Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Claudia

22/2/2018 - revalidatie week 2

Week 2

Bij de fysio therapie heb ik loop oefeningen met en zonder loopband gedaan, bank drukoefeningen gedaan (met de benen jezelf wegdrukken terwijl je op een bank ligt) en op een roeitrainer getraind. Het lopen zonder stok vind ik nog erg spannend maar met deskundigen erbij is het wel makkelijker. Het wiebelen bij stilstand en vooral het zwalken bij lopen werd duidelijk zichtbaar toen de therapeute er een spiegel bij haalde. Ik was al moe omdat ik nauwelijks geslapen had tussen de middag en deze afspraak al vroeg ik de middag was gepland. Juist goed om mijn probleem te kunnen laten zien! Het was wel weer confronterend om mezelf zo raar te zien lopen, het ziet er niet uit. Mijn bovenbeenspieren trillen wanneer ze moe worden en dat is nogal snel. Ik moet wat wijdbeenser gaan lopen en vooral letten op de haklanding. Het wegdrukken kostte nogal wat moeite maar was goed te doen en toch moet ik daar dan even van bijkomen. Het roeien ging ook goed. Alleen maar trekken en duwen maar geen evenwicht of coördinatie nodig 

De maatschappelijkwerkster had gevraagd of Eef erbij kon zijn bij deze afspraak en hier werd vooral gekeken naar welk impact het hele avontuur heeft gehad op ons en ons gezin. Ikzelf ben nogal teleurgesteld dat ik niet meer mezelf ben. Tot het infarct was ik een hele bezige bij en pakte alles aan wat gedaan kon worden. Onderweg kwam er dan ook nog vanalles bij en dat was nooit een probleem, doe ik gewoon ff. Nu kan ik dat niet meer maar de maatschappelijk werkster zei dat ze een hele truckendoos kunnen opentrekken waardoor ik veel dingen op een andere manier zou kunnen leren doen. Maar helemaal dezelfde worden kon ik maar beter uit mijn hoofd zetten. Die kwam wel binnen…Ik wil het wel accepteren misschien, ooit, maar nu nog zeker niet!  Ook op Eef heeft het een hele impact gehad. Ik kan gewoon niet meer doen dan dit dus de rest is voor hem en Emmy. De boodschappen bijvoorbeeld en wat er dan is blijven liggen omdat ik het niet heb kunnen doen. Ik heb met Emmy afgesproken dat zij 1 a 2 keer per week gaat koken. En als ik kook probeer ik het voor 2 dagen te doen.

Bij de Ergotherapeute heb ik de registratielijst van moeheid besproken en ik zag daarop al snel dat ik alleen maar fit ben wanneer ik net wakker ben maar zo gauw ik me heb gedoucht en aangekleed en haren geborsteld ben ik al moe en dan heb ik nog niet ontbeten….Omdat ik van alles kan, doe ik ook vanalles maar sommige dingen kosten gewoon meer energie dan ik gewend ben. Nu moet ik gaan plannen wat ik doe en dat is lastig! Ik zie vanalles en doe dat meteen omdat er dan tijd voor is nu moet ik niet kijken naar de tijd maar naar de energie. Misschien heb ik nog een uurtje tijd voor iets maar moet ik de energie sparen voor later die dag. De eerste 2 dagen plannen zijn al mislukt omdat iets anders langer duurde dan bedoeld en op de tweede dag was ik vergeten dat ik ook nog fysiotherapie moest inplannen. Nu heb ik een andere soort planning gemaakt net als op school ongeveer maar dan voor mezelf met rust momenten erin. Hopelijk gaat dat werken. Nauwelijks ruimte voor spontane acties.

Bij de fysiotherapie is de frequentie opgeschroefd van zowel het roeien en het beendrukken. Het lopen gaat nog niet zoals het moet. Ook nu was ik niet helemaal uitgerust en na het roeien voel ik ook mijn bovenbenen trillen. Normaal stilstaan gaat dan niet. Het lopen naar de spiegel zag er weer niet normaal uit. Op de loopband lag de concentratie vooral op het strekken van het been en landen op de hak. Erg lastig maar de therapeute heeft mij verzekerd dat we dit met trainen kunnen terugkrijgen ook al moet ik geduld hebben. Nu heb ik ook even op de crosstrainer gestaan en daarvoor huiswerk mee gekregen net als het wandelen met stok, opstappen op de onderste tree, op de hometrainer en lichte squad oefeningen. Wel 2 rustdagen in de week inplannen en ik heb besloten dat dit de vrijdagen en maandagen gaan worden. Dan is het mooi verdeeld over de week tenzij ik op maandag fysio krijg dan wordt die week op dinsdag de rustdag. (alleen voor fysiotherapie geldt de rustdag, de andere disciplines gaan gewoon door!)

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

dagboek van Claudia. Voor iedereen die geοnterresseerd is en foto's en plaatjes kan kijken. Laat ook gerust een reactie achter bij: " post a comment "

Friends

• Claudiasafvalrace
• chantalvandenbrink
Hosting door HQ ICT Systeembeheer