Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Untitled

Mobiele eenheid

14:02, 5/1/2014 .. 2 comments .. Link

Vaak vraag ik mezelf wel eens af, waar zouden we zijn zonder een mobieltje? Hoe zou de wereld er dan uit zien en hoe zou onze gedachtengang dan zijn?
Ik ga graag terug naar de tijd toen ik 11 jaar was, het moment dat ik van mijn vader mijn eerste mobieltje kreeg. Je weet wel zo'n hele grote (lees als; telefooncel) waar ik de attenne uit moest schuiven zo om beter bereik te krijgen en het simpelweg ook alleen voor een belletje of smsje bedoeld was. Herinner het nog goed, we gingen samen naar de winkel, zijn dochter werd groter en mocht dus meer vrij gelaten worden máár dan wel met zekerheid/veiligheid zodat niet alleen hij maar ook ik kon bellen mocht het nodig zijn.
Mijn vader laat er beltegoed opzetten zo om zeker te weten dat ik mijn mobiel kan gebruiken als er iets is, super leuk natuurlijk maar in die tijd zag ik gevaren nog niet echt. Alles was voor mij leuk en grappig oftewel wat moet ik eigenlijk met dat ding?! Afgesproken met me vriendin om te chillen maar ook mijn telefoon te laten zien besluit ik de wandeling naar haar voort te zetten, ja dan komt het! Ik voelde me zo ontzettend cool met dat ding in me hand en met maar een paar telefoonnummers erin dat ik gelijk op volle toeren ging bellen. Al slenterend door de straten maar nog steeds allert voor het verkeer en dergelijke was ik beduusd dat ik na 10minuten onzin te verkondigen naar mijn vriendin (naar wie ik immers opweg was! lol) dat ik geen respons meer kreeg en dat terwijl ik net een heel lang verhaal zat te vertellen.. Huh? Ik haal de telefoon van me oor, kijk naar me scherm (en ja laat dat PJE maar zeker achterwegen) en zie haar naam niet meer staan? Niet wetende dat mijn beltegoed wel eens op kon zijn (je weet wel credit die mijn vader deedt kopen voor noodgevallen) ging ik er vanuit dat mijn telefoon niet goed was. Want hey, ik heb het klepje naar beneden gedaan (klepje voor de toetsen) mijn attenne uit, hoe kan dit nou? Vrolijk huppel ik door naar me vriendin, want dit is niet iets waar ik me nou zozeer druk om wil en ga maken.. komt later wel.. 

Die tijden zijn veranderd, voor ons allemaal! De telefoons die nu in omloop zijn, zijn moderner, hebben de gaafste apps oftewel je bent behoorlijk cool als je een top telefoon hebt. Hedendaags horen we niks anders dan alles op het gebied van mobieltjes en aantrekkelijke acties, maar men realiseert zich niet dat de tijd van de Mobiele Eenheid een deuk in je eigen privacy opleverd, oftewel interacties verminderen aanzienlijk. Dat vind ik persoonlijk dood zonde!
Waar is die leuke tijd gebleven dat we elkaar spontaan deden bellen,om te vragen hoe het gaat en zo een uur verder nog steeds zitten te beppen? Waar is die leuke tijd gebleven dat wij foto's deden schieten met een wegwerpcamera, niet wetende wat voor kiekjes erop staan en dus de meest leuke spontane foto's zijn ontstaan. Tegenwoordig moet het allemaal perfect, nieuwer en vooral beter.  Fotoshoppen is er 1 van, zie je bleekjes? Ó dan knallen we er toch een heerlijke bruintint tegen aan! Ben je iets voller geworden in die leuke decembermaand en valt dat te zien in je gezicht en voornamelijk op de foto? Nouhou, dan veranderen we ''GEWOON" de belichting van de foto zodat het er allemaal tip top uitziet, en posten maar!!

Begrijp me niet verkeerd, ik was en af en toe ben ik net zo.. maar opeens kan je een punt benaderen waardoor je je eigen doet realiseren dat het te veel wordt. Ik liep net als jij een rondje park (bijvoorbeeld) maar dan wel starend naar het scherm van me telefoon. Ik stond ook wel eens in de rij bij de supermarkt een gesprek te voeren en dan zeggen '' o moet even ophangen want sta nú bij de kassa'', liep te vloeken tegen een auto omdat hij me van de sokken rijdt dat omdat ik zelf niet oplet in het verkeer. Kom op, dit alles te evalueren denk ik dit was zo niet nodig en zo niet belangrijk! 

Energie krijg je niet doordat je een telefoon om je heen hebt, het kost je juist energie! Je bent altijd bezig met mensen nakijken, te antwoorden, te volgen. Kortom; je bent altijd aan het acteren of aan het entertainen.
Ga een rondje lopen, leer vanuit je buik te ademen en probeer gewoon eens rust te krijgen. Je zal merken dat het je veel beter doet! Daar kan ik op aanvullen, want vanmorgen ben ik heerlijk naar buiten gegaan heb ik een 1.5u wandeling gemaakt en genoten van het zonnetje in me gezicht. Al lopend heb ik tijd om mensen te begroeten en een glimlach op te vangen, te lachen om straatnamen zoals; boutstraat, en fuutlaan. Het horen van vogels die aan het fluiten zijn en het toppunt van mijn wandeling is dat ik een oudere man in een appartementcomplex op 2 hoog achter zijn raam zie zitten. Hij kijkt me verdrietig aan, mijn vaart die ik altijd heb tijdens het lopen is ook ineens vertraagd. Die man blijft me aankijken, ik kijk hem terug met mijn rooie neus, en tover hem mijn mooiste glimlach. Die man kijkt beduusd, of hij is een lach van een vreemde niet gewend, of hij heeft nog nooit zo'n kop gezien ;-) laten we van het eerste uitgaan. Ach wat het ook zal zijn die man komt uit zijn verbazing en geeft mijn zo'n lieve glimlach terug. Op dat moment realiseerde ik me, had ik nu met mijn mobiel gelopen had ik wellicht weer te druk geweest met antwoorden, of foto's maken of wat dan ook. Nu besef ik me hoe mooi alles om me heen is, dat je gelukkig mag zijn dat je op eigen benen kan staan en gaan waar jij maar wilt en dit alles met je eigen energie!
Stevig de pas erin loop ik dan ook door naar huis, het niet hebben van me tel boeit me ook voor geen meter, loop het huis in, neem een sneak peek op ''dat ding'' zie het icoontje van whatsap en mijn duim denkt ''Hey daar gaan we weer'' maar me verstand zegt; meid lekker laten gaan het berichtje staat over paar uur nog steeds vooraan. Inderdaad ~zucht~ en leg dan ook heerlijk mijn telefoon weer aan de kant.

Rust, Regelmaat, Reinheid lieve mensen..


Fijne vrolijke zondag! :-)

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Mobiele eenheid

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer