Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Coco's gelezen boeken 

Het begin en het einde

21:51, 12/3/2013  ..  0 comments  ..  Link
En vandaag dan toch beginnen met mijn eigen blog!
Nu zal ik het meeste over boeken schrijven maar ook wel dingen van mijn eigen leven er doorheen.

Vandaag dan weer naar school geweest. Gister had ik een dagje ''vrij'' genomen. Ik had me een soort van verslapen, dus kon verder ook niet meer naar school. Ik had namelijk een excursie. Ah fijn, nu heb ik die excursie morgen! betekent dus vroeg slapen en vroeg me bed uit. Bah... helemaal geen zin in!
Ik heb verder wel zin in het anatomisch museum (Leiden). Normaal kunnen alleen studenten van de universiteit daar binnenkomen, dus dat onze school daar naar binnen mag, is heel bijzonder! Jammergenoeg, mogen we geen foto's maken. Dat is wel balen! En we gaan ook nog naar Naturalis (Leiden), iets minder bijzonder.

Laatst heb ik het boek Het ware verhaal van het monster Billy Dean gelezen van David Almond. Flaptekst:
Billy Dean wordt al dertien jaar door zijn ouders verborgen gehouden voor de buitenwereld. Opgesloten in zijn kamertje brengt hij zijn tijd door met het vangen van muizen en vogels, en met mijmeringen over de wonderlijke prenten die aan zijn muur hangen. Alleen zijn moeder is vaak bij hem, als ze niet buitenshuis als kapster werkt. Veel minder vaak komt zijn gewelddadige, onberekenbare vader Wilfred op bezoek, een ex-priester die verscheurd wordt door schuldgevoelens: Wilfred heeft Billy s jonge moeder verleid en hun geheime zoon is `in zonde geboren. Billy komt pas vrij als zijn vader voorgoed uit zijn leven verdwijnt. Buiten zijn kamer leert hij nieuwe mensen kennen: McCauffrey, de slager, en Muvrou Malone, een excentrieke vrouw die Billy onder haar hoede neemt en hem vertelt over het gruwelijke geweld waaraan de wereld ten prooi is gevallen. De mensen willen in Billy een redder zien, een visionair die in zijn isolement bovennatuurlijke krachten heeft kunnen ontwikkelen. Kan hij met de doden communiceren? Is hij een engel of een monster?

Ik vond dit een erg interessant boek. Het word geschreven vanuit de ik-persoon (Billy Dean). Doordat Billy nooit naar school is geweest en eigenlijk alles van zijn moeder & vader heeft moeten leren kent hij de grammaticale regels niet. Daardoor zijn sommige woorden heel moeilijk te lezen en moet je ze dus af en toe hardop uitspreken. Aan het begin van het verhaal, en eigenlijk het hele verhaal door, wil je het van ellende wegleggen. Ik raad je aan dat niet te doen! Dit is een vreselijk goed boek, ondanks dat je het zelf een beetje moet ontcijferen. De band tussen Billie en zijn moeder is heel sterk, ondanks dat zijn vader ertussen zit. Als Billy uiteindelijk de buitenwereld inkomt leert hij ook veel nieuwe mensen kennen. Dit is af en toe wel te veel voor hem, en hij wil dus af en toe terug naar zijn oude kamer. Je krijgt de gedachten en gevoelens echt heel erg goed mee. Het lijkt bijna alsof je zelf er naast staat. Je ziet wat Billy doet en je hoort wat hij zegt. Echt een toppertje!

En dat was dan weer dat! Nu ga ik mijn blog afsluiten, en zal ik misschien over een week opnieuw posten.

Bye!


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Het begin en het einde

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer