Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Golden Labrador 

Een hond herplaatsen

12:16, 11/9/2011  ..  Posted in Doggietalk  ..  0 comments  ..  Link

Hallo allemaal!

Ik start dit weblog, omdat ik wil vertellen over mijn belevenissen van de afgelopen maanden.

Op 23 mei heb ik helaas mijn 13 jaar oude Labrador Nelson in moeten laten slapen. En daarmee liet hij een groot gat achter, zowel voor mij als voor zijn Golden maatje Grouse die morgen 10 jaar oud wordt. Nelson was een geweldig beest en hij zal altijd een plaats in mijn hart hebben. Maar ik zag dat Grouse te stil werd. Hij stond niet meer blij te kwispelen onder aan de trap en at s'morgens niet meer. Helaas zat ik op dat moment kort voor een beursperiode, waarin ik af en toe op reis moest. Dus ik moest van mezelf wachten totdat dat voorbij was, voordat ik een nieuw maatje voor Grouse zou gaan zoeken.

Kort voor de laatste beurs ben ik op internet gaan kijken. Ik ben op 718 asielpagina's geweest in mijn zoektocht. Ik heb me aangemeld voor een herplaatser via de Nederlandse Vereniging van Labradors. Ik heb nog een mail gestuurd naar een andere website voor herplaatsing van Retrievers. Daarna nog het Belgische Blindegeleide Instituut aangeschreven. En het allerergste: n i e m a n d  heeft gereageerd. Niemand! En ik las al die in en in trieste teksten op de asielpagna's en ik durfde het niet aan. Ik heb tenslotte al een hond en ik werk ook een paar dagen per week buitenshuis ...

En dat leek mij dus de das om te doen. Het feit dat ik werk, en ook niet part-time. Dat ik een betrouwbare uitlaatservice heb, dat ik 2 dagen per week van huis uit werk (en soms meer). Het maakte allemaal niets uit. Ik werk, en dat is een vies woord. Ongeacht hoe ik het heb geregeld, dat ze 2 x per dag naar het bos gaan, minstens 3 uur per dag wandelen dus voldoende beweging krijgen... Ik vind dat schandalig!

Ik ben ten einde raad op marktplaats gaan zoeken en daar stonden een paar fantastische Labradors op. Maar ik merkte al dat ik een zwarte Lab wilde, zeker geen pup want ik ben wel zo eerlijk om te vermelden dat ik dat niet kan regelen. Na ook daar vele pagina's door te hebben geworsteld, kwam ik uit bij Max en Binkie.

Binkie was terug gebracht naar een fokker. Daar heb ik contact mee gezocht, een afspraak mee gemaakt en hem uiteindelijk ook met Google opgezocht en dat bleek geen betrouwbare fokker te zijn. En bijzonder genoeg had ik bijna tegelijkertijd een afspraak voor het bezoeken van Max. Ik heb Grouse meegenomen om te kijken hoe de heren op elkaar reageerden en dat ging zo goed, dat ik Max mee naar huis heb genomen... Hij woont nu 1,5 maand bij ons. En ik vind het echt een geweldige hond!! Ik ben zo blij met hem!!

Als ze Max niet op marktplaats hadden gezet, dan had ik waarschijnlijk een heel zielige en stille Golden gehad en was ik totaal gefrustreerd geraakt in het systeem dat er gehanteerd wordt. Ik ben dus niet door de ballotagecommissie gekomen, terwijl ik 2 gelukkige en gezonde honden heb. Zelfs de dierenarts wilde garant voor mij staan. Ik vind dit absurd! Er zijn zoveel honden die op zoek zijn naar een nieuw en goed onderkomen... Scheidingen, mensen die zich vergist hebben, welke verandering in de situatie dan ook (of gebrek aan creativiteit van de bazen of aan voldoende geld om het te kunnen bekostigen...)

Ik ben echt héél blij dat ik Max heb gevonden, maar dat rigide systeem: dáár zouden ze eens iets aan moeten doen. En dan nog iets: ik ben gewoon te eerlijk geweest en mocht ik ooit nog op zoek gaan naar een herplaatser, dan nooit meer via hen - dat begrijp je wel. Het slaat werkelijk helemaal nergens op! Hoeveel pups worden er gewoon aan mensen meegegeven, die hem uiteindelijk weer moeten herplaatsen omdat ze zich vergist hebben? Ik ken mensen die hun hond gewoon rustig de hele dag alleen laten zitten zonder dat ze iets geregeld hebben. Soms zelfs in de bench... Honden die naast de kinderwagen mogen lopen, waar geen tijd voor is. Maar ach, die mensen kunnen waarschijnlijk wel vertellen dat ze part-time werken of misschien zelfs helemaal niet. Zullen die mensen ook s'nachts om half 2 naast hun bed staan, omdat hun hond zich niet lekker voelt? Zullen die mensen ook afwisselend strand, bos en polder doen? En het leeuwendeel van hun vrije tijd met hun hond doorbrengen? Je vraagt het je af... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories

Doggietalk

Recent Entries

Een hond herplaatsen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer