Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

DeGroteZijdeRouteEnAndere VerreReizen

26/11/2005 - De Grote Zijde Route- Historie

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

14/11/2005 - Reizen naar de innerlijk schoonheid

Posted in Columns

 14/11/2005

 

Reizen op een vroege zondagochtend, richting Nijmegen, en in het zuiden van deze oude stad gelegen Sanadome is een reis geworden naar de diepste zintuigen van het lichaam. Verwend worden door massages van lichaam en later ook een speciale gezichtsmassage, drijvend in het zoute water tijdens het floaten, gingen mijn gedachten snel naar een innerlijke rust en werd er niet meer gedacht d maar alleen geluisterd naar het krijsen van de meeuwen en het ruizen der golven in de beide luidspeakers in de afgesloten cabine...

 

De reis ging verder in een een sauna met de heerlijke mint geuren en de hoge temperatuur die de porien deed openen, gevolgd door het zweet . Een heerlijk geseling van het vermoeide lichaam en weldaad voor lichaam en geest. De eucalyptus geuren in een andere ruimte liet de zintuigen van de neusgaten prikkelen. Daarna de verschillende hete baden, de bubbelbaden met afsluitend een culinaire reis om het gehemelte en  deze dag af  smaakvol af te sluiten.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2005 - Welkom

 

Duiven 8 november 2005

 

"De schoonheid van het landschap ligt besloten in zijn weemoed" schreef ooit Ahmet Rasim ( 1865) en dit werd beschreven door Arhan Pamuk in zijn recent verschenen boek"Istanbul, herinneringen en de stad"

 

En nu een weblog zoals er velen zijn over reizen, de reizigers en hun opgedane indrukken. Wat is nu de gezamenlijkheid?  Het delen met elkaar! en die reizen niet alleen als ontspanning zien maar ook het willen leren kennen van andere culturen in al haar vormen.

Afgelopen zaterdag werd mijn verjaardag gevierd met o.a. de mede reisgenoten van enkele gemaakte verre reizen. De "click"was er ook tussen hen, de gezamenlijke interesses, de belevenissen, de humor maar vooral de schoonheid van een land, vaak verborgen achter de weemoed en verdriet van de bewoners.

 

"De Grote Zijde Route" een doel voor 2010 !? of zullen we deze reis in delen gaan maken? ieder jaar een stapje verder, een andere cultuur ontmoeten, ander gewoontes, maar ook altijd beseffen hoe goed we het hebben in ons eigen vaderland?

Elly en Joep gaan in ieder geval mee ! wie volgt?

 

Jullie eigen belevenissen, foto's, verhalen alles is welkom en wordt per land gerangschikt om met elkaar dat gevoel te delen: Reizen en Genieten!

 

Met Grote Reis Groet

 

Ruud Lans

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2005 - Haast, Haastig...

Posted in Columns

 Column 1, 11/2005

 

 "Reizen", wat is dat eigenlijk? van A naar B en andersom!

 

Heel simpel, maar in deze simpelheid ligt ook het verborgene verborgen. Willen we openstaan voor een ander land, een andere stad, andere mensen dan wordt het verborgene zichtbaar voor onze visuele waarnemingen, proeven we de gerechten uit een ander land, dan worden onze smaakpapillen gestreeld, horen we de vreemde klanken van een onbekende taal dan worden onze gehororganen geprikkeld tot het willen begrijpen wat er nu werkelijk gezegd wordt.

 

Reizen... zoals vele zakenreizigers veelal doen... en ik verval even in mijn perceptie is het "cityhoppen! 's-ochends vroeg weg en 's-avonds terug om de volgende dag verslag te doen over een al dan niet geslaagd zakenreis.

Op de vraag of men iets heeft gezien van de stad of het land wordt dan vaak - en dat kennen we allemaal vanuit onze eigen waarnemingen- geantworod met;" Geen tijd, doe ik de volgende keer wel (..), druk, druk dat ken je toch" .

 

Vervolgens word ik dan weemoedig om dan ook gelijktijdig te denken wat een gelukkig persoon ik dan wel moet zijn, om de tijd te hebben die andere stad, dat andere land en die andere mensen wel te leren kennen en een beetje te begrijpen.

Mijn zakenreizen zijn dan al jaren ontdekkingsreizen op de tocht over onze aardbolen dat daarnaast de vakanties een aangenaam verpozen wordt en werd met  de mede- reizigers is dan alleen maar een geestverruimde bezigheid.

 

Geestverruimend? Reizen?  Ja! reizen verruimd de geest, opent onze "westerse" vizier, tenminste al je liefde kunt tonen voor dat andere, dat verborgene, een verborgen glimlach!

 

Proef de sfeer..niet in een hotel in de grote stad maar juist net in dat straatje naast het hotel, laat de tong strelen met wijn in de wijnbar links naast de hoofdingang- gezien van de Duomo- van de Galeria... Laat de Italiaanse klanken je doen verbazen over zo'n mooi taalgebruik.

Geniet ook van een Pakistaans gerecht in een lokaal restaurant in bijvoorbeeld Dubai en dan de Soek..gewoon met de handen eten.

Kijk naar buiten, tijdens een maaltijd, naar de rivier in Kiev.. zie de traag voorbijvarende boten. Bekijk de iconen in de vele kerken.

 

 

Open staan voor het verborgene is geestverrijkend het kleurt ons aardse leven!

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Het begin van verre reisverslagen van reizigers ontmoet op deverre reizen en de afspraak de "Grote Zijde Route"zoals door Marco Polo ooit gemaakt.

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer