Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dr.McDreamy

Nee heb je, ja kun je krijgen.

21:52, 20/11/2012 .. 0 comments .. Link

20 november

Zo! Mijn eerste voldoende voor geneeskunde is een feit, een dikke 7! En met dik bedoel ik heel dik, want het scheelde maar 1 punt (dus dat is 1 foutief antwoord op een meerkeuze vraag te veel) en mijn cijfer had een mooie ronde 8 geweest. Niet dat ik niet blij ben met mijn 7 hoor! Hell no. Ik ben super blij! Heb het letterlijk (misschien niet zo letterlijk) over de daken heen geschreeuwd. Toch ga ik aanvragen of ik mijn tentamen mag inzien. Dat is toch niet zo heel erg nerd-achtig? Zo wil ik namelijk niet overkomen. Wie weet heeft zo'n professor bij het nakijken, mijn antwoord op een open vraag niet goed geinterpreteerd, omdat hij waarschijnlijk al 450 andere antwoorden had gelezen. Ikzelf vind het het proberen waard. Niet geschoten is altijd mis. En uiteindelijk is het een punt die mij gerechtigd is, omdat het wel gewoon een goed antwoord is dat verkeerd is nagekeken. I'll give it a try. Maar waarom moet ik me dan gelijk verantwoorden bij mijn klasgenoten.. 'Ans, ik heb gehoord dat je bezwaar gaat aanvragen. Ik heb ook een 7 en heb twee punten nodig, maar ik ben wel hartstikke blij met mijn 7!' Niet verkeerd bedoeld natuurlijk, maar omdat ik nu mijn tentamen wil inzien, maakt dat mij dan meteen een persoon die niet blij is met een zeven? Ik hoop het niet, anders wordt het een lange dag morgen ben ik bang..

Maar goed. Vandaag ben ik thuis gebleven, had een hoorcollege en een werkcollege. Werkcollege ga ik morgen volgen, omdat ik de 'dochter van mijn huisarts' mee gaat lopen. Gezellig, kan ze gelijk zien wat een mooie toekomst ze voor ogen heeft als ze geneeskunde gaat studeren. Hoorcollege ga ik maar bekijken via het web, lang leven het internet! Naast het harde studeren wat ik deze dag heb gedaan (vorige week ben ik namelijk niet echt ver gekomen in verband met rijbewijs en bioscoop, gelukkig ben ik nu weer helemaal bij), heb ik ook nog een heel seizoen van Awkward gekeken! Super leuk en wat ben ik blij dat mijn leven niet zo gecompliceerd is als die van Jenna. Nou.. qua liefdesleven bedoel ik dan, ik denk dat mijn familiesituatie wel een streepje voor heeft. Mijn liefdesleven ligt namelijk op een laag pitje, net zoals mijn sportcarriere.

Vroeger (en dan bedoel ik de tijd voordat ik aan deze studie begon) ging ik nog wel eens naar Zumba. Super gezellig en mega gezond. Ik moet dat eigenlijk weer eens in mijn week plannen, want de hele dag studeren en series kijken, zal ook niet goed voor je zijn. Op zaterdagavond ging ik altijd gezellig uit met mijn vriendinnen, maar nu werk ik ook twintig uur in het weekend en heb ik die paar uur op een zaterdag avond gewoon nodig om te rusten. Als ik dit zo opschrijf beschouw ik mezelf eigenlijk wel als saai. Gelukkig heb ik net een seconde geleden besloten om daadwerkelijk uit te gaan aankomend weekend. misschien dat mijn leven er dan iets minder eentonig uitziet dan deze afgelopen 11 weken. De laatste zaterdag dat ik eruit ben geweest is nu zo 4 weken geleden. Er was toen 1 iemand die mijn aandacht had getrokken, namelijk Elroy, een jongen die bij onze vriendinnenvakantie was en aantrekkelijk vriendelijk was. Helaas heeft mijn beste vriendin al eens 'sex' gehad met hem en wordt het voor mij een no go. Maar zoals mijn tittel al zegt: een nee heb je en ja kun je krijgen. Misschien moet dat wel mijn motto worden. Ik vind mezelf af en toe te terughoudend, ik zal nooit een impulsieve actie doen. Misschien wordt het tijd dat ik dat wél eens zal doen.

We zullen zien wat deze week ons zal brengen! Donderdag heb ik in ieder geval een leuke verjaardag van twee klasgenootjes. Ze zijn op precies dezelfde datum jarig, grappig toch? Net zoals er twee Charlotte's (met dezelfde achternaam) rond lopen in het AMC, vind ik dan ook echt toevallig! Dan zit ik echt te denken aan de vraag, is it coincidence or fate? Ik zit nog steeds te denken aan dat cijfer gedoe, kan daar niet echt tegen.. Ik denk ook veelste veel na over wat anderen van mij denken. Misschien wordt het tijd dat ik dat een keer níet zal doen, of zal ik dan langzaam veranderen in een bitch? I think I need help from above.

Loves, Angela.Live de life you love.

22:59, 17/11/2012 .. 0 comments .. Link

17 November

Vandaag is het zaterdag en dan werk ik in een delicatesse winkel (en morgen weer..). Super leuk baantje hoor, ik ga altijd met plezier heen! Maar er zijn af en toe klanten en daar word je niet vrolijk van. Of juis wel.. Vandaag was ik iemand aan het helpen, knappe jongen van 25 jaar, echt het bewonderen waard. Daarnaast werkt hij ook nog eens in de winkel naast die van mij. Mijn collega vertelde het verhaal dat hij teelbalkanker heeft gehad. Super zielig. Hij heeft het (gelukkig) gehaald en had zich er bij neer gelegd maar een testis te hebben, hij werd er niet minder vruchtbaar om ofzo. Een half jaar later kreeg hij te horen dat er ook tumorcellen in zijn andere testis waren gevonden. Twaalf chemokuren heeft hij ondergaan, maar het mocht niet baten. De enige oplossing was om zaadcellen in te vriezen en de andere teelbal te verwijderen. 

Mijn gevoel zegt 'oh zo zielig!', wat het ook zeker is, maar aan de andere kant denk ik dat deze jongen er niets aan heeft als ik medelijden met hem ga krijgen. Geen medelijden, maar ik kan hem wel als inspiratie bron beschouwen. Het positieve uit het leven halen, net zoals hij dat heeft gedaan het afgelopen jaar. Misschien zouden dat meer mensen moeten gaan doen. Ikzelf heb best vaak de neiging om in het niets te staan. Een dag te leven zonder er echt bij stil te staan. Zonde, want de tijd kan zo om zijn. Vanmiddag heeft mijn buurman een hartinfarct gekregen, net zoals mijn vader 5 jaar geleden.. dood.. Het is natuurlijk allemaal wel makkelijk om het te schrijven/lezen, maar een leven leiden die je lief is, is zo moeilijk! Er zijn altijd nog wel dromen die open staan, die je nog moet vervullen. Zodra je iets in je handen hebt, zijn je ogen alweer gericht op het volgende project. Something to work about.;-)

Woensdag heb ik in mijn blog geschreven dat ik donderdag mijn rij examen moest doen. Ik heb hem gehaald! Ik had niks tegen mijn moeder gezegd, want je weet hoe moeders kunnen zijn, ze kunnen je helemaal gek maken met het woord succes! Het was wel leuk om haar met het goede nieuws te verrassen. Gisteren (vrijdag) ben ik naar het laatste deel van Twilight geweest met mijn vriendinnen. Echt super jammer dat ze niet nog een film erachter plakken, ik ben denk ik verslaafd aan het idee om in een fantasie wereld te stappen. Weg uit de werkelijkheid. Helaas heb ik niet zoveel tijd voor een vriendje, maar wat is het toch heerlijk als je weet dat degene waarvan je houdt ook van jou houdt, snap je? Geen tijd, nope, misschien dat ik later nog een knappe dokter aan de haak sla, een Mc Dreamy type haha. Droom maar lekker verder Ans!

Jaa, het geneeskunde leven gaat ook nog verder.. Maandag toets, maar ik heb door al die spanningen van me rij examen weinig uitgevoerd. En in plaats van te leren, zit ik nu hier een blog te schrijven. Ik hoef gelukkig maar een paar uurtjes te werken morgen. Hopelijk haal ik de toets, het is eigenlijk een soort bonustoets, als je hem haalt krijg je voor je tentamen een halve punt erbij. Super chil. Maar goed. Ik ga denk ik op bed en lekker weg dromen bij de gedachte dat ik Taylor Lautner als vriend heb, terwijl ik ondertussen in het ziekenhuis rondjes loop. Oja, had ik jullie al verteld dat ik waarschijnlijk in juni voor vier weken naar Suriname ga? Want ik ga daar heen! Nu al zin, nog wel een beetje bij sparen haha. Tot volgende keer.

Groetjes AngelaMy life.

22:31, 14/11/2012 .. 0 comments .. Link

14 November

Ik weet niet precies waarom ik een blog begin. Mijn leven is niet zo interessant om voor andere te lezen, maar ik denk dat het meer voor mezelf is. Puur om alles van me af te schrijven. Daarbij is het als 'lezer' misschien wel handig om iets van mij te weten. Angela is mijn naam en ik ben eerste jaars geneeskunde student. Mijn vader overleed toen ik dertien jaar was en ik geloof dat ik dat prima heb verwerkt, tenminste dat denk ik (het feit dat ik een jaar kwijt ben in mijn geheugen laat ik hierbij achterwegen). Ik heb een aantal jaren een dagboek bij gehouden, zodat dit mij niet nog eens zou gebeuren. Maar je weet hoe dat gaat, als je eenmaal geen tijd meer heb, stop je daar vanzelf mee. En dat gebeurde ook in mijn laatste jaar van de middelbare school. Inmiddels ligt er een stof laag op en liggen al mijn herinneringen verborgen in de kast. Achteraf was het voor mij meer een soort therapie, en ik heb gemerkt dat ik het schrijven weer nodig heb na het beleven van zoveel nieuwe ervaringen. Vandaar dit blog, denk ik. Vooral dit laatste jaar is als een sneltrein gegaan. Me eindexamen, de decentrale selectie voor geneeskunde, vakantie met de vriendinnen naar Griekenland. Ik heb het amper nog een plekje kunnen geven en zit ik alweer in week 11 van mijn studie. Daarnaast heb ik ook nog een gestoord zusje die het hele gezinsleven omver gooit. Ze is zestien jaar en heeft al meer uitgehaald dan ik en mijn broer samen. Alcohol&roken&drugs... hmm het leven van rock'nroll? Vorige week kwam mijn moeder erachter dat er 100euro uit haar pot was gehaald. Natuurlijk wist ze dat mijn zusje daar achter zat. MIjn zusje heeft wel werk, maar maakt gelijk alles op. Ikzef ben daar totaal niet van, heb geleerd om zoveel mogelijk te sparen voor later, en terecht! Ik probeer mijn studie zelf te betalen en met het nieuwe regeerakkoor ziet het er niet roze-kleurig uit! Maar goed, ze had het toegegeven en betaalt het uiteindelijk ook terug, maar het gaat om datgene was ze met het geld heeft gedaan. Ze is naar een tattooschop gegaan en kwam gisteren terug met een hele grote (ik vind hem persoonlijk niet echt mooi) tatouage met de tekst: ' Forever in my heart'. Het bedekt bijna haar hele rechter heup. Gevalletje van no good. Ik denk dat ik nu even klaar ben voor vandaag, morgen rij examen voor de tweede keer. Pff als dat maar eerst voorbij is, dan heb ik een onderwerp minder om over na te denken. Wish me good luck! p.s ben best wel benieuwd of iemand dit leest ;-) Groetjes Angela.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Nee heb je, ja kun je krijgen.
Live de life you love.
My life.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer