Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dagboek van een 'Culticus'

Home :: Profile :: Archives :: Friends

De laatste dag...

Joepie!!!

De laatste dag en alle frustraties komen boven... Iedereen is moe of ziek... In ieder geval, het einde is nabij, en dat is goed.

We hadden nog genoeg werk, maar normaal gezien zal alles wel in orde komen.

Over een paar minuten moeten we het visueel dagboek gaan voorstellen en dat is zeker goed, want we hebben er veel tijd in gestoken.

Het EMI staat volledig op zijn kop en vooral aan de printer/ het kopiëerapparaat is er veel commotie!

Zo, voor de laatste dag hebben we niet veel meer te zeggen, buiten het feit dat het einde in zicht is, en maar goed ook!

 

Groetjes,

Cultica


Posted on 29/11/2005 at 13:17

We zijn er bijna...

Het is maandagavond, de laatste avond voor de nu toch wel snel naderende deadline. Er zijn vandaag in de groep weer heel wat bergen verzet als je het mij vraagt, en toch zijn we er nog niet. Alle EMI perikelen ten spijt is ons visueel dagboek toch af geraakt. En langs de andere kant had het ook telkens wel iets spannends. Iets afprinten, en dan met z'n twintigen vol verwachting naar de printer gaan kijken of het nu eens gelukt zou zijn. Scherpt zonder twijfel de banden aan met andere groepjes, dat wel...

Nathalie ontpopte zich ondertussen ook als ultra-creatief: na een prachtige kaft, gemaakt van een affiche die we bij ons bezoek aan stadsschouwburg hadden meegekregen stortte ze zich vandaag op het moodboard. Ik ben morgen erg benieuwd naar het resultaat.

Ondertussen trok de rest erop uit in de hoop terug te keren met leuke en vooral interessante interviews. Hoewel het zeker niet simpel bleek goede vragen te stellen en problemen aan te kaarten hopen we toch een leuk leesstuk te produceren. Hopelijk wordt het geen nachtwerk, maar zo'n interview helemaal uitschrijven, en dan nog eens bewerken, het is zeker geen sinecure.

Nog even doorwerken, en dan moet het allemaal wel in orde komen tegen morgen. Enkel hopen dat de techniek ons niet in de steek laat natuurlijk. En dat we de zenuwen de baas blijven, want de spanning hoopt zich toch wel op naarmate de deadline dichterbij komt.

Ach, morgen is het zover, en dan weten we ineens hoe we het ervan af hebben gebracht. Ik denk wel dat iedereen nieuwsgierig is, én blij zal zijn als het erop zit.

De laatste loodjes....

YannickPosted on 28/11/2005 at 18:43

I don't like monday's

Het is weeral maandag, mijn favoriete dag van de week, altijd fijn als je dan is vroeger op school moet zijn.

Enfin het was weeral dezelfde gang van zaken op school, geen enkele computer in de omtrek te bespeuren, rijen aan het kopieerautomaat nog langer als aan de kassa van de H&M, niet te doen gewoon!We hebben ons achter een paar computers gezet die nog iets aan het installeren waren zodat we ook niet onmiddelijk moesten beginnen met werken. Zo hebben we het deze morgen erg rustig gehad.

Zjoske, Jonas en ik zijn naar de enige échte stadsbibliotheek geweest op zoek naar een boekje ( intermediar ) dat onze tweede probleemstelling zou kunnen bevatten.Allemaal goed en wel maar wat vakliteratuur was scheen een krant te zijn en in plaats van er één te krijgen kregen we alle kranten van 1996; veel plezier met de zoektocht!! Uiteindelijk hebben we met veel geduld gevonden wat we zochten: een tweede artikel over ons onderwerp. Eindelijk konden we aan de vragen voor ons interview beginnen; wat redelijk dringend was omdat het interview twee uur later al plaats zou vinden, op deze moment dus...

Ik hoop dat we het vandaag allemaal redelijk in orde krijgen maar het is motiverend dat we morgen even niks meer zullen horen over " de commerciële communicatie in de culturele sector".

 

Nathalie

 

 


Posted on 28/11/2005 at 13:19

Vrijdag 25 november.

Hallo allemaal!

Na het afronden van al een paar vakopdrachten zijn we nu aanbeland op de 3e dag van deze exploratieweek.
Nathalie kwam vandaag weer met knikkende knieën af. Deze keer echter omdat ze een zomerrokje aan had gedaan vanmorgen!!! Ze dacht dat het niet zo koud was... (Understatement of the year?!)
Iedereen was iets te vroeg dus zijn we ook wat vroeger naar het EMI getrokken, in de hoop dat er nog een paar computers vrij zouden zijn... Dit was het geval wel, maar elke computer die we vonden blokkeerde om de haverklap. (Vandaar dat ze niet bezet waren waarschijnlijk). Christophe had echter zijn laptop bij dus het was niet zo'n ramp. Nathalie (nog steeds in zomerrokje) zei dat ze op haar kot ook een laptop had staan en dat ze die dan wel zou gaan halen. Had ze meteen ook een excuus om zich om te kleden in een outfit die iets meer was aangepast aan het weer van vandaag.
Dus Nathalie en ik (Zjoske) terug naar Nathalie's kot, om die laptop dus te gaan halen. Onderweg zijn we nog even langs de Stadsschouwburg geweest om er een paar foto's van te maken. Op de terugweg zijn we langs het Kruidvat geweest om onze foto's af te printen (heel leuk ding trouwens dat toestel, met een vriendelijke stem die je uitlegt hoe je alles moet doen enzo...
), we hebben daar dan ook een grote zak snoep gekocht voor onze groep, kwestie van de moraal een beetje hoog te houden, hé. Gelukkig dat we die hadden want ondertussen was het 11.30u en hadden we onze afspraak met mevrouw Van Gool die toch wel iets of wat teleurstellend was.
Toen we terug aankwamen op het EMI, en iedereen klaar was met ons te bedanken voor de snoep, kwam Jonas met het idee even naar het Rubenshuis te gaan. Zijn vader werkt daar namelijk en we dachten dat die ons wel zou kunnen helpen om iemand te pakken te krijgen voor het interview. En dit was ook het geval (maar, hierover later meer…).

Het was trouwens fijn om in het Rubenshuis rond te lopen op plekken waar de “gewone bezoeker” niets heeft te zoeken en door de bewaker door een “speciale” deur naar buiten te worden geleid…

Na het Rubenshuis gingen we op straat onze enquêtes laten invullen door mensen, geen gemakkelijke taak in deze weersomstandigheden, wie wil er nu ook een enquête invullen als hij evengoed ergens warm zou kunnen zitten? Dat dachten Jonas en ik ook dus trokken we, na even op de Meir te hebben geprobeerd, naar het GB Shoppingcenter op de Groenplaats. De eerste persoon die onze enquête invulde was de mevrouw van de stand van Touring wegenhulp die ons trouwens ook vertelde dat we toestemming moesten hebben om zoiets te doen daar. Jonas en ik dus naar boven met de “Grote Glazen Lift” (een hele opdracht voor Zjoske de Claustrofoob), boven vonden we niet alleen de speculaasvoorraad van het Shoppingcenter maar ook een vriendelijke mevrouw die zei dat als het niet te lang duurde, we de mensen gerust mochten “lastigvallen” voor onze opdracht. We gingen dus een strategische plek uitzoeken om mensen tegen te houden: de ingang van Fnac! Na een tijdje hadden Jonas en ik door dat we niet de enige groep waren die met de enquêtes naar daar waren getrokken en dat de security er niet zo mee was opgezet. Maar toestemming is toestemming, niet waar?
(Jonas  had trouwens een zeer goede tactiek ontwikkeld: de mensen die  gehaast waren doordat ze net op dat moment hun lunchpauze hadden liet hij niet zomaar gaan, hij wandelde doodgewoon even mee met de mensen zodat ze zeker geen tijd verloren!)

Na 10 mensen van middelbare leeftijd en 10 senioren (de 10 jongeren hadden we al) te hebben "lastiggevallen" trokken Jonas en ik weer naar het EMI.

Het was ondertussen ongeveer 13u en dus hebben we een korte lunchpauze ingelast.

Yannick hield zich bezig met het verwerken van de enquêtes in Excel.

Na de lunch hebben we een hele discussie gehad over het verdere verloop van de dag en heeft Christophe gebeld met An Teysen, een mevrouw die zich bezig houdt met de communicatie in het Hessenhuis. We mogen maandag om 16.30u even langs gaan om een interview af te leggen!!!! (JOEPIE!!)

Mevrouw Van Gool had ons een tip gegeven om eens naar het Conservatorium te trekken. Nathalie, Jonas en ik hadden hier niet zoveel zin meer in vermits wij al een hele wandeling hadden gedaan (Nathalie’s kot, Kruidvat, Rubenshuis, enquêtes laten invullen…) dus zijn wij naar de Permeke bibliotheek getrokken om te zien of we daar nog het één en ander nuttig konden vinden terwijl Christophe, Yannick en Alev naar het Conservatorium gingen. Onderweg naar de bib kreeg Jonas wonder boven wonder telefoon van een zekere Dirk, een vriend van de familie die zich ook bezig houdt met communicatie in de stad Antwerpen. Dirk had nog iemand gevonden die we mochten interviewen: Micheline die zich bezig houdt met de PR van het Diamantmuseum. We waren er toch in de buurt dus zijn we maar meteen een afspraak gaan maken, maandag om 13u (nogmaals JOEPIE!!!).

Van het Diamantmuseum dus maar meteen naar de bib. Dit bezoek leverde ons op het eerste zicht niets op (helaas pindakaas) maar iemand van achter de balie vertelde ons dat we eens langs de stadsbib moesten in de Kortenieuwstraat.

Het was ondertussen echter al 16u, of zelfs later misschien, en het weer werd er niet beter op. Met andere woorden, we zullen al onze tijd zeer goed kunnen gebruiken op maandag!

Na even op te warmen zijn we dan van de bib gewoon naar huis gegaan voor een welverdiend (?) weekend.

Huiswerk voor het weekend: de batterijen even terug opladen om er maandag weer volledig tegenaan te gaan!

 

Groetjes,

Zjoske

 
PS Ik sta er zelf van versteld dat ik zoveel heb kunnen vertellen over vandaag!!!!


Posted on 26/11/2005 at 01:15

probleemstelling + interview

Dag allemaal,

 

Ik heb deze morgen aan Jonas, Christophe en Zjoske gezegd dat jullie eerst  2 vraagstellingen moesten bedenken vooraleer verder te gaan en ook vooraleer de vragen vh interview (gericht en  consequent ) te formuleren.

Het onderwerp: c.c. in de culturele sector is veel te breed; jullie moeten dit onderwerp dus absoluut afbakenen. Bezorgdheid van Christophe daarover: "ja, maar dan gaan we geen teksten daarover vinden, als we het onderwerp beperken."  Daarom heb ik jullie doorverwezen naar Mw. Helga Van den Bulck. Hebben jullie haar al kunnen contacteren?  Jonas zei: "haar naam is vermeld in de map" maar ik zie deze nergens staan. Daarom mijn tussenkomst: Voor het  PLANTIJNadres is er een punt achter de voornaam en de familienaam in 1 woord, hé!!

En ook ... don't forget: je vindt niet alle info op internet, hé. En ook: goed alles op voorhand bedenken vooraleer stappen ondernemen. Het bezoek aan de stadsschouwburg + gebabbel met de musicalmaker: interessant misschien maar zeker voorbarig want... wat ben je er eigenlijk mee ?

Voilà, voor vandaag.

Groetjes

Y.Van Gool


Posted on 25/11/2005 at 16:47

De tweede namiddag

hoewel het in de voormiddag allemaal een beetje stroef verliep bij het oplossen van de opdrachten, heeft de namiddag alle schade beperkt.

 

In de voormiddag hebben we ons allemaal een beetje apart gezet om aan de opdrachten te werken, kwestie van het algemeen aanwezige ochtenhumeur niet te veel parten te laten spelen. Geen slecht idee, zo bleek, we hebben al een groot deel van de vakopdrachten tot een goed einde kunnen brengen.

In de namiddag hebben we geprobeerd een aantal mensen te vinden die bereid waren een interview te geven over de commerciele communicatie in de culturele sector, geen probleem dachten we aangezien we een prachtig uitzicht hadden op de voorbereidingen van een balletles, toch ook een deel van de culturele sector.

Daar aangekomen bleek het niet zo gemakkelijk, we kregen te horen dat de dansers binnen een maand examen hadden en waarschijnlijk niet geïntereseerd waren in een interview. ( Dat toch te maken had met de mening van hun toekomstige publiek!).

Geen paniek, er was nog altijd de stadschouwburg. We besloten er maar direct op af te gaan zodat we al een afspraak konden maken, je weet maar nooit met die immer drukbezette mensen...

Hier bleek het toch anders te gaan, na een korte verklaring waarom het in het walhala van de theaterstukken en musicals waren binnengedrongen, kregen we een interview met Tom Bertels van Music Hall Group. Tom is op dit moment de communicatieverantwoordelijke voor de musical Dracula en kon ons heel wat vertellen over zijn job en de mensen die er allemaal bij betrokken zijn. Na het interview, dat we helaas niet konden opnemen, hebben we een rondleiding gekregen op een onder het podium; dat veel groter was dan we ooit verwacht hadden.

Na de rondleiding en het interview zijn we direct terug naar het EMI gelopen om een computer te kapen, zodat we zoveel mogelijk nog konden gebruiken voor ons werkje.

Uiteindelijk is het dus vandaag nog meer dan meegevallen.

 

Volgende week in de Blog: de foto's ...

 

Nathalie


Posted on 24/11/2005 at 19:27

Nog eens ikke!!

 

Slogan ?

Vragen interview ?

En...... we zien elkaar morgen, hé

 

mvg

 

YVG


Posted on 24/11/2005 at 18:42

Ochtend twee

De tweede ochtend

 

Deze ochtend staan we niet meer met knikkende knieën voor de deuren van aula Kockx zoals gisteren. Maar met bittere ernst hebben we ons verzameld in de agora. Wetende dat er ons een zware maar toffe opdracht wacht vandaag.  Niet verwacht, toch waren we allemaal op tijd. We hebben ons dan als echte politici teruggetrokken en ons begeven naar het EMI. De rustige sfeer die er normaal heerst, heeft plaatsgemaakt voor de drukte die je ook kan terugvinden in een duivenkot. Al snel hebben we een computer kunnen wegkapen.

Met veel moed hebben we ons letterlijk op onze eerste opdracht gesmeten.

Eigenlijk waren we aan het filosoferen over de probleemstelling voor het vak reclame en prv. Dat niet gemakkelijk blijkt. Bij onderwerpen zoals aids en kanker is het probleem duidelijk, je gaat dood. Maar bij ons?  Wij gaan ons nu infiltreren in de culturele sector.

 

Tot later,

 

Natalie en Christophe

 


Posted on 24/11/2005 at 10:24

De eerste exploratiedag!

 

De exploratie-start

 

 

Deze ochtend was het dan eindelijk zover, de lang verwachte en ondertussen veel besproken exploratieweek zou van start gaan. Benieuwd naar mijn groepsgenoten vertrok ik op weg naar school. Bij de exploratiemeeting van deze ochtend heb ik de andere leden van mijn groep ontmoet. Veel tijd om kennis te maken kregen we niet, want er volgde dadelijk een uitleg over de doelstellingen en opdrachten die we deze week moeten maken.

Na de meeting zijn we ‘in gang geschoten’ en hebben we ons naar een van de computers op school begeven. De eerste opdracht die we hebben afgehandeld was het maken van een weblog. Maar daarvoor moesten we eerst een groepsnaam bedenken. Na een beetje brainstormen kwamen we op namen zoals the Strangers. Toch hebben we voor de naam ‘Cultica’ gekozen en deze verwijst naar ons thema: commerciële communicatie in de culturele sector.

Namiddag hadden de lectoren een teambuilding-activiteit georganiseerd. Aan deze activiteit was een prijs verbonden voor de snelste groep. Waarschijnlijk om ons te motiveren. Pijlsnel had onze groep alle foldertjes, etc verzameld. Maar toen moesten we nog een paar vragen opzoeken. We zijn daarvoor naar het EMI getrokken. Dit nam heel wat tijd in beslag, we wouden grondig te werk gaan. Daardoor hebben we net langs de prijs gegrepen. Maar niet getreurd het was een leuke namiddag.

Achteraf hebben we een weekplanning opgesteld om deze week vlot te laten verlopen en tot een goed einde te brengen. Deze weekplanning bevat een taakverdeling en enkele deadlines.

Tenslotte hebben we de een eerste meeting gehad met Mevrouw Van Gool onze begeleidster. Zij heeft ons nog wat extra praktische informatie verschaft. We hebben ook al een nieuwe afspraak gemaakt om alles met haar te bespreken.

Daarna konden we naar huis om uit te blazen van deze leuke maar vermoeiende eerste dag van de exploratieweek.

 

Christophe Claes

 


Posted on 24/11/2005 at 10:15
Hosting door HQ ICT Systeembeheer