt bij de onderneming waar toch iedereen afhankelijk van is.
De financiële consequenties en het falen van de samenwerking blijven echter een rol spelen.
Een impasse waarin de spanningen vaak hoog oplopen bij jezelf, je zakenpartner en je gezin.
Het is niet eenvoudig om te voorkomen dat die spanningen de overhand nemen en jezelf drijven naar een burn-out situatie.
Kies je dan voor je gelijk of voor je geluk? Na overleg met mijn partner en kinderen heb Ik voor het laatste gekozen, “mijn gezin”.

Rust in het gezin

De onderneming is intussen opgeheven en ik moet zeggen dat er een rust over mij heen is gekomen die zijn weerga niet kent.
Samen hebben wij nieuwe plannen gemaakt die de afhankelijkheid van derden voorkomt.
Tegelijkertijd hebben de kinderen aangegeven dat zij een eigen weg in willen slaan.
Het ondernemen met elkaar hebben zij als zeer leerzaam ondervonden, maar geven aan dat zij eigenlijk uit liefde de ondersteuning hebben geboden die voor het gezin nodig was.
Ook voor de kinderen is het een bevrijding naar een nieuwe toekomst.Rennen voor Kerst & Oud en Nieuw

05:32 PM, Saturday 21 December 2013 .. 0 trackbacks .. Link

 

 

 

 

 

 

 


Iedereen hoor je over de drukte. Is het dit jaar anders dan andere jaren?
Van Sint naar Kerst en weer naar oud en nieuw. 
Tussendoor nog een aantal verjaardagen, recepties en natuurlijk het gewone werk waar ook nog allerlei dingen voor het einde van het jaar moeten gebeuren.
2013 was anders dan andere jaren, waarom?
Omdat ieder jaar weer uniek is.

 

 

 

 

 

 

 


Dit jaar onze oudste in de eerste van de middelbare, wij beide (ouders) werkend als zelfstandige in een economie die weer aan het aantrekken is. 
Nu het vakantie is, moeten we het gezellig gaan krijgen met elkaar. 
NEE, het woord moeten gaat nu voor twee weken buiten de deur. 
Deze periode staat in het teken van WILLEN. 
We willen een gezellige tijd hebben met elkaar en gewoon tot rust komen! !

 

 

 

 

 

 

 

Wij willen in deze twee weken lekker veel relaxte dagen inbouwen. 
Dat zijn bij ons pyjama dagen. Lekker brunchen met elkaar, nergens naar toe maar met elkaar de vakantie vieren.
Samen dansen, zingen, filmpjes kijken en spelletjes spelen.
Eigenlijk niets bijzonders maar zo belangrijk.
Ik merk dat we het principe van inspanning en ontspanning zijn vergeten.

 

 

 

 

 

 

 


Na een inspannende periode is het goed om een periode van ontspanning te hebben. 
Ik merk het aan onze zoon. 
Heeft hij drukke dagen gehad met leren voor toetsen, dan komt hij thuis en wil hij alvast gaan voorbereiden voor de volgende periode. 
We moeten hem dan echt tot rust brengen en hem verplichten om te ontspannen. 
Juist deze periode is een tijd waarin wij als gezin kunnen ontspannen, mogen reflecteren op het afgelopen jaar en mogen dromen over en vooruitkijken naar volgend jaar. ! !

We wensen u vanuit ABC Gezin support hele goede feestdagen met vele mooie ontspannen dagen en mooie en rijke gesprekken met elkaar. 
Een tijd die zorgt dat de banden binnen het gezin worden versterkt!Lerend vermogen?

09:22 AM, Monday 9 December 2013 .. 0 trackbacks .. Link

"Dit doen we nooit meer", zeiden we vorig jaar tegen elkaar halverwege de Sint-drukte. We waren helemaal uit ons ritme door de kinderen die op vele plekken moesten zijn en daar cadeaus kregen. De spanning in het huis nam toe, we reageerde geprikkeld op elkaar, het zou toch een feest moeten zijn? Nee het was even chaos in ons gezin. Surprises maken en de jongste (7 jaar) die er nog in geloofde, zingen voor de open haard, schoencadeautjes en gedichten.

Dit jaar kwam de jongste thuis: "papa en mama, ik weet het geheim van de Sint en Piet". Gelukkig dachten we, een deel van de poppenkast hoeft nu niet meer. Gaandeweg kwamen we erachter dat ze het nog wel heel spannend vond. Ze zei: "pap, soms geloof ik er nog wel in hoor". Als ik nu terugkijk op de afgelopen periode dan hebben we het weer net zo gek gedaan als de andere jaren. Dat terwijl we als twee zelfstandigen beide in een drukke periode zitten. Wat hebben we geleerd van vorig jaar? Dat we het niet meer zo wilden. Dat is ook uitgekomen, maar of het nu zoveel beter is gegaan? Nee, dat denken we niet. Nu vervliegt deze ervaring ook weer en concluderen we volgend jaar weer precies hetzelfde. Voor dit jaar toch maar even terugdenken wat we vorig jaar van de kerstdrukte en oud en nieuw vonden. Misschien kunnen we toch nog ons lerend vermogen als gezin deze decembernaand ontdekken.Het gaat om mij!

11:27 AM, Tuesday 5 November 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Enige tijd geleden keek ik naar mijn kinderen die met mijn neefje en nichtje speelden. Mijn jongste neefje is 2,5 jaar. Mijn neefje zit nog lekker in zijn ik-fase, alles draait om hem. Hij wil het speelgoed hebben en samen of alleen dingen doen. En als de gebouwde blokkentoren hem niet bevalt dan sloopt hij het. Hij heerst in zijn wereld en probeert zijn omgeving zo te beheersen en te begrijpen. Het deed me beseffen dat ik dat gedrag ook vaak bij mezelf merkte. Het gaat om mij, ik moet gelukkig worden in mijn huwelijk en gezin en mijn geluk najagen. Dat ging ten koste van de mensen om me heen en ten koste van mijn gezinsleden. Gary Chapman schreef hier mooie boeken over die me hielpen om uit mijn eigen wereld te stappen. Is het niet zo dat je in een huwelijk juist je partner gelukkig wil maken, omdat je van hem/haar houdt. Is het niet juist dat je dingen wilt doen voor en met je kinderen omdat je van ze houdt. Ik gebruik bewust het werkwoord willen. Omdat ik veel mensen om me heen hoor die vinden dat ze allerlei dingen moeten. “Ik moet zaterdag mee naar voetbal om naar mijn zoon te kijken”, “ik moet mee naar zwemles”. Het helpt jezelf enorm als je het werkwoord moeten vervangt door willen. Je wilt kijken naar je zoon, omdat hij daar gelukkig van wordt. Je wilt dat je kinderen hun zwemdiploma’s halen, toch?

Weer terug naar bezig zijn met de ander, als je zo kijkt naar je relatie met anderen en bezig bent om de ander gelukkig te maken dan verander jij je omgeving. Jij bent dan degene die eraan bijdraagt om anderen gelukkig te maken. Hiervan getuige zijn, geloof me, maakt jezelf ook gelukkig. Uitgekeken op elkaar en nu?

02:42 PM, Tuesday 24 September 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Hij:

Wij willen eigenlijk niet uit elkaar, maar het zal (zoals ik dat op dit moment zie) waarschijnlijk toch het beste zijn. Ik ben nog wel trots op mijn vrouw, maar haar karakter wordt gaandeweg steeds moeilijker en zij duwt mij op deze manier van haar af. Ik ben zelf ook niet de makkelijkste en heb ook verkeerde dingen gedaan als bijvoorbeeld drankmisbruik, maar daar ben ik geheel vanaf. Ik was geen alcoholist, maar ik zat er erg dicht tegenaan. Het seksleven is er helemaal niet meer en krijg daar een gevoel van niet meer gewenst/geliefd te zijn. Tegelijkertijd verwijt ik dat haar. Zo komen we niet verder.

Zij:
Ik vind mijn man niet aantrekkelijk meer, maar ben altijd bij hem gebleven omdat ik van hem hou. Mijn man en ik verschillen van elkaar, ook qua geloof, dit staat ons dan ook behoorlijk in de weg. Door de vele discussies die wij hebben, voelen wij veel spanningen in onze relatie en in ons gezin. Ook de kinderen hebben helaas onder deze spanningen te leiden. Nu zijn we toch op zoek naar iemand die ons kan helpen om verder te komen in onze gezinsrelatie. Wij willen geen spanningen en niet meer zo veel discussies. Daarom willen wij graag met iemand neutraal om de tafel gaan zitten om de zaken door te spreken die we met elkaar moeten afstemmen en eventueel op papier kunnen zetten en uitwerken. Wij weten niet goed waar te beginnen of hoe het met elkaar te regelen aangezien we conflicten krijgen als we het over onze problemen hebben. Hoe praat ik met mijn kind?

02:54 PM, Friday 30 August 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Mijn kind kan zich niet uiten en vindt zichzelf niet echt bijzonder. 

Door telkens te vragen wat er aan de hand is of kenbaar te maken dat je een luisterend oor wilt zijn, helpt niet. Eerder het tegenovergestelde.
Voor ons als ouders is het vaak ook verdrietig om je kind in een dergelijke situatie te zien.

Hoe kan ik mijn kind daar nu bij helpen? 
Hoe dring ik door om er achter te komen wat er aan de hand is?
Als ouder voelt het machteloos om je kind niet in een gelukkige situatie te zien.
Wij zijn er altijd voor onze kinderen. En toch gaat er iets niet goed. 
We hebben besloten in overleg met onze kinderen hulp te gaan zoeken. 
Hulp voor ons hele gezin.
Maar waar kun je dan terecht? 

Via internet en Social Media ontdekte wij ABC Gezin support.
Door middel van Coaching zijn zij bereidt ons gezin te helpen. 
Dit onder supervisie van een platform met een Sociaal en Klinisch Psycholoog. 
Na de intake hebben wij een gesprek gehad over ons verleden, heden en toekomst als gezin. Dit gaf ieder lid van ons gezin op dat moment al een beter inzicht in onze situatie van hoe wij ervoor staan.

Er is intern door de Klinisch Psycholoog van ABC Gezin support gezocht naar een kinderpsycholoog voor ons kind. Extra fijn, daar wij nu vanuit de gezin coaching en begeleiding ook nog extra hulp krijgen voor ons kind. Het traject loopt goed en hebben er allemaal vertrouwen in dat het goed zal gaan. Wij hebben in ieder geval een hele fijne Gezinscoach die elk lid van ons gezin weet te raken met de juiste woorden. Deze ondersteuning helpt ons weer één te zijn.Het campingleven: competitie gaat door

10:10 AM, Thursday 15 August 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Het is altijd boeiend om met meerdere gezinnen op een klein stukje land te staan. Wat zie je dan veel van elkaar. Hoe straffen mensen hun kinderen, hoe gaan de ouders met elkaar om als er spanningen zijn. Wat leren ze elkaar over het leven en over samenleven. Wat zijn belangrijke elementen voor de ouders in het leven, grote kans dat dit ook geldt voor de kinderen. Op onze camping werd veel georganiseerd voor de campinggasten. Er waren speciale programma's voor kinderen, jongeren en ouderen. Ik kwam een oude bekende tegen, leuke vent, mooie gesprekken mee gehad in het verleden. Wat ik niet wist was dat hij een vrij fanatiek sporter is. Hij deed met alles mee en hij wilde heel graag winnen. Voetbal, volleybal, tafeltennis, noem het maar op. Ik ben zelf wel aardig competitiegericht, maar hij was mijn competitiegerichtheid in het kwadraat. Hij baalde als een stekker als er iets mis ging. En hij liet dat goed merken tijdens het spel. Tijdens een voetbaltoernooi voor jongeren stond ik te praten met hem. Zijn zoon zat in een heel slecht team, terwijl zijn zoon zelf heel goed kan voetballen. "Nou kan hij zich mooi onderscheiden", zei ik tegen hem. Ik keek hoe zijn zoon een wedstrijd speelde, en ja hij voetbalde heel goed. "Nee", zei mijn kennis, "het is toch niet leuk als je in zo'n slecht team voetbalt". Na het verloren wedstrijdje kwam zijn zoon huilend naar hem toe, weer verloren. Pa ging naar de leiding en zei dat het niet leuk is dat het zo'n slecht team is waar zijn zoon in speelt. Het team stond erbij. Wat een voorbeeld gaf hij aan zijn zoon. 

 Terwijl samen sport beleven zo leerzaam kan zijn. Hoe ga je om met winst, verlies en met onrecht. Het zijn belangrijke levenslessen die ouders kunnen overbrengen. In plaats van te schelden langs de lijn en boos te worden, het team aan te moedigen. En ze op te vangen als ze verliezen en het gesprek aangaan, dat betekent luisteren (de emoties mogen eruit) en daarop reageren. De belangrijkste levenslessen heb ik met mijn zoon besproken na voetbalwedstrijden, en mijn zoon voetbalde niet zo heel goed.

:-)Keuzestress in het gezin

12:12 PM, Tuesday 16 July 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Je kent ze wel, die ouders die hun kinderen de keuze geven in een supermarkt. “wat wil je vanavond eten?” Hoor ik ze dan vragen. Het kind, eeeh patat. Nee gisteren hebben we al patat gegeten. Eeeh pannekoeken. Nee ik wil iets gezonds eten. Het kind begint te huilen. Dacht dat hij de keuze mocht maken, maar dat mag helemaal niet. Het moet iets gezonds zijn. Moeder maakt vervolgens de keuze. Even later, precies hetzelfde gebeurt nog een keer. Dezelfde moeder geeft het kind de keuze om koekjes uit te kiezen. Het kind is nog steeds verdrietig van de eerdere keuze die hij niet mocht maken, begint te huilen en wil alleen het allerduurste pak. Dat mag niet van moeder. Het patroon herhaalt zich een aantal keren in de supermarkt. Bij de snoepjes kreeg het jongetje zijn eerste keuze, toen was iedereen blij. Ik ook. Het viel me op. Doe ik dat zelf ook, dat ik mijn kinderen keuzes laat maken die ze zelf niet kunnen overzien en die ik eigenlijk zelf moet nemen? Dat levert keuzestress op en frustreert het kind en de ouders.

 

Ja hoor, ik doe het ook. Zullen we gaan? Vraag ik aan mijn kinderen, terwijl ik naar een begrafenis toe moet. Tijd is dan cruciaal. Ik vraag het nog een keer, kinderen reageren niet. Dan realiseer ik het me, ik moet het niet vragen, maar moet het zeggen. Ik moet namelijk leiderschap nemen over de situatie en over het gezin: we gaan! zeg ik. Ze kijken me vragend aan, meent hij dat nou echt? Uiteindelijk moet ik boos worden en zeggen dat ik het meen. Gelukkig waren we op tijd voor de begrafenis.C'est la vie, vacance!

09:43 PM, Thursday 11 July 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Soms houdt het niet op dat er steeds weer vervelende dingen gebeuren in je gezinsleven. Dan wacht je bijna op het volgende probleem wat gaat komen.

  • Hoe kom je daar nu uit? Dat is wat wij ons af en toe als gezin afvragen.
  • Leven met de dag?
  • Vooruit kijken en niet meer terug kijken in het verleden?
  • We nemen het leven maar zo als het voor ons is bedoeld?
  • Wat kunnen wij als gezin hier nu zelf in veranderen?

Een hoop vragen in ons verhaal, maar we zitten er soms best wel mee. 
Eerst maar even lekker op vakantie. C'est la vie, vacance! Daar zijn wij nu wel hard aan toe.
Na de vakantie een nieuwe start. Met frisse moed de rest van dit jaar vervolgen naar hopelijk positieve dingen.
We zeggen wel eens; zoek je je gelijk of je geluk? De zorgen dan maar aan de kant en op zoek naar het geluk.
Wel fijn om ondekt te hebben dat er een vertelpunt is. Heel apart. Heerlijk dat we ons verhaal ergens kwijt kunnen.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie.Rust geven

02:15 PM, Monday 1 July 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Wat is het leven toch druk. Van het ene naar het andere hollen. Zeker in een gezin met drie jonge kinderen lijk je de hele tijd te moeten rennen. Het wordt van je verwacht denk je en als het je eigen gedachtes niet zijn dan zijn het wel de gedachtes van een ander. Vandaag hadden we zo'n gesprek met onze oudste. Waarom doen jullie dit niet voor me, alle andere ouders doen het wel, zei hij. We werden verleid tot een discussie daarover. Plotseling kwamen we erachter dat we koersten op een conflict terwijl dat helemaal niet nodig was. We zeiden tegen onze zoon (groep 8, laatste dagen op oude school), ga jij even lekker chillen vandaag, je hoeft niets te doen en als je de hele tijd wil computeren, doe dat dan lekker.

Hij vond het heerlijk om de ruimte te krijgen en binnen het kwartier had hij zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. Wat is het belangrijk om elkaar niet op te jagen maar elkaar juist uit te dagen om de rust te pakken. Een goede vriend had me een aantal weken geleden aangehoord over mijn drukte, en zei tegen mij: "maak er werk van om lui te zijn". Dat is voor mij een grote uitdaging. Ik gun mezelf dat niet ofzo. Als iemand die belangrijk voor mij is dat tegen mij zegt, dan werkt dat anders. Wat een ruimte geeft dat dan. Laten we in het gezin, zeker nu de zomervakantie voor de deur staat, elkaar aanspreken op het nemen van onze rust.Verhaal over ondernemen en gezin.

02:32 PM, Friday 28 June 2013 .. 0 trackbacks .. Link

Mijn vrouw en ik zijn beide zelfstandig ondernemer. Allebei in dezelfde periode gestart en nog steeds in de opbouwfase. De zaken gaan bij mijn vrouw vanaf het begin al goed. Enorm druk met pieken en af en toe wat dalen waarin ze de pieken weer kan wegwerken. Bij mij ging het in het begin niet zo heel goed. Het was zoeken naar werk in een moeilijke tijd. Dat was voor het gezin prettig (gezin met drie jonge kinderen), want dan kon ik wat vaker inspringen in de drukte van het gezin. Nu trekt bij mij het werk heel snel aan. Dan is het behoorlijk zoeken hoe je daar uit komt met elkaar. We zeggen dat het gezin op nummer 1 staat. Vaak zitten we samen te werken en lopen de kinderen daar een beetje omheen. Maar is dat anders dan vroeger? Mogen kinderen zien dat je aan het werk bent? Volgens mij wel.

Ik ben van mening dat het goed is dat de kinderen zien dat we moeten werken, dat ze zien dat er inspanning nodig is voor ontspanning. En dat we toegewijde aandacht hebben voor elkaar als we aandacht geven.Preventie naar Gezinnen

11:32 AM, Monday 17 June 2013 .. LinkMijn verhaal gaat over ruzie maken.

07:54 AM, Monday 17 June 2013 .. Link

Mijn ouders deden dat op hun manier. Er was een aanleiding en de spanning liep op, er werd kort boos op elkaar gereageerd en mijn vader ging vervolgens weg. Naar de schuur of snel aan het werk. Mijn moeder probeerde dan net te doen alsof er niets aan de hand was, maar als kind voel je dat heel goed aan. Er hing dan een ijzige kou in de kamer als mijn vader weer terugkwam. Dat duurde dan een halve dag of een dag, totdat ze opeens weer normaal met elkaar praatten. Was er dan sorry gezegd door de een of de ander? Ik weet het niet. 


Nu begrijp ik van mijn moeder dat dat niet zo was. Ze begonnen dan gewoon weer met elkaar te praatten, aftasten of dat kon en dan weer proberen te normaliseren.

Ben erachter gekomen in mijn eigen relatie dat het voor mij heel moeilijk was om ruzie te maken. Ik wist niet hoe dat precies moest. En goed maken kon ik ook niet. Ik deed datgene wat ik had waargenomen als kind. Toen ik dat inzicht kreeg, schrok ik er wel van. Inmiddels heb ik door vallen en opstaan geleerd ruzie te maken, en wat belangrijker is "sorry" te zeggen. Niet alleen richting mijn vrouw maar ook richting mijn kinderen. 

Wat een bevrijding is dat.Van een jong meisje uitgegroeid naar een volwassen vrouw

03:07 PM, Monday 27 May 2013 .. Link

Mijn naam is Kimberley en ik ben 22 jaar oud. Op mijn 18e is mijn leven 360 graden gedraaid. Van een jong meisje dat nog in de bloei van haar leven stond ging ik naar een vrouw die een compleet huishouden moest verzorgen. In 2009 heeft mijn moeder een AVM gehad, in de Nederlandse volksmond een hersenbloeding. Met 1% overlevingskans waren de vooruitzichten niet best. Op die bewuste avond is zij direct geopereerd en waren de eerste 48 uur zeer kritiek. Het was leven of dood. Na 5 dagen Intensive Care kwamen de artsen tot de conclusie dat de operatie een succes was. Mijn moeder ging naar de gewone verpleegafdeling en na 7 weken ziekenhuis werd zij overgebracht naar de Vogellanden om te beginnen met haar revalidatieproces. Mijn moeder is linkszijdig verlamd geraakt en kan haar arm niet meer gebruiken. Lopen lukt haar wel maar korte afstanden. Zij is afhankelijk van haar kruk en rolstoel. Ik ben de oudste van 3 kinderen en kreeg daarom alle taken die mijn moeder had. In het begin was dit moeilijk. Naast mijn school, werk en alle activiteiten die ik altijd deed was ik samen met mijn vader, broertje en zusje verantwoordelijk voor de schoonmaak van het huis, het eten koken, het wassen en strijken en ook het helpen van mijn moeder. Er was vaak ruzie en spanning binnen het gezin omdat het karakter van mijn moeder ook veranderd was. Zij kon hier niks aan doen en voor ons was het moeilijk om hiermee om te gaan. Wij zijn inmiddels 4 jaar verder en de band is zo goed verbeterd dat er van ruzie en spanning haast geen sprake meer is. Ik ben inmiddels het huis uit en ons gezin krijgt huishoudelijke hulp aangeboden zodat die last ook een beetje van de schouders van iedereen gehaald word. Ons gezin heeft veel meegemaakt maar de band is hechter dan ooit. Je groeit naar elkaar toe. En voor mij is het een wijze les geweest. Hierdoor ben ik zelfstandig geworden en weet ik hoe ik een volledig huishouden moet runnen.Vertelpunt voor Gezinnen

02:23 PM, Monday 27 May 2013 .. 0 trackbacks .. Link
Vertel je verhaal wat je als gezin meemaakt of binnen het gezin meemaakt. Dit kunnen leuke of minder leuke verhalen zijn. Je mag meerdere verhalen invullen. We vragen niet naar je naam of andere gegevens die te herleiden zijn tot een persoon. De wet op de privacy wordt hierin nageleefd. Je kunt zelf aangeven of het verhaal op de website geplaatst mag worden. ABC gezin support gebruikt deze verhalen voor onderzoek om breder zicht te krijgen op wat tegenwoordig binnen gezinnen gebeurt. Wanneer uw gezin toch de behoefte heeft om contact op te nemen met ABC Gezin support, kunt u het contactformulier invullen. Klik op "VERTEL.punt voor Gezinnen" http://www.abcgezin-support.nl/nl/onderzoek.aspx om het formulier te openen.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Vertelpunt
Contact
Preventie
Hulpdienst en Gezin
Sport en Gezin
Defensie en Gezin
Ondernemer en Gezin
Gezinnen algemeen

Categories


Recent Entries

Het ondernemersgezin
Rennen voor Kerst & Oud en Nieuw
Lerend vermogen?
Het gaat om mij!
Uitgekeken op elkaar en nu?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer