Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie


vakantie Bali, Australie, Nieuw Zeeland en Japan

Home | My Profile | Archives | Friends

Hunter Valley

Posted at 01:53 on 16/3/2006

Hallo allemaal,

 

We zijn nu in de bibliotheek van Muswellbrook en bekijken hier onze mail en weblog even.
Het is erg leuk om jullie reacties te lezen, het lukt niet altijd om op alles te reageren, maar we lezen het met veel interesse.

Na Brisbane (vorige bericht) zijn we al weer een heel stuk zuidelijker gekomen. We naderen Sydney en zijn er inmiddels achter dat we nog tijd te kort komen. Er is zo veel te zien!!! En we willen ook nog wel een beetje relaxen, dus we scheuren niet alleen maar overal langs. Wat is er gebeurd sinds afgelopen zaterdag.

Zondags zijn we Brisbane nog in geweest. Je kunt langs de Brisbane river in het centrum erg leuk wandelen langs het South Bank Parklands, er zijn marktjes, een strand, restaurants, een Volkswagen show (net deze week met een VW busje dat plm. 30 jaar geleden vanuit Ned. naar Australie was gereden en nog steeds dienst deed als kampeerbus). In de loop van de middag Brisbane uit richting Gold Coast. Na de Sunshine coast gezien te hebben, wilden we deze coast toch ook zien. Nou echt ' Gold"; heel veel hoge appartementen/time shares/residential homes of hoe je het ook mag noemen, en prachtige witte stranden. In Surfers Bay zijn we gestopt en heb ik (Alie ) een tijdje aan het strand gelegen, maar zonder schaduw toch wel erg warm, dus weer verder getrokken.

Daarna zijn we meer het binnenland ingetrokken, via de New England Highway naar het gebied met dezelfde naam. Is een landbouw gebied dat ook van mijnbouw en toerisme leeft. Nog gekeken in het plaatsje waar ze 70 of 80% van alle saffieren van de wereld vinden; ik wees er 1 aan die ik mooi vond, helaas was een zeldzame, dus we hadden niet genoeg dollars.

Veel koeien gezien, sommige in en in zwart, af en toe een rood- of zwartbonte a la Nederland, en hier ook schapen (Bertha); de schapen zien er niet erg verzorgd uit, groot met veel wol en ze nemen de kleur van het landschap aan, grijs of bruin, lijkt het wel. Voordat we in dit gebied kwamen hebben we een wijnroute gedaan in het gebied daarboven, Granite Belt, en al een paar lekkere geproefd. Hier zitten voornamelijk kleine wijnboeren op de heuvels.

Nu zijn we in Hunter Valley waar de grote wijnboeren zitten. Zo meteen gaan we een route doen en aldaar proeven.

Morgen hopen we de Blue Mountains te bereiken, zaterdag de auto inleveren in Sydney, dan nog 2 dagen voor Sydney en maandag de vliegreis naar Christchurch, Nieuw Zeeland. Dan nog 3 weken te gaan!

 

Groeten van ons, Alie en Hans

Post A Comment!

Untitled Comment

Posted by ans at 20:58 on 16/3/2006
hallo,
hoe lang blijven jullie nog weg? advies: blijf zo lang mogelijk. de winter is hier nog steeds niet voorbij. pa en ma zijn laatst zelfs uit narigheid weer naar de can. eil. vertrokken en nu ze weer thuis zijn is het zo koud hier.
liny is vandaag 50 geworden. dus alie, nog een paar jaar en saartje is ook voor ons daar.
verder alles goed in reurle.
geniet er nog van
groetjes ans
Permanent Link

Bert & Yung MIe

Posted by Curacao at 03:23 on 17/3/2006
Hoi Alie en Hans! Mijn computer is even down geweest maar is nu weer up! Zo te lezen gaat het nog steeds prima met jullie, gelukkig maar. Gaan jullie hierna nog een keer zo'n reis maken? Dan willen wij ook wel mee, hebben natuurlijk al ervaring om met elkaar in één tent te slapen. (Hans rookt toch niet meer ?). Hier gaat alles zijn gangetje, ik heb nog 1 jaar te gaan en ben mijzelf nu aan het orienteren of er na de KM hier nog iets leuks is te doen. De regentijd is nu bijna afgelopen maar af en toe komt er nog wel een behoorlijke bui naar beneden. Binnenkort komt de broer van Yung Mie naar Curacao, hij wilt zich hier nu ook definitief vestigen. Tot zover, groeten van ons vieren!
Permanent Link


<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer