Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

~

Over mij

09:47, 4/11/2013 .. 0 comments .. Link

Op school moest ik bezig voor het vak CKV met een Cultureel Zelfportret. Dat was me flink wat werk, en heel veel nadenken. Maar het is gelukt. Ik wil het graag delen omdat het veel over mij zegt. Deze hoofdstukken waren verplicht en ik heb het hoofdstuk 'Mijn ervaringen' maar achterwege gehouden. ;)

∞              Introductie

Mijn naam is Amy.

 Sinds ik een klein peutertje was, danste ik al rond door de kamers. En zong ik liedjes van K3 voor opa en oma, papa en mama, iedereen diemaar in de buurt was kreeg van mij een miniconcert.  Ook musicals opvoeren voor de familie, samen met mijn neven en nichten was absoluut mijn ding. Overal waar ik kwam, kreeg iedereen ook altijd ook tekening van mij. Het stelde niet echt vaak iets voor, maar het betekende wel veel voor mij. Met een tekening liet ik aan mensen zien, dat ik aan ze dacht en dat ik van ze hield. Als papa weer thuis was, na zes weken op zee te zijn geweest. Had ik altijd dagen gewerkt aan tekening of soms zelfs een kunstwerkje voor hem. Het deed me zoveel plezier om creatief bezig te zijn, maar ook een soort van doel voor ogen te hebben. Gelukkig was iedereen, of deed iedereen altijd wel of ze blij waren met mijn kunstzinnige presentjes. Zelfs vroeger al legde ik mijn gevoel in de tekeningen of kunstwerkjes, of in dansjes. Aan mij was altijd direct te zien hoe ik me voelde. Ik wist me altijd uit te drukken in zulke dingen. Altijd was ik muzikaal en creatief bezig. Dat heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Een creatieve en kunstzinnige persoonlijkheid. 

*    Mijn herinneringen

Mijn eerste herinnering met kunst is wat ik beschreef in de introductie. Toen ik nog maar een peutertje was, was ik al creatief en kunstzinnig bezig met zang en dans en met tekeningen en kunstwerkjes maken. Ik ervaar dat als een zeer positieve ervaring met kunst, omdat dat het begin was van het ontstaan van mijn persoonlijkheid. Ik ben er erg trots op dat ik zo creatief en kunstzinnig ben aangelegd. Dat uit ik daarom ook heel erg graag. Met veel plezier denk ik terug aan kunst. Ondanks dat toen ik hoorde over deze opdracht en we onze eerste positieve ervaring met kunst moesten beschrijven, dacht ik. Oh nee, dat wordt niks. Ik dacht namelijk alleen maar aan de negatieve ervaringen die ik met kunst had. Die overheersten mijn positieve ervaringen. Dankzij deze opdracht ben ik mij heel goed bewust geworden dat kunst in veel meer dingen zit. En kan ik er nu ook positief aan terugdenken. Zoals dat ik bijvoorbeeld meegedaan heb op de basisschool aan de musical van groep 7 en groep 8. En ook heb ik meegedaan aan 2 musicals die op de Nieuwe Veste zijn uitgevoerd: Nano’27 en Grease. Met heel veel plezier heb ik daaraan meegewerkt. Als ik in de rol van een personage kan klimmen. Dan voel ik me heel vrij en heel iemand anders. Vergeet ik alle zorgen en ga ik helemaal in de rol op. Dat vind ik een geweldige ervaring die ik heb met kunst. Door de negatieve ervaringen heb ik deze (voor mij) bijzondere ervaringen over het hoofd gezien. Terwijl ze een groot deel van mijn kindertijd uitmaken, en ook een groot deel van wie ik nu ben. 

 

²       Mijn muziekfavoriet

Mijn muziekfavoriet, dit vind ik een redelijk lastig hoofdstuk om te beschrijven. Want er zijn zo enorm veel verschillende soorten muziekinstrumenten en artiesten. Ik kan moeilijk zeggen dat ik echt fan ben van bepaalde artiesten. Er zijn gewoon sommige nummers van hen die ik mooi vind. Maar ik weet wel van mezelf dat vaak als ik een pop nummer leuk vind om te luisteren, dat ik dat nummer dan ook acoustisch opzoek. Het geluid dat uit een acoustische gitaar komt vind ik super mooi. Zo rustiek maar toch zo veelzeggend. En ook zijn er zoveel verschillende stijlen die te bespelen zijn op een acoustische gitaar. Dat sprak mij zo erg aan, dat ik zelf ook begonnen ben met spelen. Ik ben niet voor de lessen gegaan omdat ik het leuk vind om het zelf een beetje uit te zoeken en ook alleen de nummers te leren die ikzelf leuk vind. Natuurlijk ookwel een beetje omdat gitaarlessen zeer duur zijn, maar ik ben ook wel een zelfstandig type dus dit was wel wat voor mij. Ik speel nu ongeveer 2 jaar gitaar, met af en toe een maandje dat ik helemaal niet speel maar ik kan het toch wel aardig. Het voelt zo fijn om zelf de muziek te kunnen spelen en mee te kunnen zingen. Dat geeft me een rustig maar toch overweldigend gevoel. Natuurlijk vind ik ook niet zomaar alles liedjes mooi. Uit mezelf luister ik vaak ook wel naar songteksten, en ja de ene songtekst spreekt me meer aan dan de andere. Maar mijn voorkeur zeker wel uit naar Engels talige muziek.


 

{    Mijn favoriete kunst discipline

Mijn favoriete kunst discipline, een selectie van mijn favorieten, en ook waarom die tot mijn favorieten behoren:

Toneel, omdat zoals ik ook bij mijn herinneringen heb beschreven,  dat ik echt kan opgaan in een rol, heerlijk is dat. En dan vooral lijsttoneeltheater, omdat dat een beetje het gevoel geeft dat mensen naar je op kijken in plaats van op je neer.

Musical, behoort eigenlijk ook tot toneel maar dan met zang en dans erbij. Dus nog uitgebreider en ook dit vind ik erg prettig om te doen, om me erin te kunnen uitleven! En dan vooral musicals met een verhalende functie, maar niet te ingewikkeld, zodat de aandacht ook goed gevestigd kan worden op de zang en dans.

Film, kan ook behoren tot musical, en behoort zeker ook bij toneel. Want bij een film stap je ook weer in een personage. Je past je aan naar het karakter van je personage en je kan even in de huid van een ander kruipen. Een speelfilm met een verhaallijn spreekt mij heel erg aan. Maar ook videoclips zijn een vorm van film. Daarin kun je onder een lied een soort verhaal in uitdrukken, je kan alles ervoor gebruiken, verschillende materialen, mensen, plaatsen etc. Zo breed.

©              Kunst en ik

Kunst en ik, bij mijn herinneringen had ik ookal beschreven over mijn positieve en mijn negatieve herinneringen met kunst. Ik dacht altijd dat ik niks met kunst had, kunst vond ik maar stom. Maar nu ik er verder over ging nadenken wat kunst nou eigenlijk is, is kunst helemaal niet stom. Overal kom je wel kunst tegen. Kunst is een geweldige uitdrukking van expressie. Je kan er bijna alles in kwijt. Zoveel gevoelens kun je in kunst uiten, op allerlei manieren en vormen. Met tekeningen, schilderijen, dans, zang en nog veel meer. Kunst doet zeker iets met mij. Doordat ik mezelf in een zekere zin in kunst kan uitdrukken krop ik geen gevoelens op, zit ik beter in mijn vel en ben ik veel gelukkiger. Oftewel, kunst maakt gelukkig! Ik ben heel creatief en zodra ik tijd heb ben ik wel creatief bezig. Tekeningen maken, posters, plaatjes op de computer of zelfs al inrichtingen bedenken voor mijn eigen huisje later. Zoveel manieren. Mijn hele kamer hangt ook vol met creatieve schilderijtjes en tekeningen, of gewoon met posters met mooie quotes die me aanspreken. Mijn creativiteit heb ik van mijn opa. Hij schildert heel veel en ik vind het meestal ook erg mooi wat hij allemaal maakt. Verder is mijn familie niet echt creatief, het is net alsof mijn opa en ik alle creativiteit van de familie hebben. Mijn ambities zijn om heel veel te gaan reizen en hele mooie plaatjes te schieten van de plaatsen waar ik ben geweest, en die te verwerken in mijn toekomstige huisje. Om er mijn eigen projectje van te maken! Ik kan me daar nu al zo erg op verheugen! Ik hoop later dan ook een creatieve baan te kunnen krijgen! 

 Dreams.

12:56, 26/10/2013 .. 0 comments .. Link

Achtervolg je dromen, dat is een motto die vaak gebruikt wordt. Ik ben het er zeker mee eens, maar hoe kun je nou echt zeker weten dat die droom, of die dromen echt zijn wat je wilt. Hoe kan ik nou, op 15 jarige leeftijd al weten wat mijn dromen zijn, wie ben nou ik eigenlijk? Ken ik mezelf goed genoeg om te weten welke dromen ik moet volgen, ken ik mezelf goed genoeg om de weten wie ik ben? Ben ik wel iemand? Of probeer ik iemand te zijn die ik niet ben? Zoveel verwarring, soms weet ik het echt even niet meer. Ik heb zoveel dromen waarvan ik denk, dat ben ik. Dat wil ik. Maar is dat wel zo? Wil ik niet gewoon iemand zijn? Hoe ontdek je nou wie je echt bent? Welke dromen en keuzes wat voor jou zijn? Dat is zo lastig!

Mijn droom om stewardess of allround reismedewerktster te worden, weet ik het zeker? Nee natuurlijk niet. Maar het spreekt me wel aan, ik denk dat ik zo ben, dat dat mijn hart betreft. Daarom is het zo heerlijk dat er tegenwoordig zoveel opendagen zijn voor studies etc. Dan kun je heerlijk uitzoeken wat je aanspreekt, en waar je denkt dat je hart ligt. Daarom zeg ik, bekijk zoveel mogelijk opties en dan zul je vanzelf merken waar je hart ligt. Dat is ook wat ik ga doen. xThis blog, why?

16:08, 17/10/2013 .. 0 comments .. Link

Waarom ik ben begonnen met deze blog?

Ik hou ervan om van me af te kunnen schrijven, om zegmaar mijn gevoelens van me af te schrijven. Maar waarom dan deze blog, met deze naam? Het heet niet voor niets Dreamsofagirl. Ik ben een meisje met ontzettend grote dromen, natuurlijk iedereen droomt. Maar in mijn hoofd is het een feestje van dromen en creatieve ideeën. Ik zit nu in het vierde jaar van vwo. Heb net mijn profiel gekozen, na veel gestruggel werd het toch N&G. En waar heb ik die keuze op gebaseerd? Ik zou het echt niet weten. Nouja, natuurlijk wel een beetje want ik ga natuurlijk niet zomaar voor een nogal bepaalende keuze voor mijn toekomst. Maar ik mocht geen geschiedenis kiezen (waar ik totaal geen problemen mee had hahah) daardoor kon ik geen C&M profiel kiezen, wat wel bij mijn creativiteit past. Maar ook ben ik iemand die graag ontwerpt en ideeën realistisch wil maken. Dus koos ik maar voor technasium, want daarmee zeggen ze dat dat kan hahah. Gelukkig heb ik als module nog wel Spaans erbij kunnen kiezen. Ik weet niet precies waarom, maar de Spaanse taal en cultuur spreekt me zo erg aan! Daar zijn mijn dromen ook op gebaseerd. Ik zie mezelf al bijna in Madrid op een vliegveld staan, klaar om te boarden. Ik zou zo graag een stewardess willen worden bij een internationale luchtvaartmaatschappij. En het liefst dan gehuisvestigt in Madrid! Ik ben helemaal fan van reizen, verschillende culturen van de wereld zien en ontdekken. Ik wil de wereld meemaken, zoveel mogelijk plaatsen bezoeken. En natuurlijk ook contact met mensen hebben. Lijkt me echt geweldig. Wat dat betreft duurt het me allemaal maar te lang, ik zou net zo lief nu al aan een opleiding beginnen. Maar helaas, het vwo duurt 6 jaar. En om nou mavo te gaan doen alleen maar omdat ik geen geduld heb om de wereld te kunnen ontdekken, ook een beetje zonde. Daarom zou ik het ook zonde vinden eigenlijk als ik stewardess zou worden, want dat is een mbo-opleiding. Ik ben niet gek, daarom ga ik niet mijn droom laten varen! Ik heb een beetje gezocht op Google. En ik vond een opleiding genaamd Allround Reismedewerkster. Dat is ook stewardess, maar ook hostess en reisleidster en nog meer. Heel veelzijdig dus. Dat lijkt me wel wat! Daar wil ik graag naartoe streven. Maar ik ben niet de enige met dromen, we zijn met zovelen! Zoveel mensen hebben dromen. Sommige onrealistisch, maar ook sommige waarvoor je gewoon een avontuur moet aangaan en niet bang moet zijn! :) My wish list | via TumblrAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Over mij
Dreams.
This blog, why?

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer