Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie


vakantie Bali, Australie, Nieuw Zeeland en Japan

Home | My Profile | Archives | Friends

Japan

Posted at 01:26 on 9/4/2006

Japan is voor ons een cultuurschok. Het begon er al mee dat onze bagage niet was aangekomen, al lag dat meer aan de medewerkers op het vliegveld in Sydney. Ze hadden vergeten het door te sturen, gelukkig kwam het :s avonds wel.

Voor onze eerste 2 nachten had ik in een Ryokan geboekt dicht bij Narita airport, voor een traditioneel Japanse overnachting. Dat betekent: slapen op een matje dat je :s avonds uitrolt en :s ochtends weer oprolt; verschillende soorten pantoffels/slippers aan, voor de eetkamer, als je deze verlaat om naar boven te gaan naar onze kamer weer andere (op de rietenmat in de kamer mag je deze niet aan!) en op het toilet ook weer andere slippers. Verder een gezamenlijk bad, je moet je eerst onder de douche wassen en je goed afspoelen, daarna mag je het bad in. Het badwater wordt namelijk door meerdere mensen gebruikt. Gelukkig kun je hier wel alleen de badkamer in! Het bad hebben wij nog niet gebruikt, dat snappen jullie misschien.

Woensdag zijn we met de trein naar Tokyo Centraal en nog wat centraal gelegen stadspunten gegaan. We werden allebei niet goed van de drukte. Wat een mensenmassa:s, echt ongelooflijk veel. Verder snappen we nu waarom de Japanners altijd georganiseerd naar andere landen komen: er voelen zich net zo verloren als wij soms doen. Alleen in Tokyo zie je nog wat in het Engels aangekondigd staan, verder is het alleen maar Japans en niets anders. Echt helemaal niets van te maken. Ook spreken mensen over het algemeen weinig Engels, de uitzondering daar gelaten. Het is behoorlijk lastig om je weg te vinden.

Maar niet getreurd, we zijn er wel op uit gegaan, donderdag vertrokken om Mount Fuji te zien, een treinreis van plm 4 1/2 uur met het nodige overstappen en dus vragen naar perrons etc. Er wel gekomen, een hotel gevonden, de Fuji gezien en vrijdag daar met een paar bussen wat toeristische trips gemaakt. Gisteren daar weer vertrokken om de grote Budda te zien in Kamakura, een plaats niet ver van Tokyo. Er zijn daar ook nog ruim 30 tempels te zien. We hebben er een paar van bewonderd, daarna weer terug naar onze Ryokan in Narita. Vandaag gaan we daar naar het drum- en bloemenfestival en morgenochtend naar huis.  Met BA 442 hopen we mandag rond 19.50 uur te landen op Schiphol

Japan / Tokyo is een groot verschil met de prachtige natuur en de vele ruimte in Nieuw Zeeland en Australie kun je wel stellen.

 

 

Post A Comment!

Wilma

Posted by Anonymous at 20:20 on 9/4/2006
Nou, dat Japan klinkt wel zeer indrukwekkend..... anders dan jullie gewend zijn. Is Hans blij dat hij dan eindelijk Japan heeft gezien? En dan zit het er uiteindelijk op!
Hele goede vliegreis en een behouden thuisvaart!!
Wilma & Rob
Permanent Link

op visite, net je vakantie verslag gelezen

Posted by Jannie at 08:56 on 16/10/2006
Hi Alie, Ik ben op vakantie met de jongens en logeer bij een vriendin uit Dunedin nog, zij woont in Brisbane.Vandaag zijn we naar de Aussie Zoo geweest (van Steve Irwin, de crocodile hunter die pas is overleden). We hebben het heerlijk naar onze zin, morgen gaan we naar Movieworld, woensdag naar Dreamworld en Donderdag de stad in. Vrijdag weer naar huis. Ik kwam op jouw pagina terecht nadat ik mijn eigen naam had ingetyped op Google op advies van Martha om te kijken of ik \"er in zat\". Groetjes van hier en ik bel je binnenkort nog wel1
Permanent Link


<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer