Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Toerisme

Baby-vrije stilteruimte in AirAsia

07:40, 27/9/2012 .. 0 comments .. Link
Wie het liefst zo ver mogelijk van huilende baby's uit de buurt blijft tijdens vliegreizen kan terecht bij de budgetvlieger AirAsia. Deze introduceert een zogenaamde 'Quiet Zone' waar je pas vanaf twaalf jaar mag zitten en stil moet zijn.
De Aziatische budgetmaatschappij AirAsia reserveert op iedere vlucht de eerste zeven rijen van de economy klasse. Wie een stoel in deze sectie boekt, kan dit doen via de website zonder extra kosten te betalen.

AirAsia reageert op de toenemende vraag naar rust en stilte in het vliegtuig. "Voor een aangename reis heb je soms stilte nodig", aldus de maatschappij op haar website.

De enige voorwaarde is dat de stilteruimte gebruikt mag worden als extra zitplaats, wanneer hier vraag naar is. Dit betekent dat er bij extreme drukte ook luidruchtige passagiers in de stilteruimte plaats kunnen nemen.

 

BRON: Telegraaf.nl
DATUM: 26-09-2012
REDEN: Voor zakelijke mensen is dit erg interessant, tegen een kleine betaling kan men in totale stilte vliegen naar Azie. Dreams2go kan hier op inspelen door die stille vluchten aan te bieden voor mensen die graag rust willen.Het geheim van Singapore.

11:55, 17/9/2012 .. 0 comments .. Link

Schoon, veilig en modern

door Daphne van Rossum
Er moet een geheim zijn. Maar wat is het? In Singapore schieten de gebouwen in rap tempo de lucht in, maar je ziet nergens luidruchtige bouwvakkers op steigers staan. Er ligt geen propje op straat, maar tijdens ons vijfdaagse verblijf hebben we geen schoonmaakploeg zien vegen.

Je tas kun je met een gerust hart even neerzetten om een foto te maken. En dat terwijl er nergens politie te bekennen is. Het voelt net als Roald Dahl’s ’Sjakie en de chocoladefabriek’. ’s Nachts wordt er in de Singaporese vestiging van de fabriek van Willy Wonka vast een blik Umpa Lumpa’s opgetrokken, die al het noestige werk doen…

In de loop der jaren hadden we al veel gehoord over Singapore. Je mag niets op straat gooien, geen kauwgum eten (!) en ook niet buiten het zebrapad oversteken. Of snel nog even door oranje, nou ja goed, rood dan, rennen om je bus te halen.

Daar staan namelijk boetes op. Vette boetes. Propje op straat: 250 dollar. Niet oversteken op een zebrapad: 250 dollar. Als het je eerste overtreding is, kan de boete zelfs verdubbeld worden. Niet fijn voor je vakantiebudget.


Volksaard

Dus houden bezoekers zich keurig aan de regels. Net als de inwoners zelf. Het is even wennen aan de straten die onberispelijk zijn. Geen graffiti, geen zwerfafval, geen daklozen en bedelaars; niks. Maar na een dag wil je eigenlijk niets anders. Waarom krijgen wíj dat eigenlijk niet voor elkaar? Je zou denken: één werkbezoekje hoge omes en het is bij ons ook voor de bakker. Toch? Of ben ik nu erg optimistisch over onze volksaard.

 

Ze doen nog meer goed. Veel groen, weinig auto’s, terwijl er toch zo’n 4,7 miljoen inwoners zijn in de kleine stadsstaat.

Dat groen wordt verplicht aangeplant en op nieuwe auto’s zit een hoge belasting. Singaporezen reizen dan ook voornamelijk met het openbaar vervoer dat stipt, goedkoop en schoon is.


Geen angst voor ziektes

Ook wat eten betreft kun je overal met een gerust hart terecht. Op elke hoek van de straat zit wel een Italiaan of een fushionrestaurant, zodat je niet direct aan de rijst of noedels hoeft als je dat niet wil. Maar het kan natuurlijk wel.

Niet te heet en vreemd, maar een beetje zoals wij het wel eten bij onze locale Aziaat. En geen angst voor ziektes. Zelfs het water uit de kraan kun je drinken.

 

Op de brandschone markt kwamen we bij het gedeelte van de voedselkraampjes zelfs een bord tegen: ’rapporteer als je ziet dat een marktkoopman zich onhygiënisch gedraagt’.

Er staat een tekening bij van iemand die een bordje eten aanreikt en tegelijkertijd in zijn neus peutert. Je mag de alarmlijn 24 uur per dag bellen voor het aangeven van de neuspeuterende verkoper.


Tropisch jurkje

We hebben het ervaren als het paradijs. Heerlijk als je tijdens een avondje stappen, je geen seconde druk hoeft te maken of je geld nog wel in je tas zit. Ze kijken wel beter uit.

In de hal van de hippe Butter Factory troffen we een bord aan dat potentiële dieven waarschuwde. Diefstal van mobiel of tasje komt je te staan op drie jaar gevangenisstraf; een boete, of beiden.

Op het damestoilet een bord dat aangeeft dat ongewenste intimiteiten niet onbestraft blijven. Het effect is er wel naar: in welk land kun je ’s nachts gewoon naar huis fladderen in je tropische jurkje, zonder ook maar een keer angstig over je schouder te hoeven kijken?

Pas op de laatste dag wordt het mysterie van de schone straten opgehelderd als we de Australische manager van het beroemde Swiss-Hotel spreken.

Hij vertelt dat hij vaak tot de vroege uurtjes werkt en als hij rond een uur of zes in de morgen naar huis loopt de straten blinkend schoon worden gespoten. ’s Nachts werd hij wakker en toen hij uit het raam keek, zag hij dat er in Marina Bay politiebootjes dreven.

Hij hoopte op een vette achtervolging, maar wat bleek: er werden blikjes uit het water gevist. En nee, niet door Umpa’s Lumpa’s. Door echte politiemannen. Hij geloofde zijn ogen niet. Dat krijg je ervan als iedereen zich aan de regels houdt

BRON: Telegraaf.nl
DATUM: 17-09-2012
REDEN: Er zijn veel mensen die niet op vakantie naar het oosten wegens kunnen omdat ze bang zijn dat ze beroofd worden of voedselvergiftiging krijgen. Dit artikel zorgt ervoor dat ze ongelijk krijgen als ze naar Singapore willen. Dreams2Go kan hier op inspelen door reizen aan te bieden naar Singapore.Hollandse gastvrijheid in China

11:45, 17/9/2012 .. 0 comments .. Link
door Wim Hoogland
Alsof de palingroker op de Volendamse dijk opeens een Chinees blijkt te zijn. Dat is zo ongeveer de ervaring in Mutianyu, een van de plekken waar je de Chinese Muur kan beklimmen en waar we genietend van de noedels die we samen met de kok hebben gemaakt, plotseling oog in oog staan met de manager van restaurant Schoolhouse: een vriendelijke, boomlange Nederlander.

Dat Serge van Vegten, kind uit een horecagezin en begonnen als afwasser in restaurant Mooie Keetje van zijn ouders in Oosterhout, net als pa en ma in de horeca zijn brood zou verdienen, stond voor hem al vroeg vast. Maar dat hij op zijn 34e leiding zou geven aan een keten van laagdrempelige hotels en restaurants op het Chinese platteland, had hij toch niet kunnen bevroeden.

Tijdens zijn horeca-opleiding deed Serge zijn eerste buitenlandse ervaring al op in Disneyland Parijs. „Daar kreeg ik de smaak te pakken van werken in het buitenland,’’ aldus de geboren Alphenaar, die zijn stage liep in het statige Amstelhotel en uiteindelijk in het exclusieve Willard InterContinental in Washington aan de slag ging, dat toen nog tot dezelfde groep als het Amstel behoorde.

Paradepaardje

Daarna ging het snel. „De general manager van dit hotel kreeg een baan aangeboden bij het InterContinental Hong Kong, een van de paradepaardjes van InterContinental Hotels Group en vroeg of ik zin had om mee te gaan. Hoewel ik nog nooit in Azië was geweest, trok de uitdaging mij heel erg aan. Was deze mogelijkheid niet op mijn pad gekomen, dan had ik waarschijnlijk nog in de Verenigde Staten gewerkt,’’ zegt Serge.

In de vijf jaar bij het InterContinental Hong Kong werkte de Nederlander zich op tot director of front office en na 2,5 jaar in die functie was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Via Peking en Shanghai kwam hij in Mutianyu terecht. „In de tijd dat wij in Peking woonden, las ik een interessant artikel in een tijdschrift over de opening van The Brickyard Eco-Retreat in Mutianyu."

"Ze hadden een aantrekkelijke aanbieding en hier ben ik samen met mijn vrouw Florence lekker een weekendje van gaan genieten. Tijdens ons verblijf maakten we kennis met Jim Spear, een van de oprichters en partners van het bedrijf. We hadden een heel leuk gesprek en raakten onder de indruk van de filosofie en het concept van Schoolhouse hotels. Voornamelijk de sustainability en slow food filosofie spraken mij heel erg aan. Wij hebben contact gehouden en van het een kwam het ander.’’

Goede filosofie

En zo realiseerde Serge zijn droom, het runnen van een restaurant of hotel en tegelijkertijd meebouwen aan een mooi project met een heel goede filosofie en concept. „Ik genoot van mijn baan bij InterContinental, maar deze kans kon ik niet laten lopen.’’

„Schoolhouse Hotels is van vier partners en kwam van de grond toen Jim Spear 15 jaar geleden een bezoekje aan de omgeving van Mutianyu bracht en tijdens een praatje met een van de t shirt- en ansichtkaartverkopers vertelde dat hij hier wel wilde wonen. Die verkoper hielp hem om een lease te nemen op een huis in Mutianyu."

"Dit heeft Jim helemaal gerenoveerd en vrienden van hem waren hier zo van onder de indruk dat zij hem vroegen om voor hun ook een lease op een huis te nemen en dit te renoveren. Tot nu toe heeft hij dit met 30 huizen gedaan. Negen van deze gerestaureerde dorpshuizen zijn te huur voor een nacht of een paar dagen."

Grote Muur

"De burgemeester van Mutianyu zag dat er meer toerisme richting de Grote Muur in dit gebied kwam en vroeg Jim of er met de oude school van het dorp iets te doen was. Die stond al meer dan tien jaar leeg. Samen met zijn vrouw Tang Liang, Julie Upton-Wang en Pei Ming Wang hebben zij van de School een restaurant gemaakt.’’

De bedrijfspolitiek van Schoolhouse is het gebruiken van bestaande gebouwen, ze werken met de lokale bevolking en ondernemers en gebruiken zoveel mogelijk lokale producten. Ook heeft Schoolhouse twee stukken grond waar groenten en fruit worden verbouwd.

Serge heeft er voorlopig zijn stek gevonden: „Wij werken en leven hier echt met de Chinezen. Je ziet de ouderen op het dorpsplein kaarten, de boeren kastanjes plukken met een lange bamboe stok. Om half zeven ’s ochtends komt de vrachtwagen voorbij om kippen te verkopen. Dan pakt de verkoper zijn megafoon om de klanten te roepen, terwijl op de achtergrond de ezels balken. Heel gemoedelijk.’’

BRON: Telegraaf.nl
DATUM: 17-09-2012
REDEN: Dreams2Go zou met deze man samen kunnen gaan werken om speciale reizen te kunnen maken. De reis zou kunnen bestaan uit een rondreis door China met een Nederlandse kok of proeverijen met een Nederlandse kok. En samen met Jim zou Dreams2Go de huisjes kunnen huren en dan met hulp van de kok zou dreams2go reizen kunnen maken speciaal voor mensen die het fijn vinden om een betrouwbare Nederlandse kok te hebben.Japan zal omstreden eilanden kopen

11:51, 10/9/2012 .. 0 comments .. Link

TOKIO - De Japanse regering zal drie eilanden in de Oost-Chinese Zee kopen die ook door China en Taiwan worden opgeëist. Dat heeft ze maandag besloten, liet kabinetssecretaris Osamu Fujimura weten.

Het gaat om eilanden van de archipel, die in Japan Senkaku wordt genoemd en in China Diaoyu. Ze zijn nu eigendom van Japanse particulieren. Fujimura wilde niet zeggen hoeveel de regering voor de eilanden betaalt. In Japanse media werd eerder een bedrag genoemd van ruim 2 miljard yen (ruim 20 miljoen euro).

Vorige maand zorgden activisten uit zowel China als Japan voor ophef door op de eilanden aan land te gaan en de grond te claimen. De actie van de Japanse activisten leidde in Peking en andere Chinese steden tot straatprotesten, waarbij Japanse winkels en auto's het doelwit waren.

In de buurt van de eilanden zijn waarschijnlijk grote gasvoorraden te vinden.

De Chinese president Hu Jintao waarschuwde Japan zondag nog dat het kopen van de eilanden „illegaal en onjuist is”. „China zal vastberaden zijn soevereiniteit bewaken. Japan moet zich de ernst van de situatie realiseren en niet de verkeerde beslissing nemen”, citeerde Chinese staatsmedia de president.

De relatie tussen China en Japan, die onder druk staat van een bitter oorlogsverleden, is al jaren moeizaam. Desondanks zijn de economische banden tussen beide Aziatische grootmachten de laatste jaren steviger geworden. Waarnemers denken daarom dat China en Japan de vete over de eilanden niet uit de hand willen laten lopen.

China heeft maandag nog niet gereageerd op de aankondiging dat de Japanse overheid de eilanden daadwerkelijk gaat kopen.

 

BRON: Telegraaf.nl
DATUM: 10-09-2012
REDEN: Als Japan de eilanden koopt en er toeristische plekken van maakt betekend dat meer toeristen voor japan en kan Dreams2Go meer reizen verkopen naar Japan. Daarnaast zou het een tussenstop kunnen zijn voor backpackers die de rest van azie/oceanie willen bezoeken.Vliegroutes Schiphol gescheiden van rest.

11:46, 10/9/2012 .. 0 comments .. Link

AMSTERDAM - De vliegroutes van Schiphol worden gescheiden van die van regionale vliegvelden en militair verkeer.

Foto: Thinkstock

Zo kan Schiphol groeien van 437 duizend vluchten vorig jaar naar 510 duizend in 2020, zegt staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma (CDA) maandag in De Telegraaf.

De vliegroutes worden aangepast om het aantal files in de lucht terug te dringen. Vliegtuigen volgen vaste routes en moeten voor de veiligheid een minimale afstand tot elkaar houden.

Een vliegtuig dat vanuit het oosten op weg is naar Schiphol kan bijvoorbeeld vertraging oplopen als het achter een langzamer vliegtuig op weg naar Lelystad Airport zit.

Door dit verkeer te scheiden moet dat verleden tijd zijn. Ook wordt luchtruimte die eerder alleen mocht worden gebruikt door Defensie straks opengesteld voor burgerluchtvaart.

 

Lelystad

 

Niet alleen Schiphol kan hierdoor groeien, ook Lelystad Airport en Eindhoven Airport zouden hier voordeel aan hebben. Zij kunnen volgens Atsma samen zeventigduizend vluchten per jaar gaan verzorgen.

Lelystad Airport had al uitbreidingsplannen. Schiphol zou daar vraagtekens bij hebben gezet uit angst dat de groei het vliegverkeer van en naar Schiphol zou verstoren. Dat zou nu geen probleem meer zijn.

 

BRON: NU.nl
Datum: 10-09-2012

REDEN: Deze actie heeft invloed op de reisbranche want door de meerdere vluchten kan Dreams2go meer reispakketten samenstellen. In deze reispakketten zijn dus nog meer vluchten beschikbaar waardoor mensen makkelijker een reis kunnen boeken.Amerikanen gedood door aanslag in Pakistan

11:55, 3/9/2012 .. 0 comments .. Link

PESHAWAR - Een zelfmoordaanslag bij de toegang tot het Amerikaanse consulaat in de Pakistaanse stad Peshawar heeft maandag aan twee Amerikanen het leven gekost. Twee andere Amerikanen raakten gewond. Dat heeft de minister van Informatie van de provincie waarvan Peshawar de hoofdstad is, meegedeeld. Alle slachtoffers zijn medewerkers van het consulaat.

Een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte in een verklaring, die via de ambassade in Pakistan werd verspreid, geen melding van de doden. Zij liet slechts weten dat twee Amerikanen die bij het consulaat werken, en twee Pakistanen gewond zijn geraakt.

De dader bracht een auto tot ontploffing bij het gebouw, dat staat in een wijk waar veel buitenlanders wonen. Peshawar is de belangrijkste stad in het noordwesten van Pakistan en ligt dicht bij de grens met Afghanistan. In het gebied worden vaak zelfmoordaanslagen gepleegd. Vele daarvan worden aan de Pakistaanse Taliban toegeschreven

 

Bron: Telegraaf.nl
Datum: 3-9-2012

Reden: Pakistan is een mooi land om naar op vakantie te gaan, maar de oorlog duurt al erg lang. Het is daarom niet veilig om er op vakantie te gaan, Dreams2go raad u aan om ergens anders naar toe te gaan.'Burgerdoden door bombardement in SyriŽ'

11:43, 3/9/2012 .. 0 comments .. Link

BEIROET - Door een luchtbombardement maandag van het Syrische leger in de rebellenstad al-Bab in de provincie Aleppo zijn zeker 18 burgerdoden gevallen.

AFP

Tien mannen, zes vrouwen en twee kinderen.

Dat meldde het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

Een gevechtsvliegtuig bombardeerde een gebouw waarin de slachtoffers zich schuilhielden voor de gevechten in de stad. Ook in de nabijgelegen stad Aleppo, waar al maanden zwaar wordt gevochten tussen het leger en rebellen, werd een aantal wijken onder vuur genomen, aldus het Observatorium. Of er slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.

Het Syrische staatspersbureau SANA meldde maandag dat het leger grote hoeveelheden wapens en munitie heeft buitgemaakt op de rebellen in een buitenwijk van Aleppo.

Ook zou een aantal pickup-trucks van de rebellen met zware machinegeweren zijn vernietigd door de leger in Kafr al-Hamra, ten noorden van Aleppo.

Bron: Nu.nl
Datum: 3-9-2012

Ik vind dit een belangrijk stukje voor de toerismebranche want door de bomaanslagen in Syrie is het land niet veilig, ook niet voor toeristen. Dreams2Go raad u aan om naar een ander land te gaan.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Baby-vrije stilteruimte in AirAsia
Het geheim van Singapore.
Hollandse gastvrijheid in China
Japan zal omstreden eilanden kopen
Vliegroutes Schiphol gescheiden van rest.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer