Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie


vakantie Bali, Australie, Nieuw Zeeland en Japan

Home | My Profile | Archives | Friends

Perth en Alice Springs

Posted at 07:38 on 23/2/2006

Hier weer een berichtje van ons. In Perth kwamen we er niet meer aan toe om een bericht achter te laten.

We hebben ons goed vermaakt bij Jannie, Henk, Max en Tom. Perth was aangenaam qua weer: soms erg warm 37 graden, dan 27 graden, net lekkerder om iets anders dan het strand te doen. Dat hebben we natuurlijk wel gedaan, City Beach is de favoriete stek van hen, fijne golven en een groot strand. De temperatuur van het water is ook prima, net even verfrissend.

Verder hebben we een toer langs de verschillende wijnhuizen gemaakt. Gelukkig hadden we Jannie als chauffeur mee want al dat proeven maakt dat je niet meer achter het stuur mag. Een paar heerlijke wijnen geproefd, ook wat meegenomen voor 's avonds thuis. De dag erop zagen we dat dezelfde wijn in de bottleshop goedkoper is.

Australie heeft veel bottleshops. Supermarkten mogen geen alcohol verkopen, bottleshops wel. Er zijn dan ook drive thru's van zodat je toch snel je voorraad in kunt slaan.

Verder hebben we het winkelcentrum nog verkend, een park in de buurt bezocht waar we - oh wat zijn ze mooi en lief - koala's gezien. Daar hebben we een heerlijke picknick gedaan aan een meertje, echt genieten.

De week was zo om en toen was het weer zaterdag en moesten we vertrekken naar Alice Springs. Afscheid nemen is nooit leuk, ook nu niet, het is toch weer de vraag ' wanneer zien we elkaar weer'  en dat weet je niet. Het was in ieder geval een zeer aangenaam verblijf, we zijn heerlijk verwend met lekkere broodjes met veel rauwkost (ged. uit eigen tuin) en ook 's avonds was het genieten van elke keer weer een heerlijke maaltijd.


Dat werd even afzien toen we in Alice Springs na een nachtje hotel weer met de campervan op pad gingen. Dan is er een 2-pits waarop alles moet gebeuren en je hebt natuurlijk beperkte koelruimte. Het gaat prima en we hebben even goed lekker gegeten, maar hebben wel een paar keer tegen elkaar gezegd ' we missen de maaltijden van Jannie en Henk/.

 

Vanuit AS zijn we zondag vertrokken naar Uluru Kata Tjuta National Park, ofwel naar Ayers Rock en de Olga's. Ruim 450 km rijden en dan ben je in het dicht daarbij gebouwde resort. De dag erop naar de sunrise bij de Uluru, mooi, maar helaas niet in het aantal kleuren dat je wel eens op video ziet. Uluru is indrukwekkend groot! We hebben er omheen gewandeld, plm. 10 km. Was zo 's ochtends goed te doen, mooi om de verschillende kanten ervan te zien. Je kan er ook op klimmen, echter de Aboriginals hebben dat liever niet. Het is een heilige plek voor hen; dus hebben we dat niet gedaan.

Na een bezoek aan het informatiecentrum met uitleg over gewoonten van de Aboriginals; daar heb ik een lekkernij van de A geproefd: honey ant. Een nog levende mier die in een rondje achter zich een zoet snoepje heeft zitten. Je houdt de mier vast en eet het rondje op: lekker. 1 vond ik wel genoeg om te proeven.

 

Vervolgens zijn we naar de Kata Tjuta gegaa en hebben we een erg warme wandeling gemaakt door de Olga's, ' de Valley of the Winds' heet deze meen ik. Plm. 6,5 km met veel klimmen en dalen, en inmiddels was het natuurlijk al midden op de dag. Gelukkig niet zo warm - 35 graden - dus de wandeltocht was open. Met wat extra loopjes erbij hebben we die dag bijna 20 km gewandeld. Wel goed om weer eens actief bezig te zijn.

De Olga's zijn prachtig om te zien, groter en hoger dan de Uluru alleen zijn dit losstaande ' stenen '.

Daarna was het lekker bijkomen in het zwembad.

 

Dinsdag zijn we naar Watarrka national Park, ofwel Kings Canyon gereden om daar ook weer te kunnen wandelen. Een prachtig gebied weer. Woensdag vroeg de wandeling - Kings Canyon - gedaan van plm. 10km, die begon met een steile stijging van 100 m. Onze conditie kon het net aan!! Daarna viel het weer mee en kon je genieten van prachtige vergezichten.

Nog een korte wandeling er achter aan in de Kings Creek en zo voor die dag ook weer genoeg beweging. Aan het eind zagen we een kangoeroe ofwel euro ofwel roo die daar rond liep. Meestal komen ze pas 's avonds te voorschijn dus dat was een mooie afsluiting.

 

Nu zijn we terug in AS , morgen nog wat bekijken hier in de buurt en zaterdag vliegen naar Cairns.

Groeten van Alie en Hans

 

Post A Comment!

terug

Posted by hennie at 13:36 on 26/2/2006
hallo alie en hans wij zijn weer heelhuids terug we hadden veel sneeuw en plezier
maar een week vliegt voorbijen gaan de draad hier weer oppakken. we blijven jullie volgen en goed te lezen dat alles naar wens verloopt Alie wil je de mail lezen en reageren?groet hennie en de fam
Permanent Link


<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer