Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Aansprakelijkheidsverzekering


Dit blog gaat over alles waar je op kunt letten bij het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering.

Home | My Profile | Archives | Friends

Aansprakelijkheid van je huisdier

Posted at 14:02 on 7/4/2011
In Nederland kun je je verzekeren tegen het risico van aansprakelijkheid, of het risico afdekken voor de situatie waarin je aansprakelijk wordt gesteld voor letsel- of zaakschade. Maar hoe zit dat dan voor je huisdier? Stel dat je hond een keer iemand bijt en je wordt aansprakelijk gesteld voor letselschade?

Als je hond iemand bijt, kan diegene jou aansprakelijk stellen voor de letselschade. Een interessant voorbeeld was een man die in de duinen lag te zonnen en zijn hond niet aan de leidraad hield, maar vastbond aan een paaltje. De hond beet een peuter en de ouders van dat kind stellen de man aansprakelijk.

Zie daar ook artikel 1385 van het Burgerlijk Wetboek voor;

  • de eigenaar van een dier, of diegene die zich ervan bedient, is aansprakelijk voor de schade die door het dier is veroorzaakt, hetzij het onder zijn bewaring stond, dan wel verdwaald of ontsnapt was.
Dus in dit geval stond de hond onder zijn bewaring en kan de eigenaar dus aansprakelijk gesteld worden.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Aansprakelijkheidsverzekering

Posted at 13:44 on 7/4/2011
Aansprakelijkheidsverzekering
Een Aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die een particulier of een bedrijf beschermt tegen aansprakelijkheid. Als je een schade veroorzaakt - bijvoorbeeld door een bal door een ruit te gooien - kun je voor die schade aansprakelijk gesteld worden.

Over het algemeen genomen dekt een Aansprakelijkheidsverzekering twee soorten schade:

  1. Letselschade;
  2. Zaakschade.

Letselschade is bijvoorbeeld wanneer door jouw fout iemand anders gewond raakt in een (auto)ongeluk. Zaakschade is de schade die aan een object wordt toegebracht,bijvoorbeeld doordat je per ongeluk een vaas breekt.

Aansprakelijkheid verzekeren wel of niet verplicht?

In veel landen is deze verzekering niet verplicht maar in Nederland juist wel. In de volgende situaties moet je je wettelijk gezien verzekeren tegen aansprakelijkheid in Nederland:

  • Je bent bestuurder van een motorvoertuig, zoals een motor, brommer, auto of camper.
  • Je bent jager, dit omdat tijdens de jacht kans op (zware) verwondingen bij mensen reëel wordt geacht. Voor deze letselschade kun je als jager uiteraard aansprakelijk gesteld worden.
  • Een vereniging voor eigenaren van een kerncentrale.
In Nederland kun je bij veel verzekeraars een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Premie kan vaak per maand, kwartaal of eens per jaar worden voldaan en het af te dekken risico kan in de meeste gevallen gekozen worden:

  • € 1.250.000
  • € 2.500.000
In sommige gevallen kun je niet alleen jezelf, maar ook je partner en eventueel je kinderen meeverzekeren.
Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer