Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Budapest Mark

Palinka

13:00, 9/10/2011 .. 0 comments .. Link
Nederland heeft jenever, in Frankrijk drinken ze cognac zoals je in Italie Grappa hebt en in Hongarije dus Palinka. Er zijn het hele jaar door diverse festivals rondom dit drankje want je kan het van alle soorten fruit maken. Gisteren zijn we naar een verjaardag geweest van een van onze vrienden en als activiteit had hij bedacht om Palinka te gaan brouwen. Nu betekend dit in Hongarije dat jezelf eerst helemaal vol moet eten, want je moet natuurlijk wel een goede bodem hebben. Na het eten gaat het palinka maken beginnen. Er gaat een heel scheikundig proces (net als bij elk brouwproces) aan vooraf. Eerst moeten de druiven enkele weken in een vat opgeslagen worden zodat de vrucht kan gaan schimmelen en zich een brei vormt met een soort van rotting of schimmel-proces (weet ook niet precies hoe het gaat, dit was natuurlijk voor het brouwen al reeds gebeurt). De brei wordt in een ketel gemikt, daarna wordt het gekookt, vervolgens verdampt het mengel, dit komt vervolgens in een koudere ketel terecht waar het afkoelt en weer vloeibaar wordt en dan komt er dus palinka uit. De drank verschilt qua alcohol percentage tussen de 40 en 60 procent. Een lading was nog al sterk en toen we dat spul dronken werd ik er bijna doof en scheel tegelijk van. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het niet te zuipen vindt. Dus toen maar overgegaan op wijn, dat beviel me veel beter. Hongarije heeft 20 wijnstreken dus de wijn hier is meer dan uitstekend.
Al met al wel een erg gezellige middag en voor de liefhebber van sterke drank zal het best lekker zijn maar ik sla het voortaan liever over. Maar wel een culturele ervaring rijker.

Magy-Oranje

10:55, 20/9/2011 .. 0 comments .. Link
Ja, ja,

Een nieuwe ster aan het firmament van het Hongaarse voetbal is gearriveerd,
Ik ben lid geworden van de voetbalclub MagyOranje hier in Budapest. Heerlijk om elke week tegen een balletje aan te kunnen trappen en slap te ouwehoeren met de jongens. Voetbal humor is overal het zelfde en blijft dus erg grappig.

MagyOranje (magy betekend Hongaar) bestaat uit voetballers die Nederlands spreken of iets met Nederland hebben. Naast de gebruikelijke Hollanders hebben we ook een Hongaar en een Duitser in de ploeg. Een mooi gezelschap.

We trainen elke vrijdagavond op een mooie locatie met kunstgras en een hippe lounchbar voor de derde helft, ook niet onbelangrijk. We spelen ongeveer 1 keer per maand, het zijn allemaal vriendschappelijke wedstrijden, omdat we staan ingeschreven bij de kamer van koophandel en dus niet officieel als vereniging meedoen in een competitie.

Leuk detail is dat we een heuse trainer hebben. Hij is een Nederlander in dienst van Ferencvaros die daar de jeugd traint maar het uiteraard leuk vindt om onder landgenoten te zijn. Dus we krijgen ook nog eens goede stof op de training en worden daar dus waarschijnlijk beter van.

@ de voetballerts van Orion, jullie zijn van harte welkom en dus kunnen we gelijk een wedstrijd en weekendje plannen, dat wordt dan Nederland tegen Goulash Nederland.

IBM

11:12, 6/9/2011 .. 3 comments .. Link
Heb vandaag het cotract van IBM geaccepteerd.

Ga per 15 september aan de slag als Bid Support Manager (Dutch speaker). In Budapest ga ik op Koztelek Utca (heerlijk centraal in downtown Pest, slechts een half uurtje met bus en metro) op het ISSC (International Shared Services Center) van IBM werken. In dit centrum vindt voor de gehele regio Europa de administratieve handelingen zoals offertegeneratie, HR department en recruitment, assurantie en de financiele afdelingen. De voertaal is Engels.

Ik wordt verantwoordelijk voor de offertegeneratie voor de Benelux landen. De sales mensen in Nederland, Belgie en Luxemburg leveren mij de gegevens aan die in de offerte moeten komen en ik zorg dat de gewenste offertes tot stand gaan komen. Verder zal ik verantwoordelijk worden voor enkele grootte afnemers en voor de follow sales gaan zorgen. Kortom een mooie nieuwe uitdaging. De eerste maand krijg ik een stoomcursus hoe werkt IBM en zijn systemen, en mag ik dus de schoolbanken in.

Voordat het zover is ga ik vanaf morgen nog even lekker een lang weekend naar Nederland om van mijn laatste vrije dagen te genieten en even wat vrienden en familie op te zoeken.

Budapest

10:54, 6/9/2011 .. 0 comments .. Link
Metropool met 2 gezichten.

Dit is het dan Budapest!!

Meer dan 2.000.000 mensen leven in deze stad en ik ben er een van. Wat je meteen merkt is hoe enorm deze stad is. Even naar de bank of langs de markt om een boodschap te doen, moet je toch wel een beetje plannen want het kost je gewoon tijd om met de bus, metro of tram de stad in te gaan. Nu woon ik heel centraal, in het 1e district. Budapest telt 22 districten en de eerste 6 zijn binnenstad. District 1t/m 3 aan de budazijde en de 3 t/m6 aan de pestzijde.

Budapest kun je opdelen in 2 delen Buda en Pest de stad wordt doorkruist door de rivier de Donau welke de stad splitst.

Buda is heuvelachtig met veel groen en de middeleeuwse vestiging Buda castle aan de Donau.Je vindt er 3 mooie badhuizen met warmwaterbronnen om lekker te relaxen, wat ik ook veel doe. Tevens vindt je hier de betere buurten om te wonen, velen geneiten van de rust van de heuvels. Hier wonen de mensen die in het groen willen leven en zich terugtrekken van de hectiek van de stad beneden.

Pest is in tegenstelling tot Buda vlak met mooie grootte statige lanen die in jugendstill stijl zijn opgetrokken. Pest herbergt het nachtleven, de restaurants en de meeste multinationals hebben hier hun wolkenkrabbers neergeplant. Verder vindt je hier de politieke vestigingen (zoals het schitterende parlement, het huis der natie en persoonlijk vindt ik dit het mooiste gebouw van de stad) en de dure winkelstraten.

Hier bruist de stad en is het een zee van mensen die zich voortbewegen in het drukke verkeer en over de talloze pleinen en straten.

Ik zal jullie geregeld op hoogte houden van activiteiten in wat nu mijn stad is waar ik woon en werk.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Palinka
Magy-Oranje
IBM
Budapest

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer