Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie


vakantie Bali, Australie, Nieuw Zeeland en Japan

Home | My Profile | Archives | Friends

Noordereiland NZ

Posted at 05:45 on 2/4/2006

Dit is het laatste berichtje vanuit Nieuw Zeeland. We zijn nu in Auckland, morgenmiddag vertrekken we naar Tokyo, nog weer een hele reis, eerst naar Sydney, daar een paar uren wachten en dan 9 uur vliegen naar Tokyo. We zijn benieuwd.

 

In Wellington, de hoofdstad van NZ, hebben we ons afgelopen woensdag goed vermaakt. Het weer was niet super, wel droog, maar frisjes. We hebben daar het Te Papa National Museum of NZ, uitgebreid bezocht. Een heel leuk, thematisch, interactief museum waar je veel interessante dingen kon zien. Hoe er bv jaarlijks plm.30.000 aardbevingen/bevinkjes zijn in NZ of omgeving, en dan nagespeeld hoe dat voelt en gaat.

Verder is er een mooie winkelstraat, zijn er veel mooie ' oude gebouwen'  waar we ook nog naar gekeken hebben, alleen van buiten dan. Ook hebben we de haven verkend, Hans dacht de steiger te herkennen uit 1973, maar ja 33 (!) jaar later zal er toch veel veranderd zijn.

 

Donderdags zijn we verder gegaan naar het centraal noordereiland, de omgeving van Kororua, waar het een en al vulkanisch gebied is en je overal geisers ziet. Er is veel moois te zien zoals een geiser die elke ochtend om 10.15 uur tot ' uitbarsting'  komt, ofwel men gooit er een beetje zeep in en er komt metershoge stoom uit. Wel bijzonder. In dit park hebben we ook een rondwandeling langs diverse geijsers en vulkaanresten gemaakt.

Nadeel was wel dat het in het plaatsje zelf en de omgeving ervan naar rotte eieren rook. Afhankelijkvan de wind was de geur meer of minder. 


Zaterdag vertrokken naar Auckland na eerst in Cambridge de vele renpaarden gezien te hebben en in Hamilton de tuinen bewonderd te hebben. In Auckland hebben we een motel gevonden vrij dicht bij het centrum, plm. een half uur lopen. Hebben we gisteravond en vandaag gedaan, er loopt ook een bus, dus die nemen we straks waarschijnlijk, het is wel heuvel op en af. We zijn in sky City geweest, de hoogste toren op het zuidelijk halfrond volgens alle brochures. Zeker 's avonds is deze mooi verlicht en is het een pracht gezicht. Je kunt er dineren op de 21e (plm) verdieping in een restaurant dat in 60 minuten 360 graden is gedraaid, dat doen we dus vanavond. Hebben we meteen het uitzicht te pakken; nu maar hopen dat de regenwolken dan weg zijn. gisteren was het zonnig, vanmorgen veel regen. Net Nederland alleen wel wat warmer denk ik, vandaag 25 graden aldus de weerman.

In de Tower zit ook een gigantisch casino, we hebben nog nooit zoveel goktafels bij elkaar gezien. Echt honderden. Hans heeft z'n geluk nog beproefd bij Caribbean Stud Poker, hij had wel geluk, maar helaas is het niet gelukt de vakantie terug te winnen.

 

Morgenmiddag dus naar Tokyo, mogelijk nog een berichtje vanuit Japan, geen idee hoe een en ander daar gaat.

Heel veel groeten, Alie en Hans

Post A Comment!<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer