Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Claudia

3/11/2012 - Frankfurt

 

Het laatste weekend van oktober zijn wij met een volle bus naar Frankfurt gereden. Er was al koud weer verwacht dus daar was iedereen al op gekleed maar toen onze chauffeur Hennie arriveerde kreeg hij geen kans om uit te stappen want velen stapten al in.

Wellicht had dit ook te maken met het enthousiasme van deze reizigers.

Onderweg regende het en we waren blij dat we achterin de bus lekker warm zaten. Dat konden de mensen voorin niet zeggen want daar stond de aircondition nogal te blazen.

Bij restaurant Dreischlägerhof kregen wij hazelnootgebak maar zoals in Duitsland schijnbaar gebruikelijk is, was deze gemaakt zonder suiker in de slagroom. Niet iedereen vond dit lekker.

Daarna gingen wij op weg naar het Duitse Limburg an der Lahn. Wij konden de Dom met zijn 7 torens bezichtigen en de oude binnenstad, je kon er heerlijk lunchen.Ons mam Cecile en ik zijn bij een italiaans restaurant naar binnen gegaan en daar een heerlijke dikke tomatensoep gegeten en een heerlijke pizza naar binnen gewerkt en natuurlijk hebben wij ook gewinkeld. Maar omdat het weer best slecht was hadden wij vooral onze zinnen gezet op het kopen van een paraplu. Er waren heel veel ambachtswinkeltjes, zoals een bakkerijtje en een linnenzaak met veel geborduurde artikelen en Duitsland maakt zich  al klaar voor kerst en dan kijk je je ogen uit. Maar een winkel met paraplu’s hadden wij niet zomaar in één keer gevonden. Op weg naar de bus kwamen wij bij woolworths uit. Dit is een grote winkel waarvan je de prijzen en artikelen kan vergelijken met de Action maar dan twee verdiepingen hoog. En dus verkopen zij ook paraplu’s. In vele kleuren en maten zelfs. Ons mam kocht een mooie paraplu van niet zo’n goeie kwaliteit als die van Cecile en mij.

Daarna zijn wij naar het hotel gereden en daar zijn de kamers ingedeeld. Een stel werd al meteen verhuisd naar de begane grond. Ondanks dat het hotel een hele schone indruk op ons maakte troffen zij een kakkerlak aan in de douche. Dit hebben zij uiteraard gemeld en het hotel heeft meteen stappen ondernomen door hen over te plaatsen naar de benedenverdieping en hen een fles drinken geschonken met een fruitschaal. Later bleek dat het wel handig is om op de benedenverdieping te logeren wanneer je nogal last heb van een zeer actieve stoelgang.

 Na het heerlijke diner is een grote groep na een avondwandeling in de regen gaan stappen. Er was heel wat te zien. Waar wij achter kwamen was dat wij erg dicht bij het “red light district” logeerden. En dat zelfs met koud en nat regenweer sommige mannen nog steeds behoefte hebben om af te koelen. Natuurlijk zijn wij met onze groep doorgelopen en eenmaal bijna terug bij het hotel kwamen wij bij “O’Reillys”uit. Het was een groot bruin café met een D.J. en erg hing een erg gezellige sfeer. Zelfs ons mam had het erg naar haar zin maar één groot nadeel was er wel; Er werd binnen gerookt en wanneer je na zo’n wandeling al lucht te kort komt en dan daar terecht komt is je energie snel ver te zoeken. Het was zoals gezegd erg gezellig en ook vreemden praatten zo met ons aan. Omdat het het Halloween weekend was kon je overal versieringen in het griezelthema zien. En zoals bijna elk laatste weekend van oktober heb ik weer een nieuwe alcoholisch drankje ontdekt dat ik erg lekker vind en waar ik het niet zo benauwd van krijg. Ik ben verzot op Pina Colada geworden. Wat is dat goedje lekker zeg! Ik heb ons mam redelijk op tijd naar het hotel gebracht en dat ging via het openbaar ondergronds gangenstelsel waar wij leerden dat iemand niet griezelig verkleed hoeft te zijn om toch angst aan te jagen.

De eerste ochtend in Duitsland was koud en er viel zelfs sneeuw maar wie wilde kon met de gids mee lopen en dan veel gebouwen van binnen bezichtigen. Bij het hotel kon men paraplu’s lenen en het was wel grappig om te zien dat één grote groep met veel dezelfde paraplu’s door de stad liep. Wie de kou en regen niet in wilde, bleef in de bus en kreeg een bustour van Hennie met een andere gids. Ook zij hebben erg veel gezien. Wij zijn kerken en musea in gegaan en bij één enkele windvlaag was de nieuwe paraplu van ons mam al helemaal aan gruzelementen. Na de rondleiding  hebben wij de stad op eigen gelegenheid verkend. Wij hebben een lekker bakkie koffie gedronken en zijn daarna gaan winkelen. Ons volgende doel was een lekker warme winterjas. Dat is goed gelukt! Op de vijfde verdieping van het betreffende warenhuis was een halloweenafdeling ingericht en in bij “o’Reilly’s” was het gratis longdrinks voor hen die verkleed waren. Dat had ik er wel voor over! Een eng masker met pruik en hoed was voor mij!

 Wij gingen met de metro terug naar het hotel en daar konden wij met Hennie ook een bustour zonder gids doen. Daarna zijn wij gaan eten in het hotel en daarna weer gaan stappen en dit keer zonder avondwandeling vooraf.

Wij haddden een uur extra dus konden wij ook rustig ontbijten. Tenminste; zij die niet zoveel last hadden van de avond ervoor. Voor ons mam was het te veel want door de rook van de vorige avond kon zij het voor die avond wel vergeten. Wij kwamen niet verder dan de eerste de beste kroeg die heel toevallig naast ons hotel was en 24 uur per dag open was. Er hing een prachtige jukebox aan de muur met een touchscreen waarop je je eigen nummers kon kiezen en er hing meteen een sfeer van achterdocht in het café. Wat wil je ook wanneer er in eens een groep van twintig buitenlanders je café bezetten en alle stamgasten uit hun dagelijkse doen halen. Er werden meteen zo’n kleine 25 liedjes geselecteerd waarvan het eerste een behoorlijk hoog nederlandstalige smartlap gehalte had. Sommige duitsers waren hier niet van gecharmeerd maar waren blij verrast dat er ook Duitse schlagers voorbij kwamen. Ook al ging het bijv. over twee kleine Italiaantjes. Dat hadden zij niet verwacht en de sfeer werd hoe langer hoe gemoedelijker. Voor sommigen zelfs iets té gemoedelijk. Er werd gedanst en lol getrapt en op een gegeven ogenblik verloor iemand zijn evenwicht tijdens het dansen en stootte daarbij de hele (toch al niet zo stabiele) tafel om. Vier bier en een witte wijn gingen in zijn geheel over de broek van Marina. Jammer maar meer ook niet. Geen gedoe. Gelukkig lag het café naast ons hotel en was zij eerder terug met een droge broek dan menigeen die op zijn beurt moest wachten voor het toilet. Het was één groot feest waar je bij moet zijn geweest om te voelen hoe het was. Het werd ondanks het uur extra toch een latertje.

Het ontbijt was weer heerlijk. Er was vanalles en veel vers en gezond.

Om 11:00 uur scheepten wij bijna allemaal in om een rondvaart over de Main te genieten. Niet iedereen had alle spullen uit de hotelkamer gehaald en iemand kwam er in de bus achter dat de mobiel nog in de hotelkamer lag. Tja, dan kijk je eventjes wit. Maar wat een geluk dat Hennie dan toch met je terug loopt om de mobiele telefoon op te halen en dat je dan op een terras kunt gaan zitten genieten van de zon en een bakkie ‘kaffee mit Kuchen’. Wij zaten lekker op de moderne rondvaartboot achter het glas in de zon. Sommigen hadden zelfs uit de zon nog grote behoefte aan een zonnebril om de ogen nog wat rust te geven.

De sneeuwval in andere delen van Duitsland was gesprek van de dag en wij beseften dat wij het een dag eerder veel slechter hadden kunnen treffen.

In Frankfurt scheen de zon en er werd de beroemde marathon gelopen. Er hing een helicopter in de lucht en wij zaten heerlijk met een warm drankje, geschonken door het bestuur vanwege het 10-jarig jubileum van de 3-daagse reis, te genieten van het geheel.

Toen was het echt weer tijd om richting Nederland te vertrekken. Wij hebben nog één tussenstop gemaakt vlakbij Koblenz. Hier hebben wij geluncht en foto’s gemaakt van het prachtige uitzicht op het dal dat prachtige herfstkleuren had in zon. Het was de kers op de taart.

Het was een heerlijk weekendje weg en zéker voor herhaling vatbaar.

 

 

Liefs Claudia

 

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

dagboek van Claudia. Voor iedereen die geοnterresseerd is en foto's en plaatjes kan kijken. Laat ook gerust een reactie achter bij: " post a comment "

Friends

• Claudiasafvalrace
• chantalvandenbrink
Hosting door HQ ICT Systeembeheer