Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Projectweken: AIDS

Home - Profile - Archives - Friends

gedachten over projectweken en teamwork - Posted at 07:33 on 17/5/2006 by Clau

katrijn -> ik vond het een fijne opdracht, maar ergens zo'n beetje te weinig veldwerk (we konden een interview afnemen dat wel, maar niet eens een conferentie bijwonen enzovoort aangezien zo'n dingen buiten  de periode van onze 2 weken vielen)

vond het interview met Mhr Patrick Reyntiens wel fijn, ben erg veel te weten gekomen, en hij stelde me al meteen op mn gemak dus dat maakte t al een stuk aangenamer

ja, t researchen beviel me wel

en t teamwork ging ook wel goed, ieder kan zn zegje doen en we hebben de dingen samen besproken, ook alle informatie naar elkaar doorgestuurd enzovoort, en we gaven elkaar de ruimte om ook individueel iets te ondernemen (dat hoort er ook bij he)

Kortom en fijne ervaring, nu enkel nog de jury overtuigen met onze presentatie en dan ben ik echt tevreden!


Hans--> Ik heb veel geleerd uit de opdracht. Het interviewen beviel me erg, en de teksten schrijven ook.
Op de bijeenkomsten werd er altijd goed gediscussieerd en overlegd wat de volgende stappen zouden zijn die we wilden doen.
Ik vind dat we als team goed hebben samengewerkt. Als ik zo is rond hoor bij andere groepje, hebben wij meer als team samengewerkt dan de anderen...

 

Clau --> de interviews waren idd wel fijn en leerrijk vooral, maar ik had zoals katrijn al zei ook liever een persconferentie ofzo bijgewoond. Wat teamwork betreft, zat het bij ons heel goed vind ik: we bespraken altijd alles samen en stuurden ook altijd alle info naar elkaar door zodat iedereen van elkaars werk op de hoogte was.

 

Andrea --> Door de interviews zijn we weer een ervaring rijker. Persoonlijk vind ik dat we als team goed afgesproken en overlegd hebben. Er was ruimte om te discussieren, te brainstormen en je eigen mening te geven; iets wat ik erg apprecieer.

We hebben ook goed rekening gehouden met deadline, waardoor we als eerste van de klas ons dossier hebben kunnen afgeven! :) Ik vind wel, zoals Katrijn en Claudia, dat het jammer is dat we niet naar de Aids Memorial Day zijn kunnen gaan. Ook zou de bundel die we de eerste dag verkregen hebben minder vaag mogen zijn. Wanneer de presentatie goed verloopt, ben ik gelukkig!

woensdag - Posted at 22:30 on 14/5/2006 by Clau

Ja, dat is goed, woensdag tijdens het 4e uur (11.30)

 

tot dan!

 

Logboek 12 mei - Posted at 09:42 on 12/5/2006 by Clau

's Morgens afgesproken met het groepje. Hans en Katrijn zijn aan het typen geslagen terwijl Claudia en ik naar In Petto gegaan zijn voor een interview(11u).

Eenmaal terug op school (half1) bespreking met Mevr Polders.

Daarna taakverdeling voor paper en iedereen naar huis om individueel alles in orde te krijgen.

Zondag om 20u moet alles doorgestuurd worden naar Claudia zodat zij het kan laten afdrukken en bundelen.

te doen

*logboek doorsturen naar Hans (gebeurt vandaag nog)

*Interview doorsturen naar Katrijn met de betreffende conclusie (gebeurt vandaag nog)

*besluit schrijven met Claudia voor paper (wordt zaterdag in de dag gedaan)

*GvA: hoe in deze krant, waarom juist? welke lay out? (wordt zaterdag in de dag gedaan)

-heb de inleiding van Hans wat aangepast, kan de rest zien wat ze ervan vinden, en hebben we keuze tss inleidingen =) -

Maandag om half10 op het school! *

 

prettig weekend iedereen!*

Logboek 11 mei 2006 - Posted at 22:17 on 11/5/2006 by Clau

Hans:
10.30u:
Begonnen met mijn conclusies te schrijven aan de hand van mijn interview en de informatie die ik gevonden heb op internet.

Mijn logboek op de computer aangepast zodat ik dat kan doorsturen naar de persoon die de logboeken gaat verwerken.

 

14u: De documenten die ik gevonden heb op internet nog eens bekeken en beslist welke ik in bijlage zal toevoegen aan de paper.

 

katrijn -> 10u tot 11u nog enkele sites bezocht van 1 van de werkjes van bronnenstudie en dingen neergeschreven

en dan van half  2 tot half 8 boekje helemaal zitten lezen, dingen aangeduid die belanrijk zijn voor het typen morgen, van andere bronnen ook belangrijke dingen opgeschreven en op gaybelgiumsite nog info gevonden over aids en hiv in België + nog een stukje over beleid van ministerie van volksgezondheid

 

Morgen om 8.45 aan school afgesproken om dingen te bespreken (claudia erna naar haar intrview dat om 11u afgesproken is met iemand van jeugddienst In Petto) en dan maar de hele dag samen typen en dingen bespreken, ook in verband met illustratie en bijlagen overeenkomen én de verschillende media onder elkaar verdelen zodat elk van ons 1 medium beter kan uitwerken zoals de opdracht ook verwacht.

 

 

Logboek 10 mei - Posted at 09:13 on 11/5/2006 by Clau

Vandaag naar 't school voor een bespreking met Mevrouw Polders

Daarna besproken hoe we het voor de rest gaan aanpakken

Heb juis gedaan met het interview van free clinic uit te typen, vrij lang aan bezig gezeten!

Morgen om 10u recorder gaan afgeven in Emi en vragen of Claudia heb ineens mag meenemen.

Daarna wat foto's trekken van Sensoa, Free Clinic en het Tropisch Instituut, en dan nog paar telefoontjes plegen om voor Claudia een interview geregeld te krijgen!

Vrijdag wordt er om kwart vr 9 afgesproken om paper qua structuur en tekst in elkaar te steken!

We zijn er bijna vanaf iedereen!

De laatste loodjes ..

Slaapzacht*

 

Katrijn->  's morgens nog enkele dingen opgezocht o.a. In petto jeugddienst (adres en telefoonnummer voor intrview van claudia als back -up plan)

bespreking met mevrouw Polders om 11.30 en dan nog eventjes enkele dingen besproken onder elkaar

' s avonds al enkele dingen over mijn interview uitgetypt én nog enkele dingen afgeprint van sites

Logboek 9 mei - Posted at 09:27 on 10/5/2006 by Clau

Clau -->Om 9u30 de gereserveerde dictafoon gaan ophalen in het EMI en dan rond 10u aangekomen met Andrea en Katrijn bij Free Clinic voor een geslaagd interview

ik heb geen flauw tot wanneer we in Free Clinic zijn gebleven, een uurtje? maar dat heeft wel even geduurd aangezien er nog een ander groepje van onze school was die dezelfde persoon interviewde, maar dan over het onderwerp drugs. Na het interview kregen we ook nog enkele folders over aids.

Daarna terug naar huis gegaan om het CLB te contacteren voor een 4e en laatste interview, maar de secretaresse die ik aan de lijn kreeg, kon mij enkel een emailadres geven van het CLB. Daar dan maar een mail naar gestuurd om te vragen voor een interview. Maar tot nu toe nog altijd geen antwoord gekregen...

 

 

Logboek 8 mei 2006 - Posted at 18:49 on 8/5/2006 by Clau

Hey iedereen!

 

Om half 12 met zn allen afgesproken in school om nog enkele dingen te bespreken en dan om 12.30 met Mevrouw Polders alles wat samen gelegd

om 14u zijn we langs Free Clinic in de Van Arteveldestraat gegaan en afspraak gemaakt voor een interview morgenochtend om 10u

daarna in school een recorder gaan reserveren voor morgen

en ik heb thuis een mail gestuurd naar directeur Mr. Wagemans van het Sint Lievenscollege met de vraag of we morgen of overmorgen na de lesdag aan de schoolpoort jongeren zouden mogen ondervragen (heb in bijlage de vragen erbij gemaild)

(-> heb vragen ook heel klein beetje aangepast, ik breng ze morgen mee naar school)

dus cross your fingers op een positief antwoord he

Nu ga ik nog even dat boekje over aids dat ik van het emi heb uitgeleend doornemen en dan zie ik jullie (andrea en claudia) om 9.45 aan Rooseveltplaats voor dat interview

 

Ciao ciao groetjes aan jullie allen!

Katrijn


Hans --->
* Nadat we op school hadden afgesproken en onze volgende stappen hebben besproken, ben ik naar huis gegaan.
Ik heb mijn interview volledig uitgetypt, en heb mijn logboek geupdate.
* Straks ga ik al een stuk schrijven over de inhoud van ons onderwerp. En misschien nog een deel over hoe we te werk zijn gegaan.


ps: Mevr. Polder, hebben wij nu woensdag afgesproken of vrijdag? Of beiden?

 

Logboek 7 mei 2006 - Posted at 17:40 on 7/5/2006 by Clau

Katrijn -> van 14u tot 17u interview met Patrick Reyntiens uitgetypt + nog info gezocht op site van sensoa (pdf bestanden -> afgeprint voor morgen)

 

Morgen om half 12 afgesproken met Hans, Andrea en Claudia en om 12.30 samen met Mevr. Polders.

Logboek 5 mei 2006 - Posted at 17:24 on 5/5/2006 by Clau

Katrijn -> om 10u met Andrea en Claudia naar de stadsbib., daar boeken gezocht en uit gelezen en opgeschreven wat we konden gebruiken (tot 11.30)

om 12u recorder gaan halen in het EMI

van 14u30 tot 15.40 interview verder voorbereid en intro ingesproken en om 16u interview gaan afnemen van Mhr.Patrick Reyntiens bij Sensoa (tot 16.25)

planning voor dit weekend: interview uittypen en enquetes doorsturen en nalezen.

Logboek 5mei - Posted at 17:18 on 5/5/2006 by Clau

 

Claudia Katrijn en Andrea hebben in de bibliotheek een aantal boeken opgezocht en doorgenomen, om te zien welke relevant waren voor onze vraagstelling. Nuttige info is genoteerd.

 

Hans stuurt het interview met een medewerker van het Tropisch Instituut door maandag.

Katrijn heeft een interview gehad met Patrick Reyniers van Sensoa.

 

Andrea zal dit weekend haar huisdokter contacteren om te vragen of hij genoeg over Aids weet om ons een nuttig interview te verschaffen en naar de bibliotheek in kapellen gaan om te zien of daar nog nuttige boeken voor ons project te vinden zijn. Claudia gaat in haar bib op zoek.

Een contactpersoon voor het Clb moet nog geregeld worden.

 

Maandag is er afgesproken met Mevr. Polders!

We kunnen maandag misschien ook de enquete overlopen, vragen schrappen of bij zetten, en doorsturen naar vrienden, en op straat mensen aanspreken?

Neem alles mee wat jullie al genoteerd hebben, opgezocht hebben, en dergelijke meer!

 

Prettig weekend!

drea*

 

 

Logboek 4 mei 2006 - Posted at 09:37 on 4/5/2006 by Clau

Katrijn -> om 10u met Claudia en Andrea afgesproken en nog enkele dingen besproken ivm de interviews en

de enquêtes

en daarna om 11u in het EMI nog enkele dingen opgezocht over o.a. De Witte Raven, CLB's en op catalogus van stadsbib. nog wat boeken gezocht

 

*Claudia & Andrea hebben in de namiddag nog gebrainstormd over de vragen die we konden stellen tijdens de enquete.

Claudia gaat de vragen naar iedereen doorsturen, zodat we kunnen bespreken wat er nog bij moet, of kan weggelaten worden. Andrea heeft de boekjes die we gekregen hebben bij SENSOA ook nog doorgenomen.

 

* Enquete is ondertussen doorgestuurd naar iedereen.

 

Morgen 5 mei om 9u met Claudia en Andrea afgesproken om naar de bib. te gaan + vragen voor interviews op punt stellen en enquetes bespreken.


* Hans --> Om 17u naar het Tropisch Instituut gegaan om Dhr. Olivier Coolen te interviewen. Hij is een medewerker van de HIV-overzeese afdeling.

Voor Mevrouw Polders - Posted at 19:36 on 3/5/2006 by Clau

Mevr. Polders,

 

Ik heb even een vraagje: was onze samenkomst niet gezet op maandag 8 mei om 12.30?

U had al een ander groepje vrijdag om 12.30 , daarom dat we het op maandag gezet hadden geloof ik.

Ik wilde u dit toch nog eens voor alle zekerheid vragen zodat niemand van ons voor verrasingen komt te staan.

 

Vriendelijke groeten,

Katrijn

Logboek 3 mei 2006 - Posted at 15:43 on 3/5/2006 by Clau

*10u: Afgesproken in Antwerpen. Langs SENSOA gegaan.
          Geïnformeerd of we eventueel een interview konden doen.
          Brochures en folders meegenomen.
*10.30u: Bronnen van taken nagekeken met behulp van Mediargus.
*15u: Gebeld naar Tropisch Instituut. Na heel veel doorverbinden en opnieuw bellen
          uiteindelijk iemand te pakken gekregen die ik kan interviewen. Afspraak gemaakt
          voor interview met Dr. Olivier Coolen van de HIV-overzeese afdeling, donderdag 4 mei om
          17u.
Hierboven was van Hans.

 

Katrijn - > 10u afgesproken met Hans, Claudia en Andrea; samen naar Sensoa geweest om brochures en andere informatie te verzamelen

             10.30 - 12u: dan samen in EMI dingen opgezocht en vragen ivm interview opgesteld

             13u30 - 14.30: bronnen nagekeken op Mediargus en Collectieve Catalogus België, een e-mail gestuurd naar Patrick Reyntiens (Aidspatiënt én werknemer/woordvoerder bij Sensoa)

             16.00: thuis op internet nog info aan het zoeken en brochures van Sensoa aan het doorlezen +  mail gekregen van Patrick Reyntiens -> ik heb een interview met hem vrijdag om 16u aan Sensoa (Recorder is gereserveerd vrijdag vanaf 12u)

 

Morgen afgesproken met Claudia en Andrea om 9.45 om naar stadsbib. te gaan

 

logboek 2 mei 2006 - Posted at 21:20 on 2/5/2006 by Clau

logboek dinsdag 2 mei 2006

*half10: eerste informatie verkregen

*bespreking en brainstormen

*overleggen met monitor
*aanmaken logboek

 

planning tegen woensdag 3 mei 2006

bronnen van verdeelde taken medestudenten overlopen
voorbereiding interview Tropisch Instituut. (vragen opstellen, contactadres opgezocht)
voorbereiding interview Huisarts (vragen opstellen)

 

planning voor woensdag 3 mei 2006

*SENSOA: folders opvragen en afspreken voor mogelijk interview met Patrick de Aids Patient + medewerker.

*Folders SENSOA overlopen

* al enkele vragen formuleren voor de mogelijke interviews

* databanken en boeken EMI afschuimen (bronnen zoeken)
* Bellen naar contactadres Tropisch Instituut, proberen afspraak te maken voor interview
* Bellen naar huisarts, proberen afspraak te maken voor interview

 

 

Ik zie het in ieder geval al helemaal zitten! We gaan er een lap op geven!

 

Drea en Hans*

test - Posted at 17:21 on 2/5/2006 by Clau

effe testen of dat hier wel werkt

Hosting door HQ ICT Systeembeheer