Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Niertransplantatie Boob en Wiebren

Home - Profile - Archives - Friends

Een goede afloop.

Posted on 20/5/2014 at 10:58 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ja, wat een spanning voor Wiebren en mij,maar ook voor Piet en de kinderen.

5 Mei naar Nijmegen.

6 Mei de operaties.

Om 7.30 werd ik naar de O.K gereden. Met Piet Wiebren en Corrie als begeleiders.Na 21/2 uur was ik klaar .De nier was goed.

En Wiebren was al op de O.K, weg gebracht door Piet Corrie en Jan en Rinske die ondertussen ook in het ziekenhuis waren.

Wat geweldig als je wakker wordt en je ziet al die lieve bekende gezichten om je heen.

Weer wachten tot Wiebren klaar was.Na 4.1/2 uur  het verlossende woord, operatie geslaagd, de nier doet het!

Een wonder dat het gelukt is.

Jullie zullen begrijpen dat het allemaal erg emotioneel geweest is.

Vooral toen Wiebren en ik elkaar voor het eerst ontmoeten.Verdere details hebben jullie kunnen lezen op het blog.

Jan en Rinske hart. dank dat jullie dit verzorgt hebben.

Er is veel gebruik van gemaakt, zo was iedereen op de hoogte.

Nu een periode van herstel.

Graag wil ik iedereen bedanken voor het meeleven in deze spannende dagen.

Voor de gebeden, kaarten, bloemen fruit, enz.

Het heeft ons goed gedaan.

Maar bovenal dank aan onze Hemelse Vader die alles zo wonderlijk goed heeft gemaakt!

Boob.


Bedankt!

Posted on 20/5/2014 at 06:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken die met mij en mijn moeder heeft meegeleefd deze laatste twee weken. Iedereen die op bezoek is geweest, een kaartje gestuurd heeft of via digitale of indirecte manieren dat heeft gedaan. Dat helpt echt!

Natuurlijk moet ik vooral mijn moeder bedanken. Zonder haar dappere besluit om een nier af te staan was dit alles niet mogelijk geweest. Woorden schieten hier tekort. Verder was en is de hulp en het medeleven van Piet Portena,Corrie KuindersmaRinske van Agteren, Jan van Agteren en Pieter Bosschieter ongelooflijk, onvermoeibaar en indrukwekkend geweest. 

Met mij gaat het mede dankzij al deze mensen inmiddels weer aardig goed. Het is wel erg wennen aan die medicijnen en al het rare wat dat met je doet. Ook moet je weer een beetje vertrouwen krijgen in je eigen lichaam. De getallen zeggen dat het goed gaat. Nu moet ik het zelf nog gaan geloven. Ik heb nog wel wat last van de wond en het is allemaal nog onhandig dik. Maar ik probeer elke dag een stukje verder te lopen. Vanavond al bijna 2 km gelopen in een bejaardentempo dat wel. 

Nu maar hopen dat het zo goed blijft gaan en dat moeders en Patrick Kuindersma ook weer snel opknappen.

Wiebren Kuindersma


Hoe het nu gaat met de patiŽnten

Posted on 17/5/2014 at 20:59 - 0 Comments - Post Comment - Link

het is even geleden maar toch nog even een korte update voor het blog.... Moeders is vrijdagmiddag weer thuis gekomen en was na de lange rit wel moe maar zowel Piet als moeders waren erg blij om weer thuis te zijn. Het gaat allemaal goed, de ene dag beter dan de andere maar het herstel zal ook nog wel wat tijd nodig hebben. 

Wiebren is terug in zijn huisje en voelt zich iedere dag een beetje beter, hij is vanuit het ziekenhuis eerst naar het vakantiehuisje gegaan en daar iets langer gebleven dan bedoelt omdat hij de donderdag alweer op controle moest komen.  Corrie en Ilse hebben hem naar zijn huisje terug gebracht en boodschappen voor hem gehaald. Ondertussen is Patrick naar het ziekenhuis gebracht, hij was namelijk verkouden en had zijn beademing nodig, maar hij trekt tegenwoordig zelf steeds vaker de beademing er uit. In de nacht is hij met de ambulance naar Utrecht gebracht waar ze uiteindelijk na groot gevecht hem toch aan de beademing hebben kunnen leggen...toen is hij van vermoeidheid in slaap gevallen. Voor Wiebren een zorg erbij en nu kan hij ook geen auto rijden dus ook niet bij Patrick komen. Zojuist een aantal foto's op Facebook gezien van Pieter dat Wiebren vanmiddag bij Patrick is geweest, Pieter heeft hem er heen gereden. Tot zover deze update.


Wiebren ook naar huis....

Posted on 13/5/2014 at 09:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteren bij moeders geweest in het vakantiehuisje, was erg gezellig maar ze is gauw moe dus zijn we met Piet richting het ziekenhuis gegaan. Wiebren was goed te spreken maar vertelde dat hij morgen, vandaag dus, naar huis moest. Hij vond dat wel spannend, je moet van alles regelen, hij zit in een vakantiehuisje en hij mag niet tillen en moet rustig aan doen, allerlei praktische zaken loop je dan tegen aan, hij zal proberen om de hulp van een aantal kennissen in te schakelen. Dan is het toch zo jammer dat hij zover weg woont...  De waarden waren allemaal goed, hij heeft geen koorts en de katheter gaat er vandaag uit en omdat het nogal druk is in het ziekenhuis moet hij gewoonweg plaats maken.... Vanmiddag zal Patrick nog op bezoek gaan bij zijn vader en dan gaat Wiebren in de avond eerst naar moeders en Piet in het huisje en woensdag richting zijn husje op het park.


Boob naar huis...!

Posted on 11/5/2014 at 19:23 - 1 Comments - Post Comment - Link

Gisteravond melde moeders dat ze vandaag naar huis mag, ze moet nog flink aansterken natuurlijk maar is dus goed genoeg om het ziekenhuis te kunnen verlaten. Vanavond zal zij met Piet richting het vakantiehuisje gaan, dan konden ze beide nog even eten in het ziekenhuis. Met Wiebren gaat alles goed, gisteren had hij nog even een scan en dat zag er allemaal goed uit. Hij en ook mijn moeder hebben ook wat bezoekjes en kaarten gehad wat ook erg goed deed, al vergt bezoek best wel veel energie weer van moeders. Zij zal de komende dagen/ weken behoorlijk wat rustig aan moeten doen. Maar voor nu dus goede berichten!


Goede berichten

Posted on 9/5/2014 at 14:11 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteren en vandaag alleen maar goed bericht. de misselijkheid va moeders is gisteren flink afgenomen, ze heeft ook weer wat gegeten maar het smaakte nog niet zo. Gisteren is de katheter bij moeders verwijderd en ze is zelf weer naar de wc geweest. Vandaag belde moeders zelf en het eten smaakte weer wat beter en voelde zich ook beter, ze had zelf al gedouched. Vanmorgen is ze in de rolstoel bij Wiebren geweest, was emotioneel, maar erg mooi. Wiebren wou al met bed en al naar mijn moeder toe maar dat was niet de bedoeling, de verpleegsters hadden wel aangegeven dat ze mijn moeder wel in de rolstoel naar de afdeling van wiebren wilde brengen maar ze voelde zich tot nu toe nog niet fit genoeg. Mooi dat ze elkaar weer gezien na zo'n spannende en toch emotionele ingreep.

Beide hebben al wat post mogen ontvangen, Wiebren had zelfs een mooie tekening van Patrick gekregen, ook belde Patrick even met zijn vader. Met Wiebren gaat het ook goed, gisteren is Jacco op bezoek geweest bij beide Patienten. 


Postadres

Posted on 8/5/2014 at 09:22 - 0 Comments - Post Comment - Link

Voor de volledigheid nog even het volledige postadres van Boob

Postadres:
Radboud UMC
Afdeling Urologie - 753 - kamer 14
T.a.v Boob Hartman
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen.
 
voor Wiebren
Postadres:
Radboud UMC
Afdeling Nierziekte - 501- kamer 46
T.a.v. Wiebren Kuindersma
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen.
 
Het adres van het ziekenhuis is:
Radboud UMC 
Afdeling Urologie route 753
Afdeling Nierziekte route 501
Geert Grooteplein-Zuid10  
6525 GA Nijmegen.
 
 

 


8 Mei

Posted on 8/5/2014 at 08:52 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteravond een sms ontvangen van Wiebren dat de Creatinine flink was gedaald en dat betekent dat de nier goed werkt. Vanmorgen weer een berichtje dat hij weer wat fitter was en dat de drain van de nier ook weer loopt! Vanmorgen een telefoontje van Piet dat hij had met mijn moeder gebeld en op zich gaat alles goed met haar, het vocht loopt nu weer goed door. Ze blijft alleen erg misselijk en voelt zich dus ook niet lekker, hopen dat dit gauw beter wordt. Vanavond probeer ik weer een verslagje neer te zetten.


7 mei korte update

Posted on 7/5/2014 at 13:07 - 3 Comments - Post Comment - Link

Vanmorgen even gebeld met het ziekenhuis hoe het met de patiënten gaat, beide afdelingen hadden het druk en konden ons later pas te woord staan. Uiteindelijk heeft Piet met moeders zelf gebeld en zij gaf aan dat de misselijkheid was afgenomen, alleen kwam er te weinig vocht in het katheterzakje. Daarom hebben ze vannacht nog een echo gemaakt, nu weer afwachten hoe dat gaat, ze hebben haar wat meer vocht gegeven, zelf drinkt ze nog wat weinig. Ze had vanmorgen wel wat gegeten. Ook moest ze vanmorgen even uit bed maar dat viel haar nog wel tegen.

Rond half twaalf even op de afdeling gekeken hoe het met haar is en  ze ziet er beter uit dan gisteren maar ze moet van ver komen. Meteen maar even bij Wiebren gaan kijken, dat was niet helemaal de bedoeling want wij hadden dit niet vooraf aangevraagd, bezoekuur is van drie uur in de middag tot acht uur in de avond, bij moeders haar afdeling hadden we dit wel gevraagd maar hier vergeten. We mochten even bij hem kijken, maar ze waren met hem bezig. Dus na een kwartiertje hebben we even bij hem gezeten. Hij zag er goed uit maar hij maakte zich zorgen, hij was net terug op de gewone afdeling (afdeling nierziekte, kamer 2.46) waar hij nu alleen ligt. Maar hij had net een echo gehad omdat er geen vocht uit de drain komt van de nieuwe nier, dat gebeurt wel vaker maar het blijft spannend. Hij had wat vla gehad en dat smaakte hem goed, hij zag er ook goed uit, hij was moe dus zijn we nog even bij moeders langs gegaan en toen richting het huisje gereden. Vanmiddag gaat Piet weer naar het ziekenhuis en komt Corrie met Ilse daar ook heen, Jan en ik gaan nu weer richting Wolvega.  Het blijft spannend, duimen dat het allemaal weer de goede kant op gaat, heeft ook allemaal de tijd nodig...


Een lange maar geslaagde dag

Posted on 6/5/2014 at 19:53 - 1 Comments - Post Comment - Link

Even een verslagje van de een lange lange dag.

In het kort: het gaat goed.

Vanochtend waren piet en corrie al vroeg onderweg naar nijmegen (vanuit het vakantiehuisje). Boob werd rond 7.30 uur opgehaald voor de operatie. Boob is de "gever" en werd uiteraard als 1e geopereerd.  De operatie van boob duurde zo'n 2 uur. Jan en Rinske kwamen om 10 uur aan in NIjmegen. Precies op tijd, want op dat moment werd Wiebren "de ontvanger" opgehaald om naar de operatiekamer te gaan. We hebben met zijn allen wiebren weggebracht naar de ok en onderweg werd piet gebeld door de arts. De operatie van boob was goed gegaan en ze lag op de uitlslaap kamer (pfffffffffffffffff   de 1e horde is genomen, blij blij). Wiebren kreeg het goede nieuws mee en kon naar de ok.

Bij een niertransplantatie is het nog even spannend of de nier na uitname daadwerkelijk geschikt blijkt. Gelukkig was de nier van boob goed. De operatie van wiebren ging wel een tijdje duren en we hopen rond 3 uur iets te horen. Nu begint het lange wachten. We zijn blij dat boob goed is maar we kunnen de vlag nog niet uit hangen, we duimen nu voor wiebren.

Boob was ondertussen terug op zaal (ze ligt alleen op een 4 persoonskamer). Ze was nog suf maar wel aanspreekbaar. De misselijkheid en pijn waren begin van de middag het ergst. De pijn werd al minder maar de misselijkheid bleef. De misselijkheid komt waarschijnlijk van de gassen die gebruikt zijn bij de operatie om het lichaam "op te pompen" om zo ruimte te maken. Boob maar wat rust gunnen dus Piet een tukkie doen in de hal van het ziekenhuis, rinske, corrie en jan lopen een blokkie om  Later op de middag kreeg boob weer praatjes, maar de spanning om wiebren liep op.  

Bel nu, schiet eens op. Pfff wat duurt dat lang,. We hadden om 3 uur telefoon verwacht, maar dat bleef uit. Wat moet je dan denken.... Rinske en corrie zijn toen naar de afdeling van wiebren gegaan (andere kant ziekenhuis) om "verhaal" te halen. Geen slechte zet, wiebren bleek al klaar te zijn en werd rond 4 uur naar midi-care gebracht.  De wisseling van de wacht en andere zaken waren misschien de oorzaak dat men niet had gebeld. Maar toe maar hij is klaar en de operatie is geslaagd.  Wiebren ligt tot morgenochtend op de midi-care, dat is een afdeling die continu de status van de patient bewaakt.  Piet en jan zijn direct naar wiebren gegaan. Hij was suf maar aanspreekbaar. De operatie was geslaagd en de meetwaarden zijn goed. De nier functioneert op dit moment.   WOW, DE SPANNING VALT WEG!  Snel terug naar boob om het goede nieuws te vertellen, die zit met smart te wachten. Rinske en corrie zijn snel naar wiebren gegaan.

Het hoeft geen toelichting hoe blij boob was met het goede nieuws. Voor nu is iedereen blij.  Tijd om te herstellen.  Boob en wiebren maar even pauze gunnen.

Eind van de middag hebben we bij boob gezeten, ze was goed bij maar de misselijkheid bleef. Duimen dat dit vanavond of morgen snel over is (nu 21.30 ging het al wat beter) . Na het eten (je kan als bezoek gewoon mee eten met de patienten, ook met 4 man, net een hotel) hebben we afschied genomen van wiebren en boob. Wiebren was een stuk fitter en had zelfs grapjes, hoe voelt zich goed, de nier doet nu wat hij moet doen. Wiebren heeft alleen wat pijn bij de drain en heeft honger, maar mag nog niet eten (dat zijn de kleine problemen). Update wiebren (21.30) gaat goed.

Met zijn allen zijn we naar het huisje buiten nijmegen gereden, corrie ging door naar den ilp. jan, rinske en piet slapen in het huisje en gaan morgen ochtend weer naar nijmegen.

Hoe nu verder?

Boob moet herstellen en zal nog enkele dagen in nijmegen liggen.

Wiebren moet herstellen en zijn nier moet zijn werk gaan doen. De komende tijd kunnen nog complicaties voorbij komen, waaronder afstoten. Hij zal zeker nog een week in nijmegen liggen.  Hoe dit verder gaat zullen we de komende tijd vermelden. Voor dit moment zijn we tevreden.

groet

Piet, jan, rinske, corrie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


operaties geslaagd

Posted on 6/5/2014 at 16:37 - 2 Comments - Post Comment - Link

Blij, zeer blij zijn we!

Zowel bij boob als wiebren is de operatie geslaagd.

Vanavond zetten we meer info op het blog


De dag van de operatie

Posted on 6/5/2014 at 06:14 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag is het dan zover! Vanmorgen tussen half 8 en 8 wordt moeders geopereerd, als alles er goed uit ziet wordt ook Wiebren klaar gemaakt en zal tussen half 11 en 11 uur worden opgehaald om naar de OK te gaan. Als het met moeders allemaal goed is mag zij na drie dagen alweer het ziekenhuis verlaten. Wiebren komt na de operatie eerst 24 uur op Midi care en zal daarna terugkomen op de afdeling Nierziekte. Spannend allemaal!

Corrie is gisteren gekomen en zal vanochtend samen met Piet moeders nog even gedag zeggen om 7:15. Jan en ik gaan zo de heren bij opa en oma brengen en gaan dan richting Nijmegen zodat wij Wiebren nog even kunnen zien. Wij blijven vannacht samen met Piet in het vakantiehuisje en morgenmiddag komt Corrie dan weer en gaan wij weer naar huis. Even afwachten hoe alles verloopt maar dit is onze planning.

Moeders ligt op een zaaltje van vier maar er is verder niemand, Wiebren ligt op een kamer met nog een meneer die nogal wat moppert en vloekt dus hopen dat die meneer gauw naar huis mag anders duren de dagen lang!  Gisteren was het vanaf half elf veel wachten en diverse vooronderzoekjes, toen alles klaar was mochten ze hun gang weer even gaan en hebben nog even kunnen genieten van het mooie weer.


Adres ziekenhuis Radboud Nijmegen

Posted on 4/5/2014 at 19:10 - 2 Comments - Post Comment - Link

Vanaf maandag zijn zowel Boob als Wiebren in het ziekenhuis, op de afdeling Urologie. Zodra ik de kamernummers van beide weet zal ik het op het blog melden.
Wanneer je een berichtje wil sturen kun je dit ook via dit blog doen door op "Post Comment" te klikken.
 
Het adres van het ziekenhuis is:
Radboud UMC 
Afdeling Urologie
Geert Grooteplein-Zuid10  
6525 GA Nijmegen.
 
Postadres:
Radboud UMC
Afdeling Urologie
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen.
 
 

Voorbereiding niertransplantatie Boob en Wiebren

Posted on 27/4/2014 at 20:45 - 1 Comments - Post Comment - Link

Vandaag even een blog aangemaakt, zodat wij iedereen op de hoogte kunnen houden rondom de periode dat Boob haar nier aan Wiebren zal geven. Maandagochtend 5 mei worden zowel Boob als Wiebren verwacht in het Radboudt ziekenhuis te Nijmegen en op dinsdag 6 mei zal de operatie plaats gaan vinden.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer