Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Profiel Keuze

Description
«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Profiel Keuze

Hallo iedereen,


In deze blog ga ik het hebben over mijn profiel keuze voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie.


Voor dat ik aan deze opleiding begon wist ik al helemaal welk profiel ik wilde kiezen en welke baan ik na de opleiding wilde hebben of wilde gaan doen. Ik wil(de) graag het profiel redactie en mediaproductie doen en daarna uiteindelijk werken als een redacteur bij een tijdschrift, het liefst een mode tijdschrift. 


Maar na dat we presentaties hebben gekregen over alle profielen en mogelijke banen, ben ik gaan twijfelen. Het profiel wat mij nu ook heel erg aanspreekt is nieuws en media. Hieronder ga ik mij twijfels uitleggen en per profiel aangegeven wat de voor- en nadelen zijn en waarom ze bij mij zouden passen.

 

Waarom redactie en mediaproductie?

Waarom ik voor redactie en mediaproductie wil(de) kiezen is, omdat ik graag na mijn opleiding als redacteur wil werken bij een tijdschrift. Dit heeft mij altijd heel erg getrokken. Ik weet dat het geen 9-tot-5 baan is en dat zou ik ook nooit kunnen doen, als dag in dag uit bijna alles hetzelfde is. Als redacteur sta je vaak ook onder druk en heb je veel stress, omdat je de deadline moet halen en het moet er ook nog perfect uit zien. Dit trekt mij heel erg, omdat ik het beste presteer onder druk.


Waarom ik dan voor deze opleiding heb gekozen en niet voor een journalistieke opleiding, is omdat je met een journalistieke opleiding, denk ik, vooral heel erg bezig ben met het schrijven van artikelen en dat is juist iets wat ik niet wil. Als redacteur ben je vooral bezig met het bedenken va concepten, je begeleidt de schrijvers, je zet opdrachten uit en je zorgt ervoor dat het eindresultaat er perfect uit ziet en aansluit bij de doelgroep.


Wat voor mij nadelen zijn van dit profiel is dat je heel breed wordt opgeleid en daardoor op vele vlakken niet de diepte ingaat. Omdat het niet de diepte ingaat, denk ik dat het voor mij heel makkelijk gaat worden en dat is mijn valkuil. Als voor mij iets te makkelijk is, dan besteed ik er niet veel energie in en wordt als wat ik doe middelmatig. Dat kan je als redacteur niet veroorloven.

 

De vakken die me heel erg leuk lijken om te doen zijn redactie en media en maatschappij. Ik zag dat je bij redactie gaat leren om perfecte artikelen te schrijven, interviews te schrijven en houden en intro's schrijven. Vooral de intro's schrijven lijkt mij heel erg leuk, omdat ik dit niet kan en ik nooit weet hoe ik een interview of een artikel moet beginnen.

Media en maatschappij vind ik nu ook een heel erg leuk vak, omdat je leert wat de ontwikkelingen zijn in de media en in de maatschappij en hoe de media invloed heeft op de maatschappij.

Een vak wat mij minder leuk lijkt is beeld en geluid. Je gaat met dit vak bijvoorbeeld een script schrijven, je gaat monteren en de opnames die ga je bewerken. Ik vind dit niet leuk, omdat dit weer te technisch wordt. Ik kan goed overweg met een computer, maar zou technisch ingesteld ben ik ook weer niet en daar liggen mijn interesses ook niet.


Waarom nieuws en media?

 

Bij de presentatie van nieuws en media werd verteld dat je interesse moet hebben in het nieuws en actualiteiten. En dat het meer was dan alleen de spits en de metro lezen. Ik heb eigenlijk altijd weg interesse gehad in het nieuws. Bijna elke avond kijk ik naar het nos journaal en editie NL om op de hoogte te blijven. Het lukt me niet altijd te kijken, maar ik probeer het wel altijd bij te houden. Andere punt wat je ook moest hebben om nieuws en media te kunnen doen, is dat je nieuwsgierig moet zijn. Dit graag ik altijd van vrienden te horen, dat ik ontzettend nieuwsgierig ben en nooit met 1 antwoord genoegen neem.

 Wat ik ga doen om tot een juiste beslissing te komen.

Zoals je kan lezen hebben beide profielen voor- en nadelen. Beide profielen lijken me heel erg leuk. Ik ga met mijn ouders naar beide profielen kijken en met vrienden praten over welk profiel het beste bij mij zou passen. Vervolgens wil ik ook met studenten gaan praten van beide profielen zodat ik van hun kan horen wat zij de voor- en nadelen vinden van hun gekozen profiel. Zo hoop ik dan een goede beslissing te kunnen nemen in welk profiel het beste bij mij zou passen.

 

Ik hoop jullie zo meer duidelijkheid te hebben gegeven over wat ik twijfel en waarom.

 

Ik laat jullie snel weten wat mij keuze is geworden en waarom.

 

Groetjes,

Cynthia


Posted: 14:55, 14/1/2013
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer