Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dating

About Me

Weblog waarop iedereen kan schrijven over zijn/haar ervaringen met het daten op internet.
Home | Profile | Archives | Friends

Leuke nieuwe datingsite - 12:28, 13/11/2006

Ik werd door een kennis geattendeerd op een nieuwe Nederlandse datingsite, www.Q-mates.nl . Zij melden dat de Q staat voor Quality. We zullen zien of zij dat waarmaken.

De site is nog niet helemaal bugvrij, maar er zitten goede en leuke dingen in. Zo is het verplicht twee foto’s te uploaden. De site doet niet aan ‘kusjes’, ‘knipoogjes’ en meer van dat soort vervelende, onpersoonlijke, berichten.

Wat ik heel leuk vind, is het visitekaartje. Als je je hebt ingeschreven bij Q-mates is er een pagina met een vel met 6 visitekaartjes met jouw nick erop. Je kunt dat vel printen en de kaartjes uitknippen of -snijden. Als je iemand tegenkomt die jij leuk vindt, kun je zo’n kaartje geven en kan die persoon jou op nickname op de q-mates site vinden. Erg goed idee. Ik moet de site nog verder verkennen en zal er binnenkort nog een post aan wijden. 


1 Comments | Post Comment

De kwaliteit van datingsites (1) - 21:21, 7/11/2006

Ik heb onlangs geprobeerd alle Nederlandse datngsites in kaart te brengen. Er bleken veel meer te zijn dan ik had verwacht. Zoals voor zoveel diensten geldt, zijn de meeste van het type ‘dertien in een dozijn’. De meeste exploitanten blijken erg gemakzuchtig te zijn. Een standaartemplate via een Amerikaanse website kopen, de tekst vertalen (sommigen hebben zelfs dat niet volledig of goed gedaan) en vervolgens zitten wachten tot het geld binnenstroomt. Dat werkt dus niet. Er zijn tientallen datingsites met minder dan 1000 ingeschrevenen. Die hebben dus uitsluitend zgn. ‘gratis leden’, want wie gaat er nou betalen om te vissen in een forellenvijver met te weinig forellen?

Bij dat soort sites zie je erg weinig profielen met foto en de foto’s die je dan wel ziet, zijn vaak te donker of van een twijfelachtig niveau.

Mijn stellige mening is dat er een ‘shake-out’ in de datingsitebranche zal komen en dat er slechts een handjevol sites zullen overblijven die de kwaliteit kunnen bieden waar de dater recht op heeft.   


1 Comments | Post Comment

Dating: Een goed profiel (3) - 06:35, 27/10/2006

Met een slecht of matig profiel is de kans erg klein dat je succes zult hebben bij het online daten. De meeste mensen worstelen met het opstellen van hun datingprofiel. Wat moet/kun je in je profiel zetten?

 

Hier een paar tips:

  • Wees altijd eerlijk. Zet geen onwaarheden in je profiel. Als je een aardige man of vrouw tegenkomt, val je op een gegeven moment door de mand en zijn je kansen bij die persoon verkeken.
  • Maak opmerkingen in je profiel die anderen nieuwsgierig maken.
  • Schrijf over je hobby’s en je wensen. Laat zien wat je eraan doet om die wensen in vervulling te laten komen.
  • Gebruik een of meer foto’s van jezelf die jou tonen zoals je echt bent.
  • Wees actief bij het online daten. Beantwoord alle emails, ook die van mensen met wie je niets wilt beginnen. Als je eerlijk en netjes antwoordt, zullen ze daar respect voor hebben.
  • Wees origineel bij het opstellen van je profiel. Gebruik geen afgezaagde zinnetjes.

1 Comments | Post Comment

Waarom een foto toevoegen aan je profiel? - 10:01, 20/10/2006

Het is een veelbesproken thema, het al dan niet uploaden van je foto op een datingsite. Uit onderzoeken is gebleken dat je, als je serieus met dating bezig bent, een 10x grotere kans hebt een geschikte partner te vinden als je een foto in je profiel opneemt. Toch zijn er nog steeds hele hordes daters die profielen plaatsen zonder foto. Sommigen vinden zichzelf misschien lelijk en denken dat hun kansen afnemen door het uploaden van een foto. Anderen zijn bang dat vrienden of collega’s zien dat zij via een datingsite op zoek zijn. Wat dit laatste punt betreft, moet je maar zo denken dat je alleen gezien wordt door vrienden of collega’s die zelf klaarblijkelijk ook bij de datingsite zijn ingeschreven of zich op zijn minst daar oriënteren.

 

Uit het onderzoek bleek dat serieuze daters bij profielen zonder foto direct, terecht of onterecht, twee dingen denken: ‘De betreffende dater is niet serieus’ en/of  ‘Hij/zij heeft iets te verbergen (getrouwd of extreem onaantrekkelijk)’.

 

Een ander nadeel van een profiel zonder foto, is het feit dat de meeste sites in hun zoekmenu  de mogelijkheid geven alleen naar mensen te zoeken met een foto in hun profiel. De serieuze daters vinken deze optie standaard aan. Zonder foto word je dus helemaal niet gevonden door serieuze mensen.

 

Mijn advies luidt dus altijd een foto te uploaden. Let uiteraard wel op de kwaliteit van de foto en op de kwaliteit van de dating site waar je voor kiest. 

 

 


0 Comments | Post Comment

Dating: Een goed profiel (2) - 21:37, 16/10/2006

Zie ook de eerdere bijdrage ‘Een goed profiel (1)’.

Een andere dodelijke opmerking in datingprofielen vind ik een zin in de trant van: “Ik zoek iemand die mij kan laten lachen”.

Veel mensen zullen uit deze zin, terecht of onterecht, de conclusie trekken dat de persoon achter het profiel in de aard geen optimistisch persoon is en dat hij/zij een soort clown zoekt die wat vrolijkheid in zijn/haar leven moet brengen. Niemand wil die clown zijn die zijn of haar partner moet opvrolijken. Het gevolg zal dus vaak zijn dat er weinig respons komt.


2 Comments | Post Comment

Leuke actie voor een ? datingsite. - 08:05, 10/10/2006

Een aantal maanden geleden ben ik een weekendje gaan zeilen op het IJsselmeer. Ik heb de boot op zaterdagavond aangemeerd in Enkhuizen en ben gezellig een hapje gaan eten met een leuke buurvrouw (hiermee bedoel ik dat haar boot naast de mijne lag), Zij was ook alleen.

De volgende ochtend op weg naar de douche zag ik een kaart aan de boeg van mijn boot hangen. Het was een mooie fullcolour kaart die reclame maakte voor een nieuwe datingsite die begin september 2006 live zou gaan. Date4joy.nl heette de site. De kaart zag er goed uit en ik had dus hooggespannen verwachtingen.

Ik begin september nieuwsgierig de URL intypen. Er verscheen een mededeling dat de start met een paar weken was vertraagd. Toen ik begin oktober weer keek, was hij live. Op de homepage was het eerste wat ik te zien kreeg een foto van zo’n sportschooljongen met ontbloot bovenlijf. Dat was voor mij de eerste afknapper. Toch maar gratis een profiel aangemaakt. Zoals te verwachten was bij een net gestarte site zaten er nog maar weinig profielen in de database. Dat is niet zo erg, iedere bestaande site heeft op gang moeten komen. Wat ik wel vervelend vond, was het feit dat ik geen onderscheidende aspecten op de site heb kunnen ontdekken. Voor mij was dit een site waarvan er dertien in een dozijn gaan. Dus die is mijn prullenbak in gegaan.


1 Comments | Post Comment

Dating: Een goed profiel (1) - 09:02, 7/10/2006

Ik wil in een aantal korte bijdragen aandacht besteden aan de fouten die de meeste mensen nog maken bij het opstellen van hun datingprofiel.

Je leest in profielen vaak "Ik heb veel gevoel voor humor" of "Ik ben creatief", enz.

Doe dat niet. Het zijn nietszeggende zinnen waarvan 75% van de bevolking vindt dat ze op hen van toepassing zijn.

Laat zien dat je gevoel voor humor hebt door bijv. een grappige anekdote in je profiel op te nemen.

In plaats van te schrijven dat je creatief bent, kun je beter aangeven dat je in je vrije tijd schilderijen of beelden maakt (mits je dat ook werkelijk doet).  


0 Comments | Post Comment

Dateleed dankzij 'fakende' mannen op gratis datingsites - 14:37, 6/10/2006

Het is weer geruime tijd geleden dat ik hier geblogd heb.

Ik heb in de tussentijd niet stil gezeten en heb de 'datingliteratuur' goed bijgehouden.

Ook ben ik tijdens mijn 'blogsabatical' weer veel mensen tegengekomen die teleurstellende ervaringen hebben gehad met online daten. Het bekende verhaal. Dames worden het slachtoffer van (veelal) getrouwde mannen die alleen maar uit zijn op een avontuurtje. 

Ik heb uiteraard met deze dames te doen. Wat ik mij echter wel altijd afvraag, is waarom vrouwen, die serieus op zoek zijn naar een levenspartner, kennelijk niet bereid zijn 10 to 20 euro per maand te betalen voor een abonnement bij een fatsoenlijke datingsite. Inschrijven bij gratis dating sites is vragen om moeilijkheden. "If you pay peanuts, you get monkeys".     


3 Comments | Post Comment

Digitale schoenendozen - 10:33, 21/4/2006

Je vraagt je af wat mensen bezielt om zich in te schrijven bij van die derderangs datingsites. Het wemelt van de ‘thuiswerkers’ die door het opzetten van een datingsite een paar centen willen verdienen aan mensen die op zoek zijn naar een relatie.

 

Zulke datingsites zijn meestal gebouwd m.b.v. een zgn. datingsitetemplate die voor een paar tientjes tot een paar honderd dollar via Amerikaanse softwarebedrijfjes te koop zijn. 

Het resultaat: een steriele datingsite die niets meer is dan een digitale schoenendoos met naamkaartjes. Meestal zitten er in dat soort schoenendozen niet meer dan een paar honderd gegevenskaartjes (profielen). De gegevens zijn dikwijls onvolledig en/of niet in overeenstemming met de waarheid.

Een ander kenmerk van zulke ‘datingsites’ (naar mijn mening verdienen ze die naam absoluut niet) is dat er op elke vrouw wel 3 of meer mannen zijn ingeschreven. Met name onder de mannen zitten veel valsspelers.

 

Enfin, goedkoop is duurkoop.    


2 Comments | Post Comment

Gratis dating sites - 09:29, 21/3/2006

Wie slaat een forse korting op een product of dienst af? Bijna niemand. Als dat product of die dienst helemaal gratis is, vinden wij het nog mooier. Wanneer het een product van een bekend merk en type betreft, is er niets mis met dit streven zo min mogelijk te betalen.

Bij dating ligt dit anders. Ik verbaas mij er steeds weer over dat veel mensen die serieus op zoek zijn naar een partner dit proberen te doen via gratis dating sites. “What you pay, is what you get”.

Bij gratis dating sites zijn de intenties van veel ingeschrevenen niet al te zuiver. Zij nemen het daarbij niet zo nauw met de waarheid. Mijn advies: voorkom teleurstellingen, verspil je tijd niet en voorkom de risico’s van het daten via gratis datingsites.

Als je serieus met de zoektocht naar een partner bezig bent, dan mag worden aangenomen dat je het hebben van een partner belangrijk vindt. Heb je daar geen € 10 of  € 20 per maand aan abonnementsgeld voor een datingsite voor over?       


2 Comments | Post Comment

Ervaringen met online daten - 17:24, 20/3/2006

De ervaringen met online daten lopen erg uiteen. Sommige mensen zijn razend enthousiast en anderen diep teleurgesteld.

Online daten heeft de wereld van het daten drastisch veranderd en zal dat blijven doen. Ik nodig eenieder uit op dit weblog zijn of haar leuke of minder leuke ervaringen met daten op internet met ons te delen. 

Het kan anderen behoeden voor fouten of op goede ideeën brengen als zij op een dood datingspoor zitten.   

Hou je bijdragen s.v.p. netjes.


2 Comments | Post Comment
Hosting door HQ ICT Systeembeheer