Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie


vakantie Bali, Australie, Nieuw Zeeland en Japan

Home | My Profile | Archives | Friends

Zuidereiland => Noordereiland

Posted at 09:16 on 27/3/2006

Nog een laatste berichtje vanaf het Zuidereiland dat we morgen verlaten. Met de veerboot, tocht van 3 uur, gaan we dan naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland.

Het is leuk om jullie reacties te lezen, we begrijpen dat het nog steeds niet zo best is qua weer in Nederland en dat we niet hoeven klagen met 17-18 graden. Al valt ons dat hier een beetje tegen. We hadden iets hogere temperatuur verwacht, gisteren en vandaag. De mensen hier ook. Even goed genieten we wel. We hebben vandaag een boottocht gemaakt om walvissen te kijken. Het is bij 1 gebleven, wel een grote en prachtig om te zien. Zo'n beest, een sperm whale (we kennen het soort niet), blijft plm. 15 min. aan de oppervlakte, spuit af en toe wat water de lucht in, en duikt dan naar beneden om op grote diepte eten bij elkaar te happen. Hij gaat dan met een fraaie snoekduik naar beneden. Na 45 min. ongeveer heeft ie weer lucht nodig en dan zie je hem weer aan de oppervlakte. Even goed lastig fotograferen, zeker bij flinke deining die er deze dagen is. Ik (alie) heb het beestje ook nog te eten gegeven!

Verder hebben we de afgelopen dagen vooral veel natuur bekeken. Het is een prachtig land om te wandlelen. Overal zijn wandeltochten uitgezet, van 5 minuten naar een uitzichtspunt tot 5 dagen of nog langer. En van alles er bij georganiseerd. We hebben een paar wandelingen naar gletsjers gemaakt. Wel indrukwekkend zulke klompen ijs. Af en toe hoor je een knal, als een kanonschot, en dan valt er een stuk ijs in het water. ook zijn er prachtige wandelingen aan de kust, het verbaast ons elke keer dat je dan meteen in een regenwoud loopt. echt prachtig al dat groen, varens, heel grote bomen.

Zaterdag waren we in een plaatsje waar 's avonds wel wat te doen was: we hebben een prachtige karaoke avond in caribische stijl meegemaakt. Wel lachen daar.

Wat ons verder opvalt: heel veel schapen en ook heel veel koeien die soms op een erg klein stuk land staan. In nederland heb ik nooit zoveel vee bij elkaar zien staan. Grappig om te zien.


Groeten allemaal, dank voor jullie reacties, wij maken ons op voor de laatste 2 weken, dag, Alie & Hans

Post A Comment!

Wandelen en Schapen

Posted by Anonymous at 18:32 on 29/3/2006
Hoi A&H

Schapen en Wandelen; jammer dat het zo ver weg is, ik denk dat Ben en ik eerst maar eens naar Texel gaan. Geniet van de laatste weken.
Groetjes B&B uut Reurle.
Permanent Link

ijmuiden

Posted by Anonymous at 22:10 on 31/3/2006
Hoi Alie en Hans
Hier een berichtje uit ijmuiden. Ons internet valt dagelijks vele malen uit, echt balen! Niet te geloven nog maar 10 dagen over. Gigantisch wat jullie allemaal gezien en gedaan hebben. Nu Tokyo nog. We zijn reuze benieuwd naar jullie fotoreportage. Groetjes en tot gauw, de zuidammetjes
Permanent Link

groetjes uit Eindhoven

Posted by Anonymous at 22:20 on 6/4/2006
Hoi Alie en Hans,
We zijn weer wat bijgelezen en hierbij weer groetjes van ons, fijne tijd verder !
Jos en Miep
Permanent Link


<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer