Cijfers en zo by Co

• 28/7/2017 - Zakelijk verleiden hoe verleid ik de klant wat moet ik hiermee

 Ik zie het steeds meer en vaker voorkomen, zelf jaren betrokken geweest bij  diverse netwerken en een vrouwennetwerk als penningmeester en als voorzitter. Alle dames willen als sterk, kwalitatief en gelijkwaardig gezien  worden!  Ook de mannen waar wij zaken mee doen zien dat graag. 

  Vele vrouwen gingen op de barricade voor gelijke rechten, bekijk de geschiedenis eens onze stemrecht et cetera et cetera 

  De allereerste keer dat ik geconfronteerd werd met een van de genoemde uitspraken  "hoe verleid ik de klant "en "zakelijk verleiden" gingen mijn  haren recht overeind staan, en zeker hebben deze blogs, workshops,  columns en  boeken goede inhoud. Maar persoonlijk zie ik het mijzelf niet uitspreken,  of als titel gebruiken in een van de lezingen en of  in één van mijn vlogs en blogs.

  Gewoon omdat ik het persoonlijk geen recht vind doen aan de vrouwelijke ondernemer, manager en de krachtige vrouw.  Maar zo ook vind ik het zeer spijtig, dat onze voor ouderen hebben gestreden voor gelijke rechten. Duil eens in de geschiedenis, onze stemrechten wat doen we ermee soms gaan we gewoon niet eens naar de stembus.  Voor een moverende redenen, of het heeft geen nut.  Zijn wij te druk met allerlei andere zaken. Wil dit  met jullie delen,  en zie ook graag jullie meningen onder deze blog terug. 

 

 Een fijn weekend Corine 

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 25/7/2017 - Er knipoogt er altijd eentje terug, wanneer ik in de avond naar de sterren kijk

De zakdoeken zijn niet aan te slepen, de ene keer van gemis en verdriet. De andere keer tranen van de lach en geluk. Wat heb jij veel gegeven, wat was je zoals je altijd vertelde "ben zo gelukkig en jullie maken mij blij en trots, wat heb ik een fantastisch huishouwen. En wat word ik goed verzorgd (stg. Annafrij, de dokters, fysiotherapeut, fijne vrienden en familie." Een tevreden mens, je wist ook heel goed wie de neppers waren :) links links recht h lieve papa. Jij vechter ere lid van de Nederlandse boxbond, sparringpartner Rudy Lubbers, je oude trainer Piet Gerdingh, deze familiebanden zijn nimmer verbroken.

Al 20 jaar uit de zaak en je haalt gewoon de diverse kranten, mensen waardeerde je echt, dat doet ons goed. Ook van een paar heb ik afscheid genomen lieve papa, zou jij ook doen. Je zou niet anders willen, kan in Mn blog niet schrijven wat je zou zeggen, maar als wij t weten is voldoende :)

Nu ben ik voor mijn gevoel veel te snel af moeten reizen, maar je bent gewoon meegegaan, ik zie je fonkelen. Mama gaf me ook een duwtje hoor, je gaat veel te belangrijk je ogen Corien, je hebt voor ons alles gedaan. Nu denk je aan jezelf. Jij zou zeggen met ons Corine, Corientje ga ik overal meej naartoe.

Nu zit ik hier 2000 km van mama, en mijn grote zus vandaan, de techniek ongelofelijk! Vaak belde wij zo, of via FaceTime we lachten wat af, soms was je te moe en deden we het gewoon een andere dag over.

Papa, mama is sterk ze doet t goed hoor, je filmpje voor haar, eerst drong het niet door ze bekijkt en luistert het nu elke dag, goed werk papa. Ze heeft de kracht om door te gaan. Heb zoveel opgeschreven, en gefilmd vandaag nog met mama, Jose en Martin over gehad. Ze krijgen dat ene filmpje pas over een paar weken. Die is zo hilarisch. Deflatineus :):) Hoe we dat voor elkaar kregen, mama wist het nog. "Heb je dat op film", wij zouden zeggen wat zijn we toch gek, en slecht whaaaaaa.

Ik zit nu op ons favoriete plekje luisterend naar de zee, gelukkig ging je regelmatig mee. ik koester echt alle herinneringen. Mama zij nog jij en ons pa daar kwamen wij niet tussen, maar zo mooi, Jose zegt het ook vind je dat niet knap. Vertelde haar bigsis "jij hebt hem wel meer dan 8 jaar langer in je leven gehad" "ja dat is zo" melde ze terug, lief h!

Wat je wel vergeten bent papa is een kriebel workshop, niemand kan dat als jij. Ik ga eens op internet kijken. Je weet nooit Jos de kriebelaar. Hoorde wel van je zusje Martje (taterke) dat je vroeger snel klaar was en je jonge zusje veel langer aan de kriebel zette. Dat wist ik niet (nonkeltje zoals ze jou noemde. Maar eerlijk ben geen haar beter bij mijn zus whaaaaaaaaaaaaa

Je bedankte me nog dat ik je levenswerk de frietkraam in ere heb hersteld, graag gedaan papa. Bauke heeft echt zn stinkende best gedaan, hij kon niet anders. Hij had de zaak gesloten hij was helemaal op. Leon zet de tent met passie en bevlogenheid door. Papa zorg ervoor dat Bauke de kracht behoud met de nieuwe weg die hij heeft ingeslagen, en dat ik mag de naam niet noemen ivm privacy deze persoon tot inkeer komt. Hij is rond zn acht jaar opgenomen in een fantastisch liefdevol gezin, kon studeren is hij zo beschadigd in zijn jonge leven, (familie ligt uit elkaar) dat hij maar blijft proberen met advocaten richting de vorige eigenaar, huidige eigenaar, mogelijk ook de advocaten welke betrokken waren bij de vof ontbinding. Joost mag het weten. Papa zo zout nooit gegeten, ook bij mij probeert ie. Geef deze man links links recht en inzicht. Hij zou dankbaar moeten zijn. Ja papa dat wist jij niet he, mijn geheim aan jou. Aan je graf vertelde ik het je al. Tja papa thats life. Maar een winnaar geeft nooit op. Dat leerde ik van jou, ik kijk weer even naar boven je bent er nog. Ik ga slapen. Truste papa. Hou van je dikke handkus!

Corientje

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 13/6/2017 - Geheugen verlies!

Geheugen verlies! 

 

 

 

Het zal je maar overkomen! Je weet het niet helemaal zo goed meer, VRESELIJK om diverse redenen

 

 

 

Hersenschudding

 

Dementie 

 

CVA

 

Korsakov/Ziekte van Wernicke 

 

Stress etc, etc 

 

 

 

Meer en uitgebreide info, zie de website van o.a.Hersenstichting.

 

 

 

Maar er zijn ook mensen bij met selectief geheugenverlies! Gewoon negeren, vergeten wie voor hen veel heeft betekend! Waar komt dit vandaan? Is dat schaamte, invloed van buitenaf, niet weten hoe je iemand moet bedanken of weten dat je fout zit en het niet kan erkennen? Vreselijk lijkt me dat om hiermee te moeten leven! Dit belemmert je geluksgevoel, je levensgeluk en geeft je stress. Niet een ander doe je tekort, maar vooral jezelf! Zeker kan je de ander op zijn hart trappen of hebben getrapt, maar is diegene zuiver van aard? Kan diegene zichzelf gewoon recht in de spiegel aan blijven kijken?

 

 

 

Lieve lezers, een mooie overdenking voor deze mooie dag! 

 

 

 

C. Verbeek-Klaassen 

 

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/4/2017 - mijn vriendin!

Mijn vriendin!

 

Hoeveel jaren ontmoeten wij elkaar? 

Hoeveel jaar kennen wij elkaar? 

Dit laatste is niet te tellen, deze tellen driedubbel, door dik en dun. Goede en slechte tijden wij zijn van die meiden! 

 

Nooit zeuren we het wordt eens tijd, wel hebben we spijt. Zouden elkaar veel vaker moeten treffen. Gewoon naast elkaar op de bank, niks te zeggen gewoon ons hoofd wegleggen. Maar werk, gezin en de rest is ook van belang! Ook al duurt het even samenzijn gewoon te lang. 

 

Maar één traditie knokken we voor het concert van Ruth daar moeten we heen, we willen niet alleen. 

 

De dag kan niet vroeg genoeg van start, we eten, drinken lachen samen en gaan dan genieten van die powerdame! 'Ruth' wat een uitstraling en power op dat podium. 

 

Wij kijken weer uit naar deze mooie traditie 'ons uitje' nog even alle songs onder de douche repeteren zodat we heerlijk mee kunnen blèren. 

 

Dank dat ik je vriendin mag zijn 

 

Plien 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 10/4/2017 - WATTIPS!

Wat tips

 


Wie kent ze niet de wat tips ook wel oorstaafjes genoemd. De ergernis en de hulp van elk huishouden. De grootste irritatie is de vuile wattip welke een huisgenoot laat liggen. Het handige is dat je het voor van alles kan gebruiken. Oren schoonmaken lijkt daarmee toch niet het optimale middel te zijn, maar ik vind zo verdomd handig om vervolgens de ogen die opgemaakt zijn bij te werken, je lipstick welke een beetje teveel over de lippen heen is gegaan. Of later op de avond de uitloop van je make-up bij te werken. Je nagels gelakt, net de vinger mee gekleurd, hoppa wattip in de nagellak remover en je nageltjes zijn weer keurig in de lak, en je vinger is weer schoon.

 

Zo gebruik ik deze voor het ontkalken van mij mega super strijkmachine, ik heb zo'n apparaat waar de strijkbout aan vast zit, die kan blazen zuigen, kreukvrij komt alles van dit wonderbaarlijke apparaat. Alleen af en toe moet je hem goed doorspoelen en dan is de wattip wat een uitkomst. Het dopje onderaan het waterreservoir nauwelijks open te draaien, maar als het dan gelukt is! Wil het spoelwater niet stromen, de ingang vol van kalk zachte prut en ja hoor mijn hulp de wattip. Niets beschadig je en het water kan stromen.

 

We doen het eigenlijk al sinds jaar en dag: onze oren schoonmaken met behulp van een wattenstaafje. Het klinkt als iets goeds, maar is het dat ook wel? Weg met die oorsmeer! Welke in de gehoorgang zit. Maar het smeer zit er niet voor niets. Het beste zou zijn het schoon te maken met een schone vinger, en je nagel dan? Je hebt ook van die metalen gevallen, doodeng!

 

Het eigenlijke doel van het schoonmaken van het oor met een wattenstaafje is het verwijderen van overtollig oorsmeer in de gehoorgang. Wat er echter feitelijk gebeurt, is dat het oorsmeer door het wattenstaafje juist dieper in de gehoorgang wordt gedrukt. Dat zorgt ervoor dat het oorsmeer terechtkomt op een plaats waar het eigenlijk niet thuishoort. Bovendien kan een te schoon oor leiden tot bijvoorbeeld oorinfecties of eczeem. Oorsmeer heeft een natuurlijke functie, hoe smerig ook. Door de aanwezigheid van oorsmeer wordt deze huid goed beschermd, hij is hier namelijk erg dun. Maar wil je toch de wattip niet aan de kant leggen, gebruik deze dan direct na het douchen, dan is het oorsmeer zacht en gemakkelijk te verwijderen.

 

Waar komt het genereus staaf je vandaan?
In 1923 uitgevonden door de Amerikaan Leo Gerstenzang. Maar waar de naam WATTIPS vandaan komt kan ik niet achterhalen,

 

Wel worden ze gebruikt voor het afnemen materiaal voor DNA onderzoek, er wordt wat afgeknutseld met deze genereuze staafjes, van plastic of hout (origineel) met aan de uiteinde een tipje wat.

 

Heb jij WATTIPS

 

C. Verbeek

 

 

 

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 15/3/2017 - Daar gaan we weer op naar de Stembus!

 

Daar gaan we weer op naar de Stembus!

 

Bijzondere wereld die politiek. Zou jij in zijn of haar schoenen willen staan? Iedereen heeft zijn of haar mening klaar. Begrijpt Jan met de pet of een hoogopgeleide de politiek eigenlijk wel of beter gezegd, hoe wordt de politiek bedreven? 

Daar staan ze dan in debat met elkaar voor tv, een knikt ja de ander nee. 

Op pad door elke stad of dorp weer of geen weer. 

Coalitie moet na de verkiezing gevormd worden. Die wil wel met die, maar niet met de ander. Jij burger hebt gekozen! Of dacht je of denk je het heeft geen nut. Laat jij je stem verloren gaan? Dan ook niet zeuren later. Net als bij voetbal, de beste spelers staan aan de lijn. 

Politiek is me toch wel wat. Je maakt met je persoonlijkheid sympathie of juist niet. Je staat voor iets en dan moet jij met je partij schipperen om gezamenlijk een coalitie te vormen, lekker is dat. Later krijg je het ook in je mik. Tijdens de verkiezingen riepen jullie dit of dat en nu is het maar wat. 

Respect voor de politicus links, rechts, welke kleur dan ook! 

Medeburger ik roep je op, laat van je horen en neem de gang naar de stembus. Onze voorvaderen hebben geknokt voor stemrecht. En later voor de dames. 

Wat ga jij doen, klagen of toch even je oproepje dragen en een wandeling naar de stembus. Ja zeg ik dus.

 

Co

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 3/7/2016 - Bij je brein moet je zijn

Diverse boeken zijn geschreven en nu erg actueel. Momenteel lees ik, het boek meer brein minder medicijn. Dit inspireerde mij ook dit met de lezers van Bredabuurt te delen. Zelf healing... 

 

Acupunctuur  zijn het de naaldjes of is het de acupuncturist   Gaat het over de naalden of over de mens erachter. Zo komt in dit boek ook voor dat een mevrouw ziek is en de huisarts belt voor een afspraak. Vele klachten maar tijdens de weg naar de huisarts zijn de klachten verdwenen! 

Men maakt blijkbaar een stofje aan, ben geen medicus ga het zeker niet benoemen maar daar ligt de oorzaak.

 

Wat is het placebo effect? Hoe groot is het effect.

 

Ook in de reguliere medische wereld wordt hier onderzoek naar gedaan.   Door zeer gerenommeerde artsen en professoren. Was mijn fascineerde was er bij een van de eerste hoofdstukken. Zo zijn er een tweetal groepen van anesthesisten. Weet wel beide groepen door krijgen betreft de zelfde anesthesisten (personen). 

Groep één: Deze kregen de opdracht chagrijnig, ongeïnteresseerd en gejaagd te acteren 

Groep twee : Deze kregen de opdracht, vrolijk, optimistisch en sociaal te acteren

 

De ene groep patiënten kreeg te horen u kunt veel pijn verwachten misselijk worden etc. Tevens gedroegen de genoemde anesthesisten zich chagrijnig ongeïnteresseerd en haastig.  De andere groep kreeg dezelfde anesthesisten maar nu zeer optimistisch vrolijk en sociaal en gaven  de melding u zal er nauwelijks iets van merken, bijna niemand is misselijk. Fabel of waarheid maar de eerste groep had pijn was misselijk, herstel duurde langer en de tweede bemerkte niets herstel verliep vlotter. 

 

Zo is er ook een onderzoek geweest met een placebo (nep medicijn) een groep kreeg de melding bijwerking misselijk overgeven etc en de andere er zijn geen bijwerkingen. Vind dit zo bijzonder.   Maar je brein bepaald natuurlijk veel. Je gemoedstoestand glas halfvol of half leeg. Wat zijn je eigen verwachtingen. Doe je wat je wilt? 

 

 

Bron: Meer brein, minder medicijn Lissa Rankin 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 4/6/2016 - Ga deze zomer uit je dak !

Ga deze zomer uit je dak!

Heb jij een cabriolet of je wil graag een keer in rijden. Huur er dan n voor een paar dagen of weekje! De wind door je haren en zon op de kruin! Of gaat je mooie geknipte coupe in puin? De vrijheid is het zeker waard, en de kapper heeft het zo geklaard! Gave sjaal, zonnebril of voor de heren een cap. Niet vergeten zonnebrand goed te smeren :). Of heb je net de pech in ons kikkerlandje en moet je kap dicht. Zucht daar sta je dan!

Motorfietsen worden gepoetst! Volgens motorlief hebbend Nederland maakt een bui niets uit. De vrijheid en het gevoel van .... is waar het om draait.

Ga lekker maar wel veilig uit je dak

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 26/5/2016 - Woorden worden mist, je zicht mistig!

 

Wat zou je doen.....? Als je ineens niet meer goed spreken kon.

Wat zou je doen.....? Als je opgesloten zat in je eigen lichaam.

Wat zou je doen.....? Als je van ziende slechtziende bent.

Wat zou je doen.....? Als je omgeving je steunt. 

Wat zou je doen.....? Als een ander het niet begrijpt.

Wat zou je doen....? Als je kop uit elkaar knalt Vd pijn.

 

huilen, schreeuwen, knokken, dankbaarzijn, begripvol, goed voor je jezelf zorgen, trouw loyaal aan je lichaam ook al stel je mensen teleur. tijdig rust nemen, revalideren, medicatie tijdig innemen, noteren hoe wat wanneer. Maar vooral behoud je humor.

Zo stapte ik vorige week in de auto van mijn man (dacht ik) passagier deur open, handtas op passagier stoel, waterfles in deur, oja wacht even zeg ik denk dat ik tegen mijn man spreek. Ik leg mijn jas even achterin, portier open sierlijke zwaai mijn mooie rode jas (goed contrast) sierlijk sluit ik de achterdeur sierlijk stap ik in, net een been in de auto tuut tuut ..... Ben ik dus bij een wildvreemde ingestapt, moet een mooie man zijn, kon hem niet zien maar was niet weggereden met mijn tas. Het getuut kwam Vd andere auto daar zat manlief sorry ik hield het niet droog. De pijn en verdriet die ik voelde om (hoop tijdelijk) weer met Doris (witte stok) door het leven te moeten gaan verdween als ..... 

 

Grtz Co 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 19/3/2016 - Het leven deelt uit, leef wie je vandaag bent, niet gisteren was.

Posted in Prive

Zo gaat het nu iedere dag. Mijn dag begint met pilletjes. Terug mijn bed in, zoals de neuroloog heeft geadviseerd, diesel op laten starten! Een raar verhaal voor u? Niet voor de 300 lotgenoten die net als ik last hebben gekregen van verhoogde hersendruk.

Citeer Joosz http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/joosz/actueel/2016/03/levenskunst

Tegen wil en dank
vaak op het ereschavot
in hoofdpijndossiers

Verhoogd hersendruk
bezorgt de neurochirurg
vele hoofdbrekers

Ik dood de tijd dat ik lig te wachten tot ik me wat beter voel, met lezen en het schrijven van haiku gedichtjes of zoals nu, een haibun, een stukje proza gecombineerd met kyoka, gedichtjes over wat een mens zoal overkomt. Een zacht healing muziekje op de achtergrond als tegengas voor de herrie in mijn hoofd. En wat ik zojuist beschreef, kunnen andere mensen met een, al dan niet pijnlijke, chronische ziekte, die hen vaak dwingt tot rust, u ook vertellen. 'We' doen dat alleen niet vaak, willen niet zeuren.

Bonsai voor het raam
kijkt halsreikend naar de wilg
voelt zich sterk geknot

Zo'n rustige start van de dag, staat in schril contrast met werkend Nederland, die zich haast om op tijd daar te zijn waar hij of zij verwacht wordt. Ik heb me ook mijn hele leven gehaast om alles, in alle rollen die ik in werk en privé had zo goed mogelijk en op tijd te doen. Nu is er volop tijd voor reflectie, ook al wordt het me door mijn lijf verplicht opgelegd; ik heb geleerd van de rust te genieten. Het liefst zijn we, ik incluis, druk met een interessante baan, een gelukkig gezin, gezellige vrienden, sporten, hobby's en reizen.
Bij iedereen begint die droom te rafelen, bij de een eerder dan de ander. De een houdt een mooie levensdoek over met wat franje, de ander eindigt met een gescheurd vod, waarin nauwelijks nog een patroon te herkennen is. De kunst is, ondanks dat vod, je gelukkig te voelen. Want hoe meer het leven je op de proef stelt, hoe meer er van je gevraagd wordt, om te leren gaan met tegenslagen, hoe dieper je leert graven naar levensgeluk. Dat is wat ik noem levenskunst. En net zoals bij elke kunstenaar, mislukt de levenskunst ook wel eens, en belandt mijn 'doek' met een ferme zwaai in de hoek van de kamer om later de stukken weer op te rapen en verder te gaan.

Het leven deelt uit,
leef wie je vandaag bent,
niet gisteren was

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 28/12/2015 - Koester

Koester wat je hebt, kijk vooruit nooit achteruit. Leef je leven zoals jij dat wilt. Probeer niet voor een ander te denken accepteer een ieder zijn keuze!

Dit jaar hebben wij vele dierbare verloren, in herinnering koesteren wij de mooie momenten. Verliezen is niet alleen bij overlijden, dit weekend bereikte ons het trieste bericht dat één niet meer onder ons is. Daarmee ook echt niet meer hij is heen gegaan zoals ze dat zeggen.

Ook moet je andere zaken loslaten, welke je liever wilt behouden. Je ouders worden ouder, zelf wordt je ouder, je kinderen wapperen hun vleugels, je gezondheid speelt mogelijk parten. Accepteren is het enige wat we kunnen en mogen. Wij kunnen en mogen niets voor een ander bepalen. Maar vergeet vooral niet voor jezelf te bepalen wat je grens is en deel deze en handel erna. Begrijp en accepteer ook dat een ander het in zijn geheel niet kan volgen al willen ze nog zo graag.

Teveel,  te vaak waaien  we met winden mee. niet doen. Afscheid nemen is soms ook prima. Koester de mooie momenten van toen. maar sluit het boek. 

Jaren kan je met kennisen, zakenrelaties prima door één deur, jij veranderd zij veranderen. Mogelijk pas je niet meer bij elkaar. Maar laat je ook niet piepelen zoals ik dat benoem. Wil men niet betalen, of komen ze hun afspraken in zijn geheel niet na... of ze gaan voor jou denken en hoe jij met je portomonee om moet gaan.... sluit het boek onnodige energie...    Jammer dat deze vaak vergeten wat je voor ze gedaan hebt of hoeveel geduld je met ze heb gehad. Maar accepteer hun beleving. Handel en ga door. Stilstaan is achteruitgang.  

Lieve lezers KOESTER WAT JE HEBT 

Corine 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/11/2015 - Money talks

Money talks, het geld regeert de wereld, wie regeert eigenlijk het geld. Een groot deel van ons leven draait om geld. Wil je het bezitten krijgen, we werken ervoor etc 

Elke burger (ontstaan uit borg) eigenlijk elke nieuw geborerene heeft een schuld, en staat borg !! Geld wordt gewoon gedrukt, en naar behoefte geproduceerd. Geld komt alleen tot stand met uizondering door leningen.  Leningen worden met leningen terugbetaald. De vraag is wie profiteeert van de rente betalingen?  Weet jij het ?

Geld komt uit het niets... zitten we nu in een geld economie? Als je vraagt wat is geld? Vele antwoorden papier geld, munt geld, digitaal geld. Betaalmiddel wettig of onwettig wat vertrouwen wij met elkaar als geld.  Neem nu digitaal geld. 

Goud wordt met geld geasocieerd, goud is een waarde drager. Griekse Romijnse tijd was dit het ultieme betaalmiddel. Middeleeuwen namen de goudsmeden geld in bewaring. Het gedonder begon dat goudsmede de promesse (Nederlandsche handelswoord uit het Frans (1914): orderbriefje, orderbiljet) meer uitgaven dan goud (geld) aanwezig was.

Centrale banken hebben monopoly (papier en munt geld) europeesche centrale bank stuurt op aantal factoren waarmee ze de hoeveelheid kunnen beinvloeden, welke de bank is van de  eurolanden! Wie moet daar in gestuurd worden de commerciele banken. Wat doen die, ze scheppen geld door schuld. ....   U leent geld bij commerciele bank u ben dan schuldenaar  theorie commerciele bank moet deposito zetten bij centrale bank (digitaal geld) 

Dacht jij niet dat banken spaargelden inname waarmee ze dit weer uitleenden.  Het is gewoon heel duidelijk wie aan de geldkraan zit heeft de macht. 

Voorzover even om het weekend te overdenken.

Corine

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 15/11/2015 - Frankrijk

Posted in Prive

Lieve lezers,

Had zoveel te melden in mijn nieuwe blog, nu met de vreselijke situatie in Parijs enkel stilte.

Brand een kaars, bid en ben stil.....

Fijne zondag

Conine

ps vergeet niet te leven...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 31/10/2015 - Vrouwen zouden zich minder druk moeten maken om hun hangende borsten als wel om hun hangende mondhoeken

Posted in Prive

Goedenvond lieve lezers,

De titel zegt alles. Stof om dit schitterend weekend over na te denken. Al hoewel er een dag tussen de zaterdag en zondag zou mogen zijn. Vorige week het klokje een uurtje terug gezet, vergeet ook je weegschaal niet 5 kg terug te zetten dit weekend. :)

Als vrouw kan ik deze titel gebruiken, als een heer deze titel zou posten denk ik dat het sexistisch zou zijn. Of toch niet, en hebben wij vrouwen voldoende humor. Toch valt het mij op, wanneer ik diverse dames gadesla dat hun mondhoeken afhangend zijn. Jammer het leven is te mooi. We maken ons druk om het verval van het lichaam. Wat doen we eraan en wat doen we ermee?

We geven alles en iedereen de schuld. Ook dit woord wordt te pas en onpas gebruikt. Het is jou schuld. Waarom een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Geluk en ongeluk is als een berg langzaam beklim je deze en of brokkelt deze af. Wat doe je aan al deze zaken. Geluk, lach, schuld heb je allemaal zelf in de hand.

Fijn weekend Bianca en Corine

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 28/10/2015 - N# WIFI

Posted in Prive

Daar sta je dan... persoonlijke een leuke song over geschreven vele hebben deze uitgebracht deze ochtend kies ik de versie van Rene Froger https://youtu.be/sZF-c8khbq0kijk luister even mee heerlijk om de dag te starten. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid vele zeer goede vrienden te mogen hebben. RIJKDOM.. pure RIJKDOM. Door dik en dun. Althans ik vind 6 zeer goede vrienden veel. Meestal op n hand te tellen :)

Momenteel schrijf ik mijn blog vanuit een fantastische plekje, ook zo'n kadotje. De 1e dag van aankomst was de internet verbinding een ramp... Toeval ik weet het niet dit gave shirt liepen we tegen het lijf GEWELDIG vind je niet. #NO WiFi {person]. Ik die veel gebruik maakt van dit medium. Of het nu gaat om feestboek (facebook) twitter, linkedin, blog, overal ter wereld in kunnen loggen op je management boekhoudsysteem en of je digitaal dossier raadplegen wat een uitvinding. Vele vinden het een vreselijk persoonlijk een genot. Er zit een knop op je pc, tablet, phone etc. ja een uitknop :) Vandaag bepaald mijn MacBook dat het voldoende is, mijn ispiratie voor een nog leukere blog wordt geboycot telkens sluit hij af. Ga er maar eens naar luisteren. Dag lieve lezers nice day

Corine

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/10/2015 - De wereld van vandaag

 

De wereld van vandaag zit toch best vreemd in elkaar. Probeer jij grip te krijgen of alles te begrijpen waarom of hoe mensen acteren. ik ben daar al lang geleden mee gestopt. "We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt" is een van de citaten van Albert Einstein 1879-1955. Dit is bijna een lijfspreuk van mij geworden evenals pluk de dag. En zo waar...... 

Mooie overdenking voor deze zondag, nice day 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 21/9/2015 - WereldAlzheimerdag 2015

Posted in Prive

Hedenochtend wilde ik jullie deelgenoot maken over het heerlijk weekend, spontaan naar Zeeland uitwaaien op het strand genieten van een uiensoepje. "ik denk aan Wereld Alzheimerdag ..."

Ben je gewoon vergeetachtig of herken je de signalen ?

Wereld Alzheimer Dag, jaarlijks op 21 september, is een initiatief van de overkoepelende organisatieAlzheimer's Disease International(ADI). Op of rond deze dag wordt in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en voor zijn/haar naasten.

Alzheimer Nederland vraagt rondom Wereld Alzheimer Dag via de landelijke media aandacht voor dementie. Daarnaast organiseren de51regionale afdelingenvan AlzheimerNederland allerlei activiteiten, vaak voor een breed publiek.

Het thema van Wereld Alzheimer Dag 2015 is deDementievriendelijke Samenleving. Hoe vriendelijk is deze omgeving. SLECHT belabbert slecht. Hoop ook dat jullie je ervaringen posten dit kan onder dit blog. Alle beetjes helpen.

................ Zelf verkeer ik in de gelukkige en ongelukkige situatie dat ik Annafrijhuis Breda heb mogen leren kennen. Ongelukkig omdat wij als mantelzorgers hier gebruik van moeten en ons nabij overkomt, en ook weer mogen maken.. Liever was het ons niet overkomen.. Maar gelukkig omdat ik en alle andere mantelzorgers mogen zien en beleven dat het zoveel anders kan. Zeg nu zelf zou je zelf in een gesloten afdeling willen zitten en sjoelen omdat het gepland is. Kijk heb je dit altijd leuk gevonden prima maar anders is het toch vreselijk. De client staat centraal. Deed je altijd graag boodschappen dan nemen de verzorgers je mee. Hang je graag voor de TV, dan blijf je dat lekker doen. Tuurlijk sporen ze aan om te bewegen en dat doen ze op een leuke gezellige wijze. Veegde je graag de stoep? Vond je het super om te koken? Dan veeg je toch.. Dan kook je toch.. Alles kan gewoon lekker jezelf blijven. En ja deze mensen blijven langer gelukkig en de familie, mantelzorgers erbij.

Schitterende tuin, met af en toe een echte Annafrij BBQ, gewoon omdat het kan. Gewoon omdat deze verzorgers dit doen met passie liefde en heel veel geduld.

Bij Annafrij ontlasten ze de mantelzorgers zodat de patient zolang mogelijk in zijn eigen omgeving zijn eigen ding kan blijven doen. Mits de gezondheid het toelaat een advocaatje met slagroom, een hondje in huis, vogeltjes etc etc. Lieve verzorgers die de patient en ook de familie centraal zet. Dat is zorg anno 2015. Mocht ik ooit je vergeten met mijn hoofd zeker niet met mijn hart, dan hoop ik ook zo verzorgd te worden.

Jammer dat het aanvragen van PGB zoveel onnodige tijd in beslag neemt. Immers kost een oplossing welke Annafrij bied de staat DE NEDERLANDSE BURGERS vele EURO's minder. WAT ZOU IK HIER GRAAG MIJN KENNIS EN KUNDE WILLEN DELEN.

Ben benieuwd naar jullie post.....

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16/9/2015 - Sabbatical mode of gewoon lef

Lieve lezers,

Je hoort het hier en daar, Sabbatical dacht bij mezelf moet dat nu... Sabbatical mode verschijnsel of gewoon lef! Veel overworgen tijdens mijn verlof. Zeer intensief, passie en bevlogenheid heb ik mijn prachtige bedrijven, stichtingen en goede doelen ingezet. Dit heb ik zeker niet alleen gedaan mijn team de parels doen dit!!!.

Veel nieuwe ideeen gaan door dit hoofd. Maar ook zoals vele weten heb ik het nodige qua gezondheid meegemaakt. De vader van mijn man is dit jaar voor de 2e verjaardag niet meer in ons midden, Wat vliegt de tijd. Schoenmoeder en mijn ouders allen 80-. Wat een rijkdom mijn boys nog thuiswonend gaan zelfs ook nog mee op vakantie, met een hele bubs friends love it.

Vele fijne vrienden, en daarmee bedoel ik echte vrienden. Waarom nu niet doen wat later misschien niet meer kan. LEF LEF LEF.Mijn compagnon gaf mij het laatste duwtje doen Co. En jahoor besluit genomen ik ben met Sabbatical.Overstroomd door warme reacties ook van clienten zakenrelaties etc. Ontroererend.

Ja Co is met Sabbatical, daar zat ze dan de 1e sabbatical daty gister dus..... mijn 1e ochtend wat nu... gewoon thee zetten lichte yoga oefeningen wat zaken afwerken om goed over te dragen. En natuurlijk mijn top van het jaar de miljoenen nota. Ook ik zit in het redactie team van BnP maar nu als toeschouwer en vraagbaak. En zeg nu is het gelukt of gelukt merkte u verschil...?

Wat is mijn planning: Eerst papperassen in orde maken dat het zakelijk voor mijn compagnon Jan geregeld is, mijn rechterhand en linkerhand ofwel mijn P.A.Karin, 2 middagen n op n instuerern van zaken welke zo mogelijk nog niet weet.... Wat bijna niet voor te stellen is want die draait door in de positieve zin. Mijn rechterhand Frie, is de gelukkigste mens op aarde i think hij krijgt weer werkzaamheden terug die hij zo ontzettend graag op zich neemt en mogelijk beter dan ik is. Maar dat verklappen we niet hij zou naast zijn schoenen gaan lopen :). Jorg de andere accountant welke zich heeft ontwikkeld tot een ware adviseur,afdeling lonen draait (Anja), afdeling secretariaat draait, afdeling accountancy draait, afdeling fiscaal draait, afdeling CF en HRM draait deze laatste is niet mijn pakkie aan maar voor mijn compagnon Jan inclusief werkgeverscaf. Startersdesk draai olv Jeffrey mijn oudste zoon. Eindelijk een ICTer gevonden die ontlast en weet wat ze doen... Ben eigenlijk eindelijk overbodig. En hoe voelt dat HEERLIJK.. Eerlijk is eerlijk mijn parels draaien altijd al oke zonder mij..

Stappenplan:

1) werken aan mijn condititie

2) quality time voor mijn familie of dit nu gaat om om mijn gezin, of even met de ouders op ons gemak koffietje pakken, of borreltje wat ever, met mijn zus en vrienden / vriendinnen tijd besteden maar dan echte tijd. Wegens mijn gezondheid lukte het niet zoals ik wens want ik moet tijdig mijn rust nemen. Keuzes welke ik bewust neem. Evenals deze.

3) uitwerken ideeen plannen BnP blog bijhouden etc.

4) reisje tussendoor.

Voorzover nu eerst een koffietje

groetjes Corine

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 28/3/2015 - Dag doris

 

Dag Doris,

Wil je bedanken  voor je trouwe ondersteuning, jij die mij de weg wees .. Onze wegen gaan nu scheiden. Heel soms zal ik nog een beroep op je mogen (moeten) doen dat vertelde je mij. Zal met pijn in mijn hart zijn. Jij trouwe metgezel...  

Gister aan de gemeente balie pinkte ik een traantje weg, op de melding van de balie bediende mevrouw ik ga even uw rijbewijs halen wie had dit nog durven dromen???? 

Vandaag doodmoe van alle prikkels, emotie, blijdschap, gelukzalig gevoel.. heb mijn vrijheid en roze papiertje terug. on the road again.

 

dank je Doris voor je trouwe begeleiding 

 

 

(Doris bijnaam voor mijn witte stoK)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 12/3/2015 - Blij dak rij

Posted in Prive

Wat een periode... na een zeer hectische periode, ziekenhuis opnames, familieraire pijnlijke periode 2-3 weken volledige rust. Vorige week een korte vakantie met zomer vitamientjes. Nogsteeds snel vermoeid. Vandaag de stoute schoenen aangetrokken en weer naar het CBR gebeld. Navraag met verheugd bericht. Mevrouw Verbeek volgende week staat u rijtest gepland. Whaaaat meneer kan u wel kussen hartstikke onprofesioneel, maar so what... Zo blij verheugd... de kans om weer te mogen rijden ik schreeuw het van de daken. Ik die enkele maanden geleden vergezeld was van Doris (witte stok). Moi oplettende Marc van optiek Arnold, welke mijn verhoogde oogdruk opmerkte. Ik met nieuwe lenzen de wereld lacht mij toe.. op de rimpels na van mijn geliefde welke ik 3 jaar niet heb mogen waarnemen :)

De negatieviteit rondom social media, nou ik zeg hoppa gaan met die banaan ben open en eerlijk.. Vandaag post ik op facebook so happy mag gaan voor mijn rijtest. Een oplettende autoinstructeur bericht direct, wil je best een paar lessen geven.. Zoals ik ben direct gereageerd, heb je een automaat, kan je vanavond. Dacht weet je moe ben ik doodmoe slechter er aan toe als nu kan niet. Ja hoor binnen enkele uren net voordat de donker invalt staat Ivo voor de deur. Een mega bak... Hoppa ik natuurlijk op mijn onmogelijke hakken de auto in. Rijen met die bak.. Geweldig, of ik het nu wel of niet haal dit heb ik in ieder geval mooi mogen beleven... "Ivo zegt vol vertrouwen te zijn ik ook, maar ja ubber optimist.... " Dit wil ik met jullie delen, woensdag nog een rijles en donderdag de grote dag.... fingers cross. Wetende dat het roze papiertje misschien niet haalbaar is vandaag heerlijk zelf gereden. ik zeg Ivo bedankt Ivo bedankt tralalalal (Autorijschool Jan Over) En als ik het niet haal neem ik gewoon af en toe een les, in deze megabak, met de vlam in de pijp scheur ik door het Bavels land. Mogelijk hier en daar een typfout, maar Co is moe en heeft 3 wijntjes genoten en geniet, geniet en geniet... truste xx Co

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Er zit zoveel achter cijfers.... Ik neem je mee door de wereld van Cijfers en zo by Co

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 2
Last Page | Next Page