Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Asiafreak

Description

Alles over Thailand en de Aziatische cinema


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

THE THRONE OF BLOOD

De Japanse hervertelling van MACBETH maakte AKIRA KUROSAWA op de flanken van de berg FUJI . Het verhaal is grotendeels trouw aan SHAKESPEARE , maar in de vormgeving is het ondergeschikt aan KUROSAWA'S eigen visuele stijl en zijn ideeen over macht.

 

Eigenlijk was KUROSAWA niet van plan om Throne of blood zelf te regisseren : hij schreef het scenario  met een andere regisseur in gedachten . Maar toen zijn studio TOHO zag wat de film moest gaan kosten , eisten zij dat hij zelf de regie op zich zou nemen . Het verhaal volgt in grote lijnen SHAKESPEARE'S MACBETH : twee samurai , WASHIZU en MIKI , zijn verdwaald in het bos en ontmoeten een waarzegster die voorspelt dat WASHIZU machtig zal zijn , maar dat MIKI'S kinderen uiteindelijk zullen zegevieren . WASHIZU wordt inderdaad de machthebber van het kasteel . Het is zijn vrouw die hem ervan overtuigt dat hij zijn rivalen uit de weg moet ruimen om zijn macht te vergroten . Hij volgt haar raad op en dood vele van zijn con currenten , inclusief MIKI . Als MIKI'S zoon het kasteel van WASHIZU bestormt , komt de voorspelling uit : zijn zoon wordt dood geboren , zijn vrouw wordt waanzinnig en in een grootse finale wordt hij gedood door de pijlen van zijn eigen mannen..

 

In THRONE OF BLOOD combineert KUROSAWA zijn dynamische stijl voor de gevechtsscenes met verstilde en uiterst gestileerde scenes , waarvoor hij putte uit de traditie van het NO-theater . Het resultaat is een van de meest originele en toegankelijke Shakespeare-verfilmingen..

 

REGISSEUR : AKIRA KUROSAWA

CAST : TOSHIRO MIFUNE , ISUZU YAMADA , MINORU CHIAKI , AKIRA KUBO

JAPAN 1957

 

 

REGISSEUR AKIRA KUROSAWA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 19:31, 16/7/2006
Comments (2) | Add Comment | Link

RASHOMON

RASHOMON is niet zomaar een klassieker : sinds de verschijning in 1950 is de film uitgegroeid tot een archetype waarin diverse visies op een gebeurtenis elkaar tegenspreken . De vorm werd geimiteerd in onder andere ''THE OUTRAGE" , HERO en ''THE USUAL SUSPECTS''..

 

Het had nogal wat voeten in de aarde voordat RASHOMON werd gemaakt : AKIRA KUROSAWA'S vaste studio TOHO wilde eer niet aan en de baas van de kleinere  DAIEI studio was zo verbolgen over het uiteindelijke resultaat dat hij zijn naam van de credits liet halen . Eenmaal in de bioscopen was de film echter een groot succes en na vertoning op het film-festival van Venetie werd de film onmiddelijk beschouwd als een meesterwerk . RASHOMON draait om een moord en een verkrachting in de bossen . In flashbacks krijgt de kijker de gebeurtenissen viermaal te zien , steeds verteld vanuit een ander personage . De versies verschillen onderling zo sterk dat het onmogelijk is om de ware gebeurtenissen te achterhalen . Bij het verschijnen van RASHOMON was de vertelvorm waarin diverse flash-backs elkaar tegenspreken volstrekt nieuw . Sindsdien is deze veelvuldig gekopieerd . Nog steeds is de titel van de film spreekwoordelijk voor een film die de waarheid van een steeds nieuwe kant belicht . RASHOMON werd bekroond met de Gouden Leeuw in Venetie van 1951 en de Oscar voor de beste niet-engelstalige film in 1952.

 

REGISSEUR : AKIRA KUROSAWA

CAST : TOSHIRO MIFUNE , TAKASHI SHIMURA , MINORU CHIAKI , KICHIJRI UEDA

JAPAN 1950

 

 

REGISSEUR AKIRA KUROSAWA

 

 

 

 

 


Posted: 18:40, 16/7/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

STRAY DOG

In STRAY DOG weet AKIRA KUROSAWA maximaal effect te sorteren met een minimaal gegeven : een politieman verliest zijn pistool en gaat op jacht naar de dief . De film is niet alleen een stijlvolle film noir , het is ook een sociaal portret van het naoorlogse Tokyo.

 

De jonge agent MURAKAMI wordt op een snikhete dag in de bus ongemerkt beroofd van zijn pistool . Wanneer hij het verlies ontdekt , gaat hij op zoek naar het wapen . Zijn zoektocht voert hem door achterbuurten met kruimeldieven , pooiers en andere buitenstaanders die proberen zich in leven te houden in het naoorlogse Tokyo . Tijdens de zoektocht wordt MURAKAMI zich ervan bewust dat het zijn kogels kunnen zijn waarmee nu mensen gedood worden . En inderdaad blijkt MURAKAMI'S wapen inmiddels verkocht te zijn op de illegale wapenmarkt en is er al een jonge vrouw mee doodgeschoten . Overmand door schuld roept MURAKAMI de hulp in van zijn superieur SATO , en gezamelijk gaan zij op jacht naar de dief , voordat hij opnieuw kan toeslaan . STRAY DOG is zowel een spannende film noir , als ook het portret van het ontgoochelde , naoorlogse Japan . De film geeft een kijk op de gedesillusioneerde veteranen die terugkwamen van een verloren oorlog.

 

REGISSEUR : AKIRA KUROSAWA

CAST : TOSHIRO MIFUNE , TAKASHI SHIMURA , ISAO KIMURA , KEIKO AWAJI

JAPAN 1949

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 14:20, 16/7/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

A CHINESE GHOST STORY I

DEEL 1

 

Op reis van dorp tot dorp om belasting te innen,besluit de knullige TSEI-SHEN de nacht door te brengen in een verlaten tempel in een donker bos.Midden in de nacht ziet hij een beeldschone jonkvrouw en hij is op slag verliefd.Wanneer TSEI-SHEN hoort dat zij een geest is,probeert hij haar te helpen,maar de demonen van het bos laten haar niet zo maar gaan...Het gevolg is een spectaculair gevecht tussen TSEI-SHEN,een leger zombies,wandelende skeletten,boomgeesten met reuzentongen en Chinese zwaardvechters.

 

A CHINESE GHOST STORY is een tijdloos meesterwerk van producent TSUI HARK waarin actie,humor,romantiek en een orgie van special effects een adembenemend geheel vormen.

 

REGISSEUR / PRODUCENT : TSUI HARK

CAST : LESLIE CHEUNG , JOEY WONG , MA WU

CHINA ?

 

 

REGISSEUR / PRODUCENT TSUI HARK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 14:51, 22/6/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

A CHINESE GHOST STORY III

DEEL 3

 

Met dit fantastische film-spektakel brengt TSUI HARK zijn succesvolle Chinese ghost story-trilogie ten einde.Honderd jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film overnacht de jonge boeddhistische monnik FONG samen met zijn oude meester in het behekste bos.Het duurt niet lang of de oude Kung fu-meester valt ten prooi aan de boosaardige boomgeest en diens leger demonen.FONG vlucht het bos uit,op zoek naar hulp,in het dorp maakt hij kennis met zwaardvechter YIN,die tegen betaling bereid is te helpen.Samen keren de twee terug naar het bos,om voor de laatste keer strijd te leveren tegen boze demonen,griezelige creaturen en de wraaklustige boomgeest.

 

A CHINESE GHOST STORY III is het spectaculaire slotakkoord van een film-trilogie vol Kung fu,humor,romantiek,horror en grensverleggende special effects

 

REGISSEUR / PRODUCENT : TSUI HARK

CAST : LESLIE CHEUNG , JOEY WONG , MICHELLE REIS

CHINA ?

 

 

REGISSEUR / PRODUCENT TSUI HARK

 

 

 

 


Posted: 13:21, 22/6/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

A CHINESE GHOST STORY II

DEEL 2

 

Na uit de gevangenis te zijn ontsnapt,krijgt de sullige belastinginpecteur TSEI-SHEN het wederom aan de stok met bovennatuurlijke krachten.Tot zijn verbazing ontmoet hij een dubbelganger van zijn verloren liefde CHING FUNG,die haar vader uit handen van de boosaardige keizer probeert te redden.TSEI-SHEN besluit een handje te helpen.Samen met zijn vriend,een Taoistische zwaardvechter,bindt hij de strijd aan met een leger demonen,een gigantische vliegende duizendpoot en een bende kannibalen.En dat is nog maar het begin.

 

A CHINESE GHOST STORY II is het sublieme vervolg op TSUI HARK'S  tijdloze meesterwerk IRON MONKEY,een film waarin kung fu,humor,romantiek,horror en fantastische special effects voor een duizelingwekkend eindresultaat zorgen

 

REGISSEUR / PRODUCENT : TSUI HARK

CAST : JACKY CHEUNG , JOEY WONG , SHUN LAU

CHINA ?

 

 

REGISSEUR / PRODUCENT TSUI HARK

 

 

 

 


Posted: 13:09, 22/6/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

OLD BOY

15 jaar heeft OH DAE-SU vastgezeten,totaal afgezonderd van de buitenwereld en zonder te weten waarom.Hij is de waanzin nabij.Op een dag wordt hij wakker op het dak van een appartementsgebouw;hij is zonder enige waarschuwing weer vrijgelaten.vasrberaden gaat OH op zoek naar de reden van zijn gevangenschap.Als hij hoort dat zijn vrouw tijdens zijn afwezigheid is vermoord,zweert hij wraak.

 

Bereid je maar voor op een gigantische dreun.Wat een gedurfde en brutale wraakfilm is dit.FASTEN YOUR SEATBELTS,wraak in de hoogste versnelling.Op de KIM KI DUK films na,is dit de beste Koreaanse film die ik in mijn collectie heb.WAT EEN MEESTERWERK van CHAN WOOK PARK,na SYMPHATY FOR MR.VENGEANCE (wat ik al een cinematografisch kunstwerk vindt) dacht ik,dit is zijn top,een betere film kan er niet komen van PARK,maar hij heeft zichzelf driedubbel overtroffen met OLD BOY.In 1 woord geweldig,klasse,fantastisch,maar zeer gewelddadig (waarschuwing voor de jongere kijkers).

 

REGISSEUR : CHAN WOOK PARK

CAST : CHOI MIN SIK , YOO JI TAE , GANG HYE JUNG

ZUID-KOREA 2003.

 

REGISSEUR CHAN WOOK PARK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 10:45, 22/6/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

FOTOVERSLAG THAILAND 2006

Even buiten Pattaya kun je een prachtige Chinese tempel bezoeken die grenst aan het tempelcomplex ''WAT YANSANGWARUM''.Voor liefhebbers van Chinese oude kunst een must see.De tempel staat boordevol met beelden van historische Chinese krijgsheren,verschillende Boeddhas,en ook martial arts figuren complementeren het geheel.En de tempel zelf is natuurlijk ook een schitterend bouwwerk.Zeer de moeite waard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

''THE SANCTUARY OF TRUTH'' ligt aan Soi 12 op Naklua road in Pattaya.Dit kasteel is helemaal vervaardigd van hout en er wordt al sinds 1981 aan gewerkt,en de planning is dat dit imposante bouwwerk over 15 jaar klaar moet wezen.Let wel,hier is dus geen spijker of stalen balk aan te pas gekomen,alles wordt met de hand gedaan,het hout wordt zelfs niet eens gelakt of voorbewerkt,de Zon,wind en zee moeten hun werk gaan doen om het kasteel er zo oud mogelijk uit te laten zien.Hij is zo'n 105 meter hoog.Echt een bezoek waard.Je kunt er ook een dolfijnenshow bijwonen of een tochtje met een speedboot maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dolfijnenshow

 

 

 

 

 

 

Veiligheidshelm is verplicht

 

 

 

Bezig met het houtsnijwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bekende en beruchte badplaats Pattaya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ter gelegenheid van het zestigjarig koningschap van Bhumibol kwamen we in Pattaya deze parade tegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende foto's zijn genomen in Baeng saen,een badplaats ongeveer 45 kilometer vanuit pattaya.het leuke aan Baeng saen is dat er niet zoveel toeristen zijn,het is dus duidelijk een badplaats voor de locale bevolking,en in de weekeinden komen veel mensen uit bangkok hier vertier zoeken.

Een honderden meters lange strandboulevard vol eetgelegenheden en kledingstalletjes complementeren deze gezellige wandelstrook.Wij hebben ook de apenberg bezocht,waar de apen gewoon los lopen,bedelend om een stuk fruit (waar ze al genoeg van krijgen).Alleen mijn zwager had vooraf een aantal zakken fruit ingeslagen,die hij achterin de pick-up truck had gegooid,nou dat was feest dus voor de apenbevolking,want het hele zooitje roofde alles wat ze maar te pakken konden krijgen.Een poging om ze uit de truck te jagen had niet zoveel success,want we kregen te maken met een ernstige vorm van aggressie tegen ons,en ik wordt liever niet gebeten door zo'n lief aapje.Instappen en wegwezen was het motto,maar ja effe verderop toch weer stoppen,ik achterin de bak om een paar foto's te nemen samen met twee boeven van een jaar of tien.Plotsklaps sprong er een aap met jong op de rand van de bak die ook wel zin had in een lekkere zak fruit,maar 1 van de jongens dacht bij zichzelf,krijg jij de kolere maar,oprotten jij en gaf zo'n enorme karatetrap naar dat beest toe dat die al krijsend van de rand af tuimelde,met een alarmkreet naar zijn familie,die gelijk van de rotsen af kwam denderen,met de leider voorop,mijn zwager heeft echt gas moeten geven om deze bloedlinke apen van ons af te schudden.Maar deze aanval gelukkig overleefd.Met trillende handen in veilige haven effe een lekkere bier genomen.pffff,een gezellig dagje baeng Saen.Een aanrader

 

Onderweg naar baeng saen met natuurlijk autopech,een kapotte airco..

 

 

Zit ik hier te wachten tot die rotauto klaar is.IK WIL APEN ZIEN.

 

 

Ja jongen,nog een half uurtje en dan gaan we eindelijk naar hopelijk de plaats van bestemming.

 

 

Baeng saen

 

 

 

 

 

 

 

Effe lunchen

 

 

Rustgevend (dit was dus na de apen)

 

 

 

 

 

 

Het apengebeuren

 

 

 

 

 

Oooh,wat is dit toch lekkerrrrrrrrr.

 

 

 

Dao denkt er het zijne van (wegwezen hier)

 

 

Ach ja ,van de 2 kilo Rambutan nog een pond over.

 

 

Aap met jong

 

 

THE BIG BOSS

 

 

Op de terugweg op zoek naar een tante , die verhuist bleek te wezen

 

 

Gevonden.

 

 


Posted: 01:57, 18/6/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

BAYTONG

BAYTONG vertelt het verhaal van TUM , een monnik die al sinds zijn vroege jeugd in een Boeddhistisch klooster woont.Hij moet zijn geisoleerde  monastische leven achter zich laten om naar het zuidelijke,moslim deel van Thailand te reizen.Daar wacht hem de taak om de zorg voor zijn jonge nichtje op zich te nemen,wiens moeder bij een terroristische om het leven kwam.Door de ogen en handelingen van dit meisje dat hij amper kent,leert hij om te gaan met het seculaire leven en de werkelijkheid van de moderne wereld.dat levert zowel hilarische als ontroerende situaties op...

 

Wederom een goeie produktie van Thailands top regisseur NONZEE NIMIBUTR (Nang Nak , Jan Dara).Omdat TUM  het klooster heeft verlaten is hij gelijk monnik af,en dat levert leuke momenten op,omdat hij alles moet leren wat modern is,Bv het gebruik van een mobiele telefoon,en vooral het gebruik van vrouwen.TUM heeft nog nooit een broek gedragen en na een ritje achterop een bromfiets bij een vrouw (waar hij natuurlijk verliefd op wordt) en de geur en warmte die die vrouw verspreidt,wordt het lastig afstappen aan het einde van de rit,hahahaha,mooiste scene uit de film,bedenk zelf maar waarom het lastig afstappen was..

Ik heb me zeer vermaakt met deze film

 

REGISSEUR : NONZEE NIMIBUTR

CAST : PUWARIT POOMPUANG , JEERANUN MANOJAM , SARANYA KRUANGSAI

THAILAND 2003

 

REGISSEUR NONZEE NIMIBUTR

 

 

 

 

 

 


Posted: 22:10, 5/5/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

DEADLY OUTLAW : REKKA

In de gevangenis hoort de Yakuza KUNISADA dat het hoofd van zijn clan,SANADA,is vermoord door een huurmoordenaar van de rivaliserende OTAKI-clan.Hij zweert persoonlijk wraak,omdat SANADA niet alleen zijn baas,maar ook zijn mentor was.Intussen maakt het BANDO-bondgenoodschap plannen om de strijdende clans te verzoenen,niet geheel naar wens van alle leden van de beide clans.Ook worden er plannen gemaakt om KUNISADA uit te schakelen.Wanneer deze vrij komt en hoort wat men met hem van plan is,

ontsteekt hij in razernij en dan breekt de hel los.

 

Veelfilmer MIIKE TAKASHI (AUDITION , DEAD OR ALIVE) maakte met DEADLY OUTLAW : REKKA een yakuza-actiespektakel,waarin alle registers weer volledig open worden getrokken.De wraakzuchtige KUNISADA is een rol van 1 van mijn favoriete acteurs RIKI TAKEUCHI,die ook te zien is in DEAD OR ALIVE en BATTLE ROYALE II

Vreselijk goeie actie film,met een aantal scenes die toch wel een beetje aan je gezond verstand gaan knagen.ULTRA VIOLENCE,thats the wordDAMN...

REGISSEUR : MIIKE TAKASHI

CAST : RIKI TAKEUCHI , MIKI RYOSUKE , ENDO KINICHI , KATSUMURA MIKA , SONNY CHIBA

JAPAN 2002

 

 

REGISSEUR MIIKE TAKASHI

 

 

 

 

 

RIKI TAKEUCHI

 

 

 

 

 


Posted: 19:00, 27/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

CURE

De originele en bovennatuurlijke film CURE betekende de internationale doorbraak voor KIYOSHI KUROSAWA.In deze eigenzinnige variant op het serial-killergenre wordt rechercheur TAKABE geconfronteerd met een reeks bizarre moorden.Bij elk slachtoffer is er een groot kruis op het lichaam gekerfd.Bovendien worden de daders steeds in de buurt van de slachtoffers gevonden.Meestal zijn het familieleden die zich niets meer van de gebeurtenissen kunnen herrinneren.Samen met een psychiater zoekt TAKABE naar mogelijke aanknopingspunten.Op een dag wordt in de nabijheid van een nieuw slachtoffer een zwerver aangehouden.Hij blijkt een oud student te zijn,die zich in hypnose heeft verdiept en op dit gebied grote gaven heeft ontwikkeld.

 

CURE is duidelijk beinvloed door serie-moordenaarsfilms als SEVEN,maar KIYOSHI KUROSAWA geeft een eigen ,originele draai aan het genre.Want hoewel het raadsel van de moordenaar wordt opgelost,blijkt het mysterie rond zijn bijzondere gaven bestaan.Bovendien werkt de hypnose alleen bij mensen die hun gruweldaden al als heimelijke fantasieen koesteren.Hierdoor is CURE zowel een misdaadfilm als een psychologische thriller.

 

Lang geleden dat ik deze gezien heb,dus kan er niet zoveel over vertellen , alleen dat ik het een goeie film vond.Ga hem binnenkort weer eens bekijken.

 

REGISSEUR : KIYOSHI KUROSAWA

CAST : KOJI YAKUSHO , MASATO HAGIWARA , TSUYOSHI UJIKI , ANNA NAKAGAWA

JAPAN 1997

 

REGISSEUR : KIYOSHI KUROSAWA

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 21:33, 26/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

2LDK

YUKIHIKO TSUTSUMI neemt de rivaliteit tussen twee aankomende actrices als uitgangspunt voor zijn duel.LANA en NOZOMI delen een appartement in Tokyo.Ze azen op dezelfde filmrol en met de audities op komst lopen de meisjes in huis strak gespannen rond.Irritaties krijgen grip op de twee en de spanning kan oplopen tot ver in het rood.Als de zaken op een dergelijk moment escaleren,is er geen houden meer aan.Maanden opgekropte ergenis vindt een kanaal.Schreeuwen,slaan en bijten.Een scala aan huishoudelijke apparaten (waaronder Kettingzaag,bijtend zuur,elektrocutie,zwaarden,en ook eieren) wordt door de dames ingezet naar maximaal schadelijk effect.Er is geen weg meer terug.De strijd is niet gestreden voordat het kreng tot zwijgen is gebracht..

 

THE DUEL PROJECT :

Een wedijver tussen twee eigenzinnige Japanse regisseurs,de jonge hond RYUHEI KITAMURA (VERSUS , AZUMI) nam de uitdaging aan van de ervaren YUKIHIKO TSUTSUMI (CHINESE DINNER):een film maken volgens de formule : een locatie , twee personages , een overlevende.Te draaien met gelijke middelen en dat de beste moge winnen.Dit is deel 1.BTW, de films moesten ook binnen 7 dagen klaar zijn.

 

HAHAHAHA,deze behoort tot mijn favoriten.Wat een geweldig spel laten deze twee (bloedmooie) dames zien,dat meisjes onderling gemeen kunnen zijn is algemeen bekend,maar wat je hier te zien krijgt grenst aan het ongelofelijke,het woord BITCH is nog te lief,laten we het houden op SUPERBITCHES.En het slot is zo verrassend,dat je niet weet of je moet lachen of huilen.Ik moest dus

 

REGISSEUR : YUKIHIKO TSUTSUMI

CAST : EIKO KOIKE , MAHO NONAMI

JAPAN 2002

 

REGISSEUR YUKIHIKO TSUTSUMI

 

 

 

 

EIKO KOIKE (In de film droeg ze een trainingspak,dus vielen ze niet zo op, SHIIIIITTTTTT.

 

 

MEER VAN TEGENSPEELSTER MAHO NONAMI KON IK NIET VINDEN (hoe zou dat toch komen)

 

 

 

 

 


Posted: 21:58, 25/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

ARAGAMI

Een gewonde Samurai dwaalt in het duister door het bos.Bij de poort van een tempel stort hij ineen.Als hij de volgende dag bijkomt,zijn al zijn wonden geheeld en voelt hij zich uitgerust en fit.Zijn mysterieuze gastheer en redder nodigt hem uit voor een feestmaal.Maar hun samenzijn neemt een grimmige wending: de samurai ontdekt dat hij is uitverkoren voor een mythisch duel.De enige manier voor hem om de tempelheer te verlaten is door de tempelheer in een zwaardgevecht te verslaan

 

THE DUEL PROJECT 2 :

Zie 2LDK

 

 

 

Goeie bijzondere film uit het DUEL PROJECT,met verrassende plotwendingen,mooie martial arts,en net als in 2LDK een komisch slot.MAARRRRR 2LDK is uiteraard de winnaar.Komt ook mede omdat het genre mij meer ligt,Maar natuurlijk mijn complimenten richting RYUHEI KITAMURA voor deze mooie wrede film.

 

REGISSEUR : RYUHEI KITAMURA

CAST : TAKAO OSAWA ,  MASAYA KATO

JAPAN 2002

 

REGISSEUR RYUHEI KITAMURA

 

 

 

 

 


Posted: 21:08, 25/4/2006
Comments (2) | Add Comment | Link

BANGKOK DANGEROUS

KONG is een professionele huurmoordenaar die sinds zijn jeugd niet meer kan spreken.In stilte slijt hij zijn dagen tegen de achtergrond van het harde en bittere straatleven van de achterbuurten in Bangkok.KONG is kil,dodelijk en stil.Het gruwelijke werk dat KONG doet is een voortdurende en onpersoonlijke wraak op de wereld om hem heen.Geweld is voor KONG slechts een uitlaatklep voor zijn emoties.Als KONG'S beste vriend neergeschoten wordt,probeert hij anders tegen de zaken aan te kijken,maar is daar emotioneel niet toe in staat.De komst van het jonge meisje FON lijkt daar verandering in te brengen.Alleen zij kan hem de warmte en liefde geven die de geestdode huurmoordenaar nodig heeft om wat menselijker te worden..Haar aandacht kan KONG redden van de ondergang maar ook ten gronde richten.Kan de geharde killer de muur om hem heen afbreken of blijft hij er de rest van zijn leven met de rug tegenaan staan?

 

De eerste Thaise film die ik kocht,en ik was zeer aangenaam verrast door deze produktie.Wat een geweldige actiethriller,ademloos heb ik zitten kijken naar de fantastische maar zeer grimmige scenes.Keihard en meedogenloos,andere woorden heb ik er niet voor.En de acteerprestaties zijn om te smullen.Acteur PAWALIT MONGKOLPISIT zegt geen woord in deze film,maar zijn gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal zeggen genoeg.VET APPLAUS.

 

REGISSEURS : THE PANG BROTHERS

CAST : PAWALIT MONGKOLPISIT , PREMSINEE RATANASOPHA , PATHARAWAN TIMKUL

THAILAND 2000

 

THE PANG BROTHERS

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 19:06, 25/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

KANCHANABURI

 

De brug over de rivier de Kwai is wereldwijd het bekendste bouwwerk van Thailand.Helaas heeft de constructie van ijzer en beton,waarover je een wandeling kunt maken en die door uit Bangkok komende toeristen vaak met lichte teleurstelling wordt bekeken,niets te maken met de brug van hout en bamboe uit de filmklassieker.Deze film werd bovendien niet aan de Kwai,maar op Sri Lanka gemaakt.Maar als je niet voor een kort bezoek naar Kanchanaburi bent gekomen,zul je al snel ontdekken dat er in deze provincie met zijn grotten en watervallen in de jungle genoeg te beleven valt.

Voor overnachtingen kun je terecht in een van de vele guesthouses langs de Kwai,waar je dus gewoon in een hut op palen logeerd.En dat is zo sfeervol en gezellig,vooral s'avonds als de zon ondergaat,is het genieten geblazen van de rivier en zijn bewoners die nogal lawaaierig kunnen worden (Brulkikkers).Pas uiteraard wel op muggen,dus goed insmeren met anti-muggen spray of zalf,en het barst er ook van de mieren,maar die zijn zo druk met hun bezigheden dat je van die gasten geen last hebt.Verdere aanraders zijn de verschillende museas over de Birma-spoorlijn,waaronder het (JEATH WAR museum en het WORLD WAR II) museum, die door duizenden gevangen militairen onder erbarmelijke omstandigheden is aangelegd,(LET WEL,zeer schokkende foto's worden getoond) Ik was zeer onder de indruk van het bezoek.Je kunt THE WAR CEMETARY bezoeken,waar honderden soldaten begraven liggen,waaronder veel Nederlanders.Voor lekker eten kun je terecht in het FLOATING RESTAURANT.

En een tochtje met een Long-tail boot is ook zeer leuk.Ik heb in ieder geval genoten in Kanchanaburi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Posted: 20:47, 24/4/2006
Comments (3) | Add Comment | Link

ZEBRAMAN

Het jaar is 2010.SHINICHI is een hoogst incompetente leraar.Hij is overal te laat,zijn vrouw gaat vreemd,zijn dochter zit in de prostitutie en zijn zoontje wordt op school gepest.Sinds zijn vroegste jeugd vindt SHINICHI troost in de televisieserie ZEBRAMAN.Hij maakt een Zebrakostuum en trekt er zijn slaperige,nachtelijke provincieplaatsje mee in.Daar loopt hij figuren tegen het lijf die nog dubieuzer zijn dan hij zelf.Het blijken buitenaardse wezens te zijn.Zijn Zebra-nekharen gaan ervan overeind staan.Maar hij blijkt onvermoede krachten te bezitten.Ondertussen krijgt ook de Japanse geheime dienst te horen dat het stadje bedreigd wordt door Aliens.Zonder het te weten of het te willen,bindt ZEBRAMAN de strijd met hen aan

 

MIIKE TAKASHI,de verbijsterende en productieve koning van de Japanse genrefilm,slaat nog maar eens een nieuwe richting in met ZEBRAMAN.

Een hilarische film die je geen moment verveelt,maar ja,dat kan ook niet anders als de man achter de film MIIKE heet.Die man kan echt in elk genre een goeie film maken.Een aantal toppers zijn ''ONE MISSED CALL'', ''AUDITION'', ''ICHI THE KILLER''en ''DEADLY OUTLAW : REKKA.Alleen zover ik weet staat er nog geen romantische film op zijn conto,maar MIIKE kennende,zal die er vast wel komen

 

REGISSEUR : MIIKE TAKASHI

CAST : SHOW AIKAWA , KYOKA SUZUKI , ATSURO WATABE

JAPAN 2004

 

REGISSEUR MIIKE TAKASHI

 

 

 

 

 

 

www.asiamania.nl


Posted: 14:20, 23/4/2006
Comments (3) | Add Comment | Link

THE LEGEND OF GINGKO

Lang geleden,ergens op de eenzame Mongoolse vlakte streden twee stammen om de heerschappij : de ''Volcanoes''en de ''Hawks''.De leidster van de Hawks weet de aanvoerder van de Volcanoes te verleiden.Als zij namelijk het kind uit hun verbond aan het hemelse Zwaard offert,zal dit wapen mythologische krachten krijgen.Hiermee zal de strijd voor eens en altijd beslecht zijn.Maar vlak voor de offerande van VEE weet de vader het kind te stelen.Opgroeiend binnen de Vulkaanstam wordt Hawk 'VEE' verliefd op de Volcanoe 'DAHN'.Maar is er wel een vreedzame toekomst mogelijk?

 

Goeie actiefilm,gefilmd in de oerbossen van Zuid-Korea.Wie AZUMI goed vindt,kan deze blind aanschaffen.

 

REGISSEUR : PARK JE HUN

CAST : KIM SUK HOON , CHOI JIN SIL , LEE MI SOOK

ZUID KOREA 2003

 

PRODUCER KANG JE GYU

 

 

 

 

 


Posted: 11:02, 23/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

THE LEGEND OF THE EVIL LAKE

De zegel is verbroken,en een tragische liefde begint...Duizenden jaren geleden weet Generaal SHILLA alle stammen samen te voegen tot een verenigd koninkrijk.Daartoe moord hij de laatste stam die geleidt wordt door Koningin AUTA uit.Het bloed,de woede en geest van Koningin AUTA vormen ''The Evil Lake''.SHILLA weet het meer te verzegelen met zijn zwaard.Achthonderd jaar later weet het boerenmeisje JAUNBIE het zwaard los te trekken en het zegel te verbreken.

 

Leuke actiefilm in de stijl van Skyhigh en Azumi,met mooie martial arts scenes.

 

REGISSEUR : LEE KWANG HOON

CAST : JEONG JOON HO , KIM HEY RI , CHUNG JUN HO

ZUID KOREA 2004

 

REGISSEUR LEE KWANG HOON

 

 

 

 

 

 


Posted: 10:04, 23/4/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

ZHOU YU'S TRAIN

ZHOU YU'S TRAIN vertelt het verhaal van de vastbesloten maar uiteindelijk noodlottige zoektocht van een vrouw naar de ideale liefde.Tegen de achtergrond van het dagelijkse leven in Noord China maken we kennis met ZHOU YU,een binnenhuisarchitecte die een zielsverwant lijkt gevonden te hebben in de bibliothecaris CHEN QING.Het enige probleem is in deze perfecte liefde is dat ze op een dag reizen van elkaar wonen.Dus elk weekend neemt ZHOU YU de trein om bij haar geliefde CHEN te zijn.Maar de bittere realiteit zorgt ervoor dat er problemen opduiken in hun idyllische relatie.

 

Niet helemaal mijn genre,maar toch wel genoten van deze mooie film,met een eind die ik even een paar keer moest bekijken om de clou te snappen (beetje verwarrend).Maar ga toch meer van dit soort films bekijken.GOED

 

REGISSEUR : ZHOU SUN (toevallig,of niet)

CAST : GONG LI , TONY LEUNG KA FAI , SUN HONG LEI

CHINA 2002

 

REGISSEUR ZHOU SUN

 

 

 

 

 

 

Een mooi getekend portret van GONG LI

 

 

 


Posted: 00:34, 23/4/2006
Comments (7) | Add Comment | Link

JAPANESE HORROR ANTHOLOGY VOL.1 & 2

Gelijk maar allebei de delen.

21 ongewone en ijzingwekkende verhalen gebasseerd op Japanse horrorromans.

Hier moet ik het zelfde commentaar op geven als op TALES OF TERROR.

Veel zwakke,maar ook sterke momenten.Weer een blik regisseurs opengetrokken en filmen maar.

De sterkste vind ik ''THE WOODEN CLOG WITH THE RED STRAPS''met CHIAKI KURIYAMA (Kill Bill 1),een volwaardige korte thriller die mijn applaus verdient.Verder spelen ASAMI MIZUKAWA (Dark water) , AKI MAEDA (Battle royale) en natuurlijk onze lieve CHIAKI de rollen in deze slappe compilatie.

 

REGISSEUR : DIVERSEN

CAST : CHIAKI KURIYAMA , RYUJI HARADA , AKI MAEDA , JINPACHI NEZU , KAORI MANABE , HITOMI KURIHARA

JAPAN 2002 & 2003

 

 

 

CHIAKI KURIYAMA

 

 

AKI MAEDA

 

 

ASAMI MIZUKAWA

 

 

HET GOEIE UIT DE ANTHOLOGY DELEN TER COMPENSATIE VAN DE SLECHTE

NOG 1 DAN

 

KAORI MANABE

 


Posted: 22:26, 22/4/2006
Comments (4) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer