Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Claudia

22/2/2018 - revalidatie week 3

Week 3

Bij de maatschappelijk werk heb ik de lijst besproken ik thuis had gemaakt n.a.v. haar vraag of ik qua karakter veranderd was sinds mijn CVA. Aanvankelijk dacht ik dat ik niet veel veranderd was behalve mijn moeheid maar nadat ik het er thuis over had gehad kwam er toch e.e.a. naar boven. De hele waslijst van constateringen en voorbeelden is besproken en misschien zijn sommige veranderingen ook weer te wijten aan de moeheid. De volgende keer gaan we daar weer op verder. Zij werkt nauw samen met de neuropsycholoog en wellicht dat sommige vragen dezelfde zijn als van maatschappelijk werk alleen is maatschappelijk werk meer gericht op de situatie thuis en op het functioneren op het werk en in de maatschappij. Komende week de tekst doornemen over ‘de lepeltjes theorie’.

De fysiotherapie was heerlijk rustig omdat ik de enige was die op dat moment in de zaal aan de slag ging. Ik had al gezegd dat ik niet alleen moe word van de oefeningen maar ook van de andere patiënten (van de andere fysiotherapeut) die ondanks dat er weinig gezegd wordt toch bewegen en geluid maken op de apparaten. Daar heb ik ook ‘last’ van dus had ik de oordopjes meegenomen. Niet nodig deze keer J Alle oefeningen een minuut langer en het roeien een tandje hoger. Biceps oefeningen gedaan. Het bankdrukken met een lichte kniebuiging en concentreren op het strekken en licht buigen want daar begint het wiebelen en trillen. Het lopen wordt beter (HALLELUIJA) het zwalken op de loopband is duidelijk aan de sturing te wijten. Door de vermoeidheid dus. Hier is het een kwestie van trainen en zal uiteindelijk goed komen, heeft wel tijd nodig. Deze week nog zo even doorgaan en volgende week schroeven we alles op. D.w.z. 2x een heel uur fysio per week i.p.v. 2x een half uur.

Het plannen op energie of vermoeidheid voor de ergotherapie is heel erg lastig en ik heb netjes mijn huiswerk meegenomen en laten zien hoe ik het had gedaan. De eerste 2 dagen waren al mislukt omdat ik overal werk zie en er vanalles spontaan gebeurd, ik had een soort ‘to do‘ lijstjes gemaakt maar op dag 3 heb ik het anders aangepakt een agenda per dag op tijden en dat werkt beter. De dingen die ik wil doen goed doseren en afwisselen in fysieke en mentale activiteiten en regelmatig rust momenten inbouwen ook als ik misschien toch nog niet heel moe ben. Activiteiten die ik erbij deed die niet gepland waren of anders heb ingevuld heb ik met rood geschreven. Ik had het slim aangepakt en heel overzichtelijk gemaakt. Ondanks dat het plannen op energie heel lastig is, krijg ik langzaamaan wel door wat mijn valkuilen zijn; spontane acties, bezoekjes, gesprekken en lichte klusjes die je gewoon even erbij doet etc. Geen probleem van maken maar wel weer aanpassen op de planning want morgen is er weer een dag. En als je vandaag teveel hebt gedaan of hebt meegemaakt kom je je zelf de volgende dag tegen. Komende week een module doorlezen die ik heb meegekregen.

De Neuropsycholoog stelde ongeveer de zelfde vragen als maatschappelijk werk. Ik heb mijn hele ziel en zaligheid daar neer gelegd en dan komt er héél veel naar boven. Ook tranen van verdriet en zorgen. Ik ben schijnbaar altijd erg actief geweest hoewel ik zelf vond dat dat wel meevalt. Ik zie sommigen anderen om mij heen die véél actiever zijn in de maatschappij. Ik ben thuis de regelaar en organisator. Over de zorgen die ik heb die ook mentale energie kosten en waar ik totaal geen invloed op heb. Nu ik zo weinig energie heb lijkt het alsof ik niets doe maar in werkelijkheid doe ik vanalles maar veel en veel minder dan ik gewend ben en daar word ik ook nog moe van. Volgende keer gaat zij mij uitleggen hoe dit allemaal in elkaar zit want deze afspraak duurde al 10 minuten langer dan gepland.

Met de fysiotherapeute ben ik buiten gaan wandelen zonder stok. Pfffff. Ik maakte me niet zo’n zorgen want ik was goed uitgerust en met haar aan mijn zijde kan er weinig gebeuren. Toch hoef ik maar weinig meters te maken voordat het gezwalk en gewiebel weer begint en dan mis ik de stok. Door een mooi aangelegde tuin met verschillende ondergronden en hoogtes aan een watertje met bankjes. Het is vooral de concentratie en dan mijn evenwichtsverlies door de vermoeidheid. Ik moet me zonder stok echt concentreren op elke stap en de strekking van de knie en die niet laten door buigen. Het is prachtig weer en kan dit best volhouden denk ik dan maar we gingen weer naar binnen naar de oefenzaal onderweg daarnaar toe ook nog proberen snelheid te maken maar dat is echt geen gezicht: Maandagochtend na de metworst zie je meer van dit soort loopjes. In de oefenzaal de armen getraind en de leg press. Weer de trillingen in de knieën maar ja ik had natuurlijk al een aardige wandeling gehad. Ik was erg moe na dit half uur. Als opdracht voor thuis kleine stukjes wandelen zonder stok langere stukken met stok. Dat wordt een uitdaging want wanneer is een wandeling klein als ik na een aantal meters begin te zwalken. Het gaat beter met lopen dus ik moet hier ook vertrouwen in hebben. Lopen is ook niet het probleem maar de vermoeidheid. Ik mag natuurlijk wel de stok ook constant bij me hebben voor de zekerheid. Volgende week opschroeven naar een heel uur trainen.

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

dagboek van Claudia. Voor iedereen die geοnterresseerd is en foto's en plaatjes kan kijken. Laat ook gerust een reactie achter bij: " post a comment "

Friends

• Claudiasafvalrace
• chantalvandenbrink
Hosting door HQ ICT Systeembeheer