Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
cooking with TJ

Description

Lekkere recepten die ik overal vandaan haal, aanpas naar mijn eigen smaak, maar allemaal zelf uitprobeer. Er zitten ook een paar eigen recepten bij.Ik probeer tuurlijk op de centen te letten, dus de meeste recepten zijn niet duur. Ik ga vanaf nu (na 4 recepten ) erbij zetten met symbolen of t dure of goedkope recepten zijn. Iedereen moet op de euro's letten nie waar?


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

vrijdag 24 maart 2006

Nou mijn eerste weblog over koken. Leuk?

Ik hoop ook dat iedereen prijs stelt op de recepten.

 

Probeer de recepten uit en laat weten wat je ervan vind ok?

De recepten die van mezelf zijn staan bij eigen recepten, tuurlijk heb ik me laten inspireren door allerlei andere recepten, maar toch.....Heb jij een lekker recept mail me het dan en ik zet hem (na uitgeprobeerd te hebben natuurlijk) op mijn weblog.

Meld ook even hoe je er aan komt en je naam enzo ok?

Vandaag eten we "niets bijzonders"

Het is vrijdag en mijn dochter van 12 moet vanavond trainen.

Dus licht eten en toch voedzaam.

(Voor mij heel belangrijk met een opgroeiende dochter)

Ik maak van zelfgetrokken bouillon uit de vriezer (vorig weekend gedaan)

een lekkere champignonsoep, uiteraard wel met verse champignons

Schitzel erbij en klaar.

Ik dacht dat ik vandaag niet zoveel tijd zou hebben, maar was toch al om 12.00 vrij van mijn werk, mazzeltje.....kep een fijne baas!!!!

Nou missschien voeg ik het recept van gisteren ook wel toe.

Na het eten als Danicha weg is.

Ben ik wel erg trots op,het recept van gisteren, was erg snel klaar en heel erg lekker.

gr TJ


Posted: 19:40, 24/3/2006 in van alles wat, dus ook gewoon kletspraat
Comments (0) | Add Comment | Link

nog even over die bouillon van vrijdag

Ik heb vorige week zondag vis gepocheerd en vond het zonde van het kookvocht, dus heb ik er een rode ui, geplette tenen knoflook, wortel, selderie en wat peperkorrels bij gedaan.

De vis heb ik verwijdert en daarna heb ik de bouillon nog zo'n 20 minuten laten koken. Daarna heb ik de bouillon gezeefd en nog ongeveer 30 minuten laten inkoken met gedroogde eekhoorntjesbrood toegevoegd.

Het lijkt moeilijk, maar is zo simpel....

Probeer het eens, want het is erg lekker en je haalt het een paar dagen later zo de vriezer uit en maakt geweldige soep.

Zo maak je bij vienden ook een goede beurt (en ik dus bij mijn superzuinige Friese man, haha)  

gr TJ


Posted: 19:38, 24/3/2006 in eigen recepten
Comments (0) | Add Comment | Link

verse kruiden

Heb je teveel verse kruiden gekocht? (Ga trouwens eens bij een turkse winkel kijken, daar zijn ze heel erg goedkoop!!!! )

Dan heb ik een perfecte tip!

Pak een grote ovenvaste schaal en leg de kruiden een paar uur in de oven op ongeveer 80 graden tot ze droog zijn, dan kun je ze later nog eens gebruiken. Ik heb zo heel veel kruiden in mijn keuken staan. Ik bewaar ze gewoon in lege jampotten.

Ook lekker goedkoop en het staat heel culinair! Zo heb ik ook pepertjes gedroogd. Let op!! gedroogde pepertjes zijn vele male scherper dan verse (daaar ben ik door ondervinding achtergekomen)

Kleine pepers zijn trouwens over het algemeen scherper dan grote pepers.

gr TJ 


Posted: 19:33, 24/3/2006 in tips en truukjes
Comments (0) | Add Comment | Link

groene kool met rijst

Groene kool met rijst

HET RECEPT VAN GISTEREN DUS


bak wat spekjes goudbruin in een grote hapjes of koekepan

kook intussen basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing en snij de pikante kaas in stukjes

voeg de kaas toe nij de spekjes en laat heel kort meebakken

Doe nu de gepocheerde groene kool erbij en laat even sudderen op een zacht vuur.

Doe nu de rijst erbij en peper uit de molen, zeezout en kerriepoeder naar smaak.

Verwarm door en door en klaar.

Eet smakelijk

Ik gebruik voor 3 personen:

200 gr gorgonzola

250 gr spekjes

250 gr rijst

500 gr gepocheerde groene kool

Wil je vegetarisch?

Vervang de spekjes door een vleesvervanger of een stevige kaas

gr TJ



 


Posted: 19:08, 24/3/2006 in snelle recepten
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer