Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie


vakantie Bali, Australie, Nieuw Zeeland en Japan

Home | My Profile | Archives | Friends

WEER THUIS!

Posted at 11:14 on 13/4/2006

Jullie dachten het misschien al, en het is zo. We zijn weer thuis.

Maandagavond 19.50 uur ned. tijd landden we op Schiphol, een vlucht keurig op tijd vanuit Londen. Voor ons was het al 03.00 uur 's nachts dus het was een lange dag geweest. Gelukkig waren Bert en Ineke er om ons op te halen, na de eerste verhalen en een kopje koffie zijn we huiswaarts getogen

Thuis was alles ook goed gegaan, heerlijk om weer in je eigen bed te liggen al was het de eerst nacht moeilijk om de slaap te vatten. Ook je eigen douche is weer heerlijk.

 

Al met al kijken we terug op een prachtig vakantie. We hebben veel gezien en genoten van een prachtige natuur in Australie en Nieuw Zeeland. Bali was een prima start om te relaxen, met Japan werd een al lang door Hans gekoesterde wens vervuld; met 6 dagen hebben we natuurlijk maar een klein stukje gezien; we hebben de heel andere cultuur kunnen ervaren; zo ook de grote, grote drukte in en rond Tokyo centraal.

 

Een paar wetenswaardigheden:

- we hebben 25.222  (zee)mijlen gevlogen, ofwel 453.996 kilometer

- daarvoor waren we 53 uren in de lucht

- in Australie hebben we circa 11.000 kilometer afgelegd met de camper

- In Nieuw Zeeland was dat 2939 kilometer!

 

Het was leuk om onze ervaringen met jullie te delen, de reacties erop hebben we met plezier te lezen. Het is plezierig op deze manier contact te onderhouden. Dat dat allemaal kan tegenwoordig, is erg prettig.

Groeten, Alie en Hans

 

 

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Japan

Posted at 01:26 on 9/4/2006

Japan is voor ons een cultuurschok. Het begon er al mee dat onze bagage niet was aangekomen, al lag dat meer aan de medewerkers op het vliegveld in Sydney. Ze hadden vergeten het door te sturen, gelukkig kwam het :s avonds wel.

Voor onze eerste 2 nachten had ik in een Ryokan geboekt dicht bij Narita airport, voor een traditioneel Japanse overnachting. Dat betekent: slapen op een matje dat je :s avonds uitrolt en :s ochtends weer oprolt; verschillende soorten pantoffels/slippers aan, voor de eetkamer, als je deze verlaat om naar boven te gaan naar onze kamer weer andere (op de rietenmat in de kamer mag je deze niet aan!) en op het toilet ook weer andere slippers. Verder een gezamenlijk bad, je moet je eerst onder de douche wassen en je goed afspoelen, daarna mag je het bad in. Het badwater wordt namelijk door meerdere mensen gebruikt. Gelukkig kun je hier wel alleen de badkamer in! Het bad hebben wij nog niet gebruikt, dat snappen jullie misschien.

Woensdag zijn we met de trein naar Tokyo Centraal en nog wat centraal gelegen stadspunten gegaan. We werden allebei niet goed van de drukte. Wat een mensenmassa:s, echt ongelooflijk veel. Verder snappen we nu waarom de Japanners altijd georganiseerd naar andere landen komen: er voelen zich net zo verloren als wij soms doen. Alleen in Tokyo zie je nog wat in het Engels aangekondigd staan, verder is het alleen maar Japans en niets anders. Echt helemaal niets van te maken. Ook spreken mensen over het algemeen weinig Engels, de uitzondering daar gelaten. Het is behoorlijk lastig om je weg te vinden.

Maar niet getreurd, we zijn er wel op uit gegaan, donderdag vertrokken om Mount Fuji te zien, een treinreis van plm 4 1/2 uur met het nodige overstappen en dus vragen naar perrons etc. Er wel gekomen, een hotel gevonden, de Fuji gezien en vrijdag daar met een paar bussen wat toeristische trips gemaakt. Gisteren daar weer vertrokken om de grote Budda te zien in Kamakura, een plaats niet ver van Tokyo. Er zijn daar ook nog ruim 30 tempels te zien. We hebben er een paar van bewonderd, daarna weer terug naar onze Ryokan in Narita. Vandaag gaan we daar naar het drum- en bloemenfestival en morgenochtend naar huis.  Met BA 442 hopen we mandag rond 19.50 uur te landen op Schiphol

Japan / Tokyo is een groot verschil met de prachtige natuur en de vele ruimte in Nieuw Zeeland en Australie kun je wel stellen.

 

 

Comments (2) | Post A Comment! | Permanent Link

Noordereiland NZ

Posted at 05:45 on 2/4/2006

Dit is het laatste berichtje vanuit Nieuw Zeeland. We zijn nu in Auckland, morgenmiddag vertrekken we naar Tokyo, nog weer een hele reis, eerst naar Sydney, daar een paar uren wachten en dan 9 uur vliegen naar Tokyo. We zijn benieuwd.

 

In Wellington, de hoofdstad van NZ, hebben we ons afgelopen woensdag goed vermaakt. Het weer was niet super, wel droog, maar frisjes. We hebben daar het Te Papa National Museum of NZ, uitgebreid bezocht. Een heel leuk, thematisch, interactief museum waar je veel interessante dingen kon zien. Hoe er bv jaarlijks plm.30.000 aardbevingen/bevinkjes zijn in NZ of omgeving, en dan nagespeeld hoe dat voelt en gaat.

Verder is er een mooie winkelstraat, zijn er veel mooie ' oude gebouwen'  waar we ook nog naar gekeken hebben, alleen van buiten dan. Ook hebben we de haven verkend, Hans dacht de steiger te herkennen uit 1973, maar ja 33 (!) jaar later zal er toch veel veranderd zijn.

 

Donderdags zijn we verder gegaan naar het centraal noordereiland, de omgeving van Kororua, waar het een en al vulkanisch gebied is en je overal geisers ziet. Er is veel moois te zien zoals een geiser die elke ochtend om 10.15 uur tot ' uitbarsting'  komt, ofwel men gooit er een beetje zeep in en er komt metershoge stoom uit. Wel bijzonder. In dit park hebben we ook een rondwandeling langs diverse geijsers en vulkaanresten gemaakt.

Nadeel was wel dat het in het plaatsje zelf en de omgeving ervan naar rotte eieren rook. Afhankelijkvan de wind was de geur meer of minder. 


Zaterdag vertrokken naar Auckland na eerst in Cambridge de vele renpaarden gezien te hebben en in Hamilton de tuinen bewonderd te hebben. In Auckland hebben we een motel gevonden vrij dicht bij het centrum, plm. een half uur lopen. Hebben we gisteravond en vandaag gedaan, er loopt ook een bus, dus die nemen we straks waarschijnlijk, het is wel heuvel op en af. We zijn in sky City geweest, de hoogste toren op het zuidelijk halfrond volgens alle brochures. Zeker 's avonds is deze mooi verlicht en is het een pracht gezicht. Je kunt er dineren op de 21e (plm) verdieping in een restaurant dat in 60 minuten 360 graden is gedraaid, dat doen we dus vanavond. Hebben we meteen het uitzicht te pakken; nu maar hopen dat de regenwolken dan weg zijn. gisteren was het zonnig, vanmorgen veel regen. Net Nederland alleen wel wat warmer denk ik, vandaag 25 graden aldus de weerman.

In de Tower zit ook een gigantisch casino, we hebben nog nooit zoveel goktafels bij elkaar gezien. Echt honderden. Hans heeft z'n geluk nog beproefd bij Caribbean Stud Poker, hij had wel geluk, maar helaas is het niet gelukt de vakantie terug te winnen.

 

Morgenmiddag dus naar Tokyo, mogelijk nog een berichtje vanuit Japan, geen idee hoe een en ander daar gaat.

Heel veel groeten, Alie en Hans

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Zuidereiland => Noordereiland

Posted at 09:16 on 27/3/2006

Nog een laatste berichtje vanaf het Zuidereiland dat we morgen verlaten. Met de veerboot, tocht van 3 uur, gaan we dan naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland.

Het is leuk om jullie reacties te lezen, we begrijpen dat het nog steeds niet zo best is qua weer in Nederland en dat we niet hoeven klagen met 17-18 graden. Al valt ons dat hier een beetje tegen. We hadden iets hogere temperatuur verwacht, gisteren en vandaag. De mensen hier ook. Even goed genieten we wel. We hebben vandaag een boottocht gemaakt om walvissen te kijken. Het is bij 1 gebleven, wel een grote en prachtig om te zien. Zo'n beest, een sperm whale (we kennen het soort niet), blijft plm. 15 min. aan de oppervlakte, spuit af en toe wat water de lucht in, en duikt dan naar beneden om op grote diepte eten bij elkaar te happen. Hij gaat dan met een fraaie snoekduik naar beneden. Na 45 min. ongeveer heeft ie weer lucht nodig en dan zie je hem weer aan de oppervlakte. Even goed lastig fotograferen, zeker bij flinke deining die er deze dagen is. Ik (alie) heb het beestje ook nog te eten gegeven!

Verder hebben we de afgelopen dagen vooral veel natuur bekeken. Het is een prachtig land om te wandlelen. Overal zijn wandeltochten uitgezet, van 5 minuten naar een uitzichtspunt tot 5 dagen of nog langer. En van alles er bij georganiseerd. We hebben een paar wandelingen naar gletsjers gemaakt. Wel indrukwekkend zulke klompen ijs. Af en toe hoor je een knal, als een kanonschot, en dan valt er een stuk ijs in het water. ook zijn er prachtige wandelingen aan de kust, het verbaast ons elke keer dat je dan meteen in een regenwoud loopt. echt prachtig al dat groen, varens, heel grote bomen.

Zaterdag waren we in een plaatsje waar 's avonds wel wat te doen was: we hebben een prachtige karaoke avond in caribische stijl meegemaakt. Wel lachen daar.

Wat ons verder opvalt: heel veel schapen en ook heel veel koeien die soms op een erg klein stuk land staan. In nederland heb ik nooit zoveel vee bij elkaar zien staan. Grappig om te zien.


Groeten allemaal, dank voor jullie reacties, wij maken ons op voor de laatste 2 weken, dag, Alie & Hans

Comments (3) | Post A Comment! | Permanent Link

Nieuw Zeeland: Zuidereiland

Posted at 07:03 on 23/3/2006

We zijn hier afgelopen maandag aangekomen, in Christchurch. De dag erop hoorden we van de cycloon bij Cairns in de buurt. Gelukkig dat we er niet meer zijn. We hebben in Innerfails zelfs op de camping gestaan. Het zal er nu veel regenen en niet zo zonnig zijn als een paar weken terug.

In Nieuw Zeeland viel dat eerst tegen: de temperatuur, maar 19 graden en regenachtig/bewolkt. De lange broek dus weer aan. Christchurch hebben we maandagmiddag een beetje verkend en dinsdag zijn we vertrokken richting zuiden. Eerst naar een schiereilandje dichtbij C waar een oude ' franse' nederzetting was: Akoroa. Een mooie omgeving alleen konden we er vanwege de bewolking niet veel van zien. Dus nog wat verder naar het zuiden, en gelukkig woensdag en vandaag weer zon, wel wat minder warm dan Australie, ik denk 20 - 22 graden, maar ik heb in ieder geval de korte broek weer aan (Alie).

De natuur is hier prachtig. Het hele zuidereiland wordt in de lengte zo ongeveer door midden gedeeld door de Alpen, een schitterende bergketen. Er zijn mooie wegen naar toe waar je dan schitterende vergezichten hebt. En op de bovenste toppen ligt sneeuw. Die isd e hele zomer blijven liggen.

Vandaag ook een aantal prachtige meren gezien, Lake Hawea en Lake Wanaka. Allebei prachtig.

Het lukt goed om motels/lodges te vinden voor de overnachting. 's Avonds is er in de meeste plaatsjes niet veel te doen, dus het is op tijd naar bed nadat we de Nw. Zeelandse wijn eerst geproefd hebben.

 

Groeten en tot later, Alie en Hans

Comments (3) | Post A Comment! | Permanent Link

Sydney

Posted at 05:58 on 19/3/2006

Sydney is geweldig. We konden zowel het centrum als hetdepot voor onze camper goed vinden en snel bereiken, geen file op zaterdag en hebben ons gisteren al goed vermaakt. Het hotel is in het centrum, veel is op loopafstand. Het operagebouw vanmorgen bezichtigd, erg mooi.

(pc  tijd is bijna op, dus even snel)

 

Ook de haven is prachtig, een boottocht gemaakt, gaan zo naar Kings Cross, uitgaanswijk die Hans van 1973 nog kent, zien of het nog hetzelfde is. Sydney is sinds die tijd erg veranderd aldus Hans. Veel hoge gebouwen zijn nieuw, deze zijn dan tegen de oude aan gebouwd.

 

Tot in Nieuw Zeeland, dag Alie en Hans

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Hunter Valley

Posted at 01:53 on 16/3/2006

Hallo allemaal,

 

We zijn nu in de bibliotheek van Muswellbrook en bekijken hier onze mail en weblog even.
Het is erg leuk om jullie reacties te lezen, het lukt niet altijd om op alles te reageren, maar we lezen het met veel interesse.

Na Brisbane (vorige bericht) zijn we al weer een heel stuk zuidelijker gekomen. We naderen Sydney en zijn er inmiddels achter dat we nog tijd te kort komen. Er is zo veel te zien!!! En we willen ook nog wel een beetje relaxen, dus we scheuren niet alleen maar overal langs. Wat is er gebeurd sinds afgelopen zaterdag.

Zondags zijn we Brisbane nog in geweest. Je kunt langs de Brisbane river in het centrum erg leuk wandelen langs het South Bank Parklands, er zijn marktjes, een strand, restaurants, een Volkswagen show (net deze week met een VW busje dat plm. 30 jaar geleden vanuit Ned. naar Australie was gereden en nog steeds dienst deed als kampeerbus). In de loop van de middag Brisbane uit richting Gold Coast. Na de Sunshine coast gezien te hebben, wilden we deze coast toch ook zien. Nou echt ' Gold"; heel veel hoge appartementen/time shares/residential homes of hoe je het ook mag noemen, en prachtige witte stranden. In Surfers Bay zijn we gestopt en heb ik (Alie ) een tijdje aan het strand gelegen, maar zonder schaduw toch wel erg warm, dus weer verder getrokken.

Daarna zijn we meer het binnenland ingetrokken, via de New England Highway naar het gebied met dezelfde naam. Is een landbouw gebied dat ook van mijnbouw en toerisme leeft. Nog gekeken in het plaatsje waar ze 70 of 80% van alle saffieren van de wereld vinden; ik wees er 1 aan die ik mooi vond, helaas was een zeldzame, dus we hadden niet genoeg dollars.

Veel koeien gezien, sommige in en in zwart, af en toe een rood- of zwartbonte a la Nederland, en hier ook schapen (Bertha); de schapen zien er niet erg verzorgd uit, groot met veel wol en ze nemen de kleur van het landschap aan, grijs of bruin, lijkt het wel. Voordat we in dit gebied kwamen hebben we een wijnroute gedaan in het gebied daarboven, Granite Belt, en al een paar lekkere geproefd. Hier zitten voornamelijk kleine wijnboeren op de heuvels.

Nu zijn we in Hunter Valley waar de grote wijnboeren zitten. Zo meteen gaan we een route doen en aldaar proeven.

Morgen hopen we de Blue Mountains te bereiken, zaterdag de auto inleveren in Sydney, dan nog 2 dagen voor Sydney en maandag de vliegreis naar Christchurch, Nieuw Zeeland. Dan nog 3 weken te gaan!

 

Groeten van ons, Alie en Hans

Comments (2) | Post A Comment! | Permanent Link

Hervey Bay / Brisbane

Posted at 07:14 on 11/3/2006

Na een bezoek aan Hervey  Bay zijn we inmiddels in Brisbane aangeland.

Om te beginnen Hervey Bay.

Is een mooie badplaats, hier kun je gewoon in zee zwemmen zonder dat je een ' stingersuite'  aan hoeft zoals bij de Whitsunday Islands wel moest. (Had ik dat al geschreven dat iedereen die het water ingaat er uitziet als een pinguin daar? Een lang pak, een muts op en handschoenen aan, alleen je ogen, neus en mond zijn vrij en daar doe je een duikmasker en snorkel op, dus er blijft niet veel over dat de yellyfish kunnen pakken).

Hoeftdus niet in Hervey Bay en omstreken. We hebben HB rustig bekeken, het is er ook rustig deze tijd van het jaar. Voor Hervey Bay ligt Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld (!) met heel veel natuurlijke bronnen met zoet water en om die redenen op de lijst van beschermdewereldgoederen gezet. Ik (Alie) ben er voor een dagexcursie naar toe gegaan. Hans wilde liever uitrusten bij de camper    (te  veel zon en te veel zwemmen daar). Het was er prachtig, met een 4 x 4 ploegen ze zich een weg door het erg mulle zand totdat men op het strand is en dan scheur je het strand over. Max. snelheid 80 km en ze hebben er plezier in dat te halen. Een paar natuurlijke kreken bezocht, door het rainforest gewandeld, goed geluncht en heerlijk gezwommen in een groot meer. Temperatuur zowel buiten als van het water precies goed, ik schat 32 resp. 27 graden. In Hervey Bay was de camping dicht bij het strand dus  daar konden we 's avonds weer eens een kroegje opzoeken. Ook wel leuk op z'n tijd.

Vrijdag zijn we vertrokken naar Brisbane nadat we een toerististische route door de Maryvally (ten zuiden van Maryborough) en de Sunshine coast hadden bezocht en verkend. Camping ten noorden van het centrum, dus daar zijn we vandaag naar toe gereden. De botanische tuinen bekeken en zo nog wat gebouwen. Ook weer enkele ontzettend grote shopping malls gezien met prachtige (kleding)winkels en heel veel food corners. Ze houden van eten hier, veel fast food! Wij koken meestal op de camping, heel gezond met rauwkost enz,  de campingkeukens zijn over het algemeen heel netjes bijgehouden. We gaan er dadeljk weer naar toe.

Groeten allemaal, Alie en Hans. 

Comments (4) | Post A Comment! | Permanent Link

Airlie Beach

Posted at 06:44 on 3/3/2006

Hallo allemaal,

 

Inmiddels zijn we weer een stukje zuidelijker. We hebben na Port Douglas dat een stukje boven Cairns ligt, eerst nog een tochtje omhoog gemaakt naar het Daintree Forest Park. Heel veel gebieden van Australie zijn 'National Park' , allemaal echt prachtig. Deze weg er naar toe werd omschreven in het ANWB-boek als 1 van de mooiste ter wereld. Dat weten we niet, wel dat het prachtig is, veel hoogteverschil, dus prachtige uitzichten, overal weer ergens water, veel bomen dus en veel kleuren groen. Het doet soms aan Costa Rica denken. Er zijn ook veel bananen-, rietsuikerplantages en ook mango's worden volop verbouwd. Hebben al gekocht bij de stalletjes aan de kant van de weg. helaas is de koelkast in de camper klein. Na dit Daintree Forest hebben we het achterland van Cairns, ofwel Atherton Tableland verkend, ook een route uit het ANWB-boek (goed kado dus Hennie/Johan!), en werkelijk prachtig. Alleen werden we een beetje moe van alle wandelingen naar de vele watervallen die er zijn. We wilden overal wel naar toe, en elke waterval is toch weer schitterend, alleen het is erg warm om dan 1 of 2 km (soms minder hoor) omhoog en omlaag te lopen.Ikgeloof dat we woensdag wel een stuk of 6 watervallen gezien hebben, ook nog een kaas- en yoghurtmakerij bezocht en rond 6 uur waren we op de camping en toen waren we wel toe aan een verfrissing. Gelukkig was de wijn koud geworden inmiddels.

Gisteren maar 1 waterval, met een prachtige wandeling erbij. Verder in een wineray wijnen geproefd die ze van mango, lichee, ananas en andere tropische vruchten hadden gemaakt. Ook erg lekker.

 

Nu zijn we dus in Airlie Beach aangekomen. Hier willen we voor de komende dagen een duik/zeiltrip boeken. Er zijn verschillende mogelijkheden, dus daar zullen we ons vanavond in verdiepen.

 

Hartelijke groeten, Alie en Hans

Comments (5) | Post A Comment! | Permanent Link

Cairns

Posted at 08:00 on 27/2/2006

Inmiddels hebben we Alice Springs verlaten. We vonden de outback erg mooi om te vertoeven, af en toe erg warm, maar dat hoort er bij. We hebben mooie wandelingen gemaakt, wt kan water dan heerlijk zijn bij die warmte want transpireren doe je wel!

Zaterdag 5/2 aangekomen in Cairns waar we in een mooi, groot koloniaal hotel verbleven; het was te laat om de camper op te halen, vandaar. Een leuke variatie. We hebben gelijk maar gebruik gemaakt van het koloniale restaurant en ons laten tracteren op een uitgelezen maaltijd met de meest verrassende combinaties. Erg lekker.

Zondag de camper opgehaald en toen eerst Cairns verkend. Het valt meteen op dat deze kant van Australie veel drukker is. Net als in Perth zijn er grote en mooie shoppingmalls die alle dagen open zijn.

We hebben de auto weer volgeladen met eten en drinken en daarna naar een camping in de buurt. Gelukkig was er nog tijd over om te zwemmen, temperatuur is 31/32 graden, vrij vochtig, dus even in het water is dan wel lekker.

Vandaag hebben we over het regenwoud gewandeld, net boven Cairns. Vervoer is met een kabelbaan boven het regenwoud. Mijn hoogtevrees gaat over hier! Echt uniek bedacht en aangelegd, prachtig, met 2 stops waar je dan via de ' boardwalk'  het regenwoud kunt bekijken. Heel mooi.

We zijn nu in Port Douglas net boven Cairns en gaan zo op zoek naar een camping, die zijn er genoeg en aangezien het ook hier geen hoogseizoen is, is er plek genoeg.

 

Het lukt nog niet om mailtjes te beantwoorden, blijkbaar een blokkade, dus Hennie: je mail is akkoord, we doen mee. Fijn dat jullie genoten hebben van het skien, allemaal weer een bruine toet zeker?

 

Groeten allemaal en tot de volgende stop, Alie en Hans

Comments (3) | Post A Comment! | Permanent Link

Perth en Alice Springs

Posted at 07:38 on 23/2/2006

Hier weer een berichtje van ons. In Perth kwamen we er niet meer aan toe om een bericht achter te laten.

We hebben ons goed vermaakt bij Jannie, Henk, Max en Tom. Perth was aangenaam qua weer: soms erg warm 37 graden, dan 27 graden, net lekkerder om iets anders dan het strand te doen. Dat hebben we natuurlijk wel gedaan, City Beach is de favoriete stek van hen, fijne golven en een groot strand. De temperatuur van het water is ook prima, net even verfrissend.

Verder hebben we een toer langs de verschillende wijnhuizen gemaakt. Gelukkig hadden we Jannie als chauffeur mee want al dat proeven maakt dat je niet meer achter het stuur mag. Een paar heerlijke wijnen geproefd, ook wat meegenomen voor 's avonds thuis. De dag erop zagen we dat dezelfde wijn in de bottleshop goedkoper is.

Australie heeft veel bottleshops. Supermarkten mogen geen alcohol verkopen, bottleshops wel. Er zijn dan ook drive thru's van zodat je toch snel je voorraad in kunt slaan.

Verder hebben we het winkelcentrum nog verkend, een park in de buurt bezocht waar we - oh wat zijn ze mooi en lief - koala's gezien. Daar hebben we een heerlijke picknick gedaan aan een meertje, echt genieten.

De week was zo om en toen was het weer zaterdag en moesten we vertrekken naar Alice Springs. Afscheid nemen is nooit leuk, ook nu niet, het is toch weer de vraag ' wanneer zien we elkaar weer'  en dat weet je niet. Het was in ieder geval een zeer aangenaam verblijf, we zijn heerlijk verwend met lekkere broodjes met veel rauwkost (ged. uit eigen tuin) en ook 's avonds was het genieten van elke keer weer een heerlijke maaltijd.


Dat werd even afzien toen we in Alice Springs na een nachtje hotel weer met de campervan op pad gingen. Dan is er een 2-pits waarop alles moet gebeuren en je hebt natuurlijk beperkte koelruimte. Het gaat prima en we hebben even goed lekker gegeten, maar hebben wel een paar keer tegen elkaar gezegd ' we missen de maaltijden van Jannie en Henk/.

 

Vanuit AS zijn we zondag vertrokken naar Uluru Kata Tjuta National Park, ofwel naar Ayers Rock en de Olga's. Ruim 450 km rijden en dan ben je in het dicht daarbij gebouwde resort. De dag erop naar de sunrise bij de Uluru, mooi, maar helaas niet in het aantal kleuren dat je wel eens op video ziet. Uluru is indrukwekkend groot! We hebben er omheen gewandeld, plm. 10 km. Was zo 's ochtends goed te doen, mooi om de verschillende kanten ervan te zien. Je kan er ook op klimmen, echter de Aboriginals hebben dat liever niet. Het is een heilige plek voor hen; dus hebben we dat niet gedaan.

Na een bezoek aan het informatiecentrum met uitleg over gewoonten van de Aboriginals; daar heb ik een lekkernij van de A geproefd: honey ant. Een nog levende mier die in een rondje achter zich een zoet snoepje heeft zitten. Je houdt de mier vast en eet het rondje op: lekker. 1 vond ik wel genoeg om te proeven.

 

Vervolgens zijn we naar de Kata Tjuta gegaa en hebben we een erg warme wandeling gemaakt door de Olga's, ' de Valley of the Winds' heet deze meen ik. Plm. 6,5 km met veel klimmen en dalen, en inmiddels was het natuurlijk al midden op de dag. Gelukkig niet zo warm - 35 graden - dus de wandeltocht was open. Met wat extra loopjes erbij hebben we die dag bijna 20 km gewandeld. Wel goed om weer eens actief bezig te zijn.

De Olga's zijn prachtig om te zien, groter en hoger dan de Uluru alleen zijn dit losstaande ' stenen '.

Daarna was het lekker bijkomen in het zwembad.

 

Dinsdag zijn we naar Watarrka national Park, ofwel Kings Canyon gereden om daar ook weer te kunnen wandelen. Een prachtig gebied weer. Woensdag vroeg de wandeling - Kings Canyon - gedaan van plm. 10km, die begon met een steile stijging van 100 m. Onze conditie kon het net aan!! Daarna viel het weer mee en kon je genieten van prachtige vergezichten.

Nog een korte wandeling er achter aan in de Kings Creek en zo voor die dag ook weer genoeg beweging. Aan het eind zagen we een kangoeroe ofwel euro ofwel roo die daar rond liep. Meestal komen ze pas 's avonds te voorschijn dus dat was een mooie afsluiting.

 

Nu zijn we terug in AS , morgen nog wat bekijken hier in de buurt en zaterdag vliegen naar Cairns.

Groeten van Alie en Hans

 

Comments (1) | Post A Comment! | Permanent Link

Perth

Posted at 09:23 on 13/2/2006

Hier zijn we weer, sinds zaterdagochtend zijn we al in Perth. We konden het huis van m'n zus en zwager redelijk gemakkelijk vinden, Hans rijden en Alie kaartlezen ging deze keer perfect. Het is natuurlijk erg gezellig elkaar weer te zien en ook lekker om nu een week op 1 plek te zijn. We hebben het strand al een paar keer bezocht en de hoge golven doorstaan samen met Max en Tom, de neefjes die erg van ' boarden'  houden. We zijn nnu in een internetcafe nadat we een museum hadden bezocht met een tentoonstelling van kunst van de Aboriginal generatie. Gisteren Freemantle bezocht, Hans herkende niet veel van vroeger behalve de haven en het treinstation.

 

Voordat we in Perth kwamen hebben via een campingplaats in DenHam Monkey Mia bezocht en daar de dolfijnen langs ons zien zwemmen. Ik (Alie) mocht ze nog voeren ook. Leuk om te doen. We zijn daar verder niet lang gebleven want de vliegen maakten ons gek.

Na een overnachting in Dongara zijn we verder gegaan naar de Pinnacle's, een apart natuurverschijnsel in weer een national Park. De overnachting werd vervolgens in Gin  GIn, een aparte camping waar veel permanente bewoners waren. Erg apart wat je allemaal aan bevolking langs ziet komen.

 

De komende dagen is het dus genieten in Perth en a.s. zaterdag vliegen we naar Alice Springs, naar de warmte als we de berichten zo horen. Hier met 35 graden kunnen we wel wennen.

 

Groeten aan iedereen, als het lukt probeer ik deze week nog wat mails te versturen, maar bij  m 'n zus lukt dat niet, dus ik weet niet zeker of het er van komt. Hartelijke groeten, en tot mails, Alie en Hans

Comments (5) | Post A Comment! | Permanent Link

Exmouth, Denham

Posted at 11:16 on 7/2/2006

Hallo luitjes,

Een paar dagen geen internet tegengekomen, na 17.00 uur geen toegang meer!

In Broome hebben we 'avonds een film met Meryl  Streep, "Prime" in de openluchtbioscoop in strandstoelen gekeken. Erg apart en leuk, eten kon je er ook bij; hebben we dus ook gedaan, de film was leuk, of het een nieuwe is??? Wat een aardig detail was, was dat de luchthaven dicht achter de   bioscoop lag en af en toe leek het of er een vliegtuig het doek invloog.

Na Broome zijn we doorgereden naar Exmouth zonder ook maar enige floodway, het lijkt er op dat wedie voorlopig hebben gehad. Exmouth is een leuk plaatsje, wel erg rustig in deze tijd. De dag erna (zondag?) hebben we het park boven E verkend, erg mooi, een leuke wandeling gemaakt naar Gorgie creek, een pracht gezicht, ik (Alie) ben nog gaan snorkelen bij het Ningaloo Reef, een groot natuurpark en ...... ik sprak een andere nederlander die vertelde dat er een lemonshark lag te slapen, of ik deze maar op wilde zoeken. Samen met 3Aussies op pad en het eerste wat we zagen was deze plm. 2 m. grote haai, indrukwekkend. Gelukkig bleef hij slapen. Verder was het mooi koraal met papagaaivissen, engelvissen en andere mooi gekleurde vissen zoals we ookvan Cura kennen.

 

Gisteren aangekomen in Denham - Shark bay om naar Monkey Mia te gaan. Daar zou je tussen de dolfijnen kunnen zwemmen. Dat laatste is niet helemaal waar, je kunt wel bij ze in het water staan, ze komen dan heel dicht bij je. En je kunt ze voeren, onder begeleiding, ik mocht ook !! Het blijven lieve, mooie dieren.
We zijn hier verder niet lang gebleven, want we werden gek van de vliegen!! Mocht Ingrid (Res) dit berichtje lezen: Ingrid wezijn erg blij met je muskietenpetjes en hebben zeal geregeld gebruikt.

 

We zijn nu in Kalbarri gearriveerd en hebben weer het internet kunnen gebruiken, heb nu nog 2 minuten voor dit berichtje. We hebben al heel wat foto's gemaakt. Op een later moment zullen we bekijken hoe en waar we deze kunnen toevoegen op deze site.

 

Het is leuk om julliereacties te lezen, Hennie heerlijk vooruitzicht om straks te gaan skien. Eerst nog Maarten's verjaardag a.s. donderdag. We zullen er een wijntje op drinken.

Bert (Dijkman) Hans durfde alleen achterin in de helicopter!

Comments (4) | Post A Comment! | Permanent Link

Broome

Posted at 03:46 on 2/2/2006

Hallo luitjes,

 

Nu zijn we in Broome aangeland en hebben we jullie reacties gelezen. Leuk, we hadden nog niet gezien dat er reacties waren. Nu dus wel. Ook die van ma, leuk.

Vertrek uit Fitzroy Crossing ging goed, toch nog op de dag dat we wilden. De politie vertelde ons dat we door konden, afijn 2 uur verder was het water toch weer omhoog gekomen en konden we niet verder. 's Nachts daar verbleven samen met een Zwitsers stel en een Duitser en een aantal truckers die ook niet verder konden. Gedurende de avond konden een paar vrachtwagens nog verder, maar wij niet. Een aanrader als je hier in de wet season rijdt is in ieder geval een 4 w drive die hoog staat (hebben wij dus niet), je moet dan soms lang wachten totdat het water gedaald is. Op een gegeven moment 's ochtends was het plm. 30cm, nog net te hoog leek ons omdat de luchttoevoer aan de voorkant erg laag zit. En als daar water in komt, kom je niet verder. Gelukkig kwam er toen een Aussie die voorstelde ons te slepen, volgens hem konden we er dan zeker door. Zo gezegd zo gedaan, en het ging goed. We konden dus verder. Toen helemaal doorgereden naar Broome zonder dat we een serieuze floodway tegenkwamen. De hele dag weer droog en aangenaam warm weer (voor de tijd van het jaar niet warm zegt men).

Vandaag verkennen we Broome en morgen gaan we weer op pad.

Groeten, Alie en Hans

Comments (3) | Post A Comment! | Permanent Link

Halls Creek

Posted at 07:40 on 31/1/2006

Hallo Allemaal,

 

Gisteren zijn we in HallsCreek aangekomen, weer op schema na een oponthoud van twee dagen in Timber Creek vanwege te veel waterdat over de wegen stroomde. Ook de terugweg naar Katherine was versperd omdat het water daar royaal over debrug kwam. De tweede dag was het daar zelfs 6 m hoogvertelde men, toen wij er over reden was er niets te zien!

 

Een mooi gezicht ishet al dat water en de vele bergen, aparte bomen etc. waar je langs rijdt. Je ziet wel weer de macht van de natuur, die heel snel kan toeslaan. Gisteren konden we overal gemakkelijk doorheen, vandaag kunnen we niet verder richting Fitz Roy Crossing )of daaromtrent). de weg is afgezet wederom vanwege te hoog water. Dus vandaag wat kleren in de wasmachine en droger. net alsde twee dagen ervoor is het mooi, droog overdag, afgelopen nacht echter veel regen die maakt dat we niet verder kunnen. De temperatuur is goed 28 graden ongeveer, terwijl het gebruikelijkerwijs ook 10 meer zou kunnen zijn. Valt dus mee zo.

 

Enkele toetsen kloppen niet op dit bord, dus wat lastig typen, ik verbeter niet alles, dadelijk moet ik weer stoppen, ben ik de bibliotheek.

 

Mochten jullie ook geleyen hebben over een aardbeving in Darwin, inmiddels zijn wij daar 1000 km vandaan, dus hebben er niet iets van gemerkt.

 

groetne, alie en hans

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Australie: Darwin en Katherine

Posted at 06:16 on 26/1/2006

Beste allen,

 

Goed aangekomen inDarwin, wat oponthoud omdat de camperniet gereed was.

Dinsdag opgehouden door een floodway, te veelregen waardoor we niet over de weg verder konden, de dagerop kon dat wel.

Vandaag = donderdag in Katherine, alles goed. EEn helicoptervlucht gemaakt

Comments (7) | Post A Comment! | Permanent Link

Bali

Posted at 13:20 on 22/1/2006
Onze laatste avond op bali. Vannacht vertrekken we naar Darwin in Australie. Bali was erg leuk, ook warm, maar goed te doen. We hebben Ubud een paar dagen verkend, een leuk kunstdorp. Lekker gegeten bij e Crazy Duck Wilma (geen Dirty Duck zoals ik sms-te). 4 duiken gemaakt, ook mooi, bij Tulamben en Benjangam eiland. 1 (kleine) white tipped shark gezien, deze was wel veel groter dan het zeepaardje dat de divemaster ons aanwees, ongeveer 5mm, pigmee zeepaardje, erg klein. Bij de tweede duik was hij nog op de zelfde plek te bewonderen. Bij Benjangam Eiland het mooie koraal en enkele grote vissen gezien, het zicht was niet zo goed daar. Heel bijzonder is dat ze daar het koraal vernieuwen, kunstmatig dmv electriciteit. Daarna een schitterend verblijf in Belimbing, vanmorgen een tracking gedaan, nu weer in Kuta, we worden zo opgehaald en dan naar het vliegveld. Groeten en tot de volgende log, Alie en Hans
Comments (2) | Post A Comment! | Permanent Link

Singapore

Posted at 02:58 on 15/1/2006

Hallo allemaal,

 

Inmiddels zijn we in Singapore gearriveerd; onze tijd 10.00 uurzondagochtend, voor jullie 03.00 uur.

We vertrekken hier om 19.25 uur lokale tijd naar Den Pasar dus we kunnen ons nog even vermaken. Er is een zwembad, dus dat zoeken we op.

 

Groeten en tot wederschrijven, Alie en Hans

Comments (11) | Post A Comment! | Permanent Link

Kerst curacao

Posted at 15:55 on 4/1/2006

Permanent Link

Het eerste begin

Posted at 14:18 on 31/12/2005

Dit wordt de Weblog van de belevenissen van Alie en Hans van hun tripje naar onze tegenpolers en zo.

Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer