Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Anna's weblog

Nieuws 9 oktober

{ 12:47, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Eerste daling huizenprijzen sinds 1990

Amsterdam, 9 okt. De Nederlandse huizenprijzen zijn voor het eerst in achttien jaar gedaald. De gemiddelde prijs van een verkochte woning daalde de afgelopen drie maanden met 0,3 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vanochtend bekend. Volgens de NVM zijn consumenten voorzichtiger geworden door de financiële crisis. Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is dat „niet meer dan logisch na een jaar kredietcrisis”. Hukker deed „een dringend beroep” op de banken om de woningmarkt in Nederland niet te „verstoren”. De NVM merkt dat banken door de kredietcrisis minder snel hypotheken verstrekken aan consumenten. Er wordt strenger gekeken naar de persoonlijke financiële situatie van huizenkopers. Ook is de hypotheekrente recent gestegen, waardoor de betaalbaarheid van woningen is gedaald.

IJsland nationaliseert grootste bank

Amsterdam, 9 okt. IJsland heeft vanmorgen ook de grootste bank genationaliseerd. De overheid nam de controle over bij Kaupthing. Eerder al deze week nationaliseerde het de andere twee grote banken, Glitnir en Landsbanki.

Het hoofdkwartier van Kaupthing in Reyjavik.   Foto Reuters

IJsland verkeert momenteel in een diepe financiële crisis. De bancaire sector, relatief zeer groot gezien het geringe inwonertal van het land, is als gevolg van de kredietcrisis volledig ingestort en dreigt het land nu mee te sleuren in een „nationaal bankroet” – in de woorden van de IJslandse premier Haarde gisteren.

 

 

'Ik ben geen toerist bij Oranje
NOORDWIJK - In navolging van Maarten Stekelenburg en Arjen Robben is het Nederlands elftal weer twee basisspelers kwijtgeraakt op weg naar de WK-kwalificatie-interland van zaterdag in de Kuip tegen IJsland.
Niet lang na elkaar trokken Robin van Persie en John Heitinga gisteren de deur van het spelershotel in Noordwijk achter zich dicht, om er misschien zondagavond weer terug te keren in de aanloop naar de tweede interland in deze tiendaagse cyclus, die tegen Noorwegen.

De hamstringblessure van Van Persie en de kniekwetsuur van Heitinga worden de komende dagen buiten het trainingskamp van Oranje intensief behandeld. Komend weekeinde rapporteren beide spelers bondscoach Bert van Marwijk over hun progressie. De bondscoach riep met Jan Kromkamp voorlopig één vervanger op. De PSV-verdediger meldde zich gisteravond op het veld voor de tweede training.
Mensenvlees aangetroffen in keuken kok
Leeds -  Een forensisch expert heeft tijdens een onderzoek mensenvlees aangetroffen in de keuken van een Britse chefkok. Daarmee wordt het bewijs tegen 'Mr. Gay' steeds sterker.

Forensisch expert Valerie Tomlinson bevestigde de lugubere vondst tegenover de rechtbank. Kok Anthony Morley, ooit verkozen tot Mr. Gay UK, wordt beschuldigd van moord op zijn vriend, maar hij ontkent.

Tijdens de zaak onthulde de expert dat ze op een snijplank stukken mensenvlees ontdekte. "Op een blauwe snijplank lagen zes stukken mensenvlees, een hakmes en tangen. Er stonden verse kruiden naast en olijfolie. Op de kookplaat stond een pan met restanten", aldus Tomlinson. Het vlees was gedeeltelijk gemarineerd en gebakken. De binnenkant was nog rauw. In een vuilniszak lagen resten waarop was gekauwd.

Morley zou zijn vriend na de seks hebben neergestoken en een stuk van zijn been hebben afgesneden. De twee waren onder invloed van drank.

Eerste Europese onderzoek naar pasvorm condoom

AMSTERDAM -  Voor het eerst in Europa wordt de komende maand onder mannen de pasvormen het gebruiksgemak van condooms onderzocht.
Het Amerikaanse Centrum ter Promotie van Seksuele Gezondheid, verbonden aan de Universiteit van Indiana, vraagt mannen naar hun ervaringen met de maat en het gebruiksgemak van condooms. Hiervoor werkt het samen met de Condomerie,’s werelds eerste speciaalzaakvoor condooms.nieuws 8 oktober

{ 20:59, 8/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Fiks verlies beurzen ondanks rente-ingreep

Amsterdam, 8 oktober. De renteverlaging door centrale banken wereldwijd kon de Europese beleggers niet in hogere sferen brengen. Na een kortstondige opleving, zakten de koersen weer in. Ook beleggers in de Verenigde Staten waren aandelen liever kwijt dan rijk.

,,Het wantrouwen in de markt is groter dan de rust die de rente-ingreep zou moeten brengen'', aldus een teleurgestelde beleggingsadviseur Erwin Blok van De Vries & Co. ,,In Nederland zijn nog steeds veel financiële waarden op de beurs vertegenwoordigd. Wat er nu in IJsland gebeurt, raakt de sector.'' Volgens Blok is het wachten tot beleggers zich realiseren dat aandelen nu dusdanig goedkoop zijn, dat ze weer naar de beurs komen.


Russische soldaten verlaten het checkpoint Kventakosa.

Russische soldaten verlaten het checkpoint Kventakosa.   Foto AFP 

Tbilisi, 8 okt. Rusland heeft al zijn troepen teruggetrokken uit de bufferzones buiten de opstandige Georgische regio’s Zuid-Ossetië en Abchazië. Dat heeft het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag gezegd.

Eerder vandaag zei de Russische president Dmitri Medvedev dat Rusland zijn troepen voor middernacht vandaag zou hebben teruggetrokken uit de zones.

Volgens een vredesplan van 8 september zou Rusland voor vrijdag al zijn troepen moeten hebben teruggehaald uit de bufferzones buiten de twee gebieden. Rusland stationeerde militairen in die zones na afloop van de korte oorlog met Georgië deze zomer.


Man masturbeert boosheid van zich af

ROTTERDAM - Een dronken 42-jarige Rotterdammer heeft dinsdag op een wel erg bijzondere manier zijn onvrede duidelijk gemaakt.
Toen hem vanwege zijn drinkgedrag werd gevraagd een supermarkt aan de Lijnbaan te verlaten, kleedde de man zich direct uit en begon te masturberen in de winkel.

Ook liet hij zijn achterste aan winkelend publiek zien.

De politie heeft de man, en zijn 37-jarige kornuit uit Amersfoort, aangehouden. De politie is druk met het verhoren van de schennispleger.

 

Obama volgens peiling winnaar debat

NASHVILLE - John McCain is er tijdens het tweede presidentsdebat niet in geslaagd om Barack Obama van zijn sokkel te stoten. Een meerderheid van de tv-kijkers wees gisteren opnieuw Obama aan als winnaar.

Het duel tussen de kandidaten in Nashville, Tennessee, telde wederom geen grote hoogtepunten.

Het behandelde vrijwel dezelfde onderwerpen als de voorgaande keer: economie, gezondheidszorg, Irak Iran en Afghanistan.

McCain zette zoals verwacht beduidend vaker en agressiever de aanval in, maar het lukte de senator niet om de voor hem broodnodige knock-out uit te delen. De discussie bleef de hele avond beschaafd.

Hoewel running mate Sarah Palin de afgelopen dagen voortdurend riep dat Obama vrienden is met Bill Ayers de oprichter van de terroristische organisatie Weather Underground, klonk die naam geen enkele keer.

McCain viel Obama vooral aan op zijn economische beleid. Hij beschuldigde zijn rivaal er onder meer van dat hij de belastingen wil verhogen en miljoenen extra zal uitgeven.


Fans hebben begrip voor Feyenoord

ROTTERDAM - De supportersvereniging van Feyenoord steunt de beslissing van de Rotterdamse club om geen fans mee te nemen naar de uitwedstrijd in de UEFA Cup op 23 oktober tegen Nancy. ,,Die beslissing is zelfs in overleg met ons genomen'', zegt voorzitter Eric van Dorp van de onafhankelijke fangroep.
,,Natuurlijk doet het pijn'', vervolgt Van Dorp. ,,Maar Feyenoord kan het zich niet permitteren dat het daar opnieuw uit de hand loopt. Het is jammer voor alle goedwillende supporters. Al denk ik nu wel dat er veel meer mensen naar de uitwedstrijd tegen Deportivo la Coruna gaan. Europese duels zijn namelijk de krenten in de pap. Uitduels met Roda JC kennen we wel.''
Nieuws 7 oktober

{ 20:01, 7/10/2008 } { 0 comments } { Link }
  

Rechter: vrijlating Guantanamo-verdachten


Washington, 7 oktober. Een federale rechter in de VS heeft vandaag de vrijlating bevolen van zeventien Chinese moslims, die vastzitten op de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay. Er bestaat geen bewijs dat de Oeigoeren ,,vijandelijke strijders'' of een veiligheidsrisico zijn, ondanks het feit dat ze al zeven jaar gevangen worden gehouden.

Rechter Ricardo Urbina wees erop dat het volgens de grondwet niet is toegestaan om verdachten zonder reden voor onbepaalde tijd vast te houden. De Oeigoeren leefden in een vluchtelingenkamp in Afghanistan tijdens de inval van de Amerikanen in dat land in oktober 2001. Ze vluchtten de bergen in richting Pakistan, waar ze werden aangehouden en overgedragen aan de Amerikanen.

 

Bos: spaargarantie naar 100.000 euro


Luxemburg, 7 okt. Nederland verhoogt de garantie op spaargeld per direct tot 100.000 euro. Minister Wouter Bos van Financiën meldde dat vandaag na EU-beraad in Luxemburg.

Nederland garandeerde tot dusver 38.000 euro per persoon per bank.

De ministers van Financiën van de 27 EU-landen hebben afgesproken dat ieder land minimaal een jaar lang – of zolang de crisis duurt - minstens 50.000 euro spaargeld garandeert en dat landen die dat willen ook 100.000 euro mogen waarborgen. Een plafond is er niet. Ierland garandeert sinds een week alle tegoeden, niet alleen van particulieren maar ook bedrijven en zelfs financiële instellingen zelf. Van Duitsland is evenmin een bedrag bekend. Kleinere en armere EU-landen zullen in de praktijk aan de lage kant blijven zitten. ,,Niet alle landen hebben de financieringscapaciteit om zo veel te betalen in geval van problemen'', zei Bos, doelend op enkele niet genoemde kleine EU-landen. ,,Wij wel.

 

Nederlandse tafeltennissters winnen EK

Li Jiao serveert.   Foto Reuters Li Jiao serveert.  Foto Reuters

Sint Petersburg, 7 okt. De Nederlandse tafeltennisvrouwen hebben vandaag in Sint-Petersburg historie geschreven door de Europese titel te veroveren. De ploeg van kopvrouw Li Jiao was met 3-0 te sterk voor Hongarije. Nooit eerder won een Oranje-team goud op een EK.


Automobilist veel langer in de file

DEN HAAG- Het autoverkeer zal de komende jaren steeds verder toenemen. Tot 2012 groeit de drukte op de wegen met 11 tot 14 procent ten opzichte van 2007. Dat blijkt uit de Verkenning autoverkeer 2012, van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).
Het tijdverlies voor automobilisten door opstoppingen zal volgens schattingen in 2012 met 29 tot 46 procent zijn toegenomen. Tussen 2002 en 2007 was de stijging van het autoverkeer nog 'slechts' 7 procent. Van 1985 tot 2007 is het reistijdverlies voor automobilisten verdriedubbeld door het groeiende fileprobleem.

De voorspelde groei van het autoverkeer wordt vooral veroorzaakt door een verwachte daling van de brandstofprijzen tussen 4 en 11 procent


Johnny Depp strijkt 41 miljoen euro op

afbeelding vergroten Johnny Depp als de piratenkapitein Jack Sparrow.

Johnny Depp krijgt een slordige 41 miljoen euro voor het spelen van piraat Jack Sparrow in de vierde Pirates of the Caribbean. Nooit eerder streek een acteur in de filmwereld zoveel geld op voor één productie.
De producenten hadden geen keus: zonder Depp immers geen vervolg op de winstgevende filmserie.

Met de nieuwe 'Pirates'-deal zal de teller bij Depp dit jaar op 93 miljoen euro eindigen

 Nieuws 6 oktober

{ 19:54, 6/10/2008 } { 0 comments } { Link }
   (Foto WFA)

'Rampzalige beursdag'

Amsterdam, 6 oktober. De effectenbeurs in Amsterdam is vandaag met een zeer zwaar verlies gesloten. De vrees dat de crisis op de financiële markten over zal slaan naar de reële economie was voor beleggers reden om aan het verkopen te slaan.

,De beurzen zijn volledig in mineur. Het is de hele commotie rond Fortis en andere banken, en verzekeraars in Europa. Er is angst voor een recessie'', zei Lester Agten, analist bij De Vries & Co. ,,Rampzalig'', zo typeerde fondsbeheerder Corné van Zeijl van SNS de beursdag.

De financiële waarden behoorden tot de grootste verliezers. Verzekeraar Aegon zag bijna en kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan en sloot op 4,91 euro. Bankverzekeraar ING verloor 14 procent. In de MidKap-index verloor SNS Reaal 14,5 procent.

In het aandeel Fortis werd niet gehandeld. De Autoriteit Financiële Markten, de Amsterdamse beurswaakhond, had de handel voorbeurs stilgelegd om beleggers de tijd te geven uit te rekenen wat het aandeel waard is.


Ziekenhuis Alkmaar sluit vier operatiekamers


Rotterdam, 6 okt. De vier poliklinische operatiekamers van het Medisch Centrum Alkmaar zijn voorlopig gesloten. Onderzoek heeft aangetoond dat de kamers niet aan de eisen voor steriliteit voldoen. Dit maakte het ziekenhuis vanochtend bekend.

Nationalisten winnen in Bosnië


Boedapest, 6 okt. Nationalistische partijen in Bosnië hebben gisteren flinke winst geboekt bij burgemeester- en gemeenteraadsverkiezingen.
Een vrouw brengt haar stem uit in een stemlokaal in Sarajevo.   Foto AP

In de Bosnisch-Servische gemeenschap verdubbelde de Alliantie van onafhankelijke sociaal-democraten (SNSD) het aantal burgemeesterzetels. Ook in de moslim- en Kroatische gemeenschappen verstevigden traditionele partijen hun positie. De lage opkomst, 55 procent, werd veroorzaakt door de geringe belangstelling in grote steden. In hoofdstad Sarajevo was de opkomst naar schatting slechts 40 procent. Politiek-analisten spreken van een ‘boycot’ door vooral jonge kiezers die het vertrouwen in de Bosnische politiek hebben verloren.

 

Europese leiders willen samenwerken

Duitse bondskanselier Merkel (links), de Franse president Sarkozy en de Britse premier Brown (rechts) na afloop van de minitop.   Foto AP

Parijs, 4 okt. De belangrijkste Europese leiders hebben vanavond in Parijs “plechtig” beloofd te stabiliteit van het Europese bancaire en financiële systeem te garanderen.

Na een flitsoverleg van drie uur op het Franse presidentiële paleis verschenen de Duitse bondskanselier Merkel, de Britse en Italiaanse premiers Brown en Berlusconi aan de zijde van president Sarkozy om te verklaren dat ze van plan zijn ,,gecoördineerd” op te treden. Elk land zal zijn eigen banken ondersteunen, en samen willen de grootste Europese industriële machten het initiatief nemen om op wereldschaal de financiële sector strengere regels op te leggen voor transparantie. ,,Banken moeten zelf weer inzicht krijgen in de risico’s die ze nemen”, zei de eveneens aanwezige voorzitter van de Eurogroep Jean-Claude Juncker.

 

Nederlandse boot kraakt al voor begin van de race

Het gat in de romp van de Nederlandse boot van Delta Lloyd wordt gerepareerd.    Foto Rien Zilvold, NRC Handelsblad Het gat in de romp van de Nederlandse boot van Delta Lloyd wordt gerepareerd.  Foto Rien Zilvold, NRC Handelsblad

NED 1 loopt kort voor de eerste etappe van de Ocean Race schade op na aanvaring met Russisch jacht

Tijdens de havenrace bij Alicante boorde het jacht van de Russen zaterdag een gat in NED 1. De reparatie vergt vier dagen. „Dit is het laatste wat wij konden gebruiken.”

Alicante, a/b Ned 1. Luid geschreeuw op het dek. De boot van Delta Lloyd kraakt en de huid scheurt open als de steven van de Killer Whale zich in de zijkant boort. En nog een keer. Het jacht van de Russen stuitert terug en ramt vervolgens de startboot. Wat achterblijft is een gat in de romp van de voormalige Black Betty. Met grote stukken tape dichten de zeilers het gat provisorisch. „Blijven zeilen”, roept iemand vanuit de kajuit als blijkt dat de schade in de buik van de boot te overzien is. „De Russen doen de naam van hun boot eer aan”, zegt Ger O’Rourke, de Ierse schipper van het Nederlandse jacht. „Dit is het laatste wat wij konden gebruiken.”Nieuws 4 oktober & 5 oktober

{ 19:19, 6/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Extreem veel regen in kop Noord-Holland


De Bilt, 5 okt. In de kop van Noord-Holland is vandaag zeker 78 mm regen gevallen. Dat is ongeveer de hoeveelheid neerslag die gemiddeld in een maand valt.Dat meldde het KNMI vandaag. Als de nachtelijke uren worden meegerekend is er zelfs 90 millimeter neergekomen.De hoeveelheid regen verschilde erg per regio. Zo mat het KNMI in Leeuwarden 20 mm en waren er plekken waar minder dan 10 mm water viel.

De regen veroorzaakte in het Noord-Hollandse Hippolytushoef en andere delen van de provincie overlast. Volgens een woordvoerder van de gemeente Wieringen, waar Hyppolytushoef onder valt, zijn enkele woningen onder water komen te staan.

Nederlandse militairen betrokken bij vechtpartij


Den Haag, 5 okt. Nederlandse militairen zijn vandaag slaags geraakt met personeel van een uitgaansgelegenheid in de binnenstad van Berlijn.

De Duitse politie en militaire leidinggevenden wisten de schermutselingen te beëindigen. Dit maakte het ministerie van Defensie vandaag bekend.

De uitbater van de horecagelegenheid en drie lichtgewonde militairen moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis. Een vierde militair is opgenomen. De marechaussee en de Duitse politie onderzoeken de toedracht van de vechtpartij.

De militairen maken onderdeel uit van een eenheid die in de buurt van Berlijn op oefening is.

 

Palin: Obama is bevriend met terroristen

Sarah Palin.   Foto AFP 

Englewood, 5 okt. De Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin heeft de Democratische presidentskandidaat Barack Obama zaterdag ervan beschuldigd bevriend te zijn met terroristen.

Palin verwees tijdens een campagnebijeenkomst in Californië naar een ,,interessant'' bericht in the New York Times. Daarin staat dat Obama een radicale activist uit de jaren zestig, die al tientallen jaren hoogleraar is op een Amerikaanse universiteit, enkele keren heeft ontmoet. Volgens Palin beschouwt Obama de VS als zo ,,imperfect dat hij vriendschappelijk rondhangt met terroristen die hun eigen land als doelwit zouden nemen''.

De man op wie Palin doelt is Bill Ayers, een van de oprichters van Weather Underground. Die groep zou in de jaren zestig bomaanslagen hebben uitgevoerd op Amerikaanse overheidsgebouwen als protest tegen de Vietnamoorlog. Obama was toen nog een kind.

Volgens de New York Times zouden de wegen van Ayers en Obama elkaar in Chicago hebben gekruist in de jaren negentig. Beiden zaten in het bestuur van een liefdadigheidsorganisatie.

Het campagneteam van Obama heeft de beschuldiging afgedaan als laag bij de grondse politiek. ,,Het is duidelijk dat John McCain en Sarah Palin liever hun tijd besteden aan het besmeuren van Barack Obama dan aan het presenteren van een plan om onze economie weer op te bouwen'', zei een zegsman.


Deal Fortis en BNP Paribas rond


Rotterdam, 5 okt. De Belgische regering heeft een vrij complexe deal afgerond met de Franse bank BNP Paribas, omtrent alle resterende Fortis-activiteiten.

BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, neemt een belang van 75 procent in Fortis Bank België en de Belgische regering behoudt een blokkeringsminderheid van 25 procent. Daarvoor wordt 5,7 miljard euro betaald. Dit bedrag gaat naar de Fortis-holding.

De zogenoemde portefeuille met toxische producten of risicovolle kredieten wordt afgestoten en ondergebracht in een afzonderlijk vehikel waarin BNP Paribas 10 procent krijgt, de Belgische regering 24 procent en de Fortis-holding 66 procent.

Van Barneveld verliest finale

DUBLIN - Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd het Irish Players Championship op zijn naam te brengen. De Haagse darter, die in Dublin zijn rentree maakte na twee maanden rust, verloor zondag in de finale van dit PDC-evenement met 1-3 van de 58-jarige Engelsman Dennis Priestley.
Deze had in de kwartfinale Jelle Klaasen uitgeschakeld. De Engelse favoriet Phil Taylor ging er in de vierde ronde uit tegen zijn landgenoot Mervyn King.

Onder anderen Co Stompé en Michael van Gerwen verloren meteen al hun eerste partij, de laatste zelfs zonder een set te winnen.
Taylor was zaterdag wel de beste. In de eindstrijd versloeg hij James Wade met 3-2. Vincent van der Voort moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in ’The Power’: 0-3.Nieuws 2 oktober

{ 19:43, 2/10/2008 } { 1 comments } { Link }

Samir A. krijgt 9 jaar cel in hoger beroep

Amsterdam 2 okt. Het gerechtshof in Den Haag heeft terrorismeverdachte Samir A. vandaag in hoger beroep tot negen jaar cel veroordeeld. Dat gebeurde in de extra beveiligde rechtzaal in Amsterdam-Osdorp.

A. kreeg zijn straf voor deelname aan een terroristische organisatie waarin hij volgens de raadsheren een organisatorische rol had. Ook kreeg A. zijn straf voor het medeplegen van voorbereidingen voor aanslagen op Nederlandse politici en het werven van mensen voor de gewapende strijd tegen de 'vijanden can de islam'.

Britse oppositieleider noemt premier ongeschikt

Birmingham, 2 okt. De Britse Conservatieve leider David Cameron heeft gisteren gezegd dat zijn land een andere regering nodig heeft om er economisch weer bovenop te komen. De zittende premier Gordon Brown is volgens hem ondanks zijn uitgebreide ervaring ongeschikt om de Britten door de huidige economische en financiële crisis te loodsen

Senaat VS akkoord met reddingsplan

Rotterdam, 2 okt. De Amerikaanse Senaat heeft het reddingsplan voor de financiële sector vannacht goedgekeurd. Of het plan van 700 miljard dollar ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, ligt aan het Huis van Afvaardigden dat morgen opnieuw zal stemmen over het plan van de regering-Bush.Het reddingsplan moet de ergste pijn weghalen bij banken en verzekeraars die hard zijn getroffen door de kredietcrisis. Het Huis van Afgevaardigden in Washington wees het voorstel van de regering-Bush eerder deze week af, waarna de koersen op Wall Street enorm daalden. Met het geld wil de overheid de slechte leningen, vaak gerelateerd aan de Amerikaanse huizenmarkt, opkopen, zodat de banken en verzekeraars weer wat lucht krijgen. De overheid hoopt dat dit ervoor zal zorgen dat financiële instellingen elkaar weer meer gaan vertrouwen en weer geld gaan uitlenen aan elkaar, maar ook aan het bedrijfsleven en particulieren.

Fans Feyenoord raken slaags

GOTEBORG - Een groep van twintig fans van Feyenoord is woensdagavond in het Zweedse Göteborg slaags geraakt met supporters van IFK Göteborg. De naar schatting dertig Nederlanders werden volgens de lokale krant Göteborgs-Posten aangevallen door vijftig IFK-aanhangers.
De Nederlanders zaten op het terras van een café toen zo'n vijftig Göteborg-aanhangers binnenkwamen. De eigenaar van de kroeg spreekt in een Zweedse krant van een gecoördineerde aanval op de Feyenoordsupporters.
Er moesten naar verluid zo'n zestig Zweedse agenten aan te pas komen om de fans uit elkaar te halen. Daarbij zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost. Ook is pepperspray ingezet.
Volgens de Zweedse krant Göteborgs Posten zijn drie mensen gearresteerd voor de gewelddadigheden, onder wie een supporter van Feyenoord. Nog eens negentien mensen zijn opgepakt voor dronkenschap en verstoring van de openbare orde.De Feyenoorders zijn in Göteborg voor de return vanavond in het UEFA-cupduel met Kalmar FF. De wedstrijd wordt gespeeld in het nabijgelegen Boras.

Asielzoeker veilig van brug af

NIJMEGEN - De Iraanse man die sinds donderdagmorgen op de Waalbrug bij Nijmegen zat, is veilig naar beneden gekomen.
afbeelding vergroten 
Volgens een woordvoerder van de politie heeft hij uiteindelijk zonder geweld zijn positie opgegeven. De man dreigde van de brug af te springen, omdat hij mogelijk zou worden uitgezet.
De actie van de man leidde vanmorgen tot forse verkeersoverlast in het oosten van het land.

De files en opstoppingen in en rond Nijmegen strekten zich uit van de A73 (Venlo -Nijmegen) tot achter Arnhem. Op de A50 (Apeldoorn - Den Bosch) en de A15 (Valburg - Nijmegen) heeft Rijkswaterstaat tijdelijke extra rijstroken geopend om het verkeer in beweging te krijgen. Er zijn omleidingen ingesteld, maar de politie raadt weggebruikers vanuit het noorden vooral aan Nijmegen te mijden en eventueel via Duitsland te rijden. Ook het scheepvaartverkeer op de Waal had te maken met vertragingen. 

 

 Nieuws 1 oktober

{ 19:04, 1/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Senaat stemt over reddingsplan VS

Senaat stemt over reddingsplan VSNew York, 1 okt. De regering-Bush en Congresleden proberen alsnog voldoende steun te vergaren voor het reddingsplan, dat vanavond in de Senaat wordt behandeld.

De beide Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en John McCain vrezen een ramp als de Senaat woensdag het reddingsplan voor de financiële sector niet goedkeurt. Dat zeiden de Democraat en Republikein tijdens campagnebijeenkomsten.


'Conflict Van Persie en Sneijder slecht voor Oranje'

Amsterdam, 1 okt. Marco van Basten hoopt dat Wesley Sneijder en Robin van Persie hun onderlinge geschil snel uitpraten. „Ze moeten snel even om de tafel gaan zitten. Dit is slecht voor het Nederlands voetbal en slecht voor Oranje”, zei de voormalig bondscoach vandaag na afloop van de training van Ajax. „We moeten blij zijn dat we over twee van zulke goede spelers kunnen beschikken.”

Sneijder zei gisteren tijdens een interview in Het Parool dat Van Persie afgelopen zomer tijdens de door het Nederlands elftal verloren kwartfinale op het EK tegen Rusland teamafspraken heeft geschonden door een vrije trap in kansrijke positie voor zich op te eisen. Sneijder benadrukte dat hij dat voorval nog met Van Persie wil bespreken.


'Schiphol mag beperkt groeien'


Amsterdam, 1 okt. De luchthaven Schiphol mag ook na 2010 nog beperkt groeien. Tegelijk moet de geluidshinder dalen door een andere manier van vliegen

Dat is de uitkomst van de onderhandelingen aan de zogenoemde Tafel van Alders. Deze commissie, onder voorzitterschap van oud-minister Hans Alders, heeft vandaag haar advies aangeboden aan minister Eurlings (Verkeer, CDA).

Schiphol zal zich vanaf 2010 alleen moeten richten op vluchten die de zogeheten mainportfunctie versterken: de luchthaven moet zich volgens de commissie handhaven als internationaal knooppunt. In die functie zal het in 2020 op maximaal 500.000 vluchten uitkomen. Charters en rechtstreekse vluchten zouden vaker verplaatst moeten worden naar vliegvelden als Lelystad en Eindhoven. Hierbij gaat het om 70.000 vluchten.

Politiek in VS vertoont ‘tekenen van ontbinding’

De afwijzing van het plan om de financiële crisis te bezweren, laat zien dat de VS onregeerbaar dreigen te worden. „Dit is werkelijk angstaanjagend.”

Washington, 1 okt. Is Amerika nog regeerbaar? Die vraag dringt zich op na de schok van maandag. Zelfs een dreigende ineenstorting van de wereldeconomie kon Congresleden niet van hun voorliefde voor principiële zuiverheid en ouderwetse partijpolitiek afbrengen. 135 conservatieve Republikeinen en 95 progressieve Democraten stemden tegen – het noodfonds voor de financiële sector was afgekeurd.

Trichet drong aan op ingreep bij Fortis

Rotterdam, 1 okt. De president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, heeft er bij de Nederlandse overheid op aangedrongen in te grijpen bij Fortis.

Dat blijkt uit de brief die minister Bos (Financiën, PvdA) gisteravond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd met details over de reddingsoperatie. Trichet waarschuwde dat een faillissement van Fortis mondiale gevolgen zou kunnen hebben.


Kinderboekenweek geopend

Poezië is het thema van de 54e Kinderboekenweek die vandaag is begonnen. Bij het ‘Lyrisch Kinderboekenbal’ dat gisteravond in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam plaatsvond, waren er voordrachten, gedichten en gezongen versjes op het podium. Zoals Als je er nog bent, mooi gebracht door Huub van de Lubbe, de lotgevallen van Edward van de Vendels Super guppie op muziek van Edwin Schimscheimer.  

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links


Categories


Recent Entries

Nieuws 9 oktober
nieuws 8 oktober
Nieuws 7 oktober
Nieuws 6 oktober
Nieuws 4 oktober & 5 oktober

Friends

endjoek
Hosting door HQ ICT Systeembeheer