Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

1CMB GROEP 3

Jupiler

20:27, 14/4/2009 .. 0 comments .. Link
Op een mooie dinsdagvoormiddag begonnen de drie koorknapen hun queeste naar het vloeibare goud, genaamd Jupiler, in het magische land van Delhaize in de stadsfeestzaal te Antwerpen. Na enige rekken afgespeurd te hebben kwam zij terecht bij vele liquide middelen, zoals cola en andere zoetigheden aan de rechterzijde, en alsof trompetten uit de hemel schalden vonden zij aan hun linkerkant hun epische wondermiddel. Deze toverdrank bevond zich in gang 9, links van andere flauwe namaakbrouwsels zoals Delhaize bier of een bijna evenwaardig Stella, maar toch kon dit onze helden niet bekoren. En toen kreeg Il Thomassito slechte commentaar over dit voorgaande schrijfsel en mocht dit niet opgenomen worden in de paper, vandaar dat ik het hier toch maar publiceer! HA!

En nu serieus.

17:58, 13/4/2009 .. 0 comments .. Link
DAMES EN HEREN. U heeft net ongetwijfeld de meest informatieve les over biologie ooit geleerd, maar nu is het toch even tijd voor iets anders: namelijk waar deze blog in eerste instantie voor bedoeld was: een mooie schets van het schoolleven en de ontwikkelingen van ons groepje en taken of ander schoolwerk dat desbetreffend groepje of de leden hiervan aan het doen zijn of gedaan hebben. Bij deze, neem ik, Thomas Lenaerts, voor één enkel maal de blog eens serieus, en zal dus MIJN werk van de afgelopen 2 weken toelichten: Na een paar dagen (een 3-tal) te genieten van een welverdiende paasvakantie heb ik mij met man en macht in mijn boeken geworpen. Ik heb deze voorbije week namelijk al: Franse vocabulaire geleerd en voel me dus nu een volleerd fransman op mijn honger naar geitenkaas en dergelijke stinkconsoorten na. Alsook heb ik mij verdiept in de psychologische wetenschappen en net een diploma gehaald in gezinspsychologie na mijn broer te laten opnemen in Geel. Bovendien heb ik me ook nog geschoold in de commerciële communicatie, en als het ware het leesrecht op deze blog verkocht aan Aldi vzw, na enige PR-studie en toepassing bij Delhaize en Carrefour, die toch een verkeerde doelgroep bleken te zijn om deze Top of Mind te behalen. Blackboardoefeningen van Frans kennen vanaf heden voor twee derde ook geen geheimen meer voor uw reporter ter plaatse. Oswald de geschiedkundige bosneger.. pardon, boszwarte om even politiek correct te zijn heeft me ook reeds enkele historische inzichten bijgebracht in de vorm van artikels en commentaar daarover. Morgen heb ik afgesproken voor een exclusief interview met mijn kornuiten, mijn kompanen, mijn kampioenen Thierry en Stefan, voor de talkshow van Engels en de store-check van CC. Verdere berichtgeving volgt in de vorm van een Stefaniopisch of Thierrynees literair meesterwerk, of wederom een nieuwe reportage van uw gastheer van de avond, Thomas Lenaerts. Goedenacht beste lezers.

Het ontstaan van de Stierhond.

16:12, 13/4/2009 .. 0 comments .. Link

Geachte student, lector, of internetgebruiker die hier toevallig opgestoten is,

Vandaag wacht u een enorm belangrijke biologische les, namelijk het ontstaan van een der meest robuuste hondsoorten ooit, zijnde de STIERHOND. U zal dit legendarische schepsel der natuur beter kennen als bulldog.

Deze breedgeschouderde honden zijn altijd al het beeld geweest van kracht en gevaar. Zelfs in Tom & Jerry tekenfilms wordt dit woestgebekte beest gebruikt als logge, noeste kracht. Deze hond is het stereotiepe beeld van de “beer” van de maatschappij, de stevige, sterke rots in de branding. U ziet dit ook in de fysiologie van dit dier. Brede schouders, een stevige grote onderkaak en een stevig, gespierd, klein lichaam dat oerkracht moet uitstralen. Zelfs wanneer men bij google ‘bulldog’ intypt komt men meteen terecht bij tekeningen van een breed, agressief uitziend monster met scherpe tanden, waarmee Cerberus, de driekoppige helshond, in vergelijking zelfs maar een watje is.

Na deze kleine toelichting komen we terecht bij het eigenlijke onderwerp van deze blog. Jawel, dames en heren, het ontstaan van deze brok spieren. Zoals reeds vermeld is de naam stierhond. En onze reporter ter plaatse, Thomas Lenaerts, heeft het procedé van dichtbij gevolgd.

Vanuit de diepste kerkers van laboratoria over heel België, eindelijk het échte verhaal achter één van de meest meedogenloze killers in de natuur.

Jaren geleden trachtte men een oorlogswapen te creëren, trouw, gehoorzaam en slim als een hond, en stevig, sterk en machtig als een stier. Na jarenlange overpeinzingen hoe dit te combineren, kwam een Waalse keuterboerke met een idee, en zoals blijkt bij deze case, blijkt soms het domste idee nog het beste te zijn. Door middel van kunstmatige inseminatie werd een vrouwelijke Mastiff (hondensoort) bevrucht met het zaad van een woeste stier (Welke nadien naar Spanje werd verscheept en stierf in een tragisch verkeersongeval in een arena. De stier kwam nochtans van rechts en diende voorrang te krijgen op de toreador, maar na enige bloedige verwikkelingen stierf voorgenoemde toch ter plaatse met een vreemd uitziend stalen voorwerp door de rug, in het hart, ter plaatse op het droge zand, roodkleurend van menige liters bloed die het stervende beest verloor. Na enig onderzoek bleek dit een zwaard te zijn, waarschijnlijk uit een voorbijvliegende ufo geworpen.)  De kruising van deze idealen bracht een beest voort, schrikwekkender dan de minotaurus, wreedaardiger dan de Duitse haviken in de film Valiant, en eigenwijs onrustiger dan Ben Crabbé op een zondagavond zonder Blokken.

Dit beest was logischerwijze nog te groot om gebaard te worden door deze kleine moederhond en werd dus verwekt in een steriel zwembad, nadien beter bekend als de “kweekpoel”. Na enige tijd werden zowel duidelijke kenmerken van de moederhond als duidelijke kenmerken van de stier zichtbaar in de ontwikkelende foetus. Een woeste bek, met gruwelijke tanden en verscheurende kaken, horens die uittoornden boven de kleine ogen, een korte omhoogbuigende staart en klauwen, maar dit alles bij het postuur van een jongvolwassen stier, enkel nog peziger en gespierder.

Deze hybride was echter nog te groot en ongehoorzaam voor verder gebruik, en het zaad van dit mannelijk beest werd wederom gebruikt voor kunstmatige inseminatie, ditmaal bij een Pug (een andere hondensoort). Deze hond was echter veel kleiner en de kruiskweek tussen deze monstroïde en canis zou zorgen voor een kleinere versie van wat de proefleiders nu reeds hadden, men hoopte tevens meteen ook dat het beest gehoorzamer zou zijn aan zijn meesters.

Het resultaat van deze kruising zorgde echter nog niet voor het gewenste resultaat, de horens stompten af, en het beest bleef veel te groot voor massakweek en ingebruikname. Na enige genetische manipulatie en verdere cross-breeding kwam men uiteindelijk bij een beest, klein genoeg om als onschuldig huisdier aanzien te worden, maar toch machtig en stevig genoeg voor de strengste, hardste verwikkelingen: de STIERHOND: stevig gespierd en sterk als een stier, een verscheurende bek met scherpe tanden als van een hond, kortharig als een stier, gehoorzaam als een hond. De horens waren echter wel verdwenen door de genetische manipulatie, maar na de 3e levensvorm was men tot de conclusie gekomen dat dit toch geen zicht zou zijn en dat de verbrijzelende kaken zouden voldoen als moordwapen.

Een reportage van Thomas Lenaerts. Terug naar de studio.

Volgende week:

”George W. Bush: gemanipuleerd door aliens? Een cyborg geprogrammeerd tot verwoesting van de mensheid? Of gewoon oerdom?  

 

 

Thomas.Paasvakantie!

14:16, 9/4/2009 .. 0 comments .. Link

Hey blog,

ik ben hier weeral een lange tijd niet geweest en moet blijkbaar nog veel lezen hier! Maar ik heb wel een goed excuus... Het is misschien wel paasvakantie maar ik heb mij al elke dag flink achter mijn boeken gezet om er op het einde van het jaar toch door te raken. En dat met zo weinig mogelijk 2de zits natuurlijk :)

In deze vakantie heb ik economie, Frans, marketing en psychologie al geleerd. Maar ik heb ook aan taken zitten werken zoals cc, prv, psychologie en Nederlands. Al bij al niet de tofste vakantie dat de meeste zich kunnen inbeelden maar ik heb een goed vooruit zicht: morgen zijn jullie allemaal van mij vanaf voor een hele week want ik ga benen breken in La Plagne! (dus voor zij die daar ook zullen zijn pas op als jullie me voorbij zien komen hé ;) )

Ik ga jullie maar eens laten en me terug achter mijn toffe boekjes zetten want ze roepen alweer luid dat het tijd is!

Gegroet en nog een toffe vakantie aan mijn groepsgenootjes die ik stiekem al wel wat begin te missen :)

Emilie de kleine krullenbolKlaagzang en andere neerlatende praktijken.

18:50, 4/4/2009 .. 0 comments .. Link
Uiteindelijk is het dan zo ver. De langverwachte paasvakantie. Helaas laat de connotatie van vakantie laat hier een wrange nasmaak na. Het schitterende terrasjesweer van weleer heeft ingeboet voor zijn illustere Belgische tegenhanger. De zompige hemel dreigt er immers mee om zijn vochtige inhoud mee te laten voeren met de koele noorderwind. Maar alvorens de druppels op ons neerdalen en de temperaturen kelderen is er nog "den blok".

Waar wij piepjonge zeehondjes zouden kunnen redden van een gewisse dood, zitten wij ons blind te staren op de indeling van publieksgroepen volgens Chay-Nemeth. Terwijl hun tengere schedeltjes kraken onder de genadeslag van een harde knuppel, lezen wij over hospice-monniken. En vooral, wanneer we op zoek zouden kunnen gaan naar unieke rariteiten in de dierenwereld, net als Pinky de roze dolfijn, Pemba de rode panda of Eclyse het zebrapaard, om onder te brengen in een zuu (een zoologie voor uitzonderlijke uniekelingen, red.) zitten wij ons geeuwend door de cursussen te werken.

Na een week van noest arbeid, presentaties en consultaties is het dus nog even wachten op vertier. De pijn wordt echter niet verzacht door de blijvende wanpraktijken bij de NMBS en de overdaad aan petities op publieke aangelegendheden.
Ach, deze klaagzang heeft tenminste zijn nut. Na mijn literaire afwezigheid op deze weblog wordt de voorzet van kameraad Lenaerts heerlijk in doel gekopt. De blog wordt nieuw leven ingeblazen!

Gegroet en tot schrijfs,
uw nederige dienaar, Paulo de polkadanser, a.k.a. Thierry de Panda-Messias.

PANIEKVOETBAL IN DEURNE NOORD

17:23, 29/3/2009 .. 0 comments .. Link
Neenee, geen voetbal, noch paniek, noch aardrijkskundige weetjes, maar wel weer een nieuwe blog van uw geliefde Thomas. Ja, beste blog, het is alweer even geleden dat we elkaar nog zagen. Ik herinner me het nog goed. Een regenachtige zondagnamiddag, en ik, rotslecht gezind om de zovele verhekelingen des levens die ons aller ziel tergen en kwellen op een waardeloze zondagnamiddag. Thomas is nu echter wel blij. De ouders zijn net op verlof vertrokken, ik zit sinds vanmiddag weer op mijn vertrouwde plaats in mijn nog vertrouwdere stek te kijken over mijn plein en alle beslommeringen die een zonnige zondagnamiddag met zich kan meebrengen. Terrasjesweer, dus terrasjes vol mensen.. veelal nederlanders heb ik gemerkt op mijn tijdig genomen pauzewandeling door de straten van mijn stad, jaja, wat doet het zonnetje toch deugd. Schurftige hondsdolle rotskaters maken hier weer een hels kabaal onder mijn raam op mijn plein in mijn stad, maar zelfs dat kan de glimlach niet van mijn gezicht krijgen op deze zonnige zondagnamiddag. Oh nee, zeker niet. Thomas is blij. Zeker als een van voorgenoemde doemlingen nu en dan eens zwaar "op zijn bek gaat" door een onvoorzien manoeuvre van diens skateboard, en de satanische sadistische kantjes mijnentwege de bovenhand halen tegen de barmhartige Samaritaan in mijn binnenste. Deze zit wijselijk weggedoken onder een bulderlach wanneer dit schouwspel zich voor de zoveelste keer herhaalt. Ach.. wat is het leven mooi op een doordeweekendse zondagnamiddag waarop de zon schijnt en Thomas blij is. Hoewel, ik kan best niet denken aan volgende week. Presentatie Nederlands. Consultatie Economie. Consultatie Engels. Articles Francais. En die verdomde medialeer, met het enige tijdschrift dat NIET op www.cim.be terug te vinden is. Achja, laten we nog een blikje cola nemen, me rustig op mijn vertrouwde plekje neervlijen en nog wat naar buiten kijken, zondag, met een zonnetje, want ik ben toch nog blij.

Enfin, le soleil est là

21:55, 19/3/2009 .. 0 comments .. Link
Liefste blog,

Wil je nu eens wat weten?
de zon schijnt al bijna een week! Hiervoor een welgemeende HOERA.

Maar denk maar niet dat groep 3, ja de bevallige, voorbeeldige studenten van de B klas, daardoor slabakken, nee integendeel! We hebben elkaar zelfs geëvalueerd door middel van speelkaarten tijdens de consultatie psychologie. Zeer fijn, zeer fijn. Hier en daar kleurden enkele wangetjes zelfs wat rood.

Ja blog, geloof het maar, groep 3 is een hechte groep. Een groep vrienden. Maten en matinnetjes die samen genieten van de eerste zonnestralen dit jaar. Samen, op een terrasje. Wat is het leven mooi.

Tot schrijfs!

E to the line.

Thomas is niet blij

15:56, 15/3/2009 .. 1 comments .. Link
Gisteren frans leren. Vocabulaire 2000, of hoe t ook mag heten. Verkeerde vocskes. Thomas is nog minder blij. Vandaag iets aan het downloaden, blijkt dat de laatste van 46 files ontbreekt. HELEMAAL NIET BLIJ. Thomas heeft ook geen zin om zijn kot vanavond te kuisen, noch om morgen vroeg op te staan en naar school te gaan. Thomas is niet blij.

Het verdwenen meesterwerk.

15:29, 11/3/2009 .. 2 comments .. Link
Hier ben ik dan weer, met een poging om mijn meesterwerk van gisteren te reconstrueren.

Gisteravond, lag ik op mijn bed, mijmerend over de afgelopen dag. Net als elke goede student had ik reeds voorbeeldig mijn schoolopdrachten afgewerkt. Engels fonetisch schrift, diverse alineasoorten in het Nederlands en Franse vocabularia... ze zijn mij niet langer vreemd.

In mijn overpeinzingen omtrent de voorbije dinsdag merkte ik een rode draad op door het dagverhaal: wachten.

Het begon reeds in de vroege ochtend. Wachten op de hond, Feða, die zijn ochtendwandeling maakte in de tuin. Het was geen weer om een hond buiten te laten, en toch stond ik daar. Deze stelling is immers de grootste onzin die er bestaat. Voor een Chinese naakthond is het immers bij 15°C al geen weer meer om buiten te komen, terwijl de eigenaars van een nobel Sloveens ras minder geluk hebben. Deze trouwe viervoeters kunnen temperaturen aan die even ver onder nul liggen, als het fortis-aandeel de laatste maanden gedaald is. Eveneens zijn deze dieren het gewend om in hagel- en sneeuwbuien rond te hossen tussen de geitenkuddes. Zij draaien er hun hand aldus niet voor om, om in de Vlaamsche regens hun behoefte te doen.

Maar goed, dit was op zich nog geen ramp, een nieuwe broek, de haren opnieuw gladgestreken en ik was klaar om naar school te vertrekken. Het was één van die zeldzame dagen dat ik niet in mijn bed kon blijven ruften vanwege mijn talloze vrijstellingen.
De weergoden besloten echter om mijn nieuwe, droge kledij niet te sparen, en lieten zich dan ook volledig gaan.
Doorweekt kwam ik aan in het station, om mijn fiets in een overvolle fietsenstalling te proppen tussen een oranje damesfiets met blauwe bollen, die hippies met hun bietensapjes toch altijd, en een stoere moutainbike.
Hoewel ik eigenlijk lichtelijk te laat arriveerde was mijn verbazing groot toen bleek aan de tientallen verkleumde pendelaars, dat de trein nog niet was aangekomen. Dus schaarde ik mij, in de schaduw van een lachend Suske & Wiske bij de verkleumde hordes pendelaars om mee binnensmonds te vloeken op de NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen red.)

Laat me even iets verduidelijk, een eenmalige vertraging is inderdaad geen ramp. Daar kunnen de heren NMBS wellicht niets aan doen. Maar als ik mijn lijstje erbij neem, heb ik op amper drie weken welgeteld 3 afgeschafte treinen en 3h37 minuten aan mijn broek. Dat is een serieuze klomp, zeker als je weet dat de gemiddelde vertraging per rit om en bij de 10 minuten ligt. Dat wil zeggen dat ik bijna elke dag minstens 1 maal op een trein kan wachten, zo ook op die desbetreffende dinsdagochtend. Enige ergernis en irritatie is mij dan ook niet vreemd, en onder de pendelaars wordt het label 'neonazisme' weleens opgekleefd. Misschien enigsinds drastisch, maar ik begrijp de frustratie.

Uiteindelijk kwam de trein, en gemoedelijk kabbelde de dag verder. Twee uurtjes Nederlands verliepen zonder noemenswaardig feit, de blog is immers al lang genoeg. Maar dan was het consultatie-middag. Een consultatie-middag staat synoniem voor wachten. Wanneer je twee minuten bij de lector zit voor raad omtrent de explo-taak, mag je al gauw enkele uren uittrekken. De frustraties hieromtrent zouden mij te ver dragen, maar ik denk dat menig Plantijnstudent mij een overschot van gelijk geeft als ik zeg dat de organisatie wel eens onder de loep mag genomen worden. Hoewel, we kunnen dit beter stellen als volgt: er mag wel eens organisatie ingevoerd worden.

Maar gelukkig was daar nog Pinky, de dolfijn, die de dag kleurde. En Pinky is niet zomaar een dolfijn, hij is de enige roze albino-dolfijn op deze planeet. Pinky zou met zijn unieke, ja zelfs magische verschijning best wel eens het rijdier van een bijzondere, bevallige sirene kunnen zijn, die de wilde wateren afschuimt, op zoek naar haar prins.... die ze vinden zal aan de overs van een neit nader bepaald tropisch eiland, rijdend op een panda.

gegroet, T
De vloek van het muisapparaat.

23:32, 10/3/2009 .. 1 comments .. Link
Hier zit ik dan. Aangedaan, inwendig verscheurd. Noem me dan maar een huilebalk, maar hoe zou je zelf zijn als je nobel kunstenkindje net het leven heeft gelaten.

Nagenoeg een halfuur typen. in één vingerknip weg.
Ik had de poorten tot mijn fantasierijke ziel geopend, maar ze is dichtgeslagen door een kwade wind.

Mijn meesterwerk dames en heren, dat ik op deze blog ging posten na hard zwoegen, is verdwenen. Gereduceerd tot een hoopje digitaal stof, dat nu ergens zwerft tussen de opgedoekte piratenwebsites en vergeten archieven van menig fora.

Oké, ik moet misschien een mea culpa slaan, aangezien het deels te wijten is aan enige onhandigheid mijnentwege, maar dit verzacht de pijn helaas niet, integendeel.

Hopelijk kan ik mijn meesterwerk deels herschrijven morgen, woensdag, als mijn geest zich een nacht heeft kunnen bezinnen en tot rust is gekomen.

morgen. Als ik niet plots ontwaak als vrouw. en er een tv-programma gewijd wordt aan mij: Thierry - Terry* want het is niet voor niets, de vloek van het muisapparaat.

*enige gelijkenis met bestaande tv-formats is louter berust op toeval.


Pony

21:12, 10/3/2009 .. 0 comments .. Link
Voilà, net de korte tekst geschreven voor Nederlands. Over de paasvakantie en of ik al dan niet ga surfen in Agadir met men broer. Achja, een dilemma.. en ik ben er nog steeds niet uit. Ik ben echter wel enorm trots op mezelf dat ik me heb kunnen inhouden van rond te strooien met panda's of epische strijden tegen legers oorwormen op 7-koppige kippen met snotslingers. Dus zal ik nu maar even mijn gezever spuwen over jou, ja, jij, blog! PREPARE THYSELF! (Mensen gaan nog medelijden krijgen na alles wat ik, Thierry en Stefan hier neerplaceren. Chanceke dat we nog nuchtere geesten hebben zoals Eline en Emilie en Heleen die hier ter afwisseling nog wat normalere zaken kunnen tussengooien. Als ze er de kans toe krijgen alleszins. MWAHAHHAAHAAA!) Dus nu.. een heroïsch verhaal over pony's. Er was eens heel lang geleden een pony, genaamd Altaïr. En hij leefde nog lang en gelukkig. THE END! Eveneens van m'n blog van vandaag, want ik heb HONGER! Dus ik ga ETEN! Geen ellenlange outro deze keer, maar kort en eenvoudig: Salut. Thomas.

BLOGGEN: EEN LIEVE LUST

10:40, 9/3/2009 .. 0 comments .. Link
Alweer een weekje voorbij.. men zou zelfs durven zeggen dat de tijd vliegt.
We werken in tussentijd rustig verder aan onze explotaakjes terwijl we zelfvoldaan liedjes neuriën van Will Alberty of Het Smurfenlied. Wat is werken met zijn allen toch leuk! Maar desalniettemin komt de stress terug op: we komen immers steeds dichter bij week 12, de week van presentaties. Ik heb er echter een goed oog in, het komt allemaal 'dik in de sjakosh'.

Liefste blog, ik ben nu eenmaal een man van weinig woorden en betref mij altijd tot de essentie. Ik bezoek je snel nog eens

xxvlinderzoentjes

Op een zonnige, maar koude zaterdagochtend, januari 1945, Parijs, de linies van het 13e anti Panzer bataljon van het Franse leger liggen onder verwoestende aanval van de Duitse troepen.

19:46, 6/3/2009 .. 1 comments .. Link
Dit is echter NIET hun verhaal. Wat ik jou, lieve logboek ga vertellen, is echter wel even glorieus als de strijd van deze voorgenoemde helden. DE protagonisten van dit verhaal zijn weliswaar niet Frans, noch van het 13e bataljon, en zijn al evenmin bedreven in anti-Panzeren. Ze zijn Stefan, Thierry, Heleen, Eline, Emilie en Thomas. Groep 1CMB3.

Deze helden streden reeds eerder tegen draken van taken en gruwelijke examens, en toch werden zij niet overwonnen. Bergen werk werden reeds beklommen en een reis van vele maanden werd na een rustpauze van 2 weken voortgezet, tot in het verste, diepste puntje van de hel zelf, tot hun queeste eindelijk afgerond zou zijn.

Onverschrokken als ze waren, hadden ze reeds de aanvallen van the Terminatrice en the Eye Lady afgeslagen, en hun legers gedecimeerd. En zelfs nu, na zulk een uitputtende strijden, kwamen ze nog verkenners tegen van de vijand, maar 'opgeven' kenden ze niet. Wat een helden.

Woensdag nog, werd weer een klein monster bedwongen. Laten we zeggen, 3 monsters. Het machtige team splitste op in dynamische duo's, elk met de drang te overwinnen. De draken braakten advertorials en sloegen met websites om de oren. Tegen vrijdag moesten deze monsters de kop ingedrukt zijn. Criteria vlogen in het rond, de beesten werden geanalyseerd en in stukken gehakt. Reeds tegen woensdagnamiddag schoot er niet meer over dan een hoopje stof en as. Wat een helden.

Donderdag bedwongen zijn de muur van lessen en sleepten ze weer een overwinning in de wacht. Enkele helden gingen huiswaarts om uit te rusten van deze zware strijd. De andere helft bleef voor de party van de heerlijke, welgevormde blondine.

Na enige, veel te korte nachtrust, werden onze helden weer opgeroepen tot strijd. Engelse pronunciation stond voor de deur, en leek erger te worden dan eerst verwacht. De hel barstte los. In een vijftigtal minuten echter, werd ook dit beest bedwongen.
Maar dit was slechts de voorhoede. We wisten dat de veldslag gewonnen was, maar de oorlog moest nog komen. Tegen volgende vrijdag zouden ze oog in oog staan met dezelfde tegenstanders, maar dan bigger, better, stronger, the uncut version, uncensored, director's cut. Achja.. een strijd voor later, een verhaal voor een andere keer. Ik kan jullie dit vertellen want ik ken hun verhaal. Ik was erbij. Ik ben..Thomas.

De Mascotte

17:42, 4/3/2009 .. 0 comments .. Link
Nu onze blog toch al redelijk gestoffeerd is, leek het mij aangewezen om iemand in het daglicht te zetten. ik weet dat ik zonet nog maar een blog heb gepost, maar deze blog zou niet compleet zijn zonder deze eervolle vermelding voor de verantwoordelijke voor het succes van onze taken, dé sterke man achter Groep 3 uit de 1CMB klas.

Hij is voor ons wat het schuim is voor een frisse pint, wat de geit is voor Yves Leterme, wat Alex Agnew is voor de Joodse gemeenschap, en wat Bert Anciaux is voor.... ja, voor wie eigenlijk?

Hij is: PEMBA DE RODE PANDA!


Laten we even stilstaan bij onze viervoetige vriend, de fiere mascotte van onze groep. Onze motivatie en onze hoop op een betere wereld. Want laten we eerlijk zijn, de wereld is om zeep: de opwarming van de aarde, de economische crisis, terrorisme, Ben Crabbé, vtm, de procesierups en unicefhippies op de Meir.

Gelukkig geeft een aanblik aan Pemba de rode Panda ons de kracht om onze explo-taken goed aan te pakken, zodat ons geluk, bij het aanschouwen van onze positief getinte beoordelingen, uitdijdt over de aarde.


daarom vraag ik u allen om samen met mij in koor te scanderen:

Pemba!
Pemba!
PEMBA!

ik dank u .

Turbo Thierry, de verwoede blogschrijver.

tijden het schrijven van deze blog werd geen schade toegebracht aan dieren en/of andere levende creaturen. De redactie vraagt u nadrukkelijk om alles wat op deze blog verschijnt niet thuis na te doen. Videotapes die ingezonden worden worden regelrecht in de vuilbak gekegeld. Dank u voor uw begrip.

Hoera, reloaded.

14:00, 4/3/2009 .. 0 comments .. Link
Gegroet!

In navolging van Heleen haar eerste keer, hieronder deze blog, laat ik mijn literaire waterval nog eens de vrije loop om u, beste lezer, ja U, op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in explo-land.

Met enige trots meld ik u dat onze presentatie goed verlopen is. De blijde verwachting waar op het tijdstip van Heleen haar blog nog sprake van was, is aldus uitgegroeid tot een flinke baby-presentatie-knakker.

En we hebben voor de rest ook niet stilgezeten. Met het enthousiasme van de gemiddelde wereldmuziek-artiest met adhd die net een overdosis red bull binnen heeft, zijn we per twee begonnen aan de taak van Nederlands en deze is reeds in samenwerking met mijn scheepsmaatje: de fiere, onverschrokken en zeer bevallige Eline Mortelmans succesvol afgewerkt. Daarvoor zeg ik haar: Aaarrghh!!

Zoals we reeds gewend zijn, sluit ik af met een leuze. De spreuk van de dag zeg maar.
ODE AAN DE PALMBOOM

en omdat vandaag mijn vrije dag is, en mijn kameraden zitten te zwoegen in de kerkers van Plantijn doe ik mijn lijfspreuk er nog extra bij om hen een hart onder de riem te steken:

PANDA FOR PRESIDENT!

Thierry

hoera!

12:55, 3/3/2009 .. 1 comments .. Link

hoera! hier zijn we weer, ons wonderlijk team verzamelt zich opnieuw voltallig in het EMI. moed sprokkelen om te beginnen aan nieuwe, spannende taken, ideëen komen, worden geëvalueerd, blijven of gaan, en in deze onzekere explo-tijden is één ding zeker, we gaan er weer 100% voor! over exact 2,5 uur worden we verwacht voor een eerste presentatie in dit gloednieuw explo-semester, de laatste hand wordt gelegd, we bereiden ons voor. altijd spannend, zo'n eerste keer.

en terwijl de rest van mijn groepje verder zwoegt, sluit ik mijn eerste bijdrage in schoonheid af, tot volgende keer, liefste blog! het ga je goed!

heleenExplotaak nummer één

22:04, 2/3/2009 .. 1 comments .. Link
Dag blog,

ik heb voor u een nieuwtje dat u zeker zal bekoren!
... spannend he?

Jaja, beste dames en heren, de enige echte eerste explotaak is klaar!
Ik heb ze zojuist vers van de pers afgedrukt en ze ligt reeds veilig opgeborgen in mijn map.

Deze taak omvat een bespreking van zes Vlaamse kranten, geschreven door zes voorbeeldige studenten waaronder drie uiterst charmante jongedames en drie erg nobele jonkheren.

Nu al een pareltje in de literatuur, binnenkort verkrijgbaar in menig boekhandel!

Vele vele groeten aan iedereen,
Elynn Tempta

Hulde aan de voorbije literaire hoogstandjes en andere frivoliteiten ter promotie van groep 1CMB bij de overlevering van het epische verhaal der harde strijd van de Tibetaanse oorwormen en Peruviaanse pony's tot overleven in deze wereld.

13:02, 1/3/2009 .. 0 comments .. Link
De titel zegt eigenlijk al genoeg, en beschrijft toch wel waarover deze blog zal gaan. Of misschien ook volledig niet. Allereerst wel inderdaad, zoals vermeld in de titel, een hulde aan mijn teamgenoten, onze wilde deernes en knapen des vertier. Give it up fo' my homeboyz 'n girls! Noemt u dat een applaus? IK HOOR U NIE! KLAPPEN, MAN! KLAPPEN, ZEG IK U! De aandachtige lezers zouden deze uitspattingen mijnentwege misschien ook wel kunnen opvatten als, jawel, u denkt, u weet het, ja, het is dan ook zo! U HEBT GELIJK! Thomas, jawel ik, DAMES EN HEREN, BEN... ALS HET WARE... VOLLEDIG... TOTAAL... HELEMAAL... IN DEN GEHELE..... tudududum.. *tromgeroffel*.. GENEZEN! ru tu tu de du du duru du du du du du du duru... Nu bij deze besef ik dat ik nog een klein hoopje schoolwerk te doen heb. Vrijdag hebben wij, net als de twee bevallige dames woensdag, een vrij tot zeer productieve dag gehad, desbetreffende schoolwerk en enige halve-groepsactiviteit. Maar toch.. ik realiseer me net dat het al zondag is, en dat ik mij nog even moet toewerpen op mijn artikels van frans voor een mondelinge bespreking ergens deze week. Hoogstwaarschijnlijk kom ik zodadelijk ook nog tot het pijnlijke besef dat dit waarschijnlijk ook morgen al zal zijn, en ik nu dus uitermate genoodzaakt ben te beginnen aan deze infernale taken op zulks een prachtig zonnige dag. Alsnog, hulde aan mijn teamgenoten, dank aan Heath Ledger, dank aan Bambi en hulde aan de Peruviaanse pony's. Tot morgen, jullie allen! Tot weerziens, lieve logboek! Thomas. Jawel.. Laten we het herhalen: Thomas. Zeg het gerust mee! Nog een keer! Thomas! Wie? Thomas natuurlijk, jawel, THOMAS!

Once you go black...

10:54, 1/3/2009 .. 0 comments .. Link

Zondagochtend, 9 uur. Het schemert nog,
Met de slaap nog in mijn kielzog
schuifel ik de trap af.
Beneden hoor ik het geblaf
van Feða, onze kersverse hond.
Hij is een ware bofkont
omdat hij in deze ochtendgloed
Niet voor school werken moet.
Overmeesterd door mijn planning en gedachten
begin ik naar haar te smachten.
zij en ik vormen werkelijk waar
op deze prille ochtend een schitterend paar.
Zo zacht, zoet en toch een beetje pit
De reden waarom ik haar aanbid.
Ik kan haar verleiding niet langer weerstaan
en laat me helemaal gaan.
Ik voel haar passie, haar vuur
als mijn lippen haar raken op dit ochtendlijke uur.
Ik geniet van haar, een vol kwartier
Maar dan is het gedaan met het vertier
En wordt het tijd dat ik haar onderdompel in het schuimende afwassop.
Mijn god, wat hou ik van mijn ochtendlijke koffiekop.

 

ThierryKrokus, Een Lieve Lust

11:53, 26/2/2009 .. 0 comments .. Link
Hoi logboek!

De krokus is aangebroken en momenteel al half voorbij! Maar dat is echter geen reden om triest te zijn,
integendeel! dat wil zeggen dat we weer een moment dichter zijn bij de resultaten van ons harde werk.
ikzelf heb me de laatste dagen druk bezig gehouden met franse vocabulaires, engels en medialeer.
Ik vind het steeds leuk om in de vakantie te werken, zodat plezier en arbeid mekaar harmonieus kunnen afwisselen. schitterend, toch?

Maar het mes snijdt langs twee kanten: normaal gaan we elk jaar met krokus naar Oostenrijk om te genieten van welverdiende sneeuwpret en Schnapsen! Dit jaar spijtig genoeg niet... dat zet natuurlijk een domper op het geheel maar desalniettemin maken we er, zoals altijd, het beste van!

ik kom je spoedig nog eens bezoeken om m'n avonturen neer te pennen!

xxx Stefan

ps. In naam van Stefan en Het Hele Logboek wensen we Thomas beterschap!

{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Jupiler
En nu serieus.
Het ontstaan van de Stierhond.
Paasvakantie!
Klaagzang en andere neerlatende praktijken.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer