Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
de tv-spotter

Description

commentaar op televisieprogramma's en de televisie in het algemeen


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

voetballen en praten

Voetbal is belangrijk voor de Nederlander. Natuurlijk, er zijn mensen die het verre van zich laten, maar over het algemeen is het toch naast 'het weer' het gespreksonderwerp voor een grote groep landgenoten. Zelf ben ik ook een grote voetbalfan. Een lidmaatschap van de Engele club Tottenham Hotspur en een clubcard van Feijenoord zijn mijn wapenfeiten. Toch ben ik niet de fanaat die alles moet volgen en zien, en dan heb ik het met name over de tv-programma's waarin er over de afgelopen wedstrijden wordt gesproken of analyses worden gemaakt van spelers en coaches. 

 

RTL5, TALPA en de NOS lullen er flink op los als de wedstrijden al geweest zijn. Alle drie heb ik nu twee keer gezien en waar Cafe de Sport van TALPA al helemaal nergens antwoord op weet te geven, behalve dan dat er weer een uur televisie is gevuld en we weer wat samenvattingen in het kort hebben gezien, daar worden in Voetbal Insite (RTL5) en Studio Voetbal (NOS) vooral de ego's van de commentatoren vet in beeld gebracht. Bij Studio Voetbal valt de enorme hoeveelheid onderlinge grappen en grollen op, wat het programma tot een melige, slijmerige show maakt. Als er dan toch geld gevonden moet worden om de boel te saneren: Haal A.U.B. Studio Voetbal van de buis!!!

 

Voor Voetbal Insite geldt dit alles in mindere mate. Natuurlijk bezit Johan Derksen een enorm ego waar hij graag mee koketteert. Natuurlijk is Johan Derksen te opvallend de onruststoker en natuurlijk is Barbara Barend te opzichtig  Ajaxsupporter. Maar van alle praatprogramma's is er bij Voetbal Insite, na enige discussie, tenminste een heldere analyse te horen. Als er dan toch een praatprogramma over voetbal moet zijn doe dan dus maar Voetbal Insite.

 

Maar het allerbeste is gewoon voetbal op de buis, niet teveel, maar genoeg om te prikkelen.


Posted: 21:09, 20/12/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Big Brother mag weer even in de koelkast

Het bijna afgelopen Big Brother tv-seizoen kon natuurlijk nooit het succes van de allereerste serie evenaren. Toch verwacht ik dat veel mensen deze soap weer met plezier hebben gevolgd. Plezier in het kijken naar mensen die lekker rondhangen, elkaar in de weg zitten, dikker worden, aan elkaar zitten, janken, weer rondhangen en verder niets. Zo was het bedoeld. Gewoon zonder teveel poespas van een arme kant en een rijke kant en battle's ....te gemaakt en er zijn veel kijkers die niet zo veel van het gelikte houden. Ze willen puur, zonder fratsen met af en toe spanning rond personages. De BigBrother kijkers willen eigenlijk het liefst 24 uur een camera in het huis van de buren hebben hangen. Maar omdat die dat niet zo prettig vinden is het Big Brother in huidige vorm een prima alternatief.

 

Maar na dit seizoen hebben we voorlopig ook wel genoeg gehad. Net als de kandidaten die zich naar het einde toe vervelen, wordt het voor de kijkers ook een slepende zit. We hebben wel even genoeg gehad, al zal de finale van volgende week vast wel weer de nodige kijkers trekken. Maar volgend jaar dus maar niet meer. Wat zeg ik? De komende vijf jaar maar niet meer.....Het was weer even heerlijke Hollandse kneuterigheid. Nu moet Talpa maar eens gaan bewijzen dat ze met nieuwe gedurfde programma's de 'Nederlandse' TV-wereld weet te veroveren. Al heb ik mijn grootste twijfels als ik hoor dat ze Andre van Duin van stal hebben gehaald voor enkele grote shows.....pfffffffff


Posted: 09:39, 18/12/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Het einde van reallife (avonturen)programma's in zicht?

Het afgelopen jaar is de Nederlandse televisie overspoeld met reallife avonturenprogramma's. Expeditie Robinson, Terra Incognita, Bobo's in the bush, Oberon, Strijd der elementen, The farm, Peking Express, Het Blok (toch ook avontuur), Temptation Island, Paradise Hotel en Groeten uit de Rimboe. Allemaal programma's die het voyeurisme van kijkend Nederland en Belgie bevredigen. Deelnemers leveren zich over aan het spel en de spelmakers maar vooral ook aan elkaar. Het selecteren van de kandidaten wordt dan ook met de grootste nauwkeurigheid aangepakt, want zij zijn de dragers van het spel, ondanks de voortdurende invloed van de makers. Helaas is er dit jaar teveel aan dit soort programma's uitgezonden getuige de terugloop in kijkcijfers.

 

Zonde. Een aantal programma's is van enorm hoog niveau of vernieuwend en verdienen zeker in het volgende televisiejaar een nieuwe kans. Expeditie Robinson keert terug en geldt als basis voor veel van de andere overlevingsprogramma's. Je kunt je afvragen wat voor nieuwigheden ze nog in het programma kunnen stoppen na 6  jaargangen. Je kunt echter ook volstaan met de constatering dat het Nederlandse kijkerspubliek trouw is aan programma's en er dus absoluut niet teveel veranderingen voor het programma nodig zijn.

 

Dan de andere programma's; Een van de juweeltjes blijft toch Peking Express. Komend voorjaar voor de derde keer op NET5 en door de vakjury gekozen tot beste programma in zijn soort. De snelheid in het spel, het contact met de verschillende culturen en mensen en dan de onderlinge strijd maakt het programma tot een perfecte mix voor een prettige televisieavond. Zeker een programma dat niet zal sneuvelen in de kijkcijferstrijd.

 

Wat de andere programma's betreft zijn het vooral veel ME TOO producties op twee programma's na dan, die een nieuwe kans verdienen: Groeten uit de Rimboe en Oberon. Twee series met een eigen gezicht. Groeten uit de Rimboe gaat het gezien de kijkcijfers vast nog wel een jaar redden. Voor Oberon ziet de toekomst er niet zo rooskleurig uit. De TROS zit in een lastig parket met de aangekondigde bezuinigingen en het voortdurende geschuif met de aanvangstijden van Oberon. Jammer, want het programma is mooi gemaakt en de casting was ook voor dit programma perfect. Hopelijk krijgt Oberon nog een nieuwe kans en zal de programmering dan goed afgestemd worden.

 

Een programma ontbreekt hier: Wie is de Mol! Ook een geweldige productie dat een jaarlijkse terugkeer verdient. Niet alleen met bekende Nederlanders maar juist met onbekende personen. Een sterke formule als Wie is de Mol! kan dat zeker dragen.

 

Mijn rijtje wel/niet voor het volgende jaar:

 

Wel:     - Peking Express

             - Expeditie Robinson

             - Groeten uit de Rimboe

             - Oberon

             - Wie is de Mol!

 

Laatste kans: - Terra Incognita

                          - Strijd der Elementen

 

Weg er mee: - Bobo's in the Bush

                       - The Farm

                       - Het Blok

                       - De Verbouwing

                       - Temptation Island

                       - Paradise Hotel

 


Posted: 11:20, 15/12/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer