Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Claudia

2/3/2018 - revalidatie week 6

Week 6

De fysiotherapeut had al gezegd dat we deze week in groepsverband zouden werken. Ik was voorbereid met oordopjes maar alleen trainen vind ik toch rustiger en dus fijner.  Ik ben dan ook niet zo snel afgeleid. Mannen op de loopband en de roeitrainer, een man die net zo’n loopje heeft als ik in het begin (voor mij een hele geruststelling) twee fysiotherapeuten die staan aan te moedigen en een dame aan de gewichten voor de armspieren. Het zijn allemaal geluiden en bewegingen ik besluit dat ik toch  betere oordopjes wil. Alle oefeningen voor mij een tandje zwaarder de crosstrainer zelfs 2x 5 minuten maar de 1 minuut rust ertussen werden er toch 3. Ik herstel niet meer zo snel. Ik was na afloop bekaf.

Bij de psycholoog is vooral besproken hoe ik in het leven sta en wat ik zoal heb moeten doorstaan. Ik antwoord dan vaak met; ieder huisje heeft zijn kruisje wat ik dan ook uitleg. Tuurlijk is het niet makkelijk voor mijn gezin en mij om met deze beperking te moeten omgaan maar het is niets in vergelijking met wat anderen hebben moeten doorstaan, vind ik. Als moeder ben je nooit onbezorgd over je kinderen, die het ook zéker niet makkelijk hebben gehad en ik laat ook echt wel mijn tranen gaan als ze hoog zitten. Dus tijdens die sessie ook. Ik kan niet bij de psycholoog komen of ik moet er altijd huilen. Maar nu is alles weer oké en dus verder! Niet lullen maar poetsen! Ik moet mijn positie niet vergelijken met dat van anderen, zegt zij. Ieder draagt zijn eigen juk en ik vind zelf dat dit er misschien ook nog wel bij kan. Ik zal toch wel gewoon moeten…? Ik ben altijd een sterke vrouw geweest maar ik was helemaal kapot toen ik na een uur naar huis ging.

De ergotherapeute was ziek, zelfs zij kunnen ziek worden. Ik ga gewoon door met mijn opdrachten zoals ik die de vorige keer heb meegekregen. Het plannen op energie….ik blijf mezelf maar tegenkomen. Wanneer leer ik het nou eens…..? Het verhaal over de deceptie van het bezoek aan de Lidl bewaar ik tot zij beter is.

Weer alle oefeningen verzwaard bij de fysio. De crosstrainer zelfs 10 minuten! Wauw, kan ik dat? Ik begin er gewoon aan en zie wel maar na 7 minuten toch afgestapt. Anderhalve minuut op adem komen en weer 3 minuten trainen. De afspraak was eind van de middag waarop ik meestal bijna al mijn kruit al verschoten heb. Het lopen op de band was dan ook zichtbaar slechter, (zeg maar gerust zwalken) de concentratie was ook weg en ik onthield maar niet hoeveel herhalingen ik moest doen. Ik moet van Ildi meer gaan wandelen ondanks de kou toch naar buiten en (kilo)meters maken. Zoveel mogelijk zonder stok uiteraard. De groep bestond uit een lotgenote en ik. Met ons tweetjes dus en met dezelfde klachten; zij door een hersenkneuzing ik door een herseninfarct. Zij is al véél beter en sterker dan ik maar ik mag dus niemand met elkaar vergelijken. Toch heb ik de neiging om te laten zien minstens zo goed te zijn als zij. Allebei de oordopjes in en trainen.  Het is gewoon fijn om met iemand te zijn die het precies zo ervaart als ik. Na afloop hebben we in de ontvangst ruimte samen zitten bijkomen onder het genot van een bekertje wienermelange. Zulke herkenbare situaties alleen mag zij nog geen auto rijden en dan ben ik gewoon blij dat ik die vrijheid weer heb. Eef is jarig en ik vertelde huilend dat wij zijn verjaardag niet kunnen vieren. Héél herkenbaar, zij vieren hun verjaardagen in groepjes van 6. Dagen achtereen…Dat kan ik ook niet. Nu niet. Dingen vergeten tijdens het koken, hoofdpijn, concentratie bij het lezen of juist het gebrek eraan, zo fijn dat iemand jouw verhaal in haar versie vertelt. Haar oordopjes zijn aangemeten en ik denk erover om dat ook te laten doen. Hoewel de goedkoopste oordopjes bij mij tot nu toe nog het beste resultaat bieden. En ik weet niet of de zorgverzekeraar deze zal vergoeden. Ben bang van niet.

 

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

dagboek van Claudia. Voor iedereen die geοnterresseerd is en foto's en plaatjes kan kijken. Laat ook gerust een reactie achter bij: " post a comment "

Friends

• Claudiasafvalrace
• chantalvandenbrink
Hosting door HQ ICT Systeembeheer