Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Lachen doet leven!

28/11/2005 - Een nieuwe dag

Vandaag zijn we erin gevlogen met ons interview. Gaan afnemen, opschrijven en herwerken... Ik moet eerlijk toegeven een zeer stressy moment, gedeeltelijk te wijten aan onze computer die het liet afweten en daarna nog eens de printer die weigerde ons document te printen. Maar we zouden groep 9 niet zijn moesten we het opgeven!

Eindelijk was dat dan toch in orde, even op adem komen en dan brainstormen over ons moodboard! Gezamelijk zijn we dan toch tot een besluit komen, en ik ben er zeker van dat het resultaat gezien mag worden.

Ook hebben we gecheckt of alles in orde was en ook daadwerkelijk in de kaft zat!!

Tegen elf uur hadden we dan een afpraak met ons begeleidster om de laatste puntjes op de i te zetten, het was aangenaam want we wisten ook wel dat we er allen voor gezwoegd hadden.

Toch moest hier en daar nog iets gewijzigd worden, dus hebben we ook direct gedaan zodat we het niet zouden vergeten.

Het was een zware maar zeer productieve dag, en na het maken van het visueel dagboek zijn we dan ook allen huiswaarts getrokken.

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/11/2005 - Vrijdag 25 november

 

Ook vanmorgen zijn we er meteen ingevlogen. Het werk dat iedereen mee naar huis genomen had, en nog ingeleverd moest worden, werd samengelegd, beoordeeld en gebundeld. We zagen het volume van onze portfoliokaft langzaam toenemen, en meenden dat dit een goed teken was. Op economie na, zijn alle vakopdrachten klaar. Els is bereid om deze laatste vakopdracht af te werken, dus alles komt zeker in orde.

Ook aan de hoofdopdracht werd er vandaag nog flink gewerkt. De vragen voor de straatenquête waren immers gisteren volledig klaar, maar de enquête zelf moest natuurlijk nog afgenomen worden. Daarom trokken Greet, Els, Christina en Kenny de straat op om ook deze opdracht te volbrengen. Hoewel de Meir normaal gezien drukbevolkt is, was er vanmorgen weinig volk te bespeuren. Misschien had het killige klimaat er iets mee te maken? Regelmatig moest degene die de antwoorden neerpende dan ook vervangen worden, kwestie van diepgevroren vingerkootjes te vermijden. Gelukkig vonden we tussen de vele gehaaste, ongeïnteresseerde en (zogezegd?) anderstalige mensen toch nog enkele personen die bereid waren ons te helpen. Zo kwamen we uiteindelijk toch aan dertig ingevulde formulieren.

Na onze wintertenen opgewarmd te hebben, zijn we begonnen aan het verslag, om zo te concluderen dat ons thema erg geliefd is. Humor blijft bij alle segmenten van onze doelgroep populair. Het was vaak een overtuigingselement om de mensen aan te sporen om mee te werken.

We mogen echter niet vergeten te vermelden dat Lynn zich ondertussen ontfermde over het visueel dagboek. Vermits zij erg creatief aangelegd is, besloten we dat zij de verantwoordelijkheid over het visueel dagboek mocht opnemen. Dit betekent geenszins dat wij, de overige groepsleden, geen inbreng zouden hebben. Lynn waakt er met Argusogen over, dat iedereen zijn eigen ideeën in "ons" visueel dagboek kwijt kan.

Om 14.00 u. was er een meeting met onze begeleider gepland. Na een voorlopige evaluatie en een lading nieuwe tips, konden we besluiten dat we over het algemeen op het juiste spoor zitten. Hier en daar moet er wel nog wat gesleuteld worden. Het creatieve, grafische en visuele aspect moet deels aangepast worden, en verder moet er nog aan de opmaak van de portfoliokaft gewerkt worden.

Verder kregen we een antwoord op al onze vragen, en werden we gemotiveerd om verder te werken zoals we bezig zijn.

We kregen echter de spijtige mededeling te horen dat onze hoofdopdracht (die bijna volledig klaar was!) gedeeltelijk herwerkt zal moeten worden. Er heerstte immers bij verschillende groepen de onduidelijkheid uit welke "vakliteratuur" de artikels ter definiëring van het centrale thema moesten gehaald worden. De organisatie had daar immers een heel ander idee over dan de meerderheid van de eerstejaarsstudenten. Nu dit misverstand "op het gepaste moment" de wereld uitgeholpen werd, zien we ons dus genoodzaakt om maandag te beginnen met de herwerking hiervan. 

Morgen staat het interview, dat door Greet en Lynn zal worden afgenomen, op het programma. Christina en Els zullen de laatste loodjes (die meestal het zwaarst wegen, zo zegt men) aan de vakopdracht van economie leggen, terwijl Kenny zich bezig zal houden met de lay-out van de portfoliokaft en de nodige research zal verrichten om de verreiste vakliteratuur te vinden voor de herwerking van de hoofdopdracht. U merkt het, ook in het weekend wordt er bij ons hard gewerkt! 

 

Gelukkig kunnen we stellen dat ons groepsleven tot hiertoe doorspekt was met een positieve inzet, een spectrum aan initiatiefneming en natuurlijk een creatieve inbreng van alle groepsleden. Kortom, onze groep bruist zoals 10 Dafalgans in een Luminarc-glas Spa rood! (kwestie van onze hoofdsponsors te vermelden)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/11/2005 - Donderdag, 24 November

Gisteren, de eerste dag van de Exploratieweek, was fantastisch. Dat de groep goed overeen kwam was al duidelijk te merken tijdens de teambuiling rally. Iedereen had goede ideeën en er werd ook naar iedereen geluisterd. We hebben ons goed geamuseerd, ook al hebben we niet gewonnen. Na de rally hebben we onze begeleider ontmoet, een zeer toffe madam die ons heel goed op weg heeft geholpen. Na een kennismakingsgesprek hebben we de kaft samen overlopen. Als laatste hebben we een voorblad gemaakt voor ons visueel dagboek. Nadat dat was opgehangen konden we eindelijk naar huis na een toch wel lange dag.

Vandaag zijn we om 9 uur samengekomen in de binnenagora. Ook al was het gisteren een lange dag, toch  zijn we allemaal al ergens aan begonnen. Greet heeft aan Engels en Spaans gewerkt. Kenny heeft Frans afgewerkt. Els was dingen gaan opzoeken van Economie. Lynn heeft foto's afgedrukt. Christina heeft aan Sociologie gewerkt. Dit betekende dat we al goed op schema stonden. We hebben het werk verdeeld en hebben ons dan naar de EMI gehaast om nog een computer te kunnen krijgen. Omdat we wat vroeg waren konden we nog drie vrije computers vinden. Els ging voor de vakopdracht van Economie aan het werk. Christina en Lynn hielden zich bezig met de vakopdracht van Sociologie. En Greet en Kenny werkten aan de vragen voor het interview en de straatenquête. De opdracht van Sociologie was vrij snel klaar dus hebben Christina en Lynn Els geholpen met Economie. Het was absoluut geen simpel werk. Er waren amper bruikbare teksten of websites te vinden. Greet en Kenny hebben goed doorgewerkt dus waren de vragen vrij snel klaar. Ze zijn dan aan de hoofdopdracht van Reclame begonnen en hebben dit ook al kunnen afkrijgen. Van 12.30 tot 13.30 hebben we een lunchpauze genomen. Nadat Greet en Lynn een micro zijn gaan reserveren om het interview op te nemen en we eindelijk een plaatsje vonden in het EMI zijn we aan tafel gegaan om wat laatste dingen te bespreken voor morgen. We hebben de lay-out van onze collage voor vandaag bedacht en besproken wat er morgen moet gebeuren.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

logboek exploratieweken van : Greet Theerens, Lynn Meyer, Els van Gestel, Kenny Brouwers, Christina Kempeneer

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer