Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Cut the Crap Crew - Mediageletterheid of Censuur?

21/3/2006 - DAG 4: Eindstation in zicht / Mission accomplished !!

 De laatste volledige dag van deze exploratieweek en hoewel er in het weekend de nodige zaken op orde gesteld werden, dienden de scherpe kantjes er nog afgeschuurd te worden.

 

Een zinnetje hier, een verwijzing daar, de poster verder decoreren, de laatste analyses in een presentatie gieten, het interview nog eens beluisteren, het zijn allemaal van die kleine zorgvuldigheden die door hun opsomming een hele hap worden.

 

Om 10u werd afgesproken aan het EMI alwaar genoodzaakt door de tijdsdruk iedereen zijn eigen weg ging, uiteraard gesteund door centraal overleg. Welke beelden zouden we gebruiken bij onze tekst, lettertype, accenten, … we stelden nog enkele zaken bij en zelf nieuwigheden kwamen ons nog ter oren.

 

Gelukkig sprongen we raadzaam om met onze krachten en Jeroom en Nicolas fiksten het posterbord terwijl de rest van de groep het digitale portfolio in orde bracht. Door het vele werk moesten we wel de “oefenpresentatie” uit stellen, maar dat was geen erg. Beter uitstellen en perfect, dan snel-snel en half werk afleveren.

 

De vele kleine accentjes leidden bij mezelf althans naar een heen en weer gespring tussen theorie en praktijk, tussen laptop en gewoon papier, tussen Engels en Nederlands, tussen tekst en beeldspraak; maar dat is volgens ons de charme van de exploratieweek: één voor allen en allen voor één, hulpvragen en bijspringen in dienst van de groep!

 

Vanavond staat er nog wat gemail op het programma en ook de evaluatiefiche moet nog vervolledigd worden. En natuurlijk de voorbereiding op de presentatie zelf, al vallen de mediageletterdheid en de censuur na een weekje research al van ons gezicht af te lezen.

 

Soit, we hopen dat we morgen het luisterende oor ( en ook het oog) van de medestudenten en lectoren op bevredigende wijze kunnen plezieren en dan pas zal voor ons een slot komen aan een wederom geslaagde exploratieweek, niet alleen qua prestatie en resultaat, maar ook aan de opgedane kennis en nieuwe vriendschappen met medestudenten!Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/3/2006 - DAG 3: Zwoegen, zwoegen, zwoegen en een schaterlach in de opnamestudio!

 

Deze vrijdag begon voor de meeste van Cut The Crap Crew met de praktische invulling van de straatenquête. Elk van de vooropgestelde doelgroepen werd vakkundig en met de nodige charme door ons aan de tand gevoeld. Met de grootste zorgvuldigheid peilden we naar de mensen hun mediagewoonten en de manier waarop ze reclame en censuur in het dagelijkse leven benaderen.

 

Omstreeks 11u werd dan met een zwaar bataljon aan eigen technologisch materiaal naar het EMI vertrokken waar we wederom, en zoals beschreven in de opdrachtmap, de praktische kant konden invullen van een taak die we gisteren in grote lijnen op papier hadden gezet.

 

Het was hard werken en de concentratie er bij houden maar onze geniale ingevingen en humoristische invalshoeken hebben van onze radiospotjes in de Engelse taal, een waar pareltje gemaakt. Afwisselend van de klank- naar de opnamestudio, speakers aan/ koptelefoon af, een verspreking, gelach en een nieuw idee; alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde versie van de commercials. In het weekend zal Yannick aka Digiman de geluidssamples mixen tot een geheel waar we nu al trots op mogen zijn.

 

De dag werd afgesloten me de statistische analyse van de enquête en met een brainstormingsessie over de poster, die we maandag gaan afwerken.

 

In het weekend even tot rust komen en de vakopdrachten afronden en we kunnen uitkijken naar een geslaagd eindresultaat van deze tweede exploweek!

 

Yallah

 

Cut the Crap Crew


 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/3/2006 - DAG 2: Cut the Crap Crew goes on …

Met het team in twee gesplitst tijdens de ochtendstond, vergrootten we onze werkingscapaciteit tot een maximaal volume. De groep van Veronique,Yannick, Romina en Nicolas die op de thuisbasis bleven, werkte verder aan de vakopdrachten terwijl mezelf en Jeroom naar Wilrijk afzakten om een interview af te nemen van niemand minder dan Peter F. Anthonissen. Jullie lezen het goed, de auteur van “Murphy was een optimist” en “Stop de Pers”, en één van de grootste communicatiespecialisten in ons land, werd doormiddel van enkele effectieve connecties gestrikt voor een vraaggesprek.

 

De auteur van deze twee titels die vakliteratuur zijn van onze studierichting ontving ons beiden met grootst enthousiasme en het feit alleen dat zo iemand tijd kon maken voor ons, is nu al één van de grote successen van deze exploratieweek te noemen. Geduldig antwoordde de heer Anthonissen op de selectieve vragen die we op hem afvoerden, zonder enig blad voor de mond te nemen, ook niet bij heikele thema’s als belangenvermenging en invloeden van bovenaf zoals deze in het medialandschap bestaan.

 

Eenmaal alles netjes op papier te hebben verwerkt werd de groep wederom tot éénheid gesmeed en legden we onze bevindingen in het EMI bij elkaar. Na een humoristische bedenking van de radiospots voor de vakopdracht Engels, waarin iedereen een haast ontroerend komische inbreng heeft gehad, besloten we de dag met een evaluatie door de begeleidende leerkracht: Mevrouw Leemans. En afspreken met mevrouw Leemans, das afspreken met een vriendin!

 

Ze wist te melden dat zelden zoveel enthousiasme haar pad gekruist had en stak zelf een bereidwillig handje toe door in haar persoonlijk archief enkele artikels op te duikelen en ze ter stond te kopiëren. Hier en daar werden enkele puntjes bijgeschaafd (vooral een simplificatie van het interview bleek nodig) en werd een verder werkschema uitgedokterd.

 

Kortom, een finishing touch van de vakopdrachten en een goede start van de meer creatieve werkjes blijken 100 % haalbaar, wat de verdienste is van een groep die er superhard voor gaat zonder evenwel enige interne discussie uit de weg te gaan.

 

Chillie chill, zou ik zo zeggen om af te sluiten, kwestie dat censuur hier niet op zijn plaats is. Of juist wel?


Peace out! Cut the Crap Crew

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/3/2006 - DAG 1: Cut the Crap Crew doet het de chilly chilly way!

 

Eerste dag van de exploratieweek en al meteen vol aan het werk gegaan. Na de eerste briefing en de vlotte kennismaking tussen de groepsleden kon een eerste etappe in de wereld van de mediageletterdheid en de censuur al genomen worden: samen met mevrouw Van Den Bulck werd het geraamte van de posterpresentatie gecheckt en goedgekeurd. De door ons vooropgestelde invalshoeken bleken min of meer de juiste en we konden direct aan het werk.

 

 

 

Zoals in de eerste exploratieweek het geval was, en waar ik nu ook al een beetje voor had getwijfeld, bleek het vinden van een coole, geschikte, modieuze en treffende groepsnaam de enige vorm van overpeinzing. Over de taak verdeling waren we het verbazend snel eens en deze duidelijke besluitvorming stemt ons tevreden in verband met  de vlotte werking van de rest van het projectweek.

 

 

 

Nadat we in het EMI de nodige computerinput door Yannick en Veronique hadden laten invoeren, Nicolas en Romina al enig opzoekwerk verricht hadden over de rechtspraak in de reclamesector en Vince en Jeroom het groepslogo hadden uitgewerkt, kreeg iedereen de aan hem toegewezen vakopdrachten netjes geniet mee naar huis. Deze vlotte mix tussen groepsprestatie en individuele invulling van de taken zal ons de komende dagen zeker geen windeieren leggen.

 

Eenmaal iedereen thuis werd on-line nog druk vergaderd over het interview dat morgen reeds op het programma staat en over het thema van de hoofdopdracht en de bijhorende campagne.

De vele creatieve aspecten die aan bod kwamen beloven alvast een geweldig succes te maken van deze alweer veel belovende exploratieweek en ik hoop dan ook dat we als groep met de minuut sterker naar elkaar toe groeien om elk van ons na één week een geslaagd gevoel te bezorgen over het geleverde resultaat en de bijhorende quotering.

 

 

 

Cut the Crap Crew, Let’s go for it !!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

14/3/2006 - Cut the Crap Crew - Mediageletterheid of Censuur?

 

Ons tijdelijke logo...In afwachting van onze zoektocht naar het perfect bijpassend logo bij onze groepsnaam...Cut the Crap Crew!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

14/3/2006 - Contactgegevens

Romina:     rominabigalli@hotmail.com

                0476 33 57 90

 

Veronique: veronique_vanhavere@hotmail.com

                0479 56 13 11

 

Nicolas:     de_laet@hotmail.com

                0485 10 88 82

 

Yannick:    yannick7788@hotmail.com

                0494 85 81 50

 

Jeroom:     jeroom10@hotmail.com

                0473 81 80 34

 

Vincent:     zenziboy@hotmail.com / vincent.van.elderen@gmail.com

                0472 33 35 36

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Logboek exploratieweken van Veronique, Nicolas, Vincent, Romina, Jeroom en Yannick

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer