Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie


vakantie Bali, Australie, Nieuw Zeeland en Japan

Home | My Profile | Archives | Friends

Hervey Bay / Brisbane

Posted at 07:14 on 11/3/2006

Na een bezoek aan Hervey  Bay zijn we inmiddels in Brisbane aangeland.

Om te beginnen Hervey Bay.

Is een mooie badplaats, hier kun je gewoon in zee zwemmen zonder dat je een ' stingersuite'  aan hoeft zoals bij de Whitsunday Islands wel moest. (Had ik dat al geschreven dat iedereen die het water ingaat er uitziet als een pinguin daar? Een lang pak, een muts op en handschoenen aan, alleen je ogen, neus en mond zijn vrij en daar doe je een duikmasker en snorkel op, dus er blijft niet veel over dat de yellyfish kunnen pakken).

Hoeftdus niet in Hervey Bay en omstreken. We hebben HB rustig bekeken, het is er ook rustig deze tijd van het jaar. Voor Hervey Bay ligt Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld (!) met heel veel natuurlijke bronnen met zoet water en om die redenen op de lijst van beschermdewereldgoederen gezet. Ik (Alie) ben er voor een dagexcursie naar toe gegaan. Hans wilde liever uitrusten bij de camper    (te  veel zon en te veel zwemmen daar). Het was er prachtig, met een 4 x 4 ploegen ze zich een weg door het erg mulle zand totdat men op het strand is en dan scheur je het strand over. Max. snelheid 80 km en ze hebben er plezier in dat te halen. Een paar natuurlijke kreken bezocht, door het rainforest gewandeld, goed geluncht en heerlijk gezwommen in een groot meer. Temperatuur zowel buiten als van het water precies goed, ik schat 32 resp. 27 graden. In Hervey Bay was de camping dicht bij het strand dus  daar konden we 's avonds weer eens een kroegje opzoeken. Ook wel leuk op z'n tijd.

Vrijdag zijn we vertrokken naar Brisbane nadat we een toerististische route door de Maryvally (ten zuiden van Maryborough) en de Sunshine coast hadden bezocht en verkend. Camping ten noorden van het centrum, dus daar zijn we vandaag naar toe gereden. De botanische tuinen bekeken en zo nog wat gebouwen. Ook weer enkele ontzettend grote shopping malls gezien met prachtige (kleding)winkels en heel veel food corners. Ze houden van eten hier, veel fast food! Wij koken meestal op de camping, heel gezond met rauwkost enz,  de campingkeukens zijn over het algemeen heel netjes bijgehouden. We gaan er dadeljk weer naar toe.

Groeten allemaal, Alie en Hans. 

Post A Comment!

verder

Posted by hennie at 17:54 on 11/3/2006
zo te lezen zijn jullie alweer wat verder met jullie trip maar ook met jullie dagen alweer 2mnd oppad dus nog maar 1 tegaan maar jullie doen zoveel dat het wel veel langer zal lijken hier is het nog steeds winter het sneeuwt steeds en vriest nog behoorljik dus blijf nog maar even weg groeten hennie
Permanent Link

Van Bertha & Bennie

Posted by Anonymous at 14:21 on 12/3/2006
Hoi Alie en Hans,

Dit is ff een test om te kijken of het werkt.

Groetjes uit Reurle van Wilma, en B&B
Permanent Link

Van Wilma

Posted by Anonymous at 14:30 on 12/3/2006
Hier een iets uitgebreider berichtje.

Ik ben dus in Ruurlo vandaag. Een dagje op en neer, met de trein van Voorburg naar Ruurlo gegaan. Tante Sietske wordt 80 vandaag. En mama had jullie laatste berichtje geprint (ook voor je moeder).

Ook het plaatsen van reacties vanaf de computer aan de Kaaldijk werkt dus prima!
Ik ben destijds 2 dagen op Fraser Island geweest en vond het prachtig. Inderdaad met een snelheid van 80 km over het strand racen. Wij zijn naar de "pinnacles" geweest. Kleintjes in vergelijking met die bij Perth hoor. Verder hebben we daar ook mooie wandeltochten gemaakt door de "Sanddunes" bossen aldaar. We zijn ook ong bij een strandje geweest waar het zand heel zacht was en je je zilver en goud kon "poetsen" met dat zand. Hielp echt goed. Alle krassen weg op je sieraden en glas van je horloge. De route van Hervey bay naar Brisbane hebben we toen ook per auto afgelegd. De parken langs de rivier in Brisbane vonden we erg mooi. En toen wij er waren, was er een tentoonstelling van de "Cow parade" in Brisbane, weet je wel. Die gaat de hele wereld over en inmiddels staat er zo'n koetje bij mijn in de woonkamer.

Nou, zo te lezen genieten jullie nog lekker. Al lijkt me dat snorkelen in zo'n pak niet echt wat hoor!

Wij gaan nu ff borrelen. Heel veel plezier nog. Geniet van de laatste weekjes in Aussie. Sydney is ook geweldig hoor!

S'ya mate!

Wilma

Permanent Link

groeten uit een zonnig ! Eindhoven.

Posted by Anonymous at 16:06 on 12/3/2006
Hoi Alie en Hans,
Even weeer een berichtje van ons. Wat gaat de tijd snel ! jullie zijn al 2 maanden onderweg en ruim over de helft, hebben jullie dat ook dat het zo snel gaat ?
Wat een fantastische reis. Leuk dat je nog even aan Costa Rica moest denken, daar hebben we het ook fijn gehad he !? Maar goed dit is toch wel heel wat anders. We volgen jullie trip (via de atlas) met gepaste jaloezie !
Wij hier maar ploeteren, keuken verbouwen, rommel opruimen en veel stofffffff...
Volgende week komen ze het parket schuren, dan weer stoffff.., maar na de grote schoonmaak kunnen we fris het voorjaar in. Begin mei komen onze vrienden uit Zuid-Afrika over en dan is alles weer "spik en span" !
Genieten jullie maar met volle teugen van deze geweldige vakantie,
heel veel lieve groetjes en een dikke zoen,
Jos en Miep
Permanent Link


<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer