Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Claudia

22/2/2018 - revalidatie week 4

Week 4

Deze week begon héél rustig omdat Eef en ik geen carnaval hebben gevierd maar 4 dagen naar een wellnesresort in Overijssel zijn geweest. 4 dagen is alle rust met weinig prikkels. Zelfs wandelen werd in de net ontdooide bosgrond tot een minimum beperkt. Het was wel heel goed om tot rust te komen.

Bij de fysio was het de eerste keer een vol uur trainen. Het was heerlijk om het eerste half uur de zaal voor onszelf te hebben (de therapeute en ik). Ik begon met gewoon een paar keer heen en weer lopen wat heel goed ging. Ik vertelde dat ik een nieuwe manier had gevonden in het wellnessresort om het lopen zonder stok te trainen en de therapeute staat er helemaal achter. Go with the flow! Eerst een stuk lopen met stok en dan gewoon een paar passen helemaal zonder op de stok te leunen tot het gezwabber weer begint en dan de stok er weer een poosje bij tot ik weer in de flow zit. Mij geheugen laat me af en toe in de steek en ik weet niet meer in welke volgorde ik de oefeningen ik net gedaan heb. Dus ik heb ze hieronder wel beschreven maar de volgorde kan anders geweest zijn.

Op de roeitrainer maar dan een minuutje langer en het tempo een tandje hoger dan vorige keer. Vermoeiend maar goed te doen. De armen oefenen wat ook gewoon goed ging en ik mijn benen daarbij kon laten rusten. Ildi (mijn fysiotherapeute) ging een bekertje water voor me halen die had al door dat het niet allemaal vanzelf ging toen ik wilde opstaan. Op de crosstrainer 3x een minuutje langer dan ik aanvankelijk dacht. Pffff die kost veel energie! Na deze oefening moest ik echt even bijtanken. Zéker niet stil gaan staan want dat is schijnbaar niet goed voor de bloeddruk dus ik moest lopen, zwalken zeg maar gerust. Hierna kreeg ik een nieuwe oefening waarbij het stabiliseren op 1 been de uitdaging werd. Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte toen ze het mij voor deed maar niets was minder waar en verrassend genoeg viel het mij ook nog mee. Tuurlijk moest ze mij af en toe ondersteunen omdat ik dreigde om te vallen maar al met al wel weer een haalbare oefening. Het lopen op de loopband in de spiegel is makkelijker wanner ik de 2 bars mag vast houden maar de bedoeling is om die juist te minderen net als de stok. Dus ook hier is duidelijk in de spiegel zichtbaar wanneer de vermoeidheid intreedt. Er was iets vreemd aan de legpress; ik heb ergens een minuutje teveel gerust of te lang getraind. Als ik me goed voel weet ik me zelf niet goed in te houden dus ik zal wel een minuutje teveel getraind hebben denk ik J ildi vroeg of ik eerder wilde stoppen om dan nog 10 minuten te kunnen rusten maar ik vond dat het best nog wel kon. Sporten is lekker al weet ik dat voor een gezond persoon dit niet echt onder sporten valt. De steps op 1 been met 1 vinger aan de wand steun. Knikkende knieën, maar wel weer gedaan. Toen was het ook genoeg. Volgende week weer.

Met de ergotherapeute bekeken wat vooral de verborgen vermoeiende dingen zijn. Het lezen gaat niet meer zoals vroeger met 1 of 2 hoofdstukken achter elkaar maar 1 of 2 bladzijdes, voordat ik het verhaal kwijt ben en dus al moe ben. Toch heb ik dat snel genoeg in de gaten. Ik zit ook nog wel eens op Facebook waar vanalles voorbij komt en mijn aandacht trekt, allerlei filmpjes, reclames etc. je kent het wel. In overleg met de ergotherapeute heb ik dus besloten om mijn account voorlopig te de-activeren. Facebook is voor mij voorlopig te vermoeiend om mijn eerste doel te halen:

Ik wil zo danig met mijn fysieke en mentale energie kunnen omgaan dat ik volle dagen kan maken zónder middagslaap (i.c.m. uitslapen en vroeg naar bed) en (als subdoel) mijn krantenwijk weer kan oppakken.

 

Ik ben dezelfde avond nog van Facebook afgegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

dagboek van Claudia. Voor iedereen die geοnterresseerd is en foto's en plaatjes kan kijken. Laat ook gerust een reactie achter bij: " post a comment "

Friends

• Claudiasafvalrace
• chantalvandenbrink
Hosting door HQ ICT Systeembeheer