Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Bram Wopereis; blog

Bananenspier naar KroatiŽ!

16:03, 1/7/2008 .. 0 comments .. Link

Op 11 juli 2008 zal het gaan gebeuren. Naar maanden voorbereiden zal Bananenspier op zo goed als volle oorlogssterkte vertrekken naar Kroatië. Het betreft ditmaal geen ontwikkelingswerk, clinic of fotoshoot, want we gaan op vakantie! Een bus zal de zeven helden volgende week vrijdag richting het zonnige zuiden brengen. Het land van Tatjana Simic zal voor tien dagen het toneel zijn van een welverdiende vakantie en rijkhalzend word er inmiddels uitgekeken naar deze tien dagen. Om precies te zijn zullen we vertrekken naar Medulin, waar we tien dagen verblijven in twee appartementen. Niemand gaat op vakantie zonder research te doen en dus ik ook niet. Wat in god zijn naam is Kroatië voor een land?

Kroatië is een Republiek die je op de landkaart kunt vinden in het zuiden van Europa. Gelegen aan Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en via zee Italië, kent het een landklimaat en met een oppervlakte van 56.538 km² is het een kleine 12.000 km² groter dan ons eigen kikkerlandje. Kroatië ontstond in de 7e eeuw toen de Byzantijnen en later de Franken de macht grepen. In het lange bestaan van ons tijdelijke onderkomen woedde er een aantal oorlogen. Kroatië viel aan, werd aangevallen en verloor zelfs haar onafhankelijkheid. Deze kreeg het in 1991 echter weer terug, want na een lange Onafhankelijkheidsoorlog trok Joegoslavië zich terug. Inmiddels is de rust volledig teruggekeerd en zoekt het land van de rood-witte paddestoelvlakken aansluiting bij onze mooie Europese Unie. In 2010 zal er een besluit genomen worden omtrend de toelating van het land tot de EU en tot die tijd kunnen wij er dus nog goedkoop genieten van onze biertjes.

Als we in het land van schitterende, nationale parken zijn zullen we ongetwijfeld niet de enige buitenlanders zijn. Naast alle andere toeristen die richtingen de toeristische plaatsen Porec, Medulin en Istrie trekken leven er in het land Italianen, Hongaren, Serviërs en natuurlijk Kroaten. Kroatië is een parlementaire democratie en er zijn zes monumenten te vinden die op de Werelderfgoedlijst staan. Goed, al het bovenstaande is leuk en aardig, wij komen alleen voor de vakantie naar het land. Wat dat betreft zullen we ook weinig te klagen hebben, want Kroatië geldt al jaren als vakantieland. Ieder jaar trekken er veel jongeren naar de steden aan de kust en dat is niet zo vreemd gezien het klimaat.  Het land heeft bijna 1800 km. kustlijn en al deze zon, zee en strand is betaalbaar.

Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie vakantie. De komende dagen zal ik verder gaan met toeleven naar de 10 dagen in Kroatië..About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Bananenspier naar KroatiŽ!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer